Forums : Politika

 Comment
Референдум о КиМ неуставан
Jocko4
(observer)
2018-03-19 10:57 AM
Устав Републике Србије потврђује да је покрајина Косово и Метохија интегрални део Републике Србије.

Самим тим, референдум о статусу КиМ је сувишан и неуставан.
D-Man
(Analyst)
2018-03-19 12:01 PM
Тачно али када народ генерално уопште није заинтересован за КиМ онда је врло лако, ако буде требало, расписати и тај референдум и тако ''поштујући вољу народа'' поклонити КиМ шиптарима те потом променити и Устав.

За све то Србија неће добити ништа! Од уласка у ЕУ нема ништа и само наивни и слепци то не могу да виде.

Јбт, па нико се добровољно не одриче дела своје територије а изгледа да Србија управо упловљава у ту луку (што иначе многи овде истичу као могућност већ дуги низ година).

eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
2018-03-19 12:07 PM
Ma bez brige, vucko će promeniti ustav i tako da će svojim zemljacima siptarima omogućiti pravnu državu. I za to ima spremljenu neku bolesnu ideju kao po obicaju i nesnosnu laz.
More, za njega i sve oko njega treba jedna usr...a motka i udri. Neka ode kod svojih engleza ili tamo odakle mu je i otac na Kosovu. Jedino ga oni i podržavaju i veruju mu.
konecenemora
(sofer aviona)
2018-03-19 12:26 PM
Јоцко ти не пратиш фабулу радње:-)
Па промениће се Устав Боже мој...
Jocko4
(observer)
2018-03-19 01:38 PM
konecene mora,

Пратим и мислим да је потребно да треба на време да се дигне галама, како би се спречило муљање у вези тог питања.
Lorka
(поета)
2018-03-19 03:24 PM
Муљања ће бити као и на изборима. Резултат ће бити онакав како нареде комесари из Брисела. Нико неће имати приступ листићима да провери како је народ заиста гласао.
Bazorilo
2018-03-19 07:07 PM
Na vreme da se narod podigne protiv referenduma.Imace,sve može biti kasno.
D-Man
(Analyst)
2018-03-19 09:07 PM
„Na vreme da se narod podigne protiv referenduma...”

Који народ? Неколико хиљада преосталих патриота!? Нема од тога ништа!
nniki
(Nanotech)
2018-03-20 01:19 AM
Ima na miliona patriota u Srbiji ali su postali veoma isfrasturirani, ignorantni i nedovoljno ORGANIZOVANI.

Ako bi Patriote i Opozicija Srbije, koja je za Kosovo uz Srbiju, uspeli da izdejstviju striktnu kontrolu prilikom glasanja i prebrojavanja listica. Na taj način bi se pouzdano znalo kako se narod Srbije oseca u vezi Kosova...znaci Kosovo ostaje u Srbiji.

Opozicija i Patriote trebaju zvanicno da zatraže od Vlade Srbije, EU ali i od UN da se na svakom izbornom mestu postave po najmanje jedan: Rus, Kinez, jedan iz Vlade Srbije i jedan iz opozicije koja je protv EU, i jedan predstavnik EU. Takođe treba da se postave, na svakom izbornom mestu, po najmanje 2 kamere od Patriota i Opozicije koja je protiv EU, a ostali kako već žele.
Verujem da bi Rusi, Kinezi i čestiti stanovnici Srbije pristali na to ali ne znam za Vladu Srbije i EU, jerbo bi im to znacilo „Neće Moći Biti Prevare”. Zaista ne vidim zašto da se protive tome kad stalno insistiraju da su posteni i da su za Srbiju kao istorisku celinu?
Ovo je zahtev od mene a vi neki Belograzdani, kao sto je DuleBG bi mogli da dostavite ovaj predlog nekim medijama i opozicionim partijama.
Cekajte, nisam bas siguran za Duleta jerbo on još do sad nije ovde kritikovao politiku Vlade Srbije a pogotovo ulazak Srbije u EU sa potpisivanjem Kosova! Predlozicemo neke druge ili ću ja poslati ovaj zahtev mojim prijateljima, istinskim Patriotama, iz BG i NS.
Ako Vlada i EU ovaj zahtev prihvate, onda narod treba da konstantno demonstrira, nešto kao kad su skinuli Slobu, dok ne promenu svoje mislenje.
Potpis: Niki- Srpski SvetoSavski Patriota.
Jocko4
(observer)
2018-03-20 11:24 AM
D-Man,

У Србији је постоји нека врста летаргије, а СНС ботови и активисти (агитатори) испирају мозак јавном мњењу кроз медију, укључујући и Интернет.
Схватам да је број гласних патриота у мањини, али постоје и они који се повремено оглашавају, а њихов број није мали. Ту су и они које треба пробудити; то су често они који после свршеног чина говоре: „Е, да сам знао, нико ме није обавестио, ...!”. А то све не иде без галаме.

Муљаторима највише одговара „жабокречина” и успаваност становништва.
Ако се људи буду масовно изразили за поштовање уставне одредбе о КиМ (у Србији), мало је вероватно да би Вучић могао да протури преформулисану клаузулу, која би му омогућила да:
а) у име Србије не/званично призна „Косову”, или
б) одржи референдум, на основу кога би измувао промену клаузуле о КиМ у Уставу.

Процедура за промену Устава Републике Србије је већ у току, а образложење је да је потребно да се усагласи са критеријумима ЕУ-а и Болоњске комисије. У склопу осталих промена, постоји опасност да се промува и преформулисана клаузула о КиМ, тако да се створи предуслов за признавање „Косове”, или одржавање референдума по том питању (са последицама о којима си говорио).
Jocko4
(observer)
2018-03-20 11:28 AM
Имам неке проблеме са објављивањем комантара и добијам поруку о грешци. ???
Да ли и ви имате такве тешкоће ?
D-Man
(Analyst)
2018-03-20 05:15 PM
„Схватам да је број гласних патриота у мањини, али постоје и они који се повремено оглашавају, а њихов број није мали. Ту су и они које треба пробудити...”

Јоцко, ако се нису пробудили када је домаћи издајнички шљам хапсио Младића онда никад неће.

Младића су болесног (два мождана удара) испоручили напријатељском суду а протествовало је неколико хиљада патриота. И, Јоцко, то је то, неколико хиљада, на жалост нема више патриота од тих неколико хиљада.

Jocko4
(observer)
2018-03-21 09:47 PM
D-Man,

Изгледа да се јавно мњење ипак није потпуно успавало. Ако имаш времена прочитај коментаре.

http://www.politika.rs/scc/clanak/400515/Vucic-Za-Zapad-pitanje-Kosova-je-zavrseno
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.