Forums : Politika

 Comment
Genocid na Sutjesci
westica2
2018-03-20 01:09 PM
Proleća 1943 godine snage Vermahta su pobile 8000 muškaraca i dečaka, ranjenika i mladih partizanki u aktu genocida.

U neprijateljskom okruženju oko 20 hiljada ranjenika i komunista, nenaoružanih kurira i partizanskih bolničarki pokušalo je povlačenje na slobodnu terijtoriju. Mnogi su brutalno pobijeni.

Oko 2500 civila i zarobljenika je zatim streljano u aktu odmazde. Ovaj zločin protiv čovečnosti predstavlja akt genocida, kojim je ljudska populacija centralnog dela reke Sutjeske istrebljena.

Posebno žalosno je što se Aleksandar Ler nije potrudio da podeli čokoladice deci, a vrlo surova okolnost je i što komandant partizanske enklave, Josip Broz, nije bio na vreme evakuisan helikopterom koji nije bio na vreme izmišljen. Korišćenje balona sa toplim vazduhom takođe nije primenjeno za izvlačenje Vrhovnog štaba.
Bazorilo
2018-03-20 05:57 PM
Werba,jel ovo aluzija na izvlacenje vrhovnog komandanta iz kanjona Sutjeske?
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2018-03-21 03:34 AM
Tuto, kad i gde si ti video, vesticarenje i mantijasenje kod Partizana?
kupressrpski
(vozac)
2018-03-21 03:41 AM
o sutjesci ćemo se još pozabaviti ...dok je jozo iza jelike kreso neku cemeriku iz supljikavoga srbi su ginuli..ali između redova se može zakljuciti da je sve bilo dogovoreno kako bi se englezi zgodnije oprali pred kraljom... da se jedino jozo bori protiv svaba a mi vidimo kako je se borio pa oni moraju da podrže jozu ne mogu dražu ...sve su to bile velike igre koje su se lomile preko srpske zavedene sirotinje...
westica2
2018-03-21 04:49 AM
Poenta: ako je genocid bio u Srebrenici, bio je i na Sutjesci.

Svaka čast Titu i Oriću, Leru i Mladiću, poenta i kritika nisu za ove već o apsurdu genocida na Sutjesci. Ako nije već jasno.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.