Forums : Navijači

 Comment
Obrnuta psihologija
RETARDINHO
(sin Ronaldinha i plavuse)
2017-09-17 03:41 PM
Nemojmo se vaditi nedostatkom 8 igrača i drugom/trećom postavom na šampionatu. Kada vas protivnik otrese „k'o slinu” trojkama sa DESET metara onda je red zapitati se „igrate li odbranu, gospodo”.
Kada komentator protiv Italije kaže da ćemo samo na visinsku prednost dobiti 8-12 razlike „lagano” gde je ta prednost protiv „fantova” koji su Bobanu ni do uveta...
Nemojmo se vaditi na sudije, pa ne postoji Slovenački lobi u FIBA da se navlači za njih.
Setite se gospodo Grobari i Cigani, smejali ste se Muriću i Blažiću, a oni nas sad cepaju sa osmehom na licu. I nisu njih stvorili Krmak niti Mrčogorac već ih je u tim stavio i Pretvorio u „mlinček za orehe” gospodin Igor Kokoškov.
Svaka čast na trudu ali Bogdan ne može ovo sam.
Kapiten nam je maskota, ima više „meme-ova” nego poena na prvenstvu.
Toliko, hvala na trudu i medalji...
liverpul
2017-09-17 04:33 PM
Kuzmicu idi bacaj slobodna bacanja. Vodili smo 82:80 i nismo dali kos pet minuta.
liverpul
2017-09-17 04:37 PM
Zvezdas sam, ali Guduricu koju ti kosarku igras? Dva puta namjeran faul, protiv rusa i u finalu.
CTEBA
(penzioner)
2017-09-17 04:45 PM
Не знам,али чини ми се да су Словемци добили на жељу и жртвовање, док смо ми играли исувише ноншалантно.
Кад смо повели са 82:80 стали смо, а они су гинули на паркету.
Luca_Brasi
2017-09-17 04:54 PM
Како смо лоше одиграли завршницу. Кузмић прво губи лопту а затим промашује 2 слободна бацања. Богдановић није могао сам, није имао подршку ни једног другог играча. Сад се види колико су нам недостајали поједини играчи. Да смо имали Теодосића вечерас само 20 минута, освојили би злато.

Јокић се треба захвалити и никада га више не позвати у репрезентацију. Једноставно не би било фер према овим момцима који су изгарали на овом турниру.

Суђење је било катастрофа. Видела се тенденција да се оштети Србија. Сваки контакт је свиран фаул за „коњушаре”, док с друге стране мноштво прекршаја није свирано над Марјановићем, Лучићем, Богдановићем...
RETARDINHO
(sin Ronaldinha i plavuse)
2017-09-17 04:57 PM
Titula prvaka Evrope bez izgubljene utakmice i čisto k'o suza.
Čestitke Kokoškovu i Slovencima.
Nema ljutiš. Pošteno je priznati kad si nadigran taktički i memtalno.
Svaka čast.
liverpul
2017-09-17 04:57 PM
Drugorazredno sudjenje. Najbolje sudije nisu sudile, jer imaju ugovore sa Ulebom, tako da je ovo tuga šta je Fiba uradila. Sad kreće idiotizam od kvalifikacija, u kojima neće igrati NBA igrači i igrači koji igraju evroligu. Kakva će to biti bruka od kvalifikacija.
RETARDINHO
(sin Ronaldinha i plavuse)
2017-09-17 04:58 PM
*mentalno ;-)
intrigue
2017-09-17 05:01 PM
Nismo mi poveli 82:80 , već oni . Na 80:80 Kuzmic je promasio oba penala...a narednom napadu Prepelic je iz veoma terske situacije pogodio dvojku . To je nekako bio i prelomni momenat na ovoj utakmici.
Šta covek da kaže , ...elem , „glavni krivac ” za osvojeno srebro je Djordjevic koji je iz ove ekipe izvukao vise od maksimuma...Ali ,kako to u sportu često biva (da pukovnik u po frke postaje pokojnik i obrnuto) Djordjevic snosi ozbiljnu krivicu sto nismo dosli do zlata.
Ebiga .
Nesmes bre da izgubis utakmicu koja je bila egal u 4 kvoteru , a da je Dragic totalno aut...kao i Doncic koji se povredio . Dragic nije igrao skoro pa 5 poslednjih minuta .
Dobio te „Prepelic” moj Djordjevicu .(i po malo onaj Randolf)
Greška je Djordjevicu to što si uveo Kuzmica kad su Slovenci usli u bonus i kad se ulazilo u „penal zavrsnicu) ...jer , poznato je da je Kuzmic los penaldzija .(izgubio je i jednu veoma važnu loptu) .
Bobi je trebao da odigra poslednjih 4 minuta . Da pojacas napad , da imaš još jednu opciju kad je frka...a Bobi ide na faul (odlično ih baca).
Kokoskov je povukao kljucni potez ...kad je video da je Dragic off on ga je ladno zamenio i nije ga uvodio do kraja meca...(retko koji trener bi smeo da izvede svoju zvezdu kad se odlucuje utakmica u poslednjih 4 minute . To je nas , izgleda , malo i zbunilo...tako da su nas na kraju dobili Prepelic i Randolf .

Sve u svemu , ja sam zadovoljan srebrom...ali ,moram da priznam da mi je zao...Mogli smo i do zlata .”
intrigue
2017-09-17 05:09 PM
Јокић се треба захвалити и никада га више не позвати у репрезентацију. Једноставно не би било фер према овим момцима који су изгарали на овом турниру.
-----------------------------------------------------

А Тедеосићу ? Човек већ одавно ладно тренира са Клиперсима . Могао се опорављати све до квотера .
Јокић ће у будућности , Богу фала , бити носилац игре наше репрезентације . Било је отказа и раније ...Дивац , Пеђа итд ...па Марјановић...и сви су играли после тога .
Пази нешто , тај мали Лука Дончић 3 године није хтео да игра за Словеначке млађе селекције...од 15 је свако лето проводио у Америци и напорно тренирао...И ево га сад , са 18 игра за први тим и првој је петорци турнира (играће он још дуго за Словенце)

Заборавио сам судије ...Јеботе , и против Руса и против ових Кекеца , судије су нас клале само тако ...
Luca_Brasi
2017-09-17 05:20 PM
Теодосић је годинама у националној селекцији, тако да има право да се одмори и посвети себи. Слично је и са Дивцем који везао не знам колико такмичења са репрезентацијом, и Стојаковићем који је играо са повредом ризикујући каријеру.

Овај мали је тек почео да игра и већ глуми звезду.

Боби Марјановић је вечерас био потпуно незаштићен. Као да је он крив што је физички јачи од противника, па се сваки његов контакт свира као фаул, а прекршаји над њим не свирају. У НБА тога нема јер се физичка снага сматра квалитетом. На тај начин се штити играч.

Одиграли смо добро друго полувреме. Одбрана је функционисала доста боље, успорили смо ритам утакмице што нам је одговарало, али нисмо имали мирноће и искуства у самом финишу. Фали је Тео због своје креативности и искуства. Штета. Не би ми било толико криво да смо изгубили од Шпаније или Русије, али ми је жао што изгубисмо од српских душмана - овог напаљеног конгломерата нација у којем је било најмање Словенаца.
intrigue
2017-09-17 05:35 PM
Има Тедеосић право ,већ потписао више милионски уговор...а Јокић , који не глуми звезду већ је стварно НБА звезда (за сад је тако , може он колико сутра да пукне ко леденица) и који треба после ове сезоне да потпише уговор преко 100 милиона (ако одигра ову сезону на ниво прошле и боље)...он , дакле нема право ?
Еј бре , за уговор од преко 100 милиона ја (а ни ти...било ко други) не би играо за 5 Србија...Дај не мој да зајебаваш .

Квитање је квитање...Није битно ко квита ...не одазове се и то је то.

Него , ја сам лепо овде понављао да слабо бранимо шут споља ...То нам се данас обило о главу .
Убили су нас споља . Њихови центри су дали , колико кошева, 2-4...Све нам је долазило из вана .
Нису њихови центри убацивали...али су ухватили бруку офанзивних скокова...Ту смо прсли , ту је био танак „незаштићени” Марјановић .
У другом квотеру смо ушли у „машину”...у трку ...И то је Дјордјевић морао боље да спречи ...јер , Драгић живи од транзиције и трке .
Јесмо ми одиграли много боље у другом полувремену ...али , пази...Драгић и Дончић фактички нису ни играли 4 квотер...
Luca_Brasi
2017-09-17 05:58 PM
Теодосић игра већ 10 година за државни тим и за то време се увек одазивао. Најбоље године је дао државном тиму. Један је од најбољих европских играча, ако не и најбољи, тако да не одлази као анонимус у НБА.

Јокић је на зачетку каријере а већ даје отказе. Он би био милионер и да је играо за репрезентацију на овом ЕП. Његово је право да бира између новца и репрезентације, али онда нека не очекује да га поштујемо.



Што се тиче Дончића. Дончић је био ван ритма и пре повреде, мада им је недостајао због смањене ротације, али смо и ми играли без Јовића који је био на паркету само првих 10 минута, као и Лазића који би био кључни играч за овакве утакмице због својих одбрамбених квалитета, тако да повреде на самој утакмици не могу бити изговор.


intrigue
2017-09-17 06:21 PM
Не кривим ја Милоша , свака част човеку...Само оћу да ти кажем да си мало пристрасан . Милош је ти последњих 10 година увек долазио у репрезентацију са потписаним уговором и са тимом . Он је био један од најскупљих играча у Европи . Капираш причу ? Нажалост ради се искључиво о парама , о уговору . Како код Марјаноивића тако и код Јокића (Јокић је у још тежој ситуацији) . И овај пут је Милош имао већ потписан уговор . Штимара није , није имао ни уговор ни тима...и њему треба скинути капу . Очигледно је да су по Тедеосића дошли ови из Америке...проверили стање са листом и рекли Милошу да не би требао да игра ...исто као што су дошли по оног „црног Грка из Милвокија” .

Стварно човек мора да буде пристрасан па да каже овако нешто...Да је Јокић на почетку каријере , а да већ отказује...
Јел треба 100 пута поновити...Јокић на ПОЧЕТКУ КАРИЈЕРЕ треба да потпише уговор од преко 100 милки и да реши будућност...Отказ и нови уговор се могао десити и у његовој 26 години...Где је проблем ?
Ретки су они , пријатељу који бирају репрезентацију а запостављају уговор који им решава будућност .

Па Марјановић је ономад лепо рекао...пустите ме да узмем цифру...да решим егсистенцију...играћу после овога кад год буде требало...И ево га .

Што се тиче Дончића , он јесте био ван ритма (слабо је шутирао) , али ,то је играч који преузима на себе напад кад је Драгић на клупи...игра супер одбрану , скаче и одбрани и у нападну...Улива им сигурност итд .
Видиш шта је парадоксално , док је Јовић играо били смо у озбиљном минусу , а кад је сео на клупу ми смо их стигли...
Без обзира , недостајо нам је на крају...он може да пробије , да уђе ...да организује.
На крају нам је недостајала друга опсција у нападну...све је ишло на Богдана ког су затворили...
Dormicum
(tata)
2017-09-17 06:36 PM
Dragic je napravio razliku već u I poluvremenu koja je bila odlucujuca. Kada je bilo bitno nismo dali ni kos i tu je ta razlika od one generacije 90-tih. Ka
da ćemo da osvojimo? Svetsko teško ako Ameri posalju bar cetrvrti tim, a Evropsko je tek za četiri godine. Bogdan je 30, Teo u penziji...
trek_team
(biciklista)
2017-09-17 06:49 PM
Jebo te kvoter, reci prva/druga/treca/četvrta četvrtina!
intrigue
2017-09-17 07:42 PM
прва , друга , трећа , четврта четвртина . ето , рекао сам .

пс.
јебла тебе четвртина . :)))

шалим се .

псс.
без обзира колико је Драгић стрпао у првих 28 минута...он је пуко ко петарда у 4 четвртини (види јеботе дразлике , драстичне разлике :)) . шино је 2-3 циглетине са 6 метара...па побрчио на вугла . ништа бре .
е онда је Кокошков одрадио посао...сео га на клупу до краја утакмице.
неки други леват би своју највећу звезду и капитена оставио у игри... бар га вратио назад у игру кад се одлучује текма . руку би дао да би ми добили утакмицу да је урадио тако ...Драгић би форсирао , силовао ...машио...Овако , уби нас Препелић
BGMangupuNYC
(Marketing/Sales)
2017-09-17 07:50 PM
Ebes ti Evropsko prvenstvo gde ti sudi Brazilac...
Luca_Brasi
2017-09-17 08:35 PM
Нисам се преварио док сам гледао пренос. Сале Ђорђевић се заиста није поздравио са премијерком. Велико поштовање за селектора због геста.

Још мало политике. Опште је познато је да се Срби као национална мањина у Словенији дискриминишу, маргинализују, и словенизирају, а то се јасно види и на примеру спорта. Раша Нестеровић, Саша Вујачић, Г. Драгић, фудбалски тренер Славиша Стојановић, итд. су сви етнички Срби, а званично се воде као Словенци. А овамо нам трећеразредни словеначки политичари држе слово о људским правима и слободама, а у властитој земљи једну националну мањину отуђују од матице.
Luca_BrasiBelow viewing treshold. Show

Luca_Brasi
2017-09-17 08:50 PM
Intrigue,

очигледно да имамо другачији поглед на свет када су у питању кућно васпитање, морал, патриотизам, људске вредности, итд. чим си у стању да правдаш Јокићев опортунизам и малограђанско гледање искључиво личног интереса (на уштрби општег добра).



intrigue
2017-09-17 10:29 PM
На кој начин дискриминишу Србе u Словенији ? Како их то словенизирају, на силу ? Ко бре брани свим тим људима које си набројао да се изјашњавају као Срби ? Ено се Драгић ладно крсти са 3 прста и око врата носи освештани дрвени крст од тисовине .
Није проблем у држави Словенији , већ најчешће у очевима Србима .
Вујачићева мајка , Дончићева ,мајка браће Драгић су Словенке...а оћеви су им Срби .Ко је бре крив што су им очеви пичићи ? Момци су рођени у Словенији , школовали се у Словенији ...и мајке их направиле Словенцима . Крај приче.
Једино је Раша дете чија су оба родитеља Срби...али , он би ладно играо за Србију да је имао места . Ономад кад је као „дете” био у Партизану испао је вишак...одабрали су Дробњака . А овај фудбалски тренер ког спомињеш...он је бре шишмиш који је рођен у Србији , тамо играо фудбал...па остао , постао Словенац ...Ето неко га терао .

Ми правио озбиљну грешку , не знам из ког разлога својатамо те момке ...Они су као Срби .
Не , они су Словенци...сад што су им очеви српског порекла , то је друга прича .
Гледам их бре како певају Словеначку химну , деру се ко магарци .
И Едо Мурић је Словенац .

Мене исто тако ужасно нервира кад за овдашње мује кажемо да су то уствари Срби...Да су били Срби .
Заболе ме бре курац шта су били...сад су Мујаге...наши непријатељи.

Живо сесећам кад су некад давно у Југославији својатали оног хокејаша Џоа Сакића ...Наше горе лист , бла бла...
А фрајер није Сакић...већ Шакић ...директни потомак Динка Шакића управника Јасеновца .

...а овај други пост ти је чиста патетика . ето треба да поломим ногу негде на брду па да останем кокуз...све због љубави према кошарци и отаџбини .
Да , онај Стојаковић ког си спомињао...он није хтео да игра , није хтео да трчи по брдима , а пристајао је да се прикључи екипи кад сиђе са брда .(тад је Обрадовић био тренер) .
Luca_Brasi
2017-09-17 11:41 PM
Како су дискмирнисани? Тако што је у Србији призната словеначка национална мањина чије активности се финансирају директно из буџета РС, док Словенци уопште не признају српску националну мањину, иако нас после Словенаца има највише у словенији (200,000). Срби у Словенији немају могућност школовања, информисања, културно живота, гитд. на матерњем језику, чиме се спроводи тиха асимилиација у Словене.

Овако је било све до краја 2015. Не знам да ли се било шта по том питању променило у протеклих годину и по-две дана, али од 1992-2015. словеначки Срби су дискриминисани, чиме не нанесен огроман губитак српском народу.

Поред оваквом статуса, не треба да чуди што словеначки Срби, тј. добар део њих нема развијену националну свест и што полако губе национални идентетет јер се у пракси спроводи насилна словенизација српског живља.

Што се тиче Јокића, кад би се сви играчи водили његовим принципима, Србија би велика такмичења играла са јунирима, јер сви ови играчи који су се одазвали Салету Ђорђевићу имају приоритете у клубовима у којима зарађују кошаркашки хлеб, сви су они могли као Јокић да нађу изговор да не играју, али су се упркос томе одазвали. Многи од њих ће сада имати проблем када се врате у клубове да се уклопе у процес припрема, али су упркос томе издвојили време и енергију да се посвете националној селекцији јер имају кућно васпитање.

За Стојаковића ниси у праву. Пеђа је играо повређен за репрезентацију. За национални тим је престао да игра тек након неуспеха на ЕП када је испљуван од стране јавности.

intrigue
2017-09-18 12:04 AM
A statističkim podacima, u Sloveniji je samo 31.000 Srba priznala svoje nacionalno poreklo i da kod kuće koristi srpski jezik.

Matić je rekao da su Srbi u Sloveniji dobro organizovani u okviru svojih društava i da se njihove aktivnosti finansiraju iz Javnog fonda za kulturnu delatnost, odnosno iz budžeta Ministrastva za kulturu Republike Slovenije i dodao...

Нису ни Мује ни Усташе мањина у Словенији...а има и њих .
Зашто ми у Србији не укинемо јанезима статус мањине ?
Скоро сви играчи прво размишљају о уговору и тиму...па онда о репрезентацији...Није Јокић једини .

Предраг Стојаковић се није одазвао на једно окупљање (не сећам се које је такмчење било) кад је тренер био Обрадовић (они који имају боље памћење нек се сете...) .
Проблем је био то што није хтео да трчи по планини месец дана...Али је пристао да се придружи екипи кад сиђу са брда . Обрадовић је одбио тај предлог уз образложење да он не можа , без обзира колика је Стојаковић звезда откачити неког играча који је прошао целе припрме...а прикључити Стојаковића кад крену са припремним утакмицама...

Dormicum
(tata)
2017-09-18 07:28 AM
Problem je u tome sto mi Srbe nazivamo samo one koji su Pravoslavne vere. Eto Dragic se prekrstio sa tri psta i ovi nasi se odmah primili. On je Slovenac i tacka i nebitno je šta su mu roditelji. Poreklom Srbin , to mu niko ne može oduzeti, ali on se izjasnjva kao Slovenac i tu se zavrsava prica.
Da li smo mi svesni da postoji 30% pravoslavnih Albanaca koji mnogo vise mrze nas Srbe nego Muslimanski Albanci.Ne mesajte religiju i nacionalnost, nema veze jedno sa drugim. Bar bi tako trebalo da bude...
Dormicum
(tata)
2017-09-18 07:31 AM
Mono je gore onaj Rendolf koi nikada nije video Sloveniju i igra za njih. A on nsa je juče ubio kada se lomio rezultat. Mislim da je izjavio pre prvenstva da mu ke velika zelja kad-tad da vidi Sloveniju... Uzas. To treba zabraniti.
zori
(Чича)
2017-09-18 10:26 AM

svaki covek koji peva tudju himnu i igra/ratuje protiv svoje nacije...
je običan janicar

tacka!

ps

https://www.youtube.com/watch?v=E1EFe1vSb3s
U vihoru kao vatra
bojevima ljutim vodjen
palio je jedan ratnik
selo gde je rođen

Sina majci iz narucja
oteo je zulumcar
sada kune svoju sudbu
sto je janicar

Na ognjistu puste kuce
plakala je jedna stara
iznad nje je sablju dig'o
ratnik koji hara

Ne diz' na me ruku sine
ako svoje jade znades
majka sam ti jer prepoznah
iznad usne mladez

Sjaha s konja mlad janicar
baci sablju dizgin pusti
majka htede nešto reci
ali ne izusti
ExoduSs
2017-09-18 04:14 PM
U ovakvim momentima se uvek izdigne junak. Slovenci su ih imali 3: Dragic, Randloph i je8eni Prepelic (pi**a mu materina).

Mi smo imali Birchu, Gudurica i Macvana koji su pogodili važne kosove i održavali su nas u zivotu.

Bogdan je odigrao celu utakmicu konstantno ali ni ujednom momentu nije imao 2-3 napada da je povezao. Jbg... Igrao je previse jer smo gubili tokom cele utakmice... Da smo uspostavili inicijativu na početku sve bi bilo drugacije.

Ovaj Dragic je legenda... Ni Dražen Petrovic nikad nije bio ovoliko dobar.
zori
(Чича)
2017-09-18 04:37 PM


dragic je bivši srbin
svi najgori srbomrzci su bili bivši srbi

intrigue
2017-09-18 05:23 PM
Немој бре Течо-Чича да претрујеш . Драгић бар зна да је Србин пореклом , то некрије , то увек истиче...крсти се са 3 прста , око врата носи крст од тисовине .
Има их бре који везе немају ни ко су ни шта су . Ето тај Дончић нпр.
И , Драгић је сасвим Ок дечко , онако као човек .

Знате ли ви људи колико Срба и Муја има у Словенији...и колико њих везе нема са пореклом родитеља . Те Мује крију ко змија ноге одакле су им матори , срамота их...А Бога ми има и Срба који су исти такви .

Каква је бре разлика између тих Срба у Словенији и оних нпр у Канади , Аустралији , Америци...
Родитељи су ту да не дозволе деци да забораве ко су , шта су и одакле су .
zori
(Чича)
2017-09-19 11:33 AM


wajtblek
09. septembar 2017. u 06.05
...najveca odgovornost jeste bila na srpskom Narodu...

________________________

pametnom dosta
zori
(Чича)
2017-09-20 04:13 AM
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.