Forums : Politika

 Comment
Tramp i Putin u Helsinkiju
pestko
(odzacar)
2018-07-17 01:51 PM
CNN, NYT, Washington Post i slični pene posle Trampovog sastanka s Putinom.

Tramp je dao istorijsku izjavu: „Pre ću se izložiti političkom riziku radi svetskog mira, nego što ću rizikovati mir radi politike.” Naravno, ovde on govori o jezivom pritisku Demokrata na njega zbog ruskog mešanja u izbore (navodnog), oko koga pene i histerišu od kako je Tramp pobedio.

Sastanak Trampa i Putina počeo je zajedničkim rukovanjem, gde nije bilo osmeha ali je Tramp diskretno namignuo Putinu. Tramp je čestitao Putinu na sjajnoj organizaciji svetskog kupa u fudbalu, i to ponovio na konferenciji za štampu, a Putin mu je poklonio fudbalsku loptu sa svetskog prvenstva.

Na konferenciji za štampu maliciozna pitanja uglavnom su usmerena bila da podriju dobar odnos Trampa i Putina. Tramp je na pitanje da li veruje više svojim agencijama FBI CIA ili Putinu, u vezi istrage oko upada Rusa u Hilarine kompjutere, u suštini odgovorio da veruje više Putinu, koji je dao vrlo moćan i snažan demant. Putin je ponudio pomoć u istrazi, ali u zamenu za to da Rusi istraže neke demokrate oko njihovih malverzacija (ne radi se o Putinovim protivnicima kako su sve to lažno prikazali). Tramp je podržao ovu inicijativu koja je dalje skandalizovala petrifikovani establišment u SAD.

Tramp je na direktno pitanje da li za išta krivi Rusiju odgovorio da su i jedna i druga strana bile „foolish”/pravile greške i da je do ovakvog sastanka trebalo da dođe davno, kriveći više Ameriku a ni za šta ne optužujući Putina.

Tramp je u suštini stao na Putinovu stranu, a onda su to još „fake news” preuveličali i Tramp je sada pod udarom. Ipak, neki pošteni senatori, poput Rand Pola, sina Ron Pola, su podržali Trampa. Glupo je da odnosi s Rusijom budu taoci unutrašnjih problema Amerike.

Putin je otvoreno rekao da jeste želeo da Tramp pobedi, jer je za bolje odnose s Rusima. Na pitanje da li ima neki kompromitujući materijal, Putin se nasmejao, i iako nije dao izričito ne opisao je to kao besmislicu. Tramp je dalje rekao da ako su neki Rusi i radili nešto to ne znači da treba kriviti Rusku državu, baš kao što ni za Soroševo mešanje u izbore svuda po svetu nije direktno odgovorna ni Amerika. Mada, oni se nezavisno i direktno jako mešaju, nije velika tajna da je Putin bio besan na Hilari aka Hitleri zbog organizovanja demonstracija 2011, o šarenim revolucijama da ne govorimo. Nivo licemerja Amerike je zapanjujući.

U svakom slučaju, Tramp nastavlja da dokazuje da je na planu spoljnje politike - gde ima najviše kao predsednik uticaja - dosledan svojim stavovima iz kampanje i miroljubivo-izolacionističkom pogledu na svet. Posle sastanka istorijskog s Kim Jong Un-om, izribao je NATO čelnike, rekao je da je EU neprijatelj Amerike u vezi mnogih pitanja, održao je prijateljski samit s Putinom, uvodi carine, istupa iz predatorskih sporazuma o trgovini kao TPP ili NAFTA, pretumbao je svetsku političku scenu jer smatra da SAD ne mogu više biti svetski policajac. Govori se o povlačenju iz Koreje, Japana, o miru u Avganistanu, već je nekoliko ratova u kojima su SAD bile umešane zaustavio. A krvoločni Američki establišment peni li peni.
konecenemora
(sofer aviona)
2018-07-17 02:24 PM
Ово да се издвоји...
Jocko4
(observer)
2018-07-17 02:40 PM
Ови наступи критике Трампа у Америци још огољеније показују сву нетрпељивост и острашћеност у односу Америке према Русији.

Могло би да се каже да је у позадини свега фашизам и расистички однос према Словенима. Тај фашизам све више показује своје обличје, тако да је сад јасно да није битно какав је друштвено-политички систем у Русији - она је увек мета и предмет планова за преотимање природних ресурса и поробљавање Словена.

Не треба да се заваравамо да је такав однос Америке и Британије према Русији усмерен само против Русије. Ако се боље погледа, видеће се да се води политика против словенских народа, који се пропагандним манипулацијама раздвајају, деле и усмеравају једни против других, при чему се даје подршка оним народима који су против Русије, а врше притисци и угрожавају државе оних словенских народа који нису против Русије.
Као што су претходно усмеравали Немачку (Хитлера) да нападне СССР, тако сада воде кампању завађања и припремања сукоба, у коме Словени треба међусобно да се требе и искрваре, после чега би дошли „миротворци” (Америка и Британија) и - био би испуњен њихов план.
pestko
(odzacar)
2018-07-17 03:13 PM
Greškom tehničkom je tema išla duplo, nadam se da će moderator obrisati duplikat gore.

Neverovatna je rusofobija u Americi. Jasno je da za Ameriku Rusija ne predstavlja veću pretnju od recimo Kine, ali su daleko više agresivno okrenuti protiv Rusije. To je možda pre ostatak hladnog rata, a licemerje koje pri tom iskazuju je neverovatno.

Trampa danas optužuju da je maltene izdao Ameriku time što je odbio da napada Putina dok je stajao pored njega. To osim što bi bilo glupo, je i kontraproduktivno, ali sve što je te novinare interesovalo je da stave Trampa u neprijatnu situaciju i da to posle iskoriste za napade na njega.

Pozitivni rezultati samita - Putinova pomoć u vezi Severne Koreje, saradnja na suzbijanju islamskog terorizma, humanitarna situacija u Siriji - praktično su zanemareni.

Ipak, verujem i nadam se da će Tramp uspeti u svojoj novoj viziji svetskih odnosa, sa manje uticajnom, ali i manje malignom Amerikom u svetskim odnosima. Rusija sve što je uvek želela je da bude ravnopravan igrač koga neće diskriminisati, i mislim da je u tom smislu objektivno Putin dosta dobio. Tramp i Putin mogu izmeniti mnoge stvari, a najveća prepreka zaista jesu maligni američki establišment i histerični korumpirani mediji i generalno veći deo javnosti SAD.
Precanin
(Нека буде борба �)
2018-07-17 04:10 PM
Немају Амери „антисловеснку” политику, постоји само политика према Русији и малој Русији тј. Србији, рекао бих. Нисам примјетио да су нешто против Бојка Бугарина или Потрошенка или смрадова Пољака и др.
И та политика је налсеђена од Енглеза, који ево већ пар вјекова држе Русију даље од топлих мора по цијену подршке у јачању нашег архинепријатеља, Турака. Да није било Енглеза Руси би били у Константинопољу а ми у Сплиту!

Precanin
(Нека буде борба �)
2018-07-17 04:12 PM
Пестко је једини латиничар чије текстове читам, засад, ваљда и сам капира шта му је чинити.
Power12345
2018-07-17 06:02 PM
Pestko

Sad se tek vidi koliko su tv i prese prljavi a jaki...Tramp je več duže vremena njima trn u oku..
konecenemora
(sofer aviona)
2018-07-17 06:09 PM
+1
Tramp je americki Jelcin!
konecene mora
konecene mora
(sofer aviona)
27. septembar 2017. u 06.47

Kad je Rusija udarila dopetom o ledinu i kad se vise nije moglo dalje propadati nasla je Jelcina,jednog od najvecih junaka u istoriji covecanstva i ovaj hrabri covek je izdrzao sve i ispunio sve zadatke poentirajuci na kraju dovodjenjem Putina...
Dace Bog da se ne varam pa da je i Amerika uvidevsi da je i ona u sličnoj situaciji izazvanoj decenijama vodjenoj pogresnoj politici i spoljnjoj i unutrasnjoj resila da isprsi Trampa da uradi ono sto je Putin s Rusijom da relaksira americki narod,da ga pripremi na odredjene gubitke koji su mnogo,mnogo pre njega skrivile administracije drugih predsednika...a da će posle njega doći ozbiljan covek koji će resetovati Ameriku kako prema sebi samoj tako i prema svetu...

Какви све генијалци залазе у ову биртију:-))))

Jocko4
(observer)
2018-07-17 11:22 PM
Precanin,

>'Нисам примјетио да су нешто против Бојка Бугарина или Потрошенка или смрадова Пољака и др.'
- - -

Верујем да си приметио да је и на Бугарску вршен притисак поводом Јужног Тока и да је бугарска влада убрзо променила свој став. Бугарска је јоше од времена кризе у СФРЈ била избушена западним обавештајним службама и кратко време је седиште ЦИА-е за Балкан било у Софији. После свега, државни апарат те земље је „легао на руду” и сад је Бугарска у групи која има да ради против Русије.

У Пољској је ситуација мало другачија, јер је та земља под историјски јаким утицајем Ватикана. После расформирања Варшавског Пакта та земља је наставила да буде у средишту планова западне алијансе против Русије. Из разговора са пар Пољака, који су ми пренели своје утиске после овогодишње посете својој земљи, сазнао сам да се расположење у народу нешто променило, да су многи постали свесни каквој опасности их излаже НАТО, али да засад не могу много да ураде, јер имају корумпирану власт. Узми у обзир и детаљ да парламент Пољске није дао подршку за продужење мандата Таску, али је он остао на положају у ЕУ, јер то одговара „нечијим” плановима.

У Украјини је извршен преврат, а да то није успело, највероватније би припремили неки нови сценарио преусмеравања Украјине. Уколико ни то не би успело, највероватније би и ту земљу сврстали на „црну листу”. Сад је у току план за чишћење оних које сматрају про-руски оријентисаним, без обзира што су то, у ствари, они који су свесни историје своје земље и свог народа. Зато подржавају ПорТроошенка, да би на унутрашњем плану обавио посао за њих - очистио, побио и протерао све оне који нису за сукоб са Русијом.

Румунија им је географски потребна, а њено већином православно становништво се сматра за „колатералну штету”.

Мађарска је чланица НАТО-а и, премда им Орбан није много поуздан, ипак ће морати да ради по диктату, јер је та земља укљештена околним чланицама алијансе.
Чешка и Словачка су у сличној ситуацији као Мађарска.

Значи, поделе су већ спроведене и врше се дотеривања у складу с општим планом. Против Русије ће у Европи у ватру разарања и крвопролића да гурну већином словенске земље, с друге стране ће да убаце у сукоб Грузију (православне); допунске снаге ће бити из Балтичких земаља, а Америка ће да даје логистичку подршку. Надају се да би у случају таквог сукоба Западна Европа била поштеђена.

У случају да било која словенска држава иступи из НАТО планова, ризиковаће да и сама дође под удар „западних вредности”. У таквој ситуацији је тешко, а без последица, на време прекинути учешће у сулудим плановима америчке 'дубоке државе'.

Precanin
(Нека буде борба �)
2018-07-17 11:29 PM
Јоцко, све се слажем и све стоји што си написао, само по мени нема „словенског” сценарија него само руски (српски).
Они су сав источни блок увукли у НАТО само ради Руса. А не да би подијелили словене. Пољаци су внаго, највећа, има и тамо пар проценат добрих људи али то је мало да бих ја мијењао став о Пољској и Пољацима!
...
И не бих се сложио да је Јељцин урадио било шта позитивно, а Путина није он довео него КГБ кад више није могао да поднесе да пијани кловн унишатва земљу астрономском брзином...
konecenemoraBelow viewing treshold. Show

konecenemora
(sofer aviona)
2018-07-18 04:33 AM
Па логика ти је очигледно јача страна јер је КГБ довео Путина а Јелцина је морадаје онда ЦИА:-)
Jocko4
(observer)
2018-07-18 10:20 AM
Precanin,

Не бих ни ја овако мислио, да још 1991. нисам читао неке чланке у 'Toronto Star'-у и 'Toronto Sun'-у, у којима се тријумфално говорило о пропасти идеје Панславизма и видело колико то значи за земље Запада, посебно за Англо-Саксонце и Германе.

У ширем смислу, ти си у праву, али кад погледаш које су земље бивше чланице Варшавског Пакта не-словенске (Литванија, Летонија, Естонија, Мађарска и Румунија), које словенске (Пољска, Чешка, Словачка, Бугарска), затим окупирана Украјина, као и оне настале разбијањем СФРЈ, видећеш да ће све те земље да буду утеране у сукоб и претрпе разарања и губитке становништва. Како се у тој групи налазе бројне словенске земље, може да се очекује да ће их задесити иста, трагична судбина.

У прошлом јављању нисам поменуо Белорусију ... Ту земљу су привидно оставили на миру, јер верују да могу да режирају сукоб са Русијом без учешћа Белорусије на страни Русије. Међутим, Белорусија је у одбрамбеном савезу са Русијом и Казахстаном, тако да би и она учествовала у евентуалном рату.
То што су привидно престали да критикују Лукашенка значи да су закључили да у првој фази треба да се усмере не Русију.
Претходно су пробали да користе било које разлике у гледиштима Путина и Лукашенка, да би некако изазвали раздор међу њима, али су од тога одустали, јер су видели да нема ефеката и да тиме појачавају везе Русије и Белорусије.

Значи, у евентуалном сукобу би на једној страни били: Русија, Белорусија и Казахстан, а на супротној: Пољска, Чешка, Словачка, Словенија, Хрватска, Црна Гора, Македонија и Бугарска, плус остале бивше чланице Варшавског Пакта.

Jocko4
(observer)
2018-07-18 01:21 PM
pestko,

>'Tramp je dao istorijsku izjavu: „Pre ću se izložiti političkom riziku radi svetskog mira, nego što ću rizikovati mir radi politike.” '
- - -

Ова Трампова изјава довољно говори о плановима 'дубоке државе' и да је он сасвим свестан односа снага у Америци.
Та 'дубока држава' је успела да смакне Ј.Ф. Кенедија, да минира предизборну кампању Рос Пероа, да истисне из кампање Сандерса и да омогући победе на изборима оним кандидатима који се покажу послушним, или својим директним експонентима. По истеку мандата, сви послушни Председници су остали везани за 'дубоку државу' настављају да раде у складу са плановима владара из сенке.

Америчка 'дубока држава' не тражи у свету сараднике, већ оне који су спремни да беспоговорно испуњавају захтеве Америке. Не нуди сарадњу, ни демократију, већ захтева покорност на путу остварења НовогСветског Поретка, у коме би иста 'дубока држава' овладала целом планетом Земљом.

Трамп је успео захваљујући свом богатству, изузетно борбеном егу и амбициозом плану да реформише Америку - без тога не би успео. Остаје да се види колико је заиста спреман да се бори до краја, јер би његов пораз довео до још ратоборнијих наступа експонената владара из сенке.



pravda_i_istina
2018-07-19 08:34 AM
kada se na glavnom mediju, koga tramp zove laznim vestima, poziva da vlada iz senke izadje iz senke i spreči trampa u predsednikovanju, to je po meni za 'apsanu, ali tramp biće još uvek radi na preoblikovanju, na prevaspitavanju javnog mnjenja, ...tako da, ko zna, možda i nećemo imati ni gradjanski ni svetski rat...

inače, tema jeste za izdvajanje, sve najbolje diskutantima
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.