Forums : Politika

 Comment
Beganija
bezdomni
(maestro)
2018-03-16 06:00 PM
Sibir avion prepun zlatnih poluga i dijamanata se otvorio i teret popadao po terenu...
?????
Let za Kanadu bio.
Ko bezi iz Rusije sa tolikim bogatsvom?
pravda_i_istina
2018-03-16 06:29 PM
'de si procitao, kako znaš da je bio za kanadu, da nisu kenjadjani osvojili Krasnojarsk?
Starac_Foco
(--)
2018-03-16 06:40 PM
Nešto ne vjerujem da je taj prastari Antonov 12 bas posao u Kanadu, daleko je to za njega. Ali da zlato ima veze sa Kanadom, vrlo je vjerovanto.

Naime, tokom otimacine resursa Rusije, tj. tzv privatizacije, vecina rudnika zlata dospjela u ruke ruskih tajkuna, koji su ih onda preprodavali drugim kompanijama (u kojima u nekim slučajevima isti tajkuni imaju dionice ili su te kompanije njihove). Tako da su se najmanje jedno 4 rudnika zlata u Sibiru nasla u kompanijama kojima je sjediste u Kanadi.

Ovo nije nagadjanje nego iz iskustva. Imao sam rijetku priliku da posjetim jedan od tih rudnika/fabrika zlata negdje u sredini Cukotke. Letio sam istim takvim Antonovom 40 godina starim, 4 sata leta sjeveroistocno od Magadana, a Magadan je izolovani ruski grad koji je tokom Staljinovog vremena bio grad zatvor - nije bilo ograde ni potrebe za njom. Pobjeci se nije imalo kud sto nećeš hodati jedno godinu dana Sibirom... Grad sad ima oko 100 000 stanovnika, dostupan je samo morem ili vazduhom. Ima doduse kao put, na izlazu iz grada ima putokaz piše Jakutsk 2000km... Ali taj put ne postoji već decenijama, Staljin ga napravio, sibirske rijeke kasnije odnijele mostove, korsiti se zimi kad zaledi ili ljeti avanturisti sa 4x4 pokusavaju da prodju...
pravda_i_istina
2018-03-16 07:14 PM
znaci samaljot nije poleteo za kanadu, ali zlato ima veze sa kanadom, zanimljivo? a platina i dijamanti ciji su oni? mislim da raspodelimo posteno, ako kenjadjani uzmu svoj deo, „gde je moj (americki) deo, necete da me prevarite!”
Starac_Foco
(--)
2018-03-16 07:28 PM
Nije to ni tvoj ni moj dio. A ni ruski. To je sve „njihovo”. A „oni” upravljaju i tvojom i mojom državom. I sa većinom ostalih, čak i sa Rusijom, makar je do sad tako bilo. To su uglavnom one chike sa malim kapicama na glavi...

A moguće da je avion čak i posao u Kanadu. Možda ne direktno, jer to je stari avion sa 4 elisama (doduse 4) ali od Magadana do Aljaske je samo 2000km, to je lako mogao dobaciti, pa onda dalje.

U svakom slučaju, nema tu ništa nelegalno, onaj cije je to zlato platio je državi royalties i poreze i serbes vozi svoje zlato kud već hoće.

Isto ti (iste kompanije) na isti način kopaju zlato i u Kanadi i u Americi. Plate državi neku crkavicu u royalties, a ostalo chikino...
cicero99
(historia est mater of studioru)
2018-03-17 02:31 AM
Starac Foco: samo da primetim da mnoge „cike” imaju fesove i shayle takođe !!! Nisu samo male kapice kao sto ti rece razlog „problema” !
Bio si video si. Ima nas takođe koji su putovali po svetu , bili i videli skoro sve!! Svako dobro.
C99
bezdomni
(maestro)
2018-03-17 05:34 AM
Zapadu je izgleda puno jeftinije ovako uzimati resurse iz Rusije.
Da su fizicki osvojili veliku državu vise bi placali rudare i ostale radnike a i avione bi novije i skuplje kupili.
Starac_Foco
(--)
2018-03-17 08:43 AM
Zapad u tom smislu ne postoji. Postoji samo zapadna elita, tj preciznije je u danasnjem vremenu reci elita bez ikakvog prefixa koja se pojavljuje u obliku raznih starih i novih multinacionalnih kompanija koje tako kupuju jedna drugu, mijenjaju imena, spajaju se i razdvajaju, i imaju tako komplikovanu vlasnicku strukturu da je skoro nemoguću upratiti ko je vlasnik kome.

Oni na potpuno isti način „uzimaju” i u Rusiji i u Kanadi i u Mauritaniji , itd, gdje god mogu, a to je skoro cijeli svijet, pa i u Srbiji - jedna od takvih kompanija upravo radi na otvaranju novog rudnika zlata oko Bora.

Specificno za Rusiju je bio sam način inicijalne otimacine, koji je tako kolosalnih proporcija da je za njega inicijalna otimacina na Divljem zapadu izleda umjerena - indijancima su se mogle oteti sume i livade i rudnici za koje se još nije znalo da će postojati, a u Rusiji su to svelo na otimacinu jedne od najvecih teskih industrija na svijetu za skoro sve i svasta.

U Rusiji je pljacku bilo lakse izvesti tako što su se skoro preko noći„stvorili” milijarderi koji prije toga nisu imali ni $1000 u dzepu pa su oni „pokupovali” sve i onda je poslije lako da to prelazi iz ruke u ruku.

Generalno posmatrano, logicka krupnog kapitala je da se od država gdje to nije bio već slučaj otmu resursi, energija, voda, komunikacije, itd, i uopste nije važno ko će biti prvi privatni vlasnik toga. Važno je da je država pristala da odrekne vlasnistva nad tim, a velike gazde će to poslije lako da kupe od malih...

Cicero, možda sam ja pretjerao aludirajuci ko su gazde, ali po meni danasnji cijeli svijet izgleda kao jedan veliki Kapicistan... A najvece „kapice” su u stvari oni koji ne nose kapice. Oni koji ih nose su bezazleni... Sorry.
pravda_i_istina
2018-03-17 10:15 AM
rusija se odrice, rasprodaje americkih obveznica zajedno sa kinom, a ti pricas da se odrice zlata? kome da verujemo?

avion poleteo za krasnojarsk, a vi „znate” da je krasnojarsk (MOZDA) U KANADI, da je marsruta bila za kanadu, sa usputnom stanicom u krasnojarsku?

To su one price da je rusija benzinska stanica, a „necete da me prevarite” je FYI replika iz „maratonaca”

p.s. bele kapice? jeste, pomenuo ih je putin u kontekstu najnovijeg trovanja, kako znate da nisu oni? mislim, starce, da trebaš da se probudis, i shvatis koja je realnost danas, šta je bilo, bilo je, sledi budjenje, zlato i plemeniti metali se više ne izvoze iz rusije, osim možda u kinu kao deo bilateralnih aranzmana; rusija sad izvozi zito, a zlato gomila; čak i madjari malo zlata koje imaju traže da vrate u madjarsku iz londona, probudi se dok nije kasno!
cicero99
(historia est mater of studioru)
2018-03-17 11:58 PM
Sa interesovanjem i postovanjem Starac Foco čitam tvoje postove. Mudro prozboris , video si po svetu da sila Boga ne moli. Od Boga ti zdravlja i iskren pozdrav. Sve najlepse. Mutna su vremena a još mutniji dani koji tek dolaze. Nadati se da će razum prevladati!
c99
dulebg
(posmatrach)
2018-03-18 07:56 AM
Лоша особина злата је што је тешко! Кад га имаш мало - то не примећујеш. Ето и краљевска влада ја бацала злато у Никшићу, кад су се укрцавали на авијоне - реко пилот: толко кила! - или ви или злато!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.