Forums : Politika

 Comment
Величина Аустрије
dulebg
(posmatrach)
2019-01-21 04:29 PM
У време доласка Турака у Југоисточну Европу - Аустрија је била планинско војводство, једна од држава Светог немачког царства (лабавог политичког савеза, коме се није увек знало ни да ли постоји). Силом околности - Римокатоличка црква упрегла се да спречи даље ширење отоманске империје и у ту сврху одабрала Аустрију за извршиоца; да не кажем да су Аустријанци одабрали Србе за заштиту западног крила.

Аустрија је отад прикључивала себи ослобођене територије; мало су је потиснули у Италији и Баварској, али је израсла у Царство. У тренутку масонске побуне Мађара морала је да им призна део власти. Но, како је срушена Отоманска империја, то је нестала потреба и за Аустро-Угарском, а она је исецкана „по националним границама”.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2019-01-21 06:32 PM
Ajde ne lupetaj drvoseco, Habsburzi (Svajcarci) su se raširili kao kuga po Jevropi domogli su se NEMACKE krune. Vas u Bosni okupiraju i hebu Lorenci oni su samo pohebali Mariju Tereziju. Jedan od njih Franjo II se proglasio za cara Austrije tek za vreme Napoleona tako da ke.njas ko pijani Bosanac o vatikanskoj zaveri stvaranja Austrije kontra Turaka kad ih u to vreme mi potiskujemo. Polupismena si udbaska stoka prekini da lupetas o istoriji.
seljakipo
2019-01-22 01:10 AM
MarkizDeNoviSad (+)
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.