Forums : Politika

 Comment
Ukrajinski film
konecenemora
(sofer aviona)
2017-12-10 09:27 PM
Obavezno pogledati...
Da bolje razumemo...da shvatimo ko,kako i zašto...

https://www.youtube.com/watch?v=VWUpjA4cZ-I
britka-sablja
2017-12-11 05:25 AM
Историја има своју својственост, она пише и описује догађаје. Понекад нам се не допадају, понекад хвалимо шта је учињено. Однос политике према историји је само слика преко потребног упоређења, са појмом праве истине и свега онога, што нам је систем под утицајем оних, који и историју кроје, презентирао.
Овај филм сам већ пуно раније видео. Поставити га овде као предмет једне политичке теме, сматрам сувишним јер је сваком одраслом човеку, поготово нама Србима, познато јер смо многе секвенце једне представе, осетили на соптвеним лежима.
Враћати се у време које филм описује, сматрам непотребним и само додатним разлогом да се још више удаљимо од актуелности које имају далеко већи значај.
konecenemora
(sofer aviona)
2017-12-11 07:25 AM
Ja ne mogu da poverujem da je sve vise i vise onih koji ne bi teli da se vracaju u „neko vreme”...kakva je to notorna glupost?Ko se vraca i kako se to vraca?Pa jel to poziv da ne ucimo ništa?Da se okrenemo svi gledanju u buducnost je takav idiotizam da je to apsurd!!
Kao svaka kuca tako se i država i njena politika mora graditi na zdravom i dubokom fundamentu...Ja sam ovo postavio da uvidimo kolika je TRAGEDIJA sukob između naše brace Rusa i Ukrajinaca,ok mi smo u našim glavama nasli krivca,znamo za koga navijamo ali to NE UMANJUJE TRAGEDIJU!!
NAPROTIV!!
Iako Rusija čini sve da se taj sukob nekako izgladi vecinma Srba prosto gori od zelje da oni udju u još veci sukob i pocepaju Ukrajinu ki svinja mrsan dzak!!A u ciju bi korist to bilo?
Posle 50 miliona Poljaka dobili bi još 50 miliona Ukrajinaca kao vecne krvne neprijatelje i vecnu tampon zonu između Rusije i „zapada”...
Znaci ucimo iz proslosti da se ne bi saplitali dvaput o isti kamen...
britka-sablja
2017-12-11 09:01 AM
. „ Овај филм сам већ пуно раније видео. Поставити га овде као предмет једне политичке теме, сматрам сувишним јер је сваком одраслом човеку, поготово нама Србима, познато јер смо многе секвенце једне представе, осетили на соптвеним лежима.”

Ко није сместан сурове трагедије словенских народа и њихове тешке поделе, може слободно погледати приложени филм. Не побијам ни мало да је чак и та давна 1934 година, само један датум у многобројним непотребним суковима, Украјинаца, Пољака, Срба, Бугара, Руса!

Само ни тај филм, неће никад уништити познавање историје, где су увек страни елементи, угурали прсте у насталу рану. Југа није пропала ни због Туђмана а ни Милошевића. Зна се чији је интерес био да СФРЈ пропадне. Зна се ко је настојао да до сукоба дође. Он је наметнут баш као и у случају Украјине, Мајдана, Кличка германца који је добио паре од Ангеле па финансирао долазеће убијање невиних. Зна се ко је прихватио та убијаља и ко их и даље потстрекава.
Нас двоје се возимо истим колосеком али смо на различитим станицама. Све једно је где је воз застао, правац је познат. Постоје невини, поткупљени, саботери и профитери. Закључак је лак и доступан..
dulebg
(posmatrach)
2017-12-11 11:31 AM
Украјинци су непостојећа нација, као кад би данас сви ми требало да се зовемо Македонци, да причамо македонски и да пљунемо на српство. Украјинце су измислили Ватикан, Немци и Аустријанци, а вероватно је и Енглез умешао прсте.
Grdana_Below viewing treshold. Show

Grdana_
2017-12-11 12:23 PM
... i Tako jedno jutro oko godinje 800-te odluci
Roma Prima i Roma Nova ili Roma Seconda ( ili Rim i Biznt )

da bi zanimljivo bilo neki deo slovena po-katoli-pravoslaviti

... i eto velike zeze vekovima unapred
konecenemora
(sofer aviona)
2017-12-11 12:34 PM
Grdana ne yedi gofna!
Niko nikog nije mogao „popravoslaviti”...zna se ko su sizmatici i otpadnici od vere !!!!

Dule jedan od razloga sto sam postavio link si bio i ti reko da pogledas...ali ti sve vise tones:-(
Pa znamo mi svi šta su Ukrajinci ali ako to mi kažemo njih neće prepoloviti...ja sam ponavljam hteo da vidimo kolika je tragedija zadesila nas bratski narod(mislim na Ruse i Ukrajince kao JEDAN narod)
Grdana_Below viewing treshold. Show

Grdana_
2017-12-11 12:43 PM
Sofer

„ i tako odluci IH da je dosta staroga i smisli Novi Zavet ”

keser
2017-12-11 01:11 PM
Шлемови, пушке кордони.
Да не знам да је комунизам
мислио би Немци терају у логор.
Grdana_Below viewing treshold. Show

Grdana_
2017-12-11 01:16 PM
Keser

Svabe su bili naći-komunisti.

Od svakoga sve, nama sve.
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
2017-12-11 01:35 PM
КИЕВ, 11 дек — РИА Новости. Печерский районный суд Киева отклонил ходатайство прокуратуры об избрании для экс-президента Грузии Михаила Саакашвили меры пресечения в виде круглосуточного домашнего ареста и отпустил его на свободу под поручительство группы депутатов Верховной рады Украины, передает корреспондент РИА Новости.

РИА Новости https://ria.ru/world/20171211/1510694785.html
D-Man
(Analyst)
2017-12-11 09:26 PM
''Posle 50 miliona Poljaka dobili bi još 50 miliona Ukrajinaca kao vecne krvne neprijatelje i vecnu tampon zonu između Rusije i „zapada”... ''

На жалост, њима је Запад већ попио мозак и више нема повратка на старо.

Чини ми се да смо ми Срби следећи (већ смо на тој странпутици).
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.