Forums : Politika

 Comment
Na RTS lažu da su partizani oslobadjali Beograd
Istoricar67
2019-01-17 06:37 AM
Trenutno na RTS je neka emisija o našim odnosima sa Rusima pa ucesnici se nalagase kako su se partizani zajedno sa Rusima borili za oslobodjenje Beograda oktobra 1944.g.A beogradjani dobro znaju da su se gradjani Beograda zajedno sa Rusima borili za oslobodjenje Beograda a da su Broz i partizani stajali na Drini na levoj strani reke i nisu hteli da udju dok Beograd nije bio potpuno dlobodan. A onda su uleteli i oslobodili Beograd od beogradjana. I prestanite vise da lazete i da pricate Brozove laži, svi mi znamo šta je bilo a vi se cistite tamo odakle ste se ovde dovukli.

Dosta vise da nas lazete o tkz.narodnooslobodilackoj vojsci, zabranili ste nam da pominjemo Jasenovac i velicali ste Hrvate a Srbe iz Srbije proglasavali narodnim neprijateljima. Danas i dalje provlacite tu mantru i jedino sto vam mi koji generacijama poticemo iz Srbije možemo posle takvog vaseg ponasanja da kažemo to je - Mars vise od nas. Vasi ocevi su nam unistili porodice, unistili zivote, ubijali nam oceve, bracu, striceve,a vi danas njih velicate kao oslobodoce. Znamo mi ko su bili vasi ocevi i kakva su zlodela ovde u Srbiji a naročito u Beogradu pocinili.I još jednom Mars.Treba da se stidite vasih oceva zločinaca a ne da nam i dan danas servirate njih kao naše oslobodoce. A oni su nas oslobadjali od zivota i imovine.
dituartu
(eng)
2019-01-17 08:26 AM
Istoricar aj ne s...r.i
Novak
2019-01-17 08:43 AM
Dobro su rekli, niko ih nije zvao
Beogradani su oslobađali svoj grad uz pomoć Rusa.
Rusi nisu ginuli zbog beograđana i ljubavi prema
Beogradu već su nemilosrdno i herojski radili svoj
posao na svom oslobodilackom putu za Berlin.
Engleska očekivana pomoć nije stigla, iako smo
imali istog protivnika, Rusi su tada obišli Zagreb
samo zbog geografije a ne politike.
Hobo
(Pacifing by force)
2019-01-17 08:53 AM
Bravo Novace .

Ovaj istoricar laže kaio i oni Brozovi ili ovi Brozovi istoricari.

Crvena Armija je oslobodila Beograd i jedan Beogradjanin rodom is Crne Gore, tako da sad njegovu slavu deli ceo Beograd.

zori
(Чича)
2019-01-17 10:08 AM

U govoru na Banjici novembra meseca Tito je rekao:

„Srbija nema čemu da se nada. Za nju neće biti milosti”, dok je prva izjava „poludivljeg” Slobodana Penezića Krcuna glasila:

„Premnogo vas je ostalo u životu, ali još imamo vremena da tu grešku ispravimo”.

„Mi se u Srbiji moramo ponašati kao u zemlji koju smo okupirali” (beleži Brozov biograf Dušan Bilandžić njegovu izjavu na sednici Politbiroa KP, 30. oktobra 1944. u Beogradu). Prvih šest meseci njegovog „oslobođenja” odnosi više srpskih života nego tri prethodne godine nemačke okupacije. Major Ozne Milan Trešnjić svedočio je da je u kvartu kojim je on komandovao ubijeno 800 civila, a Beograd je imao 16 kvartova. Ali, nije samo u Beogradu bilo streljanja, nema grada gde ih nije bilo. Jovo Kapičić je u medijskim nastupima sam priznao da je učestvovao u zločinima i da je svoju funkciju obavljao bez zakonskih ograničenja. Dok u Srbiji krv teče u potocima, u Zagrebu je relativno vrlo malo likvidacija, pa Ranković traži smenu šefa tamošnje OZNE-e!

baresh
(zanatlija)
2019-01-17 10:54 AM
„Engleska očekivana pomoć nije stigla, iako smo
imali istog protivnika, Rusi su tada obišli Zagreb
samo zbog geografije a ne politike.”

Engleska 'pomoć' je i te kako odlucila krajnji i opsti ishod rata.
Nije Cercil za badava poslao sina jedinca (sa tonama viskija i
tompusa) kod partizana - istovremeno kad je kapitulirala Italija
koja im je po direktivama predala kompletno naoruzanje.

Novak
2019-01-17 11:35 AM
Posle Beograda usledilo je Berlinsko proleće.
https://pix.sfly.com/5N53pu
seljakipo
2019-01-17 11:52 AM
dituartu:...Istoricar aj ne s...r.i
'''''''''''''''''''''''
...AJDEEE.!!! pa,objasni ti.?! aaaaaa?!
Lorka
(поета)
2019-01-17 12:04 PM
Да није партизанских филмова... Бате, Љубише, Тихог, Прлета... - Београд никад не би био ослобођен.

Националне телевизије и дан данас ослобађају Србе памети - продукцијом партизанског холивуда.
Werba
(N/A)
2019-01-17 01:51 PM
Jedina i prava istina je da su Beograd oslobodile jedinice
slavne Crvene armije.
Bilo je tu nešto i partizana ali prilikom operacije oslobadjanja Beograda, ginuli su najviše neiskusni beogradjani-civili (koji su najviše gubili zivote dok su vijali zalutale nemceme po tavanima, podrumima, dvoristima) zajedno sa Crvenoarmejcima.

Partizani su ginuli na Sremskom frontu, koji su bili pridodati Crvenoj armiji u proboju istog.
Nije tajna da su mnogi izginuli partizani (licani,krajisnici, bosanci i drugi zapadnodrinci) na tom delu fronta, preneti i sahranjeni zajedno sa borcima Crvene armije, na groblju
'Oslobodiocima Beograda'
To nešto malo partizana sto je ucestvovalo u oslobadjanju Beograda zajedno sa Crvenoarmejcima, sutradan po osobodjenju, upadali su u napustene stanove i lozili parkete i drvene patose. Neki su i pili vodu sa kucnih *izvora.. (wc solja )
keser
2019-01-17 02:31 PM
Од средине 1943 четници у просеку нису имали више од три метка у фишеклијама.
POLARIS
(доктор)
2019-01-17 02:59 PM
Да, британци су четнике 1943 пустили низ воду, а партизанима донирали пар хиљада униформи, исто толико, дугих цеви, неколико авиона, нешто артиљерије,...

Допринос партизана је био коректан у ослобађању Београда.

Партизанима је било важно да они буду битни у ослобађању Београда, па су људе слали као у кланицу, јер нису имали искуства у урбаној борби, а нису имали ни кадрова који би разрађивали стратегију.
dulebg
(posmatrach)
2019-01-17 05:50 PM
Историчар,
а одакле су твоји дошли у Србију?
Laci_74
(Jugosloven)
2019-01-17 06:12 PM
Car careva zvani Putin je s razlogom dosta davno ukazao na pokusaje modifikovanja istorije. Citajuci ove slUge Kapitalista, apsolutno nema dileme da su se ovi jadnici potpuno izgubili.
Laci_74
(Jugosloven)
2019-01-17 06:36 PM
PUTIN TOKOM POSETE BOLNICI POLJUBIO BOLESNOG DEČAKA| VESTI
https://www.youtube.com/watch?v=W2LEx8MhhaY
Putin u Beogradu Upozorava Zapad: Dalje Ruke od Srbije!!!
https://www.youtube.com/watch?v=oLjVwQUYlfA
C_A_B_O
2019-01-17 07:09 PM
partizani ,nije malim bezveze ,so OSLOBADJALI Beograd od SPOSOBNIH SRBA dabi 44-94 dovlacili OTPAD partiJski ,smece gologuzo...
ISTINA je da se pONEKI potomak tog SMECA osvEEEEjestio ALI i DANAS crnogradom lebdi zadah otimacine,,,PO KOJI put vise?

hologram
(oʞɐdoɐu)
2019-01-18 12:14 AM
Istoricar67 je полуписмени радник који захваљујући деци има приступ интернету.
dulebg
(posmatrach)
2019-01-18 09:03 AM
Саво,

октобра 1944. Русе је у Београду дочекало 110.000 људи, махом избеглица изван Недићеве Србије. Данас нас је преко 2 милиона. Да ли мислиш да смо сви партијски кадрови и сви неспособни?

Мене мало иритира једна класа „регионалних добитника транзиције” која свој напљачкани капитал претвара у некретнинре, па тако дај да се нешто узме и у Бг, дај деца дођу да студирају, ту се онда доселе и дебеле госпође (некадашње шанкерке и спонзоруше). Те се шире богаташка насеља: Центар, Врачар, Неимар, Сењак, Дедиње, Арена, Белвил ...

... ви шабани кад дођете, друго и не видите: осим добрих аутомобила, дебелих госпођа које шопингују и њихове дебеле деце. А без њих - нас је мученика и даље 2 милиона, само смо нико: очито нисмо Београђани, јер ни за кога не постојимо, а нисмо ни Србија - јер смо боже мој Београђани?!
keser
2019-01-18 12:41 PM
Дуле,

Испада да је Србија пре тебе била као празна хартија?
Bazorilo
2019-01-18 06:32 PM
Drug cito bre jurisalo na beograd,pa koljiko je bilo namerilo cuda da čini,upuca Milutinovica u potiljak.Zatim naredi da se likvidiraju još nekoljiko drugova koji su mnogo bre znali o njemu.Napad na Beograd od strane partiyana trajao je još nekoliko godina sve dok nije bio oslobodjen od poslednjeg predratnog pismenog coveka.Mnogo se bio angazovalo drug cito,blago samo onima koji nisu docekali to oslobodjenje tu,već negde od izdaleka,kako ga nebi ugledao oznin vodja,
abadzija Ljeka. Bilo,nepovratilo se.
dulebg
(posmatrach)
2019-01-19 05:42 AM
Добар део Београђана напустио је Београд током рата да се више не врати, доста је стрељано за време и после рата, доста је погинуло у некој од војски, погинуло од бомбардовања. Током рата Београд је био у жици, те је владала глад - па се много људи иселило, отишло на село код родбине, да макар имају да поједу и огреју се .. а тамо им се после дешавало свашта.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.