Forums : Navijači

 Comment
Svaki glodar voli anadoliju!
EMILIO_GAVIRIA
(D E L I J A)
2018-12-09 03:56 PM

FUDBAL EVROPA TURSKA SUPER LIG FENERBAHČE
Slaviša Jokanović preuzima Fenerbahče?
Nedelja 09 decembar 2018 / Izvor: mozzartsport.com
Sve glasnije informacije iz Turske...

Već je prošlo mesec dana otkako je Slaviša Jokanović na birou rada, ali bi status nezaposlenog lica vrlo skoro mogao da mu se promeni. Srbin bi trebalo da se okrene novom izazovu i to velikom projektu spasavanja posrnulog istanbulskog velikana Fenerbahčea.

Iako ga navijači Redinga i Kristal Palasa danima već zovu na socijalnim mrežama da preuzme njihove klubove (Jokanović je čak i lajkovao neke tvitove), izgleda da je, barem prema navodima iz Turske, Bosfor sledeća stanica u trenerskoj karijeri Srbina.

Prema navodima novinara Haberturka, Ahmeta Selima Kula, prvi čovek Fenerbahčea milioner Ali Koč nalazi se trenutno u Londonu gde pregovara sa dvojicom kandidata - Slavišom Jokanovićem i legendarnim Arsenom Vengerom. Isti izvor navodi i da je Francuz nezainteresovan da spasava velikana iz zone ispadanja, bez obzira na platežnu moć koju gazda Fenera poseduje, pa je Jokanović, koji je 14. novembra dobio otkaz na Krejven Kotidžu, sada izbio u prvi plan.

Međutim, proces angažovanja Jokanovića neće ići lako, jer unutar same uprave postoji struja (koju podržavaju navijači), a koja bi volela da na klupi vidi 56-godišnjeg Turčina Ersuna Janala. Pored njega, od turskih trenera spominju se i Tajfun Korkut (doskora trener Štutgarta) i Abdulah Avči, mada je želja gazde Koča da posao spasavanja Fenera poveri nekom „zrelijem” kandidatu.

U takvoj situaciji jasno je da Slaviši Jokanoviću značajno rastu šanse, posebno jer se u prošlosti pokazao kao odličan „spasilac”.

Srbin je pre dve sezone preuzeo Fulam u borbi za opstanak, a nakon što ih je lagano izveo iz rezultatske krize u drugoj sezoni je odveo londonski tim pravo do Premijer lige. Očigledno je da se dobar posao ne zaboravlja lako, bez obzira na otkaz u Engleskoj, pa bi tako još jedan Srbin mogao da preuzme trenersku funkciju u Fenerbahčeu, a posle Željka Obradovića, koji trenira košarkašku sekciju ovog kluba.

Feneru je hitno potrebno rešenje, pošto ni smena Filipa Kokua i dolazak zemljaka Ervina Kumana nisu urodili plodom. Turski velikan je na dnu tabele tamošnjeg šampionata i samo mu gol-razlika pomaže da se ne nađe u zoni ispadanja. Spasilac je hitno potreban.

Foto: Reuters
EMILIO_GAVIRIA
(D E L I J A)
2018-12-09 03:56 PM
salam alejkum glodari!!!
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.