Forums : Tenis

 Comment
Новаков интервју
abvgd
(Morski)
2018-09-11 12:29 AM
https://www.youtube.com/watch?v=47Mu0_IxifE

Овај коментар је заиста прецизно описао Новака, врло интелигентно и тачно речено. Новинари увек Новаку постављају безвезна питања, нпр. он је управо освојио престижну титулу а неколико новинара узастопце постављају питања о његових „тешких” три-четири месеца, о поразима, повреди...и понављају се као папагаји. Или га питају о другим људима, о свему само не о мечу који је Новак бравурозно одиграо, о његовим невеорватним атлетским способностима, о његовој супериорној менталној композицији...видна је зла намера и вечно умањивање и заташкавање свега што Новак постигне. Овај коментатор на ЈуТубу је супер прецизно све то описао, свака му част.

Ако треба превод, покушаћу да дочарам, надам се да ће већина овде ипак свхатити о чему је реч.
(„...новинари шаљу смртоносне стреле према Новаку који, као будистички свештеник, зауставља стрелице у лету и претвара их у падајуће латице пре него што дотакну његово енергетско поље...он претвара ове чудне, понављајуће и монотоне тренутке у нешто што има значење, дубину и што је у суштини истински покушај обраћања и саосећања...Он (Новак) је абосултно висока класа. ”)→ делимични превод.

Novak Djokovic in these interviews reminds me of the Buddhist monk that meditates in seated lotus and is confronted by evil spirits (media) firing deadly arrows (scripted questions) at him.. only to have the sharp pointy arrows suddenly dissolve and be transformed into falling petals just as they approach the meditator's energy field. He completely transforms the journalists in the process and turns these peculiar, repetitive and mundane moments into something that has meaning, depth and is ultimately a genuine attempt to connect and empathiѕe. He's an absolute class act.
Precanin
(Нека буде борба �)
2018-09-11 09:30 PM
Овдје би људи највише вољели да могу да коментаришу на омиљеном броукен инглиш-у а овај се бави преводилачким радом!
Па чак и Лаки зна енглески!
abvgd
(Morski)
2018-09-11 11:32 PM
...на овом строго уређеном форуму обавезан је превод, мислим. Па ето, да све буде по бон-тону, нажврљах мало и превода.
DSQ1964
2018-09-12 10:42 AM
Abvgd, na Wimbldonu si navijao za Andersona, nisi valjda na US Openu za Noleta?
abvgd
(Morski)
2018-09-12 11:31 AM
Опаска на месту...тачно, баш ми је било криво што је Новак изјавио то што је изјавио. После сам схватио да можда и нисам у праву...ко зна на шта ће то на крају да изађе али ја видим да светски медији и даље дискриминишу Новака што значи да је он још увек на правој страни.
NVuk
2018-09-12 12:51 PM
A diskriminator br. 1 Mats Vilander promenio ploču.

Poruka njegovom dileru ili doktoru, to što ste počeli da mu dajete konačno funkcioniše, samo nastavite!

Evo iz današnje Politike, prenose iz Ekipa, već prevedeno:

Некадашњи тениски ас Матс Виландер упоредио је Новака Ђоковића са највећим спортистима у историји.

„Ђоковић игра на највишем могућем нивоу. Да ли је бољи од Федерера или Надала? Вероватно. Невероватно је како овако сложену игру чини једноставном”, написао је Виландер у колумни за француски „Екип”.

Виландер је, такође, рекао да у Ђоковићевој игри нема слабости.

„Он је као живи зид. Не можете га прећи. Он је најбољи спортиста у историји тениса. Можда најбољи у историји спорта. Ставио бих га у категорију са Џорданом и Алијем. Могли бисмо да додамо и Болта”, написао је коментатор Еуроспорта, преноси РТС.
abvgd
(Morski)
2018-09-12 04:23 PM
Зато сам и поставио тај линк - новинари су тако бескрупулозно постављали понижавајућа питања да је то било бљутаво - а Новак је све поднео царски, одговорио интелигентно, све их је поставио на своје место.
То што Виландер сада хвали Новака...мора да је нека подла тактика. Ваљда му је гледаност пала па тражи очајнички оне „са друге стране”. Ако је то и изјавио, сигурно је било у моменту када га је слушао минимални број људи.

antologia
(svakog dana...)
2018-09-12 06:29 PM
Nije mali broj slušao, milionski auditorium-prvi komentar poslije meča za Evropu,poznata stalna emisija povodom velikih turnira:GEM,SHET,MATS,
Prije se zvalo, Gem, Set i Mats, ali kako je tu stalno i Barbara Šet, promenili su i naziv.Nema tu podtekst, otišlo je u eter i komentari tokom meča su bili velelepni 🙌
abvgd
(Morski)
2018-09-12 09:13 PM
Просто не верујем да „милионски аудиториум” гледа тенис емисију у Европи после меча Ђоковић-Дел Потро. Мислим, заиста не знам ни ту емисију (немам ТВ већ више од 10 година) али некако ми звучи невероватно да било ко хоће да гледа излизаног лисца Виландера...али, ко зна?
antologia
(svakog dana...)
2018-09-13 01:58 AM
Pa oni su tu na licu mjesta, u improvizovanom studiju, vidi ih i čuje i publika koja se okupi i čeka pobjednika. Aleks Koreca je sa njima, ali na terenu, često gost McRoe, Beker Prvi intervju koji se nakon meča obavlja sa pobjednikom. Vilander živi u USA. Na kraju, sve se to prenosi dalje, širi i komentarise, preuzima
abvgd
(Morski)
2018-09-13 12:45 PM
Све је то калкулисано...ко је уопште гледао меч? Аргентинци, Срби и слободоумни свет? Осталима је усађено у главу да је Новак један непријатан, арогантан играч (незанимљив за гледање) а Дел Потро је славан само у латионо-Америци и то сто пута мање него Надал, тако да већина „класичне” публике (у САД и Јевропи) вероватно није ни гледала финале. Код мене на послу ако не играју Федерер и Надал, ретко ко уопште гледа тенис.
Колика је гледаност финала уопште била? Колики је проценат гледалаца угасио ТВ након задњег поена? Пребацио на други канал?
Ако су и били милиони гледалаца, то су они који ионако не падају на званичне приче па је и Виландер добио другачији скрипт за ту емисију.

Ја сам непоправљиви присталица теорије завере и самном није лако дискутовати :)

NVuk
2018-09-13 01:37 PM
Ko priznaje pola mu se dodaje.
DSQ1964
2018-09-13 03:06 PM
https://youtu.be/63uET2j28uo

Pa ja bih reko da se Matsan ovde uvuko Noletu u šupak otprilike do članaka. Naravno glavom prvo.
antologia
(svakog dana...)
2018-09-13 03:49 PM
Ne pali se bez razloga. Kod nas u EU je meč krenuo u 1 iza ponoci i sve je trajalo do skoro 04h, znaci, USA je gledala finale USO, kao sto uvijek i biva. Stadion krcat, poznatih faca, 1/2 holivuda🤠😜
abvgd
(Morski)
2018-09-14 12:17 AM
Гледао сам коначно како је „Серена” извређала судију, назвала га лоповом и лажовом...зато што јој је дао казнени поен за „коучинг”. А није. Човек јој је дао опомену а поен је изгубила због тога што је поломила рекет. Онда му је Серена запретила да јој више никада неће бити судија...сила је „Серена”.

И? И...наш врли Новак је изјавио како је на страни „Серене”...па то је заиста траги-комедија, али то је Новаку веееееееелики плус у светским медијима. Не знам кад је то рекао и да ли је то могло утицати на Виландера али то је тешка бљувотина, па макар била и од стране Новака Ђоковића. Неукус, неморал и беда мишљења.

„Серена” је направила такав шоу самољубивости, неукуса, глупости и разјарене глупости да се згадила и већини Американаца али је, ето, наш Новак подржао такав невиђени неукус. Ако је и од Новака - много је.

Знам, ретко се досуђује казнени поен за „коучинг”, па шта??? Пратим тенис дуго и једини сличан бљутав призор био је кад је Серена претила корејском линијском судији (омалена жена) да ће је „натерати да прогуа лоптицу”. „Серена” ја требало да заглави затвор за то.

Ех, у шта се претвара „бели спорт”.

Ја иначе не гледам „женски” тенис ама баш уопште, погледао сам тај „контроверзни” снимак, скраћени нормално, просто да видим стање ствари. Имао сам шта да видим...
frangipani
(><)
2018-09-14 01:08 AM
Karlos nije mogao da je skine s one stvari koliko je bila navalila da ga drkeljise. Šta je trebao da kaže, da je moli, Ms Vilijams, ako nastavis sa uvredama/da mi govoris da sam lazov i lopov, ja ću da te opet kaznim i uzmem gejm? Da li iko sa imalo mozga može i da pomisli da bi to nju smirilo i da bi istog momenta zavezala? I da je zacutala opet bi ostala nepravda da nije kaznjena za tako teske uvrede pred celim svetom. Steta sto u tenisu nema crvenog kartona pa bi letela kao bela lala sa meca.

Inače, novinari su i Osaku obasipali kojekakvim pitanjima ali je ona uspela da ostane neisprovocirana. Mogao je i Nole da se bolje snadje ali, on je Serenin pajtos pa je ostao nesposoban da se izvuce iz tog haosa.
BSATS
2018-09-14 04:48 AM
Kako ste vi protumacili da je stao na stranu Serene?
Sad, ako napisem da je vesto izbalansirao odgovor, zamericete da je previse politicki korektan, neće da se zamera, bla, bla...
Tačno, zašto bi se zamerao, bilo Sereni, bilo sudiji?
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
2018-09-14 05:47 AM
He, he ne znam koji me vetar nanese ovde, biće da je neka sposobnost da se namirisi mlatiracku BSAT.
On ima mantru da vidi sve ono sto normalni ljudi ne vide i da cuje sve sto niko nije čuo a da ne cuje ono sto su svi čuli kad je Novak nacionale u pitanju.
Nego deder ti nama cik objasni kao to da Novak nije navijao za Hrvate protiv brace nam Rusa?

'Ajde ali samo ukratko. Ne čitam komentare duže od 5 recenica.
DSQ1964
2018-09-14 08:32 AM
Novak nema vremena da sedi i razmišlja se kolko li će sada uragan Florens Amera da skenja, da im se osvetimo za zločinacku avijaciju. Kada bi to radio njegovi prioriteti i koncentracija ne bi bili kao sto su trenutno pa bi ovde po diskusiji bio tezak kokošinjac.
Da je na mestu Serene bila Maša Šarapova psovali biste sudiju i u dupe i niz dupe katoličko zato što po nečijem naredjenju keca naše pravoslavce. I šta bi Nole rekao da je u pitanju Maša? Pa i on je dole na terenu, mislite da on sa Vajdom nema neka skrivena domundjavanja kada taktika treba da se menja, šta da se koriguje? Moglo bi isto da se desi i njemu kao i Sereni. Pa i on lomi reket i јебе матер i sudiji i publici i svima umešanima. To što je rekao da razume Serenu i da je sudija malo pritiso nikako ne znači da se odreko Srpstva i stao na stranu zločinaca.
Dalje, onaj precednik WTA Steve Simon koji je podrzao Serenu da je u pitanju „sexizam” odnosno da se muskarcu u istoj situaciji ne bi sudilo na isti način, tu je Nole bio vrlo jasan i rekao da on to ne misli i da se uopste ne slaze sa mister Simonom.

p.s ja isto mislim da Serena nije čovek a kamo li žensko, naravno da je majmun, Maša je čipkica na svom mestu ali samo gledamo na stvari malo logično a ne ostrašćeno.
BSATS
2018-09-14 09:39 AM
Evo, u jednoj recenici:
Kinaski, lepo je sto si svratio u ovu kafanu, a posto se radi o otmenom drustvu, a ti si veoma bezobrazan i vredjas, neću da ti kažem da odyebes, nego samo pada ignorisanje sa moje strane, od sada, pa ubuduce.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.