Forums : Politika

 Comment
Паметан, луд или наиван?
D-Man
(Analyst)
2019-06-13 10:40 AM
http://scradar.com/ex-yu-vesti/dodik-napravio-novi-incident/

Ево, како рекоше у том тексту, Додик направио ''нови инцидент'' због тога што је одбио да прими у опроштајну посету госпођу која је била амбасадор(ица) Немачек у Сарајеву.

И Милорад то одбијање пријема лепо образложио чињеницама да је дотична госпођа за време свог мандата радила против Републике Српске а онда још лепше политички то све увио у целофан рекавши како је самим тим та госпођа радила и против БиХ (наравно, алудирајући на чињеницу да је РС уставна категорија у БиХ).

Читам тај текст, размишљам и сам себи постављам нека питања.

Да ли је Додик јако паметан, луд или наиван? Одговор на ово питање зависи од одговора на питања испод.

Да ли Додик то што чини чини на своју руку или има нечију дебелу подршку? Мени се чини да он управо има нечију подршку.

Ако има залеђину од неког јаког играча, ко је, у ствари, тај играч? Ја се надам да је Русија.

Ако та залеђина постоји, а ја верујем да постоји, онда се поставља питање шта је крајњи циљ. Независност Републике Српске!? Ја се надам да је то циљ али ме брине то што та независност, сасвим сигурно, не може доћи без новог рата а, искрено да вам кажем, заиста не желим да било ко гине у неким новим ратовима.

Тренутна ситуација у ''региону'' нам говори да је на сцени прикривени рат против Срба, Србије и Републике Српске. Шиптари константно провоцирају јер очигледно имају подршку НАТО пакта, САД и ЕУ (већина држава ЕУ које су признале тзв. Косово). у БиХ нико не може да натера муслимане да се формира Савет Министара а тај Савет би требао бити главни покретач и политике и привреде те државе. Савет се не може формирати јер мандат главног играча у том Савету припада припаднику српског народа. Шта се чека? Да прође та година и да онда дође термин за Хрвата или муслимана (ко год да је следећи на реду)?

Занимљив је и начин на који Додик ''разговара'' са Западом у поређењу са Вучићем. Додик је гласан (и јасан), наступа као српски националиста и отворено прозива Запад док је Вучић снисходљив према Западу преко сваке мере. Да ли је то нека равнотежа и договор да се чују обе српске стране? Не знам, превише ми је то наивно осим у случају да иза Србије и Републике Српске стоји неки јаки играч који диригује из позадине.
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2019-06-13 09:36 PM
Buuuro po ko zna koji put ispada bosanceroski odzuvan.
Trebao je gospodju svabicu da isprati kako nalaze protokol, uz neku opasku na pr. aludirajuci na njen izgled, ovako, njegov kanton će i dalje sloviti kao barbarski deo BIH...
Da ga mlatis svaki dan u bukovu tintaru, opet ništa ne bi naucio...
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2019-06-13 09:58 PM
mala digresija na temu,
kaže J.Bakic onomad kod Beckovicke:

'ljudi koji su trebali da budu u stali, sada sede u skupstini'
hahahaaaaaaaaaaaa, -car!

ps..

uzgred, ima li razlike između Vodje i Buuure?
ima neke:
prvi je stasom visa lazovcina, snisodljiviji ljigaviji izdajnik, ubica i pedercina koja balavi..drugi:glavonja-lazov, bahati ubica
i teska bukova sirovina.
Razlika je evidentna, sustina ista...
cicero99
(historia est mater of studioru)
2019-06-14 12:52 AM
Ako smem da prokomentarisem, kao i uvek veoma dobra analiza D-man. Sramota je videti kako ovaj werbalija vredja, ali je veoma jasno da ta kreatura nema osnovno razumevanje koncepta „diskusija”.

Nego da recem, možda ja nisam u pravu ali sam ubeđen, i želim da verujem, da je i nama Srbima konacno moralno, istorijski , tradicionalno, i ljudski castan i pravedan saveznik konacno stao rame uz rame i pokazao krvolocima da nismo sami. Možda sam ja naivan što se apsolutno D-Man slazem sa tvojom analizom ali ne zameri mi jer lepo je nekada cuti i nešto ohrabrujuce za ovaj nas napaceni narod. Zna se ko su saveznici a ko nam decu ubija. Imamo priliku da vidimo najodvratnije i najpoganije izmecare i zločince kako nastavljaju da skrnave srpske svetinje i mucenike na Kosovu i Metohiji. Dosli zločinci da „proslave ” i pozdrave zločince na okupiranoj svetoj srpskoj zemlji - Kosovu i Metohiji. Krvava baba deceubica i ratni zločinac i sexualni predator klintonjonja se zvaljave sa sciptares tamo dok CEO NORMALAN SVET povraca na taj cirkus, beze od tih krvoloka ki djavo od svetoga krsta!!! Doterali se da im Pristina bude centralna „dobrodoslica” ... e pa do ...moga! I još se nafatiraju krvavih doloresa i njima lepo!!! Neće do veka!!!Nigde ja nisam čuo da se covecima za njihova zivota spomenici i biste dizu a siptari prave i dizu ih ovim hodajucim lesinama u nadi da će i misle ... da ne dužim vreme će ubrzo reci šta im sledi !!!! Kako su sejali tako će da zanju!!! Za krst casni i slobodu zlatnu.
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2019-06-14 02:58 AM
sisoje69 jedno pitanjce..
kao ono strucnjaka za brzu povrsinsku pasu, da li će Buuuro na kraju biti uhapsen, kao nalogodavac za brutalnu likvidaciju studenta Davida Dragicevica?
zori
(Чича)
2019-06-14 03:14 AM


mandov... mani se srba
CAHJAP
2019-06-14 03:24 AM
Ako ima podrsku Rusije možda je takav potez opravdan jedino i samo jedino ako tim aktom deluje u opsti i dugorocni interes Srpskog naroda odnosno Republike Srpske, npr., izrazavanjem negodovanja prema državi koju ambasadorka predstavlja i uloge te države protiv Srpskog naroda, Rebublike Srpske i Srbije, priznavanja nezavisnosti Kosova i zrtava, stete i zagadjivanja naših prostora i
zivotne sredine bombardovanjem u korist naroda koji su inače bili njihovi verni saveznici u oba svetska rata. Istovremeno time se stavlja do znanja da se nemacka zapravo nije pokajala i resila svoje nacisticke proslosti već naprotiv vodi osvetnicku politiku sto je evidentno favorizovanjem naroda koji su joj bili saveznici u svetskim ratovima inače na nasu stetu. Sa druge strane, ako je u pitanju inat to može da steti samo Srpskom narodu i Republici Srpskoj, barem u ovom vremenu dok je svetska moc i dalje u njihovim rukama. Najbolje sto možemo trenutno da cinimo jeste da vodimo miroljubivu i prijateljsku politiku sa ciljem odugovlacenje neutralne pozicije dok se vremena ne preokrenu u nasu korist. Ne treba im davati ikakvog povoda da nam i dalje nanose stetu jer istovremeno i sami postajemo slabiji i malobrojniji. Lično mislim da nije trebao ignorisati ambasadorku međutim, zakljucak je baziram samk na povrsinskim cinjenicama. Ja samo mogu da poželim da nasi politicari (smatram i Dodika našim politicarem) vode mudru politiku u nasu korist iako vrlo često se zapravo čini obrnuto.
oblica
(ima ih na pretek)
2019-06-14 04:59 AM
A šta je sa onom: „Ko tebe kamenom, ti njega hljebom”
Nije ta biblijska mudrost valjda tek tako napisana.
zori
(Чича)
2019-06-14 05:31 AM

dušanov zakonik lepo kaže
OKO ZA OKO... ZUB ZA ZUB

dakle...
Hobo
(Pacifing by force)
2019-06-14 12:05 PM
Dodik šta god cinio stvari teku svoim tokom. On to čini da bi ukazao da se neslaze sa politkom država koi ti ambasadori predstavljaju . Sasvim je ocigledno da zapad nevrsi pritisak na federaciju da bi se uspostavila vlada a sasvim je ocigledno da federacija odugovlaci namerno dok dodiku neistekne mandat .
Slične su stvari i u Srbiji gde se stalno gleda kroz prste albancima dok Srbima se zamera za svaku stavku .

Dodik zna da je nemocan ali se neplasi da stane Goliatu na crtu (u svakom slučaju narod ispasta)
Hobo
(Pacifing by force)
2019-06-14 12:46 PM
Ne bih rekao da se bolje živi u Federaciji nego u Republici i pored mnogostruko vece pomoći i podrske od zapada dok se takva pomoć stalno uskracuje Republici. Drugo neslazem se da srbija nešto puno može da pomogne RS posto su i sami u govnima.

Ajd sad uzvikni alah mars-bar pa skoci naglavacke sa balkona


D-Man
(Analyst)
2019-06-14 01:52 PM
„...koja živi kao u najgorem robovlasnickom sistemu…”

Господине, да вам кажем нешто. Ево ја живим у држави која се сматра једном од најбогатијих и системски организованих у свету и без икаквог увијања ти могу рећи да се не ради ни о чему другом до робовласничком систему.

Ја кад дођем у посету у отаџбину не причам бајке и не величам средину у којој живим да бих на тај начин и себе уздигао на неки виши ниво. Кажем истину како је и шта је. Најближа родбина ми верује. Шокирају се када чују колико зарађујем а када сам им показао колико ми држава узме пореза, колико морам да платим пореза општини и провинцији итд. онда ми они реалнији (који неком срећом имају добро плаћене послове и у отаџбини) кажу како је њима боље тамо где су (било да су у Србији или Републици Српској).
Дакле, све је релативно па тако и твоја оцена о животу у Републици Српској. Ја тамо имам много родбине и, заиста, живот није лак, тешко је, има криминала (волео бих да знам где га нема), има свега и свачега да не набрајам даље али, брале, овде у овом великом граду где ја живим а који се сваке године спомиње у врху некакве табеле што се тиче квалитете живота убиства се дешавају скоро па свакодневно. У појединим деловима града бесни незванични рат дилера дрогом, полиција не сме ни нос да промоли у тај део града.
Педери масовно у политици, доносе се закони да ти се желудац преврне, нема серије или филма где нису у првом плану. Народу се, дакле, непрестано испира мозак и сви ћуте и трпе јер су у робовском положају (зависе од посла, дугују банкама, морају платити све порезе грамзивим општинама, провинцијама и држави а сви ти троше без икакве контроле.

Иначе, људи у РС да од Додика бољег избора нема. Какав је такав је, без њега би РС одавно била утопљена у унитарну БиХ. Да, тачно је, вулгаран је, прост, бахат али једино такав може да се носи са противницима са којима је суочена Република Српска.

Да ли је било боље да се претварао да му је свеједно, дочекао госпођу и испратио је много лепше него што је она чинила Србима и Републици Српској? Не знам, можда, нисам никад био у политици због тога што не знам држати језик за зубима. У околностима у којима се налазе и Република Српска и Србији ја мислим да бих био попут Додика јер другачије се не може. Верујем да без руске помоћи не бих могао тако да се понашам јер би ме Запад згазио. Он опстаје, РС опстаје, и то ми даје неку наду да је велики играч попут Русије иза нас.
abvgd
(Morski)
2019-06-14 03:16 PM
Израел. Зашто - не знам.
D-Man
(Analyst)
2019-06-14 05:23 PM
Нисам уопште ни помишљао на Израел док ти то ниси споменуо. Додик изгледа јесте у добрим односима са Израелцима.
Међутим, Израел има велики утицај на званичну америчку политику а, на жалост, америчка званична политика се није баш променила према нама. Знам да за промену америчке политике треба јак и утицајан играч али за то требају деценије.
Ако је ко иза Додика то је највероватније Русија. Он сигурно није луд да стално чачка мечку а да за то нема добру залеђину. Уосталом, чињеница је да код Путина може када хоће.

А нама Србима је заиста неопходно да иза нас коначно стане неко јак. Да је Путин био на челу Русије уместо Јељцина уверен сам да би се СФРЈ распала по етничким а не административним границама.
keser
2019-06-15 03:34 AM
Дозвољено вређање Вучића.
Није дозвољено вређање Додика.

Иако први пореклом из РС, баба препливала Дрину у бекству од усташа.
Али он је председник Србије па је по инерцији све дозвољено.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
2019-06-25 06:43 AM
Baba bezala od ustaša? Vuciceva? Malo morgen.Po nekim spisima Vucicevi predci su bili i same ustaše u Jasenovcu i okolini. A još negativna po njega stvar je da mu je tatko Fazli Musliju ili kako se već zove taj siptarski novinar koji je u sustini otac „predcedniku” naše jadne države i koju on svakodnevno sve vise gura u dugove,laži, propast i bedu
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.