Forums : Istorija

 Comment
Ova istina mnogima ne prija
Bazorilo
2018-04-24 08:40 PM
CEO SVET U ŠOKU! NEMCI PRIZNALI: Srbija je osnovana …
https://www.a1info.net/ceo-svet-u-soku-nemci-priznali-srbija-je...

CEO SVET U ŠOKU! NEMCI PRIZNALI: Srbija je osnovana 490. godine s prestonicom u Skadru, imala je više od četrdeset kraljeva i obuhvatala je ceo Balkan!
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-04-24 08:49 PM
Srbija je osnovana 631. godine i bila je deo Samoovog plemenskog saveza.Prvi srpski vladar se zvao D(e)rvan.

Lužička Srbija je prva Srbija.
Bazorilo
2018-04-25 04:03 PM
Ima li neki refercic u prilog te tvrdnje?
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-04-25 06:40 PM
Da, ima. Zove se Fredegarova hronika, napisana upravo u VII veku.

Bazorilo
2018-04-26 03:01 PM
Jel to ona Germansko-saksonska skola,sto je ucila decu Evrope o doseljavanju Slovena na Balkan u 7 veku?
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-04-26 09:42 PM
Ne to je pisac iz Burgundije iz 7. stoleća kojeg u poznijem dobu zovu Fredegarom. U principu skandalozno je da se neko bavi ranom istorijom Srba a da nije čuo za Fredegarovu hroniku.

Ne postoji nijedan istorijski spis koji je raniji od Fredegara a da pominje Srbe, Srbiju i srpske vladare.

Prva Srbija obuhvatala je gradove Lajpcig i Drezden, Kotbus i Bautzen. Prvi srpski vladar u istoriji se zvao D(e)rvan.

U hronici takođe piše da su „Srbi narod slovenskog porekla”.

Ovo postaje zamorno objašnjavati najosnovnije stvari po stoti put.

Svjatoslav
(cernorezac)
2018-04-26 09:50 PM
„Deruanus dux gente Surbiourum, que ex genere Sclauinorum” - „Dervan, vojvoda Srba, naroda koji je slovenskog porekla.”

Fredegar, Hronika

Dobro pročitati i zapamtiti.
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-04-26 09:56 PM
Fredegar je naravno franački hroničar, i njegov jezik predstavlja prelaznu varijantu latinskog u francuski. Koliko čovek mora da bude glup da bi ovu hroniku nazvao „saksonsko-germanskom” školom iz 19. veka????

A ja ove postavljam pitanje: ima li šta netačno u ovome što sam rekao?
Da li je jedno slovo netačno ili možda tačka?

Ne. Sve je istina. I to ona najosnovnija.
MiitarMiric
2018-04-30 01:27 PM
Prvi pomen Srba je u Fredija. Ali, mi nikako da se povezemo sa Serbja. Dok to istoricari ne urade, sumnjam da će biti vrednovan kako dolikuje.

Citah skoro, Ksaver Sandor Gjalski lika. Naidjoh slučajno. Sama imenuje da je od ljutickog roda. Premda je Samo indikativno bio oznacen iz Karantanije. Ostajem pri stavu da sirem srpskom savezu plemena ne bi mogao vladati tudjin. Franacka odrednica je opet, siroka.
MiitarMiric
2018-04-30 01:30 PM
Siroka možda podjednako kao i dux, koja može biti vise od vojvode..knez, vladar, kralj..
MiitarMiric
2018-04-30 01:54 PM
Zagonetka Dervan.
Porfi je crpo info s rimske strane odatle i nesklad predstave Dervana sina. Ako bi posmatrali s rimske strane, pridavali bi mu veci značaj. Svakako da Grci nisu imali izbora do da je doso po pozivu. No, Dervan ime na ovim prostorima je moglo biti uzeto kao oznaka istorodnosti plemenima od Dervana sa severa. Ako nije, a i ne odgovara nam...
tajming sina ? mu je neobičan. U okolnostima koje su se izdesavale, teško mi je prihvatiti, čak i kao podelu medj bracom, sem ako ga next treba gledati kroz prizmu balkanske situacije pa sve do juga Grcke danasnje
MiitarMiric
2018-04-30 02:04 PM
Na fonu sam i baguje mi veza zbog vpn a...
Hteo sam reci, gledati s ugla situacije koja je nastala od perioda 580 i neke na Jugu Evrope. Tokom prethodnog upada naših.
Teško mi reci kolonizacija, i to je grub izraz s obzirom da su vaspostavljali vendsku upravu... Premda bese prošlo puno vremena..u situaciji trenutne istorijske scene, oslobadjanje, kao najpreciznije bi zvucalo kao ludost.
Uzgred, o relaciji odnosa romanizovanih Venda naspram onih sa severa eho bi se nasao i u zavestanju Nemanje...cuvajte jezik i slova...ne budimo Kazahstanci..
MiitarMiric
2018-04-30 02:26 PM
Možda je Samovo kraljevstvo, kao što se kaže u pojedinih pisaca bilo vece.. te je Dervanov sin imao kalkulacije s ovom teritorijom. Poslat? Potisnut? Pozvan? Ako nije tamo bio puno pre ovih navoda, ako nije posluzio za metaforu..iso bih grubo i do osvajacko-kolonizatorskog. Oslobodilackog samo u naznakama Kija i podunavske prapostojbine
E ovi Romeji su pukli, prazno, ajmo se naselimo. Koga briga sto su nasi romanizovani pukli. Čim romanizovani, nisu nam vise rod. A ako može i neki soping k Carigradu, još bolje.
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-04-30 07:04 PM
MiitarMiric
30. april 2018. u 13.27
Prvi pomen Srba je u Fredija. Ali, mi nikako da se povezemo sa Serbja. Dok to istoricari ne urade, sumnjam da će biti vrednovan kako dolikuje.
-----------------------------------------------------------------------

Ne, ne, ne. Kod svih ozbiljnih istoričara kako naših tako i stranih, nema sumnje u to da je Dervan prvi Srbin poznat po imenu u istoriji. Čovek je prosto Srbin, to hronika kaže i nema tu mnogo toga da se doda.Prva Srbija je Dervanova Srbija. I to svi znaju, čak i u Beogradu (govorim o doktorima istorije a ne šalabajzerima). U 7. veku slovenski jezici su još bili kao jedan.

Ne treba uopšte obraćati pažnju na one koji ignorišu Serbja; razlozi za to su mnogobrojni, a glavni je zahtev Nemačke da se ne talasa oko te stvari.

Lužički Srbi znaju da su Srbi, jedino ove južne baš briga za to.
MiitarMiric
2018-05-01 02:34 PM
Kad sam govorio o jeziku mislio sam na opomenu Nemanje da se cuva jezik..sa ehom u proslosti o uticaju latinskog il grckog.
O Dervanu da je Srbin ne sporim. A da je prvi pomen Srba, nek bude da se slazem. Sad, oko toga da ovi nasi prihvataju da smo od njega vaspostavljali državu, nisam sasvim siguran. Blizi im je Ajnhard. Da je drugacije, reklo bi se da je bio vodja saveza plemena a koji senametnuo jednoj siroj koaliciji od vise saveza plemena Venda. Nas bi ili locirali od Luzice, il prihvatili siru postavku saveza plemena kom se Drvi postavio. Ne bi bilo vise teotija.
MiitarMiric
2018-05-02 11:31 AM
Bazorilo
2018-05-03 07:32 PM
Šta da pricas sa covekom koji ništa nezna o poreklu Ilira na Balkanu,o Lepenskom viru i njegovim starosedeocima.A Luzicani se popminju još u vreme Rimljana,bilo ih je po celoj ondasnjoj Evropi,to nije sporno.Samo sto su tamo sistematski bili pod neprijateljskom baraznom vatrom sve do treceg rajha,kada su gotovo istrebljeni.Ostali su samo retki primerci.
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-04 08:59 PM
nezna se piše odvojeno: ne zna.

Kakave sada veze imaju Iliri, Lepenski Vir itd?

Pitanje glesi: koji istorijski dokument potvrđuje postojanje Srba pre Fredegarove hronike?

Odgovor mora dea bude vrlo precizan.
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-04 09:07 PM
Tačnije, koji je Srbin poznat istoriji pre Dervana?

Evo citiram iz postavljenog teksta:

--------------------------------------------------------------------

Pre Stefana Nemanje, Srbjom su vladale tri dinastije: Svevladovići (od 490. do 641. godine), Svetimirovići (od 641. do 794. godine) i Oštrivojevići (od 724. do 1171. godine).

Zbog zanemarene istine o prošlosti Srba i ostalih Slovena, nije se došlo do imena svih srpskih kraljeva pre Nemanjića, ali do imena većine jeste, te navodim ta imena u sve tri prednemanjićke dinastije:

Svevladovići: Oštroilo, Svevlad, Selimir, Vladan, Radimir Drugi i nepoznato ime sledećeg;
Svetimirovići: Svetimir, Budimir Svetopelek, Svetolik, Vladislav, Tomislav, Sebislav, Vladimir, Kadomir, Tvrdislav.
---------------------------------------------------------------------

Gde su istorijski dokumenti koji potvrđuju na primer vladavino Oštroila Svevladovića ? Ako je Oštroilo vladao od 490. godine, koji dokumenat, zapis, slika iz tog vremena potvršuje ovo?

Ako hoćete ozbiljno da razgovaramo dajte ozbiljne dokaze.
MiitarMiric
2018-05-05 01:21 PM
ostanimo na dervanu.porfijev prepis rimskog dokumenta同意吧 koji se odnosio na krstenje srba imao je ubaceno, da li za informativnu i unutrasnju upotrebu-da su srbi dosli po podeli dva brata. ? da li je ovo bio izgovor da se ne prizna surova realnost srpske ekipe koja je zagospodarila ponovo ovim prostorima? teorija o naseljavanju federata na opustosene prostore posebno ne pije vodu. sto bi ostavili sama? konacno, šta je iza nelogicne price, da su se predomislili pa hteli da idu nazad?
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-05 05:52 PM
Ma odgovaram postavljaču topika jer je njegova tema.

Pitanje glasi: hoćemo da vidimo sve materijalne dokaze ili dokumenta koja potvrđuju ono što je napisano u ovim novinama. Znači ako su nabrojani svi vladari pre Nemanje, daj nam odmah svu raspoloživu pismenu materijalnu,arheološku i drugu građu koja to potvrđuje. Svu. Da vidimo o čemu je reč. Mi govorimo o konkretnom dokumentu - Fredegarovoj hronici. O čemu govori postavljač teme? GDE SU DOKAZI ??? NA OSNOVU KOJEG DOKUMENTA JE ONA MAPA SRBIJE OD MOLDAVIJE DO POLA GRČKE????

Što se Srba tiče, postoji teorija da su karpatski Srbi se podelili u dve grupe krajem 6. veka - jedna je otišla u Lužice, a druga NA Balkan. To objašnjava otkud Serbja na severu, a mi na jugu. Druga teorija je da smo se spustili sa teritorije Lužičkih Srba. Razlog bi mogao da bude poziv Vizantije.
Bazorilo
2018-05-07 03:21 PM
Odkud onda u Velikoj Nemackoj enciklopediji tvrdjenje,da su Iliri jedno staro Slovensko pleme.Gde ili kod koga to dodjose podeljeni Luzicki Srbi koje navodno pozvase Vizantijci da se okrenu prema Balkanu?Verovatno kod svoje brace Ilira.Ali u tvom izvescu nema takvih podataka.Ili krijes ili neumijes.
MiitarMiric
2018-05-07 04:14 PM
Ilira, ili Kelta?
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-07 07:50 PM
A koja je to „Velika nemačka enciklopedija”? Iz koje godine? Gde je štampana? Ko su urednici? Na kojoj strani je ta beleška?

Mislim na kom nivou je ovaj razgovor ???

Mi što kažemo, to i dokumentujemo, pa i na originalnom jeziku.

Nikakav odgovor na moje pitanje o autentičnim izvorima o starim srpskim dinastijama na Balkanu.

Ništa, jedno veliko ništa.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2018-05-08 03:52 AM
Svjatoslav je jedna budaletina. 70% danasnjih Srba je ovde još od starijeg kamenog doba. Nikakvih seoba nije bilo. Ima samo prodiranje Nemaca na slovensko podrucije. Nikakvi Germani nisu živeli pre u Drezdenu u doba Rima i starijem. Slično sa Saksonijom je Pomeranija i Brandeburg. Da ne pricamo o pogromima na Baltiku gde su konacno proterani 1945.
MiitarMiric
2018-05-08 03:17 PM
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-08 06:54 PM
Markiz de Novi Sad,

„Svjatoslav je jedna budaletina. 70% danasnjih Srba je ovde još od starijeg kamenog doba. Nikakvih seoba nije bilo. Ima samo prodiranje Nemaca na slovensko podrucije.”
----------------------------------------------------------------------

Sloveni su prodrli na germensko područje
u 6. veku. Zato se u arheologiji, kada se na primer obrađuje istorija današnje severne i istočne Nemačke koriste sledeći termini 1. germanski period (do VI.veka.) 2. slovenski period (od VI do XIII veka), 3. drugi germanski period (od XIII veka).

Inače ne postoji dokumentovan nijedan stariji srpski vladar od Dervana. Priča sa Srbijom počinje sa Samoovim plemenskim savezom.
Bazorilo
2018-05-09 05:37 PM
Dobro,hoćeš li ti,ako uspim da nađemtu knjigu(zalim sto je nisam tada/2012/kupio),priznati ovo o cemu govorim?
Bazorilo
2018-05-09 06:12 PM
Možeš još da razmišljas i o cinjenici,po kojoj su Italija,Nemacka i Holandija,izbacile iz svojih skolskih udzbenika lažni istorijski podatak o doseljavanju Srba na Balkan u 7(sedmom veku).
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-09 11:16 PM
Gde su bre dokazi za ovo sve???

Sve prozvoljno, bez ikakve literature, arheoloških dokaza bilo čega suvislog.

Gde j potvrda da su : „Italija,Nemacka i Holandija,izbacile iz svojih skolskih udzbenika lažni istorijski podatak o doseljavanju Srba na Balkan u 7(sedmom veku).”

Jel na ovoj diskusiji može samo da se lupeta kako kome padne na pamet. Grrrrr.
MiitarMiric
2018-05-11 04:50 AM
imam jednu molbu za tabana. dajem da se rade skiciranja... jedna mi fali. ako možeš da izadjes iz mirovine makar još jedanput. niko na svetu ne može preciznije da utanaci sve pravce kretanja naših 632. pricali smo i otprilike mogu da naznacim. preciznost pak! ostav se ostrva i cveca u ime dobrih starih vremena i naznaci na nekoj fotki pa da dam da se lepo prikaze. zahvalnost pokoljenja! il u cemu god, u avgustu sam u evropi opet.
Bazorilo
2018-05-12 11:33 AM
Jel na ovoj diskusiji može samo da se lupeta kako kome padne na pamet. Grrrrr.
--------------------- --------------------

Može,moze,Grrrr,evo vako je to bilo/istorijada koju si ti izgleda jedino ucio/.Sloveni su dosli niz Dunav(Dunube)i da ne dangube oni koristili dugacke trske da kroz njih disu i tako ih neprijatelji(ne znamo koji su to bili)ne primetise.Nije samo navedeno odakle su posli,možda još iz Pasaua,pa preko linca i da ne nabrajam,poenta je u tome da je to bio podugacak put,pa sve niz vodu,a mi smo se dobrano posle casova smejali kako su to nasi stari bili fakmani pa nasamarili balkance sa trskama.A oruzje su im valjdar nosali Orli pogolemi preko Slovenije,posto su tu imali kracicu.Samo nije navedeno,jesu li kod Smedereva grada od starine krenuli niz Moravu il su istrcali iz Dunaba pa juris na balkanikum.Oruzje im Orli doturali dok su oni redom obarali. Ojhaaaaaaaaaaaaaaaa-Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
MiitarMiric
2018-05-13 06:04 AM
https://www.academia.edu/35327198/ISTORIJA_SRBA_I_Beograd_2017.pdf?auto=download
Selimir, ime vodje Srba!?!
Uf! Ime nam van Milojevica treba ko leb, al na ustrb prethodnika...

P.S. Hiljadu zivota!
Pozdrav!

Svjatoslav
(cernorezac)
2018-05-14 04:30 PM
Dakle, kao što konstatovasmo, nema nikakvih citata, izvoda, naučnog materijala, nego sve onako, da se lupa.

MiitarMiric
2018-05-17 01:29 AM
MiitarMiric
2018-05-17 01:41 AM
https://www.youtube.com/watch?v=gyEcUR_wnsU
Izvinjavam se s ubacivanjem na temu, ali zanimljivo da pored Tabana imamo još jednog saveznika u svetu: https://www.youtube.com/watch?v=gyEcUR_wnsU
MiitarMiric
2018-05-17 04:45 PM
o pozivu romeja je izlisno govoriti s obzirom da se srbi nisu poneli ko federati po dolasku. stavise, nisu ni postali hrišćani.
Bazorilo
2018-05-18 07:48 PM
Pa eto Sevi,tvoj materijal su trska i stap.Imaš li nešto savremeno,naučno?Pozvan si da objasnis odakle su Sloveni krenuli sa trskom u ustima kroz Dunav,na Balkan.Gde su to izasli i ko ih je docekao sa projom i solju?Ima tu još mnogo pitanja,ali daj bar da čujemo neko objašnjenje od tebe,pa ćemo onda polako ali sigurno s perom u ruci da nastavimo.
yugon
(inzenjer)
2018-05-19 01:26 AM

Svjatoslav „Tačnije, koji je Srbin poznat istoriji pre Dervana?

- Па има их много, сигурно си чуо за Александра македонског или цара Констатина. Видио сам извјештај неког губернатора кинеском цару из 1602 године прије нове ере гдје каже: Откако су се Хуни распали да им велике проблеме престављају Србиу војничком плану.
MiitarMiric
2018-05-19 12:57 PM
- Nemo est tam stultus, qui haec non videat, nemo tam improbus, qui non fateatur!
MiitarMiric
2018-05-19 02:20 PM
Šta zaludjujete!?!

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Bronze_figure_of_a_German_Biblioth%C3%A8que_Nationale.jpg

Ako je Srbi=Serbja koji su Vendi, onda se baveci tom paralelom s Keltologijom pretrcava daleko u proslost ovih prostora. S navalom zakljucaka Samovi na ovom prostoru mogu se prihvatiti kao logican i zdravorazumski sled.

Osti Jarej!
Blazo
2018-05-25 11:50 AM
@Svjetoslav

Možeš li da pokazes neki autentican/originalan dokument pre 10og vjeka? Prepisi se ne racunaju.
Tabanac
(DR.voseca)
2018-05-27 06:17 PM
„Blazo” ja sam lično podneo dva originala iz perioda pre 10 veka...
jedne kozne knjige i „Oce nas”.Napisao sam gde su pothranjene,pod
kojim inv.brojem i kojim muzejem-bibliothekom.„Mitar Miric”ih sigur-
no još ima,kaže skenirao...Ja ich vise nemam.Jedan Deo moje arhive
sam unistio(bacio) a drugi,preseljenjem zagubio...
Logican redosled...nije bilo zainteresovanih.
Pozdrav!
MiitarMiric
2018-05-28 02:55 PM
tako je! premda msm da je svjatoslav mislio na podrobniji opis o srbima.
ah, ja sam se lepo nudio da pokupim sve sto si hteo da bacis tabane, al ko sljivi mitra.
često se toga setim. stara mu majka, ko da si sve radio slučajno...pa i onda bi bila greota.
sutra sam tu. nazalost, problem tehnicke prirode. bas sam ..
naime, vrisnuo komp moje žene. krenuo ga opravim i naidjem na ruskog crva. moja sumnja da je zaraza zadnjeg apdejta windowsa koji je uzrokovo propast po svetu njihovo delo ispala je istinita. lociro sam zarazu na svom kompu. nazalosr, poruku na ruskom da će uzrokovato ostecenje ako nastavim sam ignorisao...
MiitarMiric
2018-05-28 02:59 PM
poruku fbi da treba restartovati sve rutere macku o rep. cenim da je ovo zamagljeno da ne bi prso majkrosoft..
aj sto mi ode mesec dana rada。。nego sto mora opet vadim info svih prepiski sa starog hard diska. talicna mi knjiga o srpskoj mitologiji, bas, bas.
Pozdrav!
Tabanac
(DR.voseca)
2018-05-28 06:24 PM
„Bazorilo”...o trsci i kroz Dunav...mani se temperamenta.Znaš i sam
da u selu ko najviše žena,po kara...ne lepi,ni bogati...već uporni i
strpljivi.
Ovo sto pišem,prvi put ćeš procitati na jednom od slavenskih jezika,
Malo ko i to zna...
Da u pravu si bar delimicno sa „trskom i Dunavom”.Pre Derwana ili
Dux-a Winedoruma,za samo negde oko pedesetak godina na prostoru dana-
snje Srbije doslo je do naseljavanje „Srba”...„V ime boga sfemaguchega
tvorca neba i zemglie Chragliuiuchi cesar vgradi Carstva vurime v cho-
se bihu prosfi tlitij blaxeni muxi jerman...”
Stize narod iz stepa iza reke Velija ...velike reke Velija (na latinskom
prevodu Volga)u originalu Velija...sa ženama i decom i kraljestva Seno-
bija (latinski,Sylloduxia)...valjda reka Sula,levo od Dnjepra.Vodio
ich je „bare” valjda „car” jer još u ruskom „barih” znaci car.Sa još
9 (devet),Duzhi...(Duzh-Duzhd latinski Dux)...i tamo kod Cherne Vode,
presli na vasu stranu...!!!
Tabanac
(DR.voseca)
2018-05-28 06:50 PM
...to je vreme Cara Selimira,koji nasledi od svog otca Svevlada „i
kraljevao Bosnom,Valdemijom do Polonije,celom obalom i kraljestvom
Zagorje”znaci i Derwanovim otcem Zvezdodragom i bratom Derwana Milydu-
hom...(Svevlad je bio pravi unistivac,hrišćana...šta ćete,srpska
posla...dva Srbina,tri partije...hrišćani i idolopoklonici,ako je i to
bilo,arijanska sekta iz Koje će izici bogumilstvo...ma čitajte,četni-
ci i partizani).Selimir je dozvolio uspostavio jednakost,hrišćana i
idelopoklonika.A sin Selimira,Vladan (u originalu „Bladin” ako hoc-
ete i Selimir je Zhelimir)jer su „pridoslice govorile istim jezikom,
primili hrišćanstvo,gradili i PLACALI POREZ!(Novac se nazivao,ne
padajte u nesvest...kuna ili kunec,kunac)...i najbitnije,imali su
bar nekog iskustva u ratovanju sa Avarima od kojih su pobegli!!!”
Tabanac
(DR.voseca)
2018-05-28 07:53 PM
Ali Avari su iduci za plenom,srusili tu idilu...prelaskom preko Dunava
već vidimo,Vladan placa danak.(oko 605.godine)...skracujem pricu,da bih
„Mitru”predocio vreme i razlog dolaska Derwana.Sin Vladana,Radomir(u
originalu Ratibor)je pravi predstavnik Srba pred II sv.rat i sam rat.
Napadnut od Avara...proganja hrišćane nazivajuci ich „robovima”deli
narod...na idelopoklonike...hrišćane...(kasnije se biti i mnogobosci,
u igri)da je brat otca napadao...komsija,komsiju...čak tri brata u
tri grupacije...jedan sa Avarima,drugi sa hrišćanima...treci sa ideolo
poklonicima...ko je bio car!? Niko ne zna!U tih desetak godina,bilo
ich bar još tri ili četiri.Ne razumete!?
Da prevedem ovu „grupnaju razbaljotku”...Kralj Petar u II sv.ratu u
u „carstvu” se karaju,četnici i partizani...ali i četnici,Draže i Ljo
ticevci i Nedicevci i vojvode Djujica sa katolickim Srbima i Hrvatima,
te svi oni sa partizanima,Srbima ali i Hrvatima...Jedni za Svabe,drugi
za Amere...treci,za Ruse...
Tada u Tom ludilu i takvom ludilu,Dolazi Derwan...jedan knez iz dela
tadasnjeg kraljestva.Ratoborni Deo slavenskog ili srpskog etnosa.Ludi
ko struja...te gene nose Srbi,koji bi hteli da „tamburaju” sve sto
stignu a karaju pa makar i zensko...a drugi,koji nose gene iz stepa,to
su pevaci pesme „samo da rata ne bude”...Kapito...geni su cudo!?
MiitarMiric
2018-05-29 01:02 PM
Uspavao sam ženu pa mogu da krenem.
Još se secam prigovora oko Dukljnina od pre četiri godine.
Od tada praktikujem nemacku preciznost.
Ostajem pri tome da je spis popa Zloduha, nas najvazniji.
Najpre o Selimiru.
Zika je još ukazao da po doba vladavine odgovara tzv. Dervanu. Nasa potreba je da imamo njegovo ime, posebno iz spisa koji je prihvatljiviji u nauci. Legitiman interes. Skloniji sam Milojevicevim imenima, al onda smo u problemu. Najpre, posto kaskamo unazad dok dodjemo do izucavanja Venda, pored nazovi Dukljana, i susjedi nas pokrise. Primetio sam da su se okrenuli Selimiru polako... Treba nam početak, pa i na ustrb prethodne istine. Ali, onda smo zatvorili prethodnu istoriju. Ako je pak krenemo forsiramo, ne znam kako je braniti. Iz iskustva, samo one cinjenice koje mogu da se brane pred zvanicnicima...jer niko još ne iskoristi onu g. motku. Sad, ako se okrenemo ovoj koncepciji, ode nam i Selimir, jer je Gote nemoguće, makar meni predstaviti. Secam se Getike, a osecam i prigovor Sueba ovde. Uh, sto me smorili Vizigoti, čak i na casovima kojima sam davao ovdasnjim studentima, pa i u domaćem...
Problem sa Dukljaninom je sto je prepisivao iz ondasnjih zitija kako bi mu isle na ruku pri obradi Barskog spisa. Takođe, i u slučaju Selimira.
Najviše bih voleo da možemo ovu koncepciju.
Vraticu se na Selimira.
MiitarMiric
2018-05-29 01:13 PM
Pošto T.man ne bi bio Taban da ne drzi cas i vadi mi dusu (na moje veliko zadovoljstvo), pokusacu da ga desifrujem.
Ako se ne varam opis oko Volge bi ytrebalo tumaciti, ne kao Bugare već kao opis seobe Istocnih Slovena.
U slučaju da sam pravilno skontao, ovo mi je promaklo.
Sedim sam pored jezera dve godine i preslisavam se. ..
U detalje.
Nema sanse da su nasli dosli na poziv, da budu federati.
Porfijev spis je opis dolaska novih Srba, onih koji nisu bili gradjani. Stoga, ne precenjivati ga, posebno sto je pisao na svoju vodenicu.

Dervan je dosao u kolonizaciju, vodjen interesom. So? Teritorija koja je već duže vremena bila kolonizovana.
Kako si se Tabane formulisao, još će da ispadne kao u slučaju Vagra u Rusiji da su dosli na poziv svojte; da daju podrsku, ili da zastite postojeci ekonomski interes?
Ovo trazi i nastavak o gromilama Jankovica.
MiitarMiric
2018-05-29 01:15 PM
Takođe, pre nego se nastavim, broj knezeva za broj plemena>ili saveza istocnih slovenskih plemena?
MiitarMiric
2018-05-29 01:23 PM
Dobro, sad će ispadne da sam ga opet zakomplikovao po starom obicaju...
Ljuticke gromile ukazuju na Dervana, ali prethodni nalazi, ne toliko brojni...pare...na dolazak naših u periodu pre Dervana.
Da, zna se ko je koristio kune.
Nego, da se nastavim na zaostali post.
MiitarMiric
2018-05-29 03:10 PM
Prilog prvo.

Inače, ime Sunimiro i Sunimirus je bilo vrlo poplarno među Visigotima Iberijskog poluotoka.

„Comparative Glossary of the Gothic Language”:

swinths = strong, mighty, powerful (jak, mocan, pun snage)

„Suinimir” možda znaci „Slavan u moći” ili „Slavni mocnik”?
Svaki pobunjenik/nezadovoljnik u Rimsko-Gotskom ratu je Got, onoga trena kada neko od njih polozi oruzje, vise nije Got.
Da nisu njihovi ostaci Guduscani O.o

A putanja Gota je od Gotlanda do Crnog mora na jugoistok, pa od Crnog mora do Balkana na jugozapad
I2a2?
Gothi qui et Sclavi!
Germain Morin 1932. piše kako su se u VI. i VII. veku u nekim „ilirskim” crkvama svetkovala trojica gotskih mucenika: „Hildaevor, Vihil ili Juhil i Theogenes”.

Ok..rasplinuh se na Gote i na „Kos ove” rune na koje se osvrtao Joze Rus, „Kralji dinastije Svevladicev najstarejsi vladarji Hrvatov in Srbov”...

Venecijanski letopisac Andrea Dandolo o jednom poslanstvu Neretvjana u Veneciji 830. godine piše: „Quia a Gothis originem traxerunt” Koji su potekli od Gota?

Mir i mer znaci slavan u gotskom jeziku?
Kolko ukrajinski Goti behu cisti Goti? :D
Nastavicu se dodatno, uz beleske..

Pozdrav!!!
Bazorilo
2018-05-30 10:16 AM
Bravo bata Mitre,neka znaju oni sto nas ne vole da mi nijesmo od juče.
Pozdrav i svako dobro.
MiitarMiric
2018-06-06 05:35 AM
neću ići ka teoriji o federatima već ka njihovom dolasku uslovljenom zastiti interesa, pozivu.
pozdrav!
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2018-06-06 06:33 PM
Crni lupa gluposti i drzi se ogranicene beogradske skole istorije koja se zasniva samo na pisanim dokumentima od kojih je vecina pokazano da nisu tačni. Podatak o genetskom sastavu Srba je objavljen u americkom geneticarskom casopisu. Lencuge iz Beograda neće ništa da čitaju. Treba najuriti vecnu lenjih profesora i akademika.

Naslov rada je
High levels of Paleolithic Y-chromosome lineages characterize Serbia.

i uporedite ga sa ovim radom:

A Predominantly Neolithic Origin for European Paternal Lineages

jasno je ko je onda najstariji u Evropi.
MiitarMiric
2018-06-07 08:50 AM
procitam čim gotov s poslom. premda nije moj rejon. btw, ako neko oce se druzi, vidi moj okolis/ we chat instalirati/ i na search- moj id je dostupan naredna tri dana:
sj192937
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-06-13 11:28 AM
Tabanac
(DR.voseca)
28. maj 2018. u 19.53
..
Tada u Tom ludilu i takvom ludilu,Dolazi Derwan...jedan knez iz dela
tadasnjeg kraljestva.Ratoborni Deo slavenskog ili srpskog etnosa.Ludi
ko struja...te gene nose Srbi,koji bi hteli da „tamburaju” sve sto
stignu a karaju pa makar i zensko..
-----------------------------------------------------

R1A1a - to su ti Srbi. Kod Lužičkih ih ima 58%, kod balkanskih samo 16%.

Ili ne?

Ja bih rekao- da!
MiitarMiric
2018-06-13 03:21 PM
Sa Cesima koji su medja s otiskom z280, naspram ogranaka M458 ...
O.o
Pozdraaaaaav!!!
MiitarMiric
2018-06-19 03:12 AM
Nedavno su izasle publikacije u okviru nedeljnih novina pa sam iscimo lika na drugom forumu da mi dobaci. Ispostavlja se da je to uvod u edicije knjiga... Uglavnom, cisto da vidite da nema ničeg novog u naših istoricara.

P.S. Nervirale me ove devetke na postovima, 9,19,59, pa reko' da ispunim rupu.

Poooooozzzzzz!
Tabanac
(DR.voseca)
2018-06-24 04:37 PM
„Svjatislav”-e...čestitam!Bićeš (ili si već,sto već verujem)dobar
istoricar.Istorija se NE sagledava u bojama već u nijansama...
Tabanac
(DR.voseca)
2018-06-24 05:27 PM
Danas vas nije bilo u Crnoj Bari na proslavi,Milosa S.Milojevica...
...steta!
MiitarMiric
2018-06-25 09:01 AM
Agghhhhhhh! Cu se zvuk Goluma... Stizem u Srbiju 1. avgusta tek, a ti Tabanac pusti neke fotke! :D Evo odoh danas samo za tebe da ti uslikam kineski brodic...znam da si pominjo da te zanimaju; a bi i neko bilje.. Naravno da je pala kisa... al, sam naleteo na jezersku Vilu 0).0)
https://ibb.co/n1fOLT
https://ibb.co/i66Kuo
https://ibb.co/d7oSfT
https://ibb.co/cBPNEo
https://ibb.co/cWhnfT
https://ibb.co/gHrDLT
https://ibb.co/ieQvZo
https://ibb.co/nKtSfT
https://ibb.co/iU2nfT
https://ibb.co/cGMf0T
htt ps://ibb.co/kko4S8
https://ibb.co/nybf0T
https://ibb.co/n0uYLT
https://ibb.co/mxVeuo
https://ibb.co/i1sQZo
https:// ibb.co/mJicfT
https://ibb.co/mTWkZo
https://ibb.co/npe5Zo
https://ibb.co/gTR8n8
https://ibb.co/ipXsEo
https://ibb.c o/eOWkZo

Pozdrav!!!
MiitarMiric
2018-06-25 09:05 AM
MiitarMiric
2018-06-26 04:54 AM
Malopre videh, apropo fotke vile nalik od juče.. Juče bi dan vila (0.0) Nisam znao da tako nešto još postoji...bas o njima čitam T.mana.

A Taaaaabane, ako i kad imaš vremena pišuj nam legende od severne brace, nama nepoznate. Da ih ne pojede zaborav...

Moj deda iz Levca je uvek govorio...zanat se stice tako što spopadas majstora...msm, vuce se za rukav...sto je meni ko malom bilo cudno, s obzirom da sam majstore uvek dozivljavao kao likove sa alatom, cekicem. Povlaciti cekicara za rukav tokom rada... ??...haha

Pozzz!

MiitarMiric
2018-06-26 02:12 PM
P.S. Bejahi li Vilci u imenu po vilama ili po vukovima?????
Svi kažu po vukovima Vlc, al bi bilo kul da su vilinski.
MiitarMiric
2018-06-26 04:29 PM
Tabane,
Zadnje postiranje je mali znak paznje oko Vidovdana.
Da se ne zaboravi to pisanije...
A i da se zna da nisam zaboravan.. ni lenj; precizan pa otuda i spor.
Pozdrav!!!
MiitarMiric
2018-06-27 05:32 AM
P.S. uslisisi mi sila i zadnju zelju. Bio je to jedan vrabac na prozoru...prvi put s njim sinhronicitet da iskoristim...dok radih na Svarogu...
No, teško je naći sada tvoj imejl da ti se profesionalno obratim!

I da, ko da si bio na izvoru mladosti..izgledas dvaes godina mladje!
Btw, [email protected]
Jav seeeeeee!
MiitarMiric
2018-07-05 04:22 PM
Strana 67.
goo.gl/vLy7Yr

MiitarMiric
2018-07-21 02:19 PM
MiitarMiric
2018-07-21 02:22 PM
shorturl.at/hksyG
Pošto nikog ne zanima nastavak otkrivanja nalazista iz doba bronze, na mestu nove prodavnice Lidl...
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.