Forums : Kanada

 Comment
Prevare - tel. kompanije za internacionalne pozive
Amazonka
2015-05-07 07:20 PM
Od kada sam dosla u Kanadu, pre oko 3,5 godine, za zvanje Srbije koristim telefonsku kompaniju Pulse Telecom. Veze su očajne, posebno prilikom zvanja nekih brojeva mobilnih telefona u 063 Telenor mrezi, ali nemam mnogo izbora jer VOIP telefonske veze, koje oni koriste, su inače loše.
Ne koriste svi internet ili ne u odgovorarajuce vreme, pa moram koristiti usluge neke takve kompanije.

Međutim, pre desetak dana druga kompanija, NECC Telecom, informisala me je da je ugovor Pulse kompanije sa zajednickim telefonskim provajderom zavrsen (ili prekinut, ne znam o cemu se radi), pa sve korisnike Pulse-a prebacuju u NECC, da ne bi ostali bez usluge.
Potom sam platila poslednji Pulse racun (imaju sve moje podatke) novoj kompaniji, NECC.
Odmah sledećeg dana, zvali su me panicno iz Pulse kompanije, tvrdeci da je sve to prevara, i da je NECC hakovao njihov sajt i oteo klijente radi novcane koristi! Od tada me uznemiravaju skoro svakoga dana sa istim tvrdnjama.
U email prepisci sa NECC, oni tvrde sasvim nešto drugo, a dobila sam i pismo od njih, gde me obavestavaju o prenosenju mog naloga u njihovu kompaniju.

Sada vise zaista ne znam o cemu se radi i ko je od njih u pravu!?!
Pokusala sam da saznam kojoj kanadskoj zvanicnoj instituciji da se obratim i obavestim o verovatnoj prevari od strane obe ove kompanije (fraud ili scam?), ali do sada nisam uspela to da saznam. Kontaktirala sam Fraud division u RCMP, ali oni su me indirektno odbili, tj. nije ih briga.

Imate li preporuku za neku treću, OZBILJNU kompaniju, kojoj se može verovati (mada se ocigledno ne može nikome verovati ni u Kanadi!), ili kojima se bar može verovati vise nego pomenutim kompanijama, da su njihove usluge dobre i da nisu preskupi?

Hvala unapred na odgovorima bez vredjanja, napadanja i neosnovane kritike.
D-Man
(Analyst)
2015-05-07 11:35 PM
Надлежни за телекомуникације: http://www.crtc.gc.ca/eng/telephone.htm

Amazonka
2015-05-09 01:10 AM
Hvala za link.

Uglavnom, novost je da mi je danas žena našeg porekla koja radi za telefonski provajder za obe kompanije (Pulse i NECC) rekla vise detalja nego ranije, i po tome ispada da Pulse u Kanadi više ne postoji, ali oni su uspeli da zadrže neke od svojih ranijih brojeva telefona i s anjih maltretiraju i lažu svoje bivše korisnike, u pokusaju da ih zadrže ako otvore novu kompaniju! Pri tome se ponasaju sasvim neprofesionalno i čak vicu preko telefona.

Kakav haos!
aLti
(MCP, MCSE, MCSA)
2015-05-10 04:49 PM
Od NECC Telekoma sam pobegao glavom bez obzira još pre 3 godine. Kvalitet veze im je bio nikakav, a firma nikad gora. Tada sam presao na Startec (www.startec.com/ca) i do dana danasnjeg imam samo reci hvale za ovu kompaniju. Probaj, svakako se nećeš pokajati, i obavezno im prilikom otvaranja naloga napomeni da ćeš često zvati Balkan - ranije su nudili posebne pogodnosti za ovaj region.

Amazonka
2015-05-15 02:33 PM
aLti,

Hvala za preporuku!
CEO
(Filozof)
2015-05-23 04:04 PM
Zašto ne koristit Shaw, Telus ili Bell Canada, a onda se lepo besplatno cujete preko Skype, Viber, What's Up I to je to. Zašto se zezate I gubite zivce sa nekim anonimusima?
D-Man
(Analyst)
2015-05-25 11:41 AM
Па, можда због тога што тамо у нашим крајевима немају сви Skype, Viber, брзи интернет, итд.

Fishbed
(pivopija)
2015-08-30 12:38 PM
Startec ti je 100% najjeftiniji veza je dobra i mema zezanja. Koliko potrosis toliko platis i nema placanja extra.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.