Forums : Politika

 Comment
Разграничење (МАПА): Србији Скадар и излаз на море
Pustinjski_Vjetar
2019-06-09 04:29 PM
Предлог решења српско-албанског сукоба који је – „за шокирати се” – јер није издаја, и заснива се на принципу реципроцитета! Још пре него што је, бриселским споразумом 19. априла '13. потписан први корак – давања без добијања – написала сам, месец дана раније, 11. марта – „Предлог решења српско-албанског сукоба” – и поставила га на насловној страни свога сајта! Предлог се састоји од текста и мапе који објашњавају решење и како доћи до њега! Мапа је професионално направљена и тако постављена да, када се отвори цео текст, може се кликом на њој увећавати и прецизно сагледати разграничење Срба и Албанаца по принципу реципроцитета, што је и једино право „добијање и давање” и једини могући пут праведног, а тиме и трајног решења које гарантује добросуседство и мир! Све остало је капитулација, која ствара колективну фрустрацију губитничког народа, која је непогрешиви рецепт за припрему – крвавог сукоба и рата – кад тад!!!
Мој предлог решења наћи ћете на сајту https://www.milijanabaletic.com, мада је довољно и само на претраживачу исписати наслов „Предлог решења српско-албанског сукоба”.

Реципроцитет у преговорима подразумева да обе стране пођеднако добију и изгубе! Срби могу дати део Косова и Метохије албанском народу који се плански излио на ту свету српску земљу, само под условом да за ту територију добију приближно адекватну замену у албанској територији, која би им могла бити замена, и у квадратима и у симболици, и донети им излазак на море преко албанске територије! На тај начин Албанци би легализовали тај део окупиране српске земље, ушли дубље у унутрашњост Балкана и повезали албански народ! Срби би, таквом разменом територија, изашли на море, што би им, на неки начин, потрло осећај губитника у очувању целовитости земље! Само принципом пођеднаког давања и добијања долази се до праведног, а тиме и трајног решења, све остало је „градња стабилности” на губитничком осећају Срба натераних у пораз, што доводи до фрустрирајуће инфериорности нације, а то је увек неизбежни основ за будуће велике сукобе и ратове!

Албанци морају схватити, без обзира на тренутна „леђа” на политичкој сцени, да је узимање туђега без давања свога, отимање, а отимање, чак и на нижој разини, а камо ли међу државама и народима, зна се како се решава!

https://www.milijanabaletic.com/Data/Sites/1/skins/Milijana/images/mapa-novine-2.jpg

РАЗГРАНИЧЕЊЕ СРБА И АЛБАНАЦА

Срби и Албанаци, договором и у миру, на праведној основи, треба да исцртају трајне добросуседске границе које би међу собом признали на добровољној бази и тако успоставе дуготрајан пријатељски однос! Та граница на КиМ ишла би линијом која би Србима заокружила простор у којем би остала Пећка патријаршија, Високи Дечани, Богородица Љевишка, Архангели и царски град Призрен, Грачаница, Косово Поље,..., а територију од те линије јужно, југоисточно и североисточно, заједно са Приштином и Подујевом, дали би Албанцима коју би они спојили у целовиту албанску територију! На рачун тако добијене српске територије, Албанци би заузврат Србима дали део албанске југозападне и северозападне територије, закључно са западним делом албанске јадранске обале до линије доњег гребена на рту који се налази изнад 41. степена и 30 минута северне географске ширине! Ова, разменом добијена територија, припојила би се у целовиту територију српскога народа и Србије.
Срби и Албанци, након тако договорених граница, повукли би се једни другима са територије, како би се у будућности елиминисао сваки повод за међусобни сукоб и тако успоставило пријатељство два народа!
Ово је мапа коју би стручњаци Међународне комисије, коју би велике силе саставиле за овај случај, могли кориговати само како би изцртана граница била у складу са нормама Међународног јавног права, али суштински смисао и равноправност интереса у разграничењу Албанаца и Срба, не би се смео мењати! Овакав захтев треба третирати и као израз добре воље Срба који траже мирно решење са Албанцима који су им окупирали део најсветије земље на којој су темељи и идентитет српскога народа!

Са овим предлогом треба изаћи пред српски народ, зауставити досадашње преговоре, укључити и ЕУ и УН, што значи и све велике силе, које би оформиле Међународну комисију која би на овом принципу реципроцитета повукла линију разграничења између Срба и Албанаца и успоставила трајан мир!
У случају да Албанци и њихови савезници не желе овакво решење, постоји још један пут: да се Срби, уз договор са пријатељима међу великим силама, међу којима је незаобилазна Русија, повуку из преговора и уз такву подршку припремају за остварење свога интереса!

Pustinjski_Vjetar
2019-06-09 04:32 PM
https://m.youtube.com/watch?v=H9ugQGuKVoA

На крају интервју Милијана Балетић је изнела своје ставове у вези ко су патриоте, а ко издајници српског народа и Србије, разлозима зашто је гласала за неке политичаре, а за друге никако није хтела, утицају новца на политичке токове (01:18:00); као и о томе на који начин и како треба Србија да се разграничи са Албанијом, улози Великих сила у решавању косовског проблема, стварању албанске нације, плану за тачним разграничењем између Србије и Албаније, хуманом пресељењу које треба да се спроведе између Срба и Албанаца, албанском сепаратизму у Црној Гори и како се финансира ОВК (01:26:30); односно о разлици између муслимана који си из католичанства прешли у ислам и оних који су постали муслимани преласком из православља, непремостивим разликама између православаца и католика, Србима у Црној Гори и како се од срба данас стварају Монтенегрини. (01:41:00).
Pustinjski_Vjetar
2019-06-09 04:36 PM
Дарко Трифуновић: Србија да разговара о разграничењу са Тираном и тражи Скадар и излаз на море

1:42

https://m.youtube.com/watch?v=dkmOZ26w_lw
Војислав Шешељ подржао излагање и предлог Дарка Трифуновића да Србија води преговоре са Албанијом и тражи Скадар и излаз на море

1:00

https://m.youtube.com/watch?v=jo_1ZCtgDyU
goodbad
(gb&u)
2019-06-09 09:49 PM
Pustinjski prdezu gde nadje Darka Trifunovica za autoritet?
Werba
(N/A)
2019-06-10 12:43 AM
Dacic, Milijana i VOdja su obični plagijatori, jer originalna ideja razgranicenja potekla je od Dobrice Cosica. (Dzvalje su tada bile spremne da prihvate razgranicenje u odnosu 60%/40% za njih.
Ali Seseljkuga je to nazvao izdajom, dok je VOdja iostovremeno to isto balavio preko medija. A sada se jedan i drugi degenerik slazu sa razgranicenjem naravno u mnooooogo manjem procentu, za Srbiju...
zoxthegreat
2019-06-10 07:45 AM
ljudi šta vam je? da li je bilo obecno republici srpskoj izlaz na more?
kad srpski tenkovi budu u dracu onda može da se prica o tome.
samo prvo moraju da se vrate u pristine pre nego sto krenu za drac?
albanija je ucestvovala u ratu 99 I treba da bude kaznjena ali bez pomoći
rusa I italije nema ot ovog ragranicenja ništa.
Registrovan
(Я люблю запад)
2019-06-10 02:41 PM
Koje su ovo gluposti, zašto bi Albanci dali bilos ta od ovoga stos ad poseduju
Jocko4
(observer)
2019-06-10 11:38 PM
Registrovan,

Поседовање је повезано са суверенитетом, а суверенитет Србије на КиМ је постојао и пре 1999. и потврђен је Резолуцијом СБ УН 1244.

Због тога би могло да се каже да су Шиптари и НАТО запосели КиМ, јер то не подразумева аутоматски и суверенитет, већ се заснива на фактичком стању на терену, а то стање је (у складу са Кумановским ВТ Споразумом и поменутом Резолуцијом УН) привременог карактера.
Jocko4
(observer)
2019-06-10 11:46 PM
zoxthegreat,

Слажем се да Албанија, учесник у агресији на Србију (ондашњу СРЈ) треба да буде кажњена и јасно је да то не може да се постигне другачије, него војним путем. Међутим, Албанија је у НАТО-у, а НАТО је већ показао да је спреман на агресије и против свог декларисаног статута (шатро, одбрамбени савез).
Како казнити Албанију и ослободити оно што нам је ускраћено још 1912, а не изазвати сукоб са НАТО-ом ?
cicero99
(historia est mater of studioru)
2019-06-11 12:29 AM
Kosovo i Metohija je SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nema bre tu ništa nejasno ucenim covecima!!!! Basibozuci, već preko 600 godina zli i genocidni osvajaci Srpsku nejac zatiru ali neće moći, neće proći!!
Werbalija neka svoje procente na pokeru razigrava i lupeta 60/40? u neninoj avliji. Čega 60/40%? Nije ono ni dva slova istorije naucilo!!
Ne može IZDAJNIK I NESOJ Milo Đukanović, Ceda prasak ... Odvrajtova, izfrustrini kaplar wesli welibalija soku klark i Hitlerusa i slični krvolocni zločinci da dvajes godina bezvredne dolarose trpaju u njihove suplje dzepove i još praznije tintare a da niko to ne vidi!!! UZASNOOO im srećni ti dolari!!!! Kako su sejali tako će da pozanju!!!
D-Man
(Analyst)
2019-06-11 05:26 PM
Нарцисоидни психопата би, чини ми се, могао да призна тзв. државу Косово и за формирање ЗСО те укидање пореза од 100%.
Онда би то представљао као велику победу Србије а његови полтрони би га овацијама поздрављали у Скупштини.

Самим тим, након овог што сам изнад написао, мени је просто невероватно да неко прича приче о некаквој размени са Албанијом.
О чему ли то само поједини Срби маштају да ми је знати?

Циљ Запада је био (уништењем СФРЈ на српску штету) да Србију удаљи од излаза на море и то се управо и постигли. Ми Срби смо испали наивни и глупи јер смо мислили да нам је заједница са ЦГ загарантована а тако су нас испалили да је то просто невероватно.
Данас Србија, која је ослобађала и БиХ и Хрватску и Словенију од Аустроугарског утицаја и контроле, нема ни један једини педаљ обале. ''Браћа'' Црногорци нам заболи нож у леђа а ни то им није било довољно пошто су ушли у НАТО да их штити и од оних све малобројнијих Срба који још живе у ЦГ. Тек толико да да тим Србима у ЦГ не би пало на памет да помишљају на какво освајање власти у ЦГ и неку евентуалну нову заједницу са Србијом.

За оне који баш не познају довољно историју само податак да је Србија већ била заузела северну албанску обалу и изашла на море у ратовима од 1910е до 1912е али нас је Енглеска и Аустроугарска натерела да се повучемо.
Само толико за оне који мисле да би Запад мирно гледао и на саму помисао о било каквом излазу Србије на море. Дакле, маните се лепих жеља и снова. Нити тако нешто Албанији пада на памет нити би Запад тако нешто дозволио чак и када би постојао чак и промил шансе за нешто тако.
Ми ћемо за Запад увек бити руска браћа и никад нам неће веровати. Самим тим једино што можемо добити је у савезу са јаком Русијом која би нам можда нешто могла и ''освојити'' тј. повратити.
Werba
(N/A)
2019-06-12 11:57 AM
šta zna ono sisoje69 kakva se politika vodila. Bistro to k'o voda u kanalizaciji, prosto puca od bistrine.
Ono samo zna da se namesti u 69 da ga udaraju.. i vode na pasu...
D-Man
(Analyst)
2019-06-12 01:13 PM
Иначе, да не буде никакве забуне, оно што су рекли Jocko4 и Cicero99 апсолутно подржавам!
Косово и Метохија су покрајина у саставу Србије, тако пиште у Уставу и тако званично мора и остати.
Резолуција 1244 још увек важи а то што су НАТО и западне државе окупирале Космет је управо то: окупација и ништа друго.

Самим тим, ја сам лично против било каквог разграничења са шиптарима јер Србија нема шта да се разграничава са својом покрајином. У ствари, може али у оквиру државе Србије.

Званична политика државе Србије мора бити да је Космет окупиран (и тачно се мора навести од кога), да је саставни део територије државе Србије (како и пише у Уставу Србије; безгранично хвала господину Коштуници које је изгледа једини био уочио шта се спрема и управо је он инсистирао да се та одредница и званично нађе у Уставу Србије), да Србија подржава Резолуцију 1244 и чак мора инсистирати на свим детаљима те Резолуције која гарантује повратак до хиљаду војника или полицајаца на Космет те да Србија никад, ама баш никад, неће признати независност тзв. Косова.

Уз то, крајње је време да Србија почне да прозива бар ове битанге у нашем окружењу попут Хрватске, Словеније и Црне Горе. Све те битанге су признале независност тзв. Косова само да би ударили контру Срби и Србији и таквима једноставно треба ставити до знања да их званично сматрамо непријатељима.
Осим тога, мени је лично просто невероватно да наша званична политика трчи за свим оним Западним државама које су признале тзв. Косово. Јбт, стварно, који то идиот може да одржава пријатељске односе са неким ко ти је и званично отео део територије? Нема речи којим могу да објасним такво понашање.

Werba
(N/A)
2019-06-12 08:33 PM
Rezolucija 1244 nedvosmisleno ukazuje da Srbija može imati 1000 vojnika na KIM, kao i to, da je KIM deo Srpske teritorije.
Dzvalje mogu 1000 puta da proglasavaju nezavisnost..ali to neTje da može, bar kod srpskog naroda. Politicare od Cobeta Milosevica ne matram srbima, već običnim petokolonasima (Seseljkuga, Koštun beg,
Djindjura) i krpama predvodjeni Botom i sada dzvaljavim diktatorom.
I ko kaže da rezoluciju 1244 vise nije mogutje vratiti u UN?
To kažu oni „srpski politicari” koji su dobrano placeni da tako neprestano k.enjaju.
Od gospodina Konuzina(Ima li ovde Srba?)pa sada do g-dina Cepurina, neprestano govore tim „srpskim” spodobama da rezoluciju 1244 mogu vratiti u SB-UN i da će tada i njima biti lakse da stanu u odbranu Srbije. Bas zbog te izdaje, (izmestanje 1244 iz saveta izSB) Rusi ponovljaju, da će prihvatiti svako rešenje problema ako to Srbiji bude odgovaralo...

 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.