Forums : Navijači

 Comment
Crvena Zvezda - Pravoslavni klub
EMILIO_GAVIRIA
(D E L I J A)
2018-05-26 11:43 AM
https://goo.gl/p73FJT
https://youtu.be/_zSSszvcF2I
- ZVEZDA POMAŽE IZGRADNJU HRAMA SVETOG SAVE: Crveno-beli posetili velelepno zdanje i uradili nešto posebno

Ovu posetu generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić iskoristio je da u ime kluba donira novčanu pomoć za izgradnju Hrama Svetog Save.



- Veoma smo zahvalni što ste nam danas učinili veliku čast da sa našim igračima posetimo srpsku svetinju. Iz ovog Hrama crpimo snagu za najvažnije utakmice koje nam dolaze, a pre svega za susret sa Kelnom. Nas vezuje mnogo toga, srpstvo, pravoslavlje, ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao i zajednički pokrovitelj, kompanija Gazprom, koja je pomogla izgradnju predivnog mozaika u kupoli koji smo danas imali posebnu privilegiju i da dodirnemo. Znamo da se ovde 2019. godine obeležava veliki jubilej, 800 godina od kada je Srpska pravoslavna crkva dobila autokefalnost. Hram Svetog Save nije završen i velika nam je čast što ćemo donacijom pomoći njegovu izgradnju. Sa naše strane to je skroman prilog i nadamo se da će Hram biti uskoro završen. Ogromnu većinu vašeg bratstva čine zvezdaši i to nam daje posebnu snagu i veru da ćemo u narednoj evropskoj utakmici sa Kelnom ostvariti povoljan rezultat i da ćemo obradovati sve naše navijače - rekao je Terzić.

Arhimandrit Stefan Šarić, starešina Hrama Svetog Save, uručio je ručno rađenu ikonu Svetog Save, koju su izradili veliki zvezdaši koji mahom čine bratstvo Hrama.



Fudbaleri i stručni štab obišli su kriptu posvećenu Sv. Velikomučeniku knezu Lazaru, u donjem delu Hrama, koja je izgrađena pre nešto više od godinu dana. Potom su imali priliku da vide i staru kriptu, gde će biti sahranjivani srpski patrijarsi.



Sveštenici Hrama Svetog Save su u kripti održali molitvu za uspeh i blagodarnost u radu i poželeli našim fudbalerima i stručnom štabu da narednog četvrtka na utakmici protiv Kelna nastave putem uspeha kojim su krenuli ovog leta.

Potom, su fudbaleri uradili ono što više niko nikada neće biti u prilici da uradi. S obzirom na to da će specijalni lift biti sklonjen, naši fudbaleri iskoristili su jedinstvenu priliku da se popnu do kupole na visinu od 65 metara. Nju krasi velelepni mozaik. Od ukupno 13 kupola, koliko Hram ima, najviša koju su posetili naši igrači predstavlja arhitektonsko čudo. Način na koji je podignuta je zadivio čitav moderan svet.



Delegacija Crvene zvezde uživala je u prilici da upozna srpsku istoriju, život i događaje koji su predstavljeni u mermeru, reljefima, ukrasu, mozaiku i freskama u Hramu. Ova lepa poseta ulila je fudbalerima i stručnom štabu dodatnu snagu pred važne mečeve koji ih očekuju.



Kurir sport

Foto: crvenazvezdafk.com
EMILIO_GAVIRIA
(D E L I J A)
2018-05-26 11:53 AM
https://goo.gl/kKJgJx
PATRIJARH BLAGOSLOVIO TITULU Irinej uz Zvezdu

25.11.2015. 10:13
Komentara: 77


Treneri sa „Marakane” za pobedu u Nišu, kao i za nastavak sezone, dobili podršku Crkve.

Fudbaleri Crvene zvezde su pretprošlog proleća u šampionskoj sezoni obišli Đurđeve stupove pre važne pobede u Novom Pazaru, a sada im je u Nišu upriličen susret sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Dan pre utakmice, baza za karantin kaznene ekspedicije Miodraga Božovića bio je jedan niški hotel, u čijem sastavu je i crkva Svetog arhangela Mihaila. Vlasnik hotela Jovica Stojanović proslavljao je Aranđelovdan i pored gostiju iz Ljutice Bogdana, praznik mu je uveličao i patrijarh Irinej, inače episkop niški od 1975. do 2010. godine.

Crveno-beli su se obradovali prilici da upoznaju patrijarha, koji im je poželeo sreću u borbi za titulu, nakon čega su i razmenjeni pokloni. Susret je dodatno motivisao ekipu na možda i najtežem gostovanju u Superligi.
Stojanović, rodom iz Brestovca, često je davao veliki doprinos izgradnji hramova i crkava, a pre deset godina odlikovan je Svetosavskim ordenom prvog reda SPC. Crkvu iz kompleksa hotela patrijarh Irinej je osveštao još dok je bio episkop niški, pošto je ona 2009. prevezena iz Grčke uz dozvole grčkih, makedonskih i srpskih vlasti.

Čelična odbrana Nišlija dva puta je pala u pobedi lidera sa 2:1, crveno-beli imaju 18 bodova više od drugoplasiranog Čukaričkog i grabe ka tituli, ali i rekordu po uzastopnim pobedama. Izjednačen je rekord iz ere Slaviše Stojanovića sa 15 trijumfa i juri se učinak Slavoljuba Muslina, koji je 2001. nanizao 17 slavlja u prvenstvenim duelima. To će pokušati da spreči Voždovac na stadionu „Rajko Mitić”, zatim Čukarički, odnosno Radnik u Beogradu.
EMILIO_GAVIRIA
(D E L I J A)
2018-05-26 11:55 AM

https://goo.gl/ax9Ca6
LEP GEST Fudbaleri Zvezde učestvovali u obnovi crkve u Obrenovcu
AUTOR: Alo.rs/Č.M. DATUM I VREME: 23.04.2018. 19:17
0 Komentara
Fudbaleri Crvene zvezde učinili su novo humano delo.

rveno-beli su prikupili sredstva za obnovu Hrama Prepodobne Anastasije u Obrenovcu.

Napadač Aleksandar Pešić i vezista Branko Jovičić uručili su sredstva hramu, a na poklon su dobili ikonu koja će biti u prostorijama prvog tima.

Fudbaleri Crvene zvezde imaju devet bodova više od drugoplasiranog Partizana na tabeli Superlige, a u narednom kolu u sredu ugostiće Čukarički.

Do kraja plej-ofa ostalo je još pet kola, a klub sa „Marakane” je na pragu titule.
EMILIO_GAVIRIA
(D E L I J A)
2018-05-26 01:58 PM
balijanderu umesto sto lupaš minuse bolje idi na tavan i nadji dedinu staru ikonu i ocisti je od prasine i vrati se svojoj pravoj veri.
Crnobeli
2018-05-27 08:50 PM
Opet skracivas, zašto obrisa text gdje ti covjek fino napisa
„ marvi prvo vrati dugove pa onda doniraj ”😂😂😂😂
Sad ovdje sam sa sobom se svadzas🤡🤡🤡🤡
Emilyyyyy
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.