Forums : Politika

 Comment
Кад неко неће да схвати!
D-Man
(Analyst)
2018-09-19 09:42 AM
Колико сам се само пута запитао да ли су српски политичари безборазни, дрски, покварени или можда само глупани и умишљени типови који сами себи дају и превише важности.

Шта рећи о овим Дачићевим речима?

http://scradar.com/ex-yu-vesti/dacic-braco-hrvati-i-sestre-hrvatice/

Дакле, када Пленковић, у име Хрватске, јавно каже да је на путу Србије према ЕУ Хрватска и да ће Хрватска бити препрека док се не реше много питања између две државе (о чему ми овде на овим дискусијама говоримо већ годинама) Дачић има својих монолог који се отпирлике своди на следеће:

1. Дајте, браћо и сестре Хрвати, па људи смо, окренимо се будућности!

Јбт, морону Дачићу и психопати Вучићу никако није н не може бити јасно да су се Хрвати сами убедили како су Срби над њима починили злочине и извршили агресију и они ће на томе да базирају своју историју док је света и века.
Са друге стране наши политичари су већ одавно прешли преко више стотина хиљада побијених Срба који су, гле чуда, убијени управо од стране наших браће и сестара Хрвата!

2. Можемо ми и у Европу преко Румуније и Мађараске, не воде сви путеви преко Хрватске!

Е, мој Дачићу, свака држава ЕУ има право да уложи вето на проширење тј. улазак нових чланица тако да, буди сигуран, Хрватска ће увек искорисити то своје право у односу на Србију. А Хрватска у својој глави има много разлога због којих би да кочи Србију.
То што често ти разлози немају везе са благом памећу то, наравно, није битно јер то Дачићу и сличним топузима изгледа никако није јасно.

3. Па није ни Словенија спречила Хрватску да уђе у ЕУ а имају спор око границе!

Да, Дачићу, Словенија није уложила вето због чега и дан данас не може да реши тај спор око Пиранског залива. А Словенија није уложилиа ни вето због тога што је то једноставно било наређено од Немачке.
Да ли ће Немачка наредити Хрватској да не уложи вето (ако до тог гласања икад и дође) за улазак Србије у ЕУ? Наравно да неће, Дачићу и Вучићу, празноглавци и глупани!

4. Зашто се толико мрзимо када су се други, који су се још више убијали, већ дуго у добрим одностима!

А, је ли, Дачићу глупердо? О коме ти то говориш? Па НДХ је побила више стотина хиљада Срба, фактички десетковала Срба а ти причаш о неким другима како су се убијали! Колико су Хрвата побили Срби? Ма, Дачићу, има и тај податак, наравно, само га ти мрзиш упоредити са бројем Срба побијених од стране Хрватске.

Шта, дакле, рећи о оваквим стварима? Годинама овде говорим да Србија никад не би требала ни да помишља о уласку у ЕУ из једноставног разлога што је Хрватска тамо. Једноставно, за сваког Србина смерница би требала бити: Ако је Хрватска тамо, ми желимо на потпуно другу страну!

Знам да ће сада дежурни чувари лика и дела наших психопата и глуперди политичара почети да ми соле памет како се у политику разумем ко Мара у криви #урац! Па, можда је и тако; ја се не бавим политиком. Али, брале, ако ви који браните типове попут Вучића, Дачића и сличних мислите да они знају тачно шта раде, какви су им циљеви и да имају неку визију, онда да вам кажем да сам апослутно убеђен да се варате!
Појма они немају ни како ће Европа и свет изгледати за 6 месеци а камоли за 10 година.

Једно је жеља да се буде део ЕУ и ја то и могу да разумем. Није проблем у тој жељи. Проблем је у томе што је већина ЕУ против и Срба и Србије што се већ доказало и током деведесетих. Они нас НЕЋЕ! Чему се ми уопште надамо? Зар смо толики садомазохисти да сами себи стварамо ситуације из којих је јасно да ће нас неко лупити по глави? Па замислите само бламажу када се прође сав тај трновит пут на путу у ЕУ, када се направи сви могући уступци према сваком, када се одрекнемо Косова и Метохије као и Републике Српске и када онда Хрватска уложи вето и каже да Србија мора да призна да је била агресор на Хрватску те да Србија мора да се обавеже да ће Хрватској исплатити трилион долара ратне одштете!!! Зар је то стварно толико тешко замислити?

Ајде да је сада малом користим Дачићев речник да да кажемо ово. Браћо и сестре Срби (и Српкиње), дозовите се памети и окрените леђа и ЕУ и сваком оном ко вас понижава! Сунце је увек излазило на истоку!

eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
2018-09-19 10:06 AM
D-Man svaka ti cast na iskrenosti. Samo tom spisku domaćih veleizdajnika osim vuchichija, Dacica, treba dodati Vulina, Tadichija, Tome diplome, onog slepca od „ministra” policije Stefice, Cedica crtica narkomanska, one pede..r..ske le.z.bejke Ane B(o)rna(t)bich,...i sijaset sve te gamadi koji sede u parlametu i skupstini.
Sve bi to covek trebao pod hitno zatvoriti,svu kompletnu pokretnu i nepokretnu imovinu (čak i clanova njihovih porodica) oduzeti i prodati pa dati pomoć svim socijalnim slučajevima kojih je sve vise upravo zbog gore navedenih izdajnika.
Dozivotni zatvor i da kopaju svakodnevno rucno u rudnicima uglja za kaznu i primer svima koji izdaju vlastiti narod i interese Srbije.
Ko proba pobunu od njih- uza zid i udri.
Novak
2018-09-19 10:10 AM
Sve je u redu.
Dok jedan narod drzi Dacica na vlasti
to znači da taj Dacic ima svoju bazu, nestace i Slobini
kao sto su nestali Kraljevi i Titini Srbi.
Plenkovic I Hrv. nisu nikakva prepreka već samo instrument
glavnih upravljaca EU.
Ako Nemci i Francuzi budu trebali dezurne redare
to će zasigurno biti Hrvati, ako se pak ti isti
Hrvati budu gurali tamo gde im nije mesto, brzo će im
biti sve objašnjeno, a oni su naucili kako da slusaju
plus znaju ko im je sef.
EU nikad neće imati problem sa prijemom Srba zbog Hrvatske,
to zna svaki Hrvat pa i sam Dacic.
D-Man
(Analyst)
2018-09-19 11:29 AM
Новаче,

Немачка никад неће стати на страну Србије ако се томе противи Хрватска.
Да, тачно је, Немачка је газда Хрватској али Немци неће ићи уз нос Хрватима да би евентуално примили Србију у ЕУ.

Осим тога, прилично сам сигуран, да би чак и да се догоди чудо (што ми никад нећемо знати пошто то неће бити за јавност) и да Немци почну присиљавати Хрватску да не уложи вето (ако до тог гласања икад и дође) Хрватска ишла толико далеко и не би послушала Немачку.
Хрватска мржња према Србима и Србији је већа од било чега. Та мржња је душевна храна бар за 75% Хрвата (нисам хтео да кажем више само због тога што заиста не сматрам да су сви исти пошто на свим странама има добрих и поштених људи којима није до политике).
Novak
2018-09-19 12:32 PM
Хрватска мржња према Србима и Србији је већа од било чега---
To je tačno, kao i to da je srpska ljubav prema njima
mnogo manja nego sto mislimo.
Nemoj tako detinjasto da se bavis politikom.
Svakako da će Nemacka stititi hrvatske interese, naročito
ako su oni i njihovi, ne moze neki bolesni razlog hrvata
imati prednost nad interesima nemacke nad Srbijom,
Od nas zavisi koliko će Nemci da nas vole, volece nas onoliko
koliko mogu na nama da zarade, Hrvati su im uvek lizali
dupe a mi dodavali ljutu papriku.
Kako kaže Laci Yu bolesni i gramizivi kapitalisti u politickoj ekonomiji nemaju emocija, dok za Srbe se to ne može reci.
Kad čujem srpskog politicara da se obraca sa braco i sestre,
samo dodam, opalim ti sestru brate.
D-Man
(Analyst)
2018-09-19 01:07 PM
Новаче,

Нема српске љубави према Хрватској већ само наивности. Нас наша наивност убија.

Немци на нама могу зарадити и без пријема Србије у ЕУ. Ту се ради о економији а за економију није потребно нико љубити дупе као што наши политичари чине из мени врло чудних разлога; прилично сам сигуран да ни не знају зашто то у ствари чине, вероватно су уверени да морају.
Наши балвани преко ноћи постају политичари а онда уче на послу због чега цену увек плаћа и држава и народ.
vacuum
2018-09-19 08:57 PM
Мислим ДМан да гријешиш у томе пошто једну Хрватску НИКО ПИТАТИ НЕЋЕ, када дође то тога да Србија треба ући (ако икада додђе до тога наравно).
Да ли ће доћи до тога зависи од договора „великих”.
Ако Хрватска и да такве сиганле и крене са овим или оним биће јој јасно дато до знањаа да сједне тамо у чошак и чути и „не мијеша се у ово”.
Мислим Хрватска се тамо (у ЕУ) нешто пита у пичку материну а тако ће бити и Србији ако икада уђе у тај Четврти Рајх.
D-Man
(Analyst)
2018-09-21 10:22 AM
vacuum,

Можда си и у праву да Хрватску нико ништа неће питати али да би се дошло у ту ситуацију да једна Немачка (или било која друга држава у ЕУ) каже Хрватску да се увуче у мишју рупу и ћути Србија би морала пре тога да испуни све ове захтеве који су или ће бити стављени пред њу:

1) Признавање Косово као независне државе,

2) Одрицање Србије од Републике Српске тј. обавеза Србије да ће, у ствари, помоћи разградњу РС у име изградње БиХ (а то ће Србима у РС бити представљено као и пут БиХ у ЕУ и придружење БиХ Србији у ЕУ),

3) Јасно дистанцирање Србије од Русије у сваком могућем погледу (и политичком и економском и војном),

4) Приступање Србије НАТО пакту, и

5) Рашчишћавање свих нерешених питања са свим земљам у окружењу (са чим ће ЕУ помоћи Хрватској да од Србије тражи све могуће уступке).

Ако је Србија спремна да испуни све те захтеве које сам горе навео а да јој ни у том тренутку не буде гаратнован пријаме У ЕУ, е, онда, наздравље! А управо ће бити тако као што сам написао, 100% сам уверен да ће се свих тих 5 захтева изнад морати решити пре било какве помисли на евентуално гласање ЕУ о пријему Србије у ЕУ.

У контексту свега тога и посматрам Дачићеву изјаву.
vacuum
2018-09-23 10:20 PM
Прве четири тачке да, 100.

Пета, да се дискутовати. Опет све зависи шта у којем моменту и какве дилове ти исти Нијемци имали имали тренутно на столу са Русима, Турцима, Кинезима... тј како њима (Швабама) тренутно одговара у сврху трговина, увоза извоза или било чега... о том по том.

Углавном слажемо се да Србија с тим евентуалним уласком ништа добити неће а мораће дати много, МНОГО тога, те вјерујем да обојица мислимо исто „кани се ћорава посла”.

П.С. Занимљиво питање (вечином за Хрвате)... Шта је Хрватска добила изласком из једне заједнице (Југославије), гдје је била равноправна, имала право гласа и њен глас се уважавао, дакле шта су добили уласком у заједницу гдје се ништа не пита где само мора климати главом и примати директиве.
Значи прије је било „све паре иду у Београд”, данас је ваљда ОК да паре иду у Брисел (Берлин). У Загребу не остају то је сигурно.
Значи из „тисучљњчнег сна” о слободи хрватског народа они право у још већу „тамницу народа”. Не контам.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.