Forums : Politika

 Comment
Trampov novi potez najavljuje raspad NATO pakta!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
2017-12-12 08:38 AM
TRESE SE NATO! Trampov novi potez najavljuje raspad NATO pakta!
10 decembra 2017

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je zemljama koje ne plaćaju za svoje prisustvo u Severnoatlantskoj alijansi da ih SAD neće štititi od potencijalnih pretnji.

Kako je rekao, on je to direktno tražio od zemalja-članica tokom svoje poslednje posete štabu NATO-a, u suprotnom one nemaju šta da traže u Alijansi.

– Lepo sam im rekao, u slučaju da ne plaćaju članarinu, neće ih ni biti. Zbog toga sam kritikovan u medijima, kao da sam pregrub prema saveznicima. Međutim, oni su grubi prema nama ako nastave da ne plaćaju – upozorio je Tramp.

– Šta ako jedna zemlja koja ne plaća članarinu započne kavgu sa nekom drugom državom, recimo Rusijom? Ona odjednom postane agresivna, a mi smo automatski uvučeni u treći svetski rat – naveo je američki predsednik.

Tramp je dodao i da je nemačkoj kancelarki rekao da Nemačka mora da izdvoji više sredstava za budžet NATO-a, s obzirom na to da se u toj zemlji nalazi oko 40.000 američkih vojnika.

– Rekao sam joj: „Hajde, izdvojite malo više sredstava”. Ona mi je, međutim, rekla da se to neće dopasti nemačkom narodu. Onda sam joj odgovorio: „To se isto ne dopada ni američkom narodu” – zaključio je Tramp.
Novak
2017-12-12 09:05 AM
Ma potpisao je on jucer otvaranje linije letova Mesec-Mars, nema da bude dosadno bre.
konecenemoraBelow viewing treshold. Show

konecenemora
(sofer aviona)
2017-12-12 09:28 AM
Retko si iritantan lik „novace”,znaci tipicna ona ustaška gnjida koja samo dobaca,kenja a ništa smisleno,konstruktivno,odsecem rođenu tuki ako je bilo ko zapamtio tvoju makar ijednu recenicu:-(

Što se teme tiche nešto upada u ochi...Amerika je imala dva puta Rusiju na kolenima...posle drugog svetskog rata 8 godina je ona imala atomsku bombu a sssr ne i ništa se nije dogodilo...ok svi su da kažemo tad bili zadivljeni ogromnom žrtvom naroda sssr-a pa recimo i amerikanci ali i posle hladnog rata i tolikih godina „sukoba” i potrosenih milijardi Amerika se nije do kraja napregla da unisti glavnog rivala ne misli ratno jer je to i tad bilo nemoguće već ekonomski...dozvolila je Rusiji(sad već) da naplati 84 milijarde dm za ujedinjenje i čak vodila racuna da se isplati sve do poslednje marke!!Taj novac je bio zamajac za ozivljavanje prakticno mrtve ruske privrede i osamrevenjavanje eksploatacije nafte i gasa!!
E sad je Amerika bogami u krizi i šta se desava?
Putin ne propusta da kaže da je Amerika najveca sila,prica o americkim partnerima i saveznicima,jednostavno asistira im da se održe u sedlu i to ponekad primetim sa iskrenom zabrinutoscu da se ne stropostaju!
Kaina radi isto i to u situaciji kad im Ameri duguju pare koje je teško i prebrojati!Ubeđen sam da Rusija čak i tu obuzdava Kinu bas kao sto je nekad Amerika EU devedesetih kad su se Nemci bas bili raspojasali...
Možda mi masta radi previse ili su to moje skrivene zelje ali mnogo je cinjenica koje govore da neke stvari nisu slučajne..
Power12345
2017-12-12 09:52 AM
Nije ni Rusima , Kinezima ili Amerima baš svejedno ako nekog od njih na tabletu nema...Ekonomija je virtualna
pravda_i_istina
2017-12-12 09:56 AM
ne znam što se se zakacili za ruse, evo na primer sa poslednjom vojnom vezbom oko koreje, ameri su nakrcali vojnu silu ne zna se broja, ali su i kinezi provezbali kao nikada do sada... za to vreme, rusi su testirali dalekometni neki avion, plus dolivanje goriva u letu, plus na plus 37, jer su do sada testirani ti dugolinijski samo na minus 37... plus kažu, razmišljaju i o razvoju turizma, ne secem se gde bese letese, ka australiji, neka tropska zemlja... znaci, smeju im se u lice... uostalom, kinezi su ti koji će da kupe bar pola sveta, od afrike, juzne amerike, azije, za amere neće ništa da ostane, a kamoli da će za dolare moći da konkurisu kinezima - znaci, nisu rusi pretnja americi, nego kina (mada je banon trenutno sklonjen, ali vratice se dok genije tramp prvo pocisti djubre koje je nasledio od predhodnih predsednika)

Novak
2017-12-12 01:57 PM
Trump wants to send U.S. astronauts back to moon, someday Mars
WASHINGTON (Reuters Dec 11, 2017) - At a time when China is working on an ambitious lunar program, President Donald Trump vowed on Monday that the United States will remain the leader in space exploration as he began a process to return Americans to the moon.
„We are the leader and we’re going to stay the leader, and we’re going to increase it many fold,” Trump said in signing „Space Policy Directive 1” that establishes a foundation for a mission to the moon with an eye on going to Mars-
---
Trump želi poslati američke astronaute nazad na Mesec, jednog dana na Mars
U vreme kada Kina radi na ambicioznom lunarnom programu, predsjednik Donald Trump obećao je u ponedjeljak da će Sjedinjene Države ostati lider u istraživanju svemira, pošto je započeo proces povratka Amerikanaca na Mesec (WASHINGTON, Dec 11, 2017) .
„Mi smo lider i mi ćemo to i ostati, i bićemo još veci ”, rekao je Trump u potpisivanju „Direktive o svemirskoj politici 1” koji uspostavlja temelj za misiju na Mesec i vizijom na Mars
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
2017-12-12 02:22 PM
вести из несвести:
египћани, вавилонци и остали народи нису знале за постојање свих планета
сунчевог система; месеца су сматрали за планету такође, и то најближу земљи и није се много
одмакло у придаваењу његовој важности. будући да је исказана сумња у прошлу посету месецу, амерички председник
жели да покаже да је сумња неоправдана и да је тај пут боза за тако силан национ.

енглески - шта рећи, ТРАДИЦИЈА је чудо: по месецу даје име првог дана у медељи (мондау) по сатурну суботу (сатурдау)
а (сунчица, недеља им је сундеи)...

тренутно, насина хит тема је о томе да је земља равна плоча коју је покренуо један пилот.
Novak
2017-12-12 03:15 PM
Ako pak nije ravna ploca Trump i Kim bi je mogli
pretvoriti u nekoliko ploca i plocica.
sansui1
2017-12-12 11:43 PM
A to što kaže za Mars.. eve mu ga na!
Dr_Blizak
(student)
2017-12-13 07:05 AM
Bas sam citao da je glavni u NASA (ako to uopste postoji ) na pitanje „kada će covek na mesec?” izjavio „tek kada razvijemo tehnologiju za tako nešto.”
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.