Forums : Politika

 Comment
Sionski Protokol 10
pravda_i_istina
2019-04-18 03:01 PM
...
Glasanje koje smo mi napravili oruđem našega zacarenja naviknuvši na njega najsitnije jedinice iz broja članova čovječanstva, sastavljajući grupne skupove i sporazume, učiniće svoju uslugu i odigraće ovoga puta svoju posljednju ulogu jednoglasnošću, u želji da se upoznaju sa nama i zbliže prije nego što nas osude.

Toga radi treba nam dovesti na glasanje sve, bez razlike klasa i cenzusa, da bi se ustanovio apsolutizam većine do kojeg se ne može doći kod inteligentnih cenzusnih klasa. Takvim putem ćemo, naviknuvši sve na misao o značaju sebe samoga, slomiti značaj gojske porodice i njenu vaspitnu vrijednost, odstranićemo izdvajanje individualnih umova, kojima gomila rukovođena od nas neće dati ni da se istaknu, pa čak ni da se izjasne: ona je navikla da sluša samo nas koji joj plaćamo za patnju i poslušnost.

Time ćemo stvoriti takvu slijepu moć koja nikada neće biti u stanju nikud da se krene bez rukovodstva naših agenata, koje ćemo postaviti na mjesto njihovih vođa. Narod će se potčiniti tome režimu jer će znati da će od ovih vođa zavisiti zarade, pokloni i dobijanje svakojakih dobara.

=======
analiza ovog dela protokola, da li je neko nudi, ili ja da ponudim
=======

Da bismo doveli naš plan do takvih rezultata mi ćemo podešavati izbore takvih predsjednika u čijoj prošlosti ima kakvih bilo neotkrivenih mračnih dijela, kakvih bilo „ panama ” - tada će oni biti vjerni izvršitelji naših naređenja iz bojazni da se to ne otkrije i iz težnje, svojstvene svakom čovjeku koji je došao do vlasti, da održi svoje privilegije, preimućstvo i počasti vezane za zvanje predsjednika. Narodna skupština će prikrivati i izabirati predsjednike, ali ćemo joj mi oduzeti pravo da predlaže zakone i njihove izmjene, jer ćemo to pravo prepustiti odgovornom predsjedniku, lutki u našim rukama.
seljakipo
2019-04-18 05:02 PM
..., штиво је тачно, али је исто тачно да је велика подметачина и замка за лаковерне и наивне масе. Мутибарићи нису они на које се прстом упире него онај чији је тај прст и рука.
pravda_i_istina
2019-04-18 05:18 PM
šta je tačno, šta je podmetnuto, šta je naivno poverovano, šta je zamka za lakoverne... ohoho, koliko si ti proizvoljnih tvrdnji izneo

ja kada sam ponudio analizu, nisu mi bili n pameti ni semiti, ni antisemitizam, niti bilo koja nacija, već mi je namera bila da između ostalog analiziram politicku korupciju i demokratiju, da li je ona spontana ili je zaverenicka, - eto, potpuno nebitno da li iza nje stoje marsovci ili jupetirejanci.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.