Forums : Politika

 Comment
Калабић
dulebg
(posmatrach)
2018-05-18 12:03 PM
АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду укинуо је решење о рехабилитацији некадашњег команданта Горске гарде Краљевске војске у отаџбини Николе Калабића и вратио предмет Вишем суду у Ваљеву на поновно одлучивање.

Укинутим решењем у априлу прошле године био је усвојен захтев Калабићеве породице за његову рехабилитацију, на основу којег је требало да се сматрају ништавним све одлуке државне комисије и решења Среског суда у Мионици којима му је конфискована имовина и одузета грађанска права.

Међутим, Апелациони суд у Београду је укинуо то решење, закључивши:

„Ако је покојни Никола Калабић лишен живота из политичког, верског, националног или идеолошког разлога - онда је неопходно утврдити да ли је он извршио или учествовао у извршењу ратног злочина или то није случај. Ово због тога што лице које је извршило или учествовало у извршењу ратних злочина нема право на рехабилитацију по Закону о рехабилитацији”, напоменуо је Апелациони суд.
dulebg
(posmatrach)
2018-05-18 12:05 PM
„Докажи да ниси..” - мислим да је ово забрањено у латинском праву? Нека суд докаже да јесте, па нека по томе суди.
Radio_Bemba
(?Que pasa?)
2018-05-18 02:57 PM
Da nije kod nas anglosaksonski tip prava? Zar nam nije onaj Bler bio neki savetnik? /sarc
kupressrpskiBelow viewing treshold. Show

kupressrpski
(vozac)
2018-05-18 06:18 PM
dusane šta manitas ...kakav zločin kakvi bakraci i ako je sklepo nekog jozinog komunjaru to i nije zločin jer nikada nije bio zločin braniti se...a u tome sudu sigurno sjede neki potomci komunisticki okupatora pa eto vi niste zločinci mi jesmo... sto smo branili narod kralja i državu a vi to sve rusili i isli u avanturu sa vatikanom ...e znamo sada svi kako vam je proso taj avanturizam...
kupressrpski
(vozac)
2018-05-19 02:02 AM
Popaj
2018-05-19 07:22 AM
„Nikola Kalabić najmanje od svih četnika zaslužuje da bude rehabilitovan. Ovaj osvedočeni izdajnik svog naroda i blizak saradnik okupatora ostao je upamćen po zverstvima nad srpskim civilima. I meni su, dok sam istraživao ovaj period srpske istorije, nuđene kontradiktorne informacije o njegovom životu i smrti. Ali jedina istina je ona koju mi je svojevremeno poverio Aleksandar Ranković - Nikola Kalabić je izdao Dražu Mihailovića.”

(istoričar Venceslav Glišić)
Popaj
2018-05-19 07:44 AM
„U Kopljarima uhvaćeno na spavanju i poklato 24 aktivna komunista od kojih su 20 cigani, koji su priznali da su bili takozvani ”jarugaši„, danju rade svoje poslove kući, a noću u akciji. Sve sam poklao. Ras Rasa”
Popaj
2018-05-19 07:48 AM
Mogu samo vam reći to da narod psuje majku kralju, vama — Draži i svima redom, kažu kad je ovakva garda kakva je ta druga vojska. I podvlačim vam da je narod jako ogorčen, i ne znam kako da se izrazim koliko narod vapi za pomoći. Jer ovakav rad Kalabića, veća je propaganda za partizane, nego što je i oni sami imaju, treba da me razumete – stoji u pismu.
kupressrpskiBelow viewing treshold. Show

kupressrpski
(vozac)
2018-05-19 09:09 PM
nikakav zločin nije bio braniti se od ovakvi zlikavaca a u odbrani se moralo nekada i mlatiti ovakve zlikavce kao sto su copavi i wer balija...slava ti milane srpski sine ponosni smo na tebe i sigurno ćeš biti rehabilitovan...
Vlada_Dorcol
2018-05-20 05:33 AM
Komunisticka izmišljotina i propaganda. Komunisti su ubili maloletnog sina Nikole Kalabica i kako mozete da zamislite da je jedan Srbin u ono vreme mogao da saradjuje sa ubicama svoga sina. Danas to može da se desi jer danas su ovde komunisti u velikom broju a oni su ubijali i svog rođenog oca i majku i svoju bracu. Setite se onog crnogorskog kretencine,kako se ono zvase, koji je posle rata likvidirao svog rođenog brata Luku koji je bio svestenik. I dosta vise da u ovoj jadnoj državi kolo vode udbasi, oznasi, dousnici,zločinacki komunisti, njihovi sinovi i njihovi unuci. I nosite se bre vise iz Srbije u tri lepe. Ovde ste se nakupili iz svih bivših republika SFRJ jer su vas tamo svi ispljuvali.

A ove sudije koje vode postupke za rehabilitaciju treba da budu izuzeti iz tih postupaka ako su im ocevi i majke,dede i babe bili komunisti, a naročito još i komunisti udbasi i oznasi jer to je u skladu sa našim procesnim pravom da se može traziti izuzece sudija i tuzilaca ako postoji sumnja u njihovu pristrasnost.
Vlada_Dorcol
2018-05-20 05:44 AM
Sad sam setio onog Crnogorca komunisti ubice svog rođenog brata. To je bio Svetozar Vukmanovic Tempo.
DrSrbivoje
(piroman)
2018-05-22 04:23 AM
Jozo, daj vode!!!
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.