Forums : Politika

 Comment
Ko vlada(upravlja) Amerikom
bgdtjumen
(arhitekta)
2019-01-14 02:05 AM
Постоји ли централна банка у Америци?
Да, то је систем федералних резерви (ФРС). Она штампа новац и одређује каматне стопе. Међутим, то је приватна институција и није подређена држави.

Већина Американаца сматра владином институцијом која је одговорна за власт и под њеном надлежношћу. У ствари, у рукама (Фрс-а), моћ је много већа од моћи других у Сједињеним Државама.

1. ФЕД је приватно предузеће.

Она није државна институција, већ је заправо приватна централна банка у власништву 12 банака. Која банка и које учешће у овом систему припада -то је државна тајна. Вође система су више пута отворено изјављивале своју независност.

2. Фед увијек ствара јавни дуг.

Парадоксални аксиом - што више новца САД имају, то је већи дуг. Ако Америци треба новац, она је узима од Фед, примајући ризнице у замену за доларе. Фед, да би издао новац, једноставно их штампа. Даље, ризнице се продају, камате на обвезнице плаћају обични Американци, који су у 2011. морали да плате 454 милијарде долара.

3. Фед депрецира долар

Од 1900. године, амерички долар је изгубио 96,2% своје вриједности. Губици су почели након што је Фед основана 1913. године. Бескрајне емисије имају једну споредну посљедицу - инфлацију. У наредних 20 година, долар ће депрецирати за 33%.

4. Фед може спасити све и све.

Проведена истрага уз одобрење Конгреса показала је да Фед помаже америчким банкама. Према резултатима најскромнијих провјера, постало је јасно да тајни кредити из ове структуре износе неколико трилиона долара. За три године, од 2007. до 2010. године, овај износ је износио 16,1 трилиона долара.

5. Фед је добио неограничену моћ.

Амерички устав каже: „Само Конгрес може да кује кованице, регулише њихову вредност, као и да одреди вредност страних кованица, успостављајући јединице тежина и мера”. У ствари, ову функцију обавља Фед.

Фед је већ успео да добије име „четврта грана моћи”. Истовремено, систем не сноси готово никакву одговорност према грађанима САД-а. Американци не могу да бирају вођство ФЕД-а, именује га председник, али уз неке резерве - за следећу предизборну кампању треба новац који добија од магната из Вол Стрита, тако да препирка са финансијским дивовима једноставно није профитабилна. Предсједник се бира сваке четири године, а челник ФЕД-а само једном у 14 година.

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2019-01-14 02:51 AM
Ko bira zvalavu direktorku Narodne Banke?
CTEBA
(penzioner)
2019-01-14 06:53 AM
Влада исти онај ко влада и осталим светом.
pravda_i_istina
2019-01-14 07:35 AM
fed je prevazidjena koncepcija, kasno ste se setili da je raskrinkate, kao uostalom i druge centralne banke, ali shvaticete to ove, ili možda dogodine; trenutno je bitno da je nasa ivancica, ljubi je tata pametnu, kandidat za predsednicu svetske banke
zoxthegreat
2019-01-14 01:37 PM
ajde Pravda objasni malo ljudima o gang stalking koa o tehnici vladanja
kad si se već toliko raspriocao na prethodnim temama
možeš da pozoves kenjca I sanija za pomoć u teoretskim razmatranjima
D-Man
(Analyst)
2019-01-14 03:38 PM
Са Ју Ес оф Еј влада тј. управља приватни интерес и све је подређено том приватном интересу.
Разноразни моћници тј. лобији преко конгресмена тј. две партије које се измењују на власти утичу на америчку политику.
Тај приватни интерес моћника ствара кризе у свету, утиче на целе државе а све са циљем да се добро заради.

Због тога се и нама са тих балканских простора толико тешко прилагодити тој ситуацији и уопште схватити такво бескрупулозно понашање јер смо одрасли у једној другој крајности тј. испирању мозга о некаквој правди и једнакости (које није било ни код нас али, ето, испиран нам је мозак са таквим причама и све се то добро укоренило у нашу психу).

Нема љубави у политици и светским дешавањима; само је интерес у питању и зарада покреће све што се може може покренути а руши било какав морал и традицију.
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.