Forums : Politika

 Comment
Upozorenje vučiću!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
2018-03-17 10:50 AM
UPOZORENJE VUČIĆU ! Svaki referendum o teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije je…

Srpski narodni pokret „Naši” obraća se javnosti povodom sve učestalijih izjava koje dolaze od strane režima Aleksandra Vučića da će biti raspisan referendum na kojem bi građani trebali da glasaju povodom pitanja Kosova i Metohije, odnosno da li se slažemo da Srbija prizna lažnu državu Kosovo kao nezavisnu državu – stoji u saopštenju ovog pokreta.

SNP „Naši” upozoravaju da je zakon veoma jasan i rigorozan po ovom pitanju.

– Svako referendumsko angažovanje o teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije je kršenje Ustava i podleže krivičnom zakonu. Potvrdu o tome nalazimo u KZ Republike Srbije – upozoravaju „Naši” citirajući članove KZ od člana 305. do člana 321.

„Ugrožavanje nezavisnosti (član 305.); Priznavanje kapitulacije ili okupacije (član 306.);

Ugrožavanje teritorijalne celine (član 307.); Napad na ustavno uređenje (član 308.); Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja (član 309.); Ubistvo predstavnika najviših državnih organa (član 310.); Oružana pobuna (član 311.); Terorizam (član 312.); Diverzija (član 313.)

Sabotaža (član 314.); Špijunaža (član 315.); Odavanje državne tajne (član 316.); Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti (član 317.); Povreda teritorijalnog suvereniteta (član 318.):/; Udruživanje radi protivustavne delatnosti (član 319.); Pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije (član 320.) i Teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije (član 321.)”, navodi SNP Naši.

SNP „Naši” postavljaju pitanje Aleksandru Vučiću o čemu to treba da se izjašnjava srpski narod.

– Referendum koji bi bio raspisan je u svakom smislu protivustavan i nezakonit. Kosovo i Metohija su sastavni deo teritorije Republike Srbije i to nam garantuje Ustav RS i Rezolucija UN 1244. Politička odluka Aleksandra Vučića i njegove partije SNS da žele da podlegnu ucenama i prihvate da daju Kosovo i Metohiju zarad obećanja da ćemo jednog dana postati član EU, je kriminalni akt koji će pre ili kasnije biti sankcionisan po svim važećim zakonima Republike Srbije. Ni Vučić, ni SNS , niti bilo ko drugi ne mogu raspisivati antiustavni referendum koji bi pokrali kao što kradu i nameštaju sve izbore proteklih godina – navodi se u saopštenju.

Izvor: Pravda

Foto : Printscreen
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.