Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Kokosovo ulje
Pega
(CDA II)
2013-03-25 12:21 AM
Nakon neprekidnog susretanja sa kokosovim uljem po internetu, odlucila sam da ga probam - osim u prehrambene svrhe, mnogo se koristi i u kozmeticko-zdravstvene. Nikada nisam imala neku problematičnu kozu, ali posto vidim da se mnogo preporucuje, odlucila sam da probam. Kao prvo, kokosovo ulje ne izgleda uopste primamljivo - pakovano je u teglici, kao mast je, kao Vazelin - bela mast koja se topi u dodiru sa prstima, ali navodno je jako zdrava. U zadnje vreme koristim ga za skidanje sminke, za mazanje lica umesto kreme, za mazanje tela posle kupanja, laktove, pete...Sledeći korak mi je da ga probam i na kosi - masaza sa kokosovim uljem po skalpu pre pranja kose. Za ove kozmeticke svrhe koristim kokosovo ulje bez mirisa, mada mozete i ono koje bas mirisi kao kokos. Kažu da jako blagotvorno deluje na sve nepozeljne promene na kozi tipa isusena koza, kojekakvi osipi, crvenila, bubuljice i sl. Bilo bi super ako ga još neko koristi, da napise svoje dojmove i ideje kako se još može koristiti u kozmeticke svrhe.
Tx;
NavyGirl
2013-03-25 06:29 AM
Ja ga koristim za klince, kad ih kupam stavim u kadicu kasicicu kokosovog ulja (masti) i koza im bude bas lepa i mekana posle. Nisam probala na sebi za kozmeticke stvari ali sam ga probala i meni ukusno :) Doduse ja volim kokos pa valjda i sve sto ide uz to.

Jedna prodavacica u radnji zdrave hrane mi rece da uzima kasicicu kokosovog ulja dnevno jer ima problema sa stitnom.

A za sebe sam sad kupila arganovo ulje pa ću videti kako je u kozmeticke svrhe, citala sam dosta pozitivnog.
bomboncic
(zvezdica)
2013-04-02 06:43 PM
Kokosovo ulje je stvarno predivno, miris je zaista neodoljiv, prosto trazi da se maze po celom telu :). Međutim, moje iskustvo je pokazalo da izaziva bubuljice. Ne znam da li je ovo slučaj sa drugima, ali po mom mišljenju bolja ulja za kozu, posebno za lice, su suncokretovo i maslinovo.
sitroen1
2013-05-19 12:52 PM
koristim organic kokosovo ulje za mazanje koze posle tusiranja. ono je bez ikakvog mirisa I zaista izgleda kao mast. koza je posle upotrebe jako mekana celog dana. Nisam ga koristila za lice I kosu. sve u svemu meni jako prija I bar znam da nisam na sebe stavila „tonu” hemije.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2013-05-23 06:15 PM
Koristim ga u receptima za domaći sapun.
Stavljam od 20-25% u svaki recept. Odlično je jer osim sto daje tvrdocu sapunu, fantasticno pjeni. Svi moji sapuni imaju malo „superfat” (dodatnu masnocu) ali puni su glicerina koji je puno bitniji za hidraciju koze od ulja.
Lice perem bezmirisnim sapunom, a stavljam bademo ulje, njeznije je od kokosovog, jest malo skuplje, ali sve je to za ljepotu. :)
regent10310
2013-05-28 04:06 AM
Koristim kokosovo ulje pomesano sa organic aloe vera gel već 2 godine uvece umesto kreme za lice. Pri izboru kokosov ulja, važno je da se uzme organsko, hladno cedjeno i nerafinisano ulje. Nazalost, takvo ulje mora da mirise. Rafinisano ulje nema miris ali nema ni svrhu:)

Meni je ova moja „nocna krema”, pomogla da držim problem sa bubuljicama pod kontrolom. Čak i sad, kad mi izadje po koja, na nju direktno nacapkam cisto, nerazblazeno kokosovo ulje. Kokosovo ulje je takozvano drying oil tako da ge ne koristim kao antirid oko ociju jer mi isusuje kozu u tom delu. Ali je fenomenalno za bubuljice. Ovo ulje, pored ostalog, ima i priordno antisepticko i antibakterijsko dejstvo.

Dok nisam pocela da koristim kokosovo ulje u kozmetici, imala sam problem sa masnom, često upaljenom kozom. Godinama sam je isusivala raznim preparatima koji su svi po komandi bili oil free. Ništa mi nikad nije pomoglo. A od ulja sam bezala k'o djavo od krsta. Onda sam malo istražila tu tematiku i zainteresovala se za koriscenje ulja u kozmetici i odlucla da probam sa kokosovim uljem. And I never looked back:). Kokosovo ulje mi je izbalansiralo kozu lica koja je sad mnogo manje masna i tek ponekad dobijem po koju bubuljicu obično kad je „onaj” deo meseca. Pored toga sto mi je koza izlecena, ona mnogo lepse izgleda i fenomenalno je glatka i meka.

Toplo preporucujem ovo ulje svima osim možda ženama sa jako suvom kozom.

Sve najbolje!
Goca2605
(referent)
2013-05-28 07:54 AM
Meni je proporodilo kosu koja je posle farbanja i izvlacenja pramenova bila vidno ostecena,stim sto sam drzala kad god mogu sto duže na kosi,najmanje 1 sat i svima toplo preporucujem.Ja sam ulje drzala u frizideru kako biste stegnulo i posle nanosila na kosu.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.