Forums : Politika

 Comment
За провокаторе
D-Man
(Analyst)
2018-11-15 12:11 PM
Овде се врло често јављају провокатори који би по сваку цену да за сва зла према Србији, РС, РСК и српском народу окриве Русе и Русију уместо да проклети слепци прогледају и схвате суштину да је Запад тај који би нас попио у чаши воде само када би то било могуће.

Ево још једне потврде ко у СБ УН заступа интересе Србије а ко ради против Србије:

http://scradar.com/politika-vesti/ko-je-bio-za-a-ko-protiv-srbije-na-sednici-saveta-bezbednosti-un/

Дакле, Запад је наш највећи непријатељ и стално нам ради о глави. То је и ова последња седница СБ УНа по ко зна који пут доказала.
Не сумњам да ће провокатори и поред милион доказа и даље наставити да правдају Западне скандалозне поступке према Србима на тај начин што ће кривца и даље тражити на Истоку иако је и малом детету јасно да нама зло долази са Запада.
nebojsa4Below viewing treshold. Show

nebojsa4
2018-11-15 01:12 PM
Prokleti slepci, prokleti zapad na kom zaradjujemo za prokleti hleb.
Prava si placipi.cka:)
Ko još cita vesti na scradar?
Junace, kamenje u dzepove pa polupaj prozore na francuskoj ambasadi, biće ti lakse:)
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2018-11-15 01:30 PM
Francuski spomenuik na Kalisu na kome piše:
'Volimo francusku kao sto je i ona volela nas 1914god.„ osvanuo je sav isaran grafitima u znak ”ljubavi„ prema prepotentno pokvarenim francuzima.
Gotovo istog momenta, po dojavi, sprej farba je ociscena i spomenik je odisao: 'cistom kao suza ljubavlju prema francuskoj. Prosto da ih turis kao melem na zivu ranu, zvani *Marikon. U tu cast, spomenik je od juče, pod *mrtvom strazom izdatom naredbom, od strane srpskog ministra policije, Nebojse-zvanog Slina...
D-Man
(Analyst)
2018-11-15 02:15 PM
nebojsa4,

Моје разбијање стакла на било чијој амбасади би био акт једног појединца и та акција не би ништа променила.

Са друге стране, реакција Владе једне државе и њеног Председника итекако има важности на светској политчкој сцени.
И та наша Влада и тај наш Председник упорно нас гураују у заједницу са онима који не да нас не воле већ нас очигледно и презиру. Не бих улазио у њихове разлог због чега је то тако.
Оно што је врло занимљиво за прочитати је како представница Велике Британије истиче како су Срби протествовали пред њиховом амбасадом; то гамадима смета јер су навикли да газе кога стигну а да нико не сме ни да писне.

Онда се овде јаве провокатори који константно пљују по онима који нас нису заштитили (ваљда мисле нису ратовали ЗА нас) уместо оних који су нас бомбардовали и убијали а понижавају и дан данас.

Ето, због таквих сам започео ову тему. Нека још једном виде ко ЗВАНИЧНО подржава нас Србе а ко је против.

На крају, ако тај текст није коректан можда би било добро да понудиш неки други који ће нас уверити да су Кина и Русија били за то да се тзв. Косову додели место у Интерполу и столица у УН а да су Амери, Енглези, Французи и слични њима били категорички против тога. Можеш тражити тај и такав текст колико год хоћеш али га нигед нећеш пронаћи јер је такав сценарио просто немогућ.
Precanin
(Нека буде борба �)
2018-11-15 03:49 PM
ДМан, никада нећеш успјети да напишеш нешто разложно,смислено и истинито а да ти неко не сроза причу плитким коментаром. Истим стилом и аргументима којим критикују наше русофилство, истом врстом тупавих аргумената нам сугеришу да лупамо амабасаде, да нисмо требали да идемо на запад...да престанемо да уживамо благодети запада, да смо као лицемјери..ја се с таквом тупавошћу не бих борио...да сам на твом мјесту!
D-Man
(Analyst)
2018-11-15 04:02 PM
Precanin,

Оно што је највећи фазон је да ја уопште нисам Русофил! Ја само ценим руску доследност и чињеницу да никад у историји нису ратовали против нас. Ја не могу Русима да замерим што нису ратовали против НАТО пакта у наше име када се чак ни ми Срби на подручју бивше СФРЈ нисмо могли организовати па да сви заједно и у истом тренутку уђемо у рат против Хрвата, Муслимана и других који су били за распад СФРЈ на штету Срба.

Руси нас ни дан данас нас не уцењују; стрпљиви су и чекају да се ми дозовемо памети и окренемо према њима уместо да трчимо ка Западу. Како да им нормалан човек то не цени? То, по мени, није русофилство већ једноставно нека врста захвалности што се и они нису окренули против нас (а могли су, зар не!?).

Исто тако презирем Западне уцене и притиске, пропаганду коју су ширили против нас током деведесетих и да не набрајам све шта су нам учинили. Дакле, ради се о презиру а не о мржњи.

Starac_Foco
(--)
2018-11-15 09:49 PM
Ne mrzi nas cijeli zapad već samo mali dio zapadne elite, ali onaj dio koji vlada dobrim dijelom svijeta već dugo vremena.

Ciji motivi nisu klasicni kako nas mrze nasi tradicionalni dusmani komsije. Već sto im nekako uvijek zasmetamo, na razne nacine. I tako već evo bar jedno 200 godina. A i kad nismo ništa posebno krivi, ne svidja im se sto smo pomalo kurceviti i nevoljko vezemo konja gdje gazda kaže.

A i nekako je malo neprezicna definicija Zapada. Pod pretpostavkom da su to Zapadna Evropa + Sjeverna Amerika + Australija, to je jedno milijardu ljudi. Ja bih rekao da nas od toga ne mrzi vise od 2% a da pri tome iole razumiju zašto nas mrze, ukljucujuci čak i dokazane dusmane kao hrvati. Procenat je veci ako dodas one koje su „fake news” ubijedile da smo djavoli, ali opet sve to zajedno nije veliki procenat.

A dug je spisak onih koji nemaju nikakvog razloga da nas mrze na taj „zapadni” način. Zapad su i farmeri u Dakoti, oni vjerovatno ne razlikuju Serbia od Siberia, i nemaju bas nekog licnog razloga da nas mrze.

Kao sto pola Amerike cine obojeni imigranti iz Azije, juzne Amerike i Afrike, sto bi nas oni mrzili, nema razloga osim sporadicnih slučajeva.

Nema bas velikih razloga da nas mrzi ni vecina potomaka evropskih imigranata u Americi i ostalim bivšim kraljevskih kolonijama, izuzimajuci možda jedan značajniji dio onih anglosaksonskog ili germanskog porijeka, ali ni oni možda većinom ne znaju zašto. Reko in CNN da tako treba...

Zapad je i jedno 50 miliona turaka, azijata, arapa i sličnih po koji su već druga generacija po Z Evropi. Ako nas neki od njih mrze, to nije zato što su zapad već iz sasvim drugih razloga.

Ja bih uzeo u obzir i ovo. Među zapadnom elitom nalazi se neproporcionalan broj askenaza (hazara), ruskih kvazi jevreja od kojih vecina mrzi ruse. A srbi vole ruse...
Precanin
(Нека буде борба �)
2018-11-16 01:04 AM
Бити Србин и не вољети Русе, то је нека грешка у развоју, аномалија, шта ли!
Читам шта овај мученик Фоћак пише (као није тачно да нас Запад мрзи, ево ја имам комшију , Филипинац човек, живи на западу, а не мрзи нас), потрошио табак папира, ко мало дјете нешто пискара. Ево добровољно идем недељу дана са СЦ!
rizling
2018-11-16 03:53 AM

Zapad zna za Srbiju po Slobi i Novaku Djokovicu.

A Rusi znaju za Jugoslaviju, malo ko je čuo za Srbiju.

Mnoge africke zemlje su u situaciji kao Srbija. I vode ratove. Ali malo ko je čuo za njih i njihove probleme.

U UN, nemaju priliku kao i mi da iskazu svoje probleme. A kao malim i neznacajnim ostavljaju ih da se snalaze.

Sada Ko zna dali bi bilo bolje, da udjemo u neki savez .

Kako se vidi, Ceska , Slovacka, Poljska .Dobro se snasle ulaskom u EU. A Rumunija postade ekonomsko cudo.

Ne znam savez sa Rusijom šta bi nam doneo. Oni su stalno pod sankcijama. Koji bi obuhvatile i nas, uz vizni rezim. Sada ljubav ili interes?

Na kraju narod bi TREBO da odluci.

dulebg
(posmatrach)
2018-11-16 03:53 AM
За ово својих 60+ стекао сам утисак: да има јако мало ствари о којима људи логички размишљају. Углавном се приме на једно виђење и то после бране зубима и ноктима. Тако и у политици - овде имаш мрзитеље: Руса, комунизма, Црногораца, Срба, капиталиста (нећемо их именовати)), Војвођана, дођоша, Србијанаца, Влаха, Бугара, Македонаца, Срба са Косова

Ја рецимо навијам за Партизана и сматрам Звездаше Циганима - а да ме питаш зашто: збиља не знам, никад ни на једној утакмици нисам био, немам појма о резултатима, играчима, управи, навијачима. Али кад сам имао 4 године тата ми је рекао да је партизановац - и шта сад ту има да се дискутује: ми смо исправни, они су бљак..

Исто тако: кад неко реши да се жени, купи ауто, промени посао, одсели се: причај/не причај њему се не прима! Све он тебе чује, и зна твоје аргументе, ал ко дрвету да причаш !!!
dulebg
(posmatrach)
2018-11-16 03:57 AM
askenaza (hazara), ruskih kvazi jevreja od kojih vecina mrzi ruse
--
па нас мрзе по инерцији - ми му дођемо као Мали Руси
dulebg
(posmatrach)
2018-11-16 04:03 AM
Kako se vidi, Ceska , Slovacka, Poljska .Dobro se snasle ulaskom u EU. A Rumunija postade ekonomsko cudo.
ти стварно верујеш ЦНН-у? па кад им је тако добро - зашто пољске професорке и балерине раде по Западу као шанкерке и курве, а мужеви као таксисти и водоинсталатери
ниси био у Словачкој? те бајке о њиховим платама од 800Е, ал одма дај 400 за стан..
а Румунија је на граници колапса - напустило ју је 2-3 милиона радно способних, раде у Италији и другде понижавајућим условима; а сад се шири прича како морају да се крешу са послодавцима ако мисле да задрже посао

Ne znam savez sa Rusijom šta bi nam doneo. Oni su stalno pod sankcijama.
Руси су под санкцијама света који више ништа не производи, осим новчаних мехурова; остаје јој да се дружи са Кином, Индијом, Ираном - који су 60% светског становништва и исто толико производње
а откад су под „санкцијама” макар су комплетирали своју индустрију
mornar7
(mornar)
2018-11-16 05:05 AM
Srbija ima potpisane tajne ugovore sa eu, i natom. Isto kao island i skandinavske zemlje koje zvanicno nisu deo. To daje i odgovor na pitanje kako mogu gradjani ovih zemalja da tuze vlastitu zemlju u evropskim sudovima a njihove trupe vezbaju sa natom. Prakticki je deo eu i natoa, ništa od saveza sa istokom, pa mi ovakva anti ruska propaganda nema nikakvog smisla (sem ako ne misle da ćemo voljno ići na istocni front).

Šta bi imali od saveza? A šta imamo sa savezom sa zemljama koje nisu postovale ni elementarno, nas suverenitet, napad je bio nezakonit, nemorala i nepravedan, kako ćemo moći sesti za isti sto i pregovarati o bilo cemu?
Sve zemlje (pametne kao nemacka i britanija) merkaju savez sa rusijom i kinom i hteli bi da ulazu u briks. Znaju gde su pare i buducnost a mi (bez obzira sto smo u boljoj poziciji sa ovim zemljama) kao pametni neceme nego hoćemo na zapad.
POLARIS
(доктор)
2018-11-16 06:15 AM
Ако су „тајни” како ти за њиих знаш морнару. Ако имаш доказе изнеси их да и ми за њих знамо, ако немаш доказ, немој да лапрдаш без везе.

Такви наступи су бесмислени, а то је и влики проблем нас Срба што сви имамо некакве специјалне информације из поузданих извора, а у ствари сви млатимо празну сламу покушавајући да лечимо комплексе и фрустрације.

Starac_Foco
(--)
2018-11-16 08:44 AM
„Ево добровољно идем недељу дана са СЦ!”

Nemoj ti, ja ću. Steta je da forum ostane i sekunde bez takve intelektualne gromade kao sto si ti.
Power12345
2018-11-16 02:32 PM
Srbija..Republika Srpska, Makedonci

Udružit se samo Ekonomski . zemlju orat, stoku , pčele, voćarstvo..vojno ostavit Ruse da štite nebo i granice Slovenko a Industriju pustit zapadu..

ovdje se suviše priča o politici..Rusi su ti koji će uspostavit granice kako njima vojno pašu i tačka.

da rusa nije bilo ( 1 - 2 sv.rat ) Srbi bi danas negdje na Tibetu bili..
Pričao mi davno jedan ratnik Nijemac... Veli išli smo vozom u 2 sv.ratu veli kroz Yu..Pitam ga ja a Partizani, kako ste smeli ..on me pogleda i kratko reče..Ma koji Patizani...oni se krili..
Fakt
bez kaćuše i ruskih orgulja..ko zna dal bi neko Slavka i Mirka u kinima gledo..
dulebg
(posmatrach)
2018-11-17 04:16 AM
Само не знам зашто би Руси бранили, а Западу индустрија?

Па имају Руси индустрију: прво што производе СВЕ, од лекова и тоалет-папира, до железница за брзине од 200км. Производе бродове, камионе, све у вези енергетике, експлоатације и прераде нафте и гаса, грађевинске машине и радове, производе уметнике, спортисте и духовнике.

Ако им се може нешто замерити - то је на инерцији у потрошачком сектору: што су у пуно тога допустили да уђе страни капитал - вероватно руковођени оном бајком како ће „донети нове технологије”.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.