Forums : Politika

 Comment
Опет се кува у Кијеву
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-17 01:33 PM
Овога пута пар хиљада „украјинских националиста” под вођством грузинског украјинца Михајла Саакашвилија опседа Врховну раду и демонстрира против „олигархијског режима” Петра Порошенка.

У оближњем Маријинском парку милиција је паркирала велики број марица, али демонстранте још увек не хапси, иако дивљају. Претукли су већ доскорашњег министра одбране Гелетеја и депутата Врховне раде Олега Барну, који се и сами позиционирају као „велики украјинци”.

Углавном, украјински идиоти против украјинских идиота.

Аплаудирају демонстрантима сви - и украјински националисти који маштају о свргавању Порошенка и завођењу још „украјинскијег” режима и „проруски украјинци” којима је драго да су слепци ударили на слепце.

Демонстранти су већ поставили шаторе у Маријинском парку, а стављају их и на прометну улицу Грушевског, чиме провоцирају полицију да их насилно уклони... што ће дати пар разбијених глава и носева и долити додатно масло у огањ.

Опет се узбуркало Козје блато (древно име централног дела Кијева на којем се налазе Мајдан незалежности и околна здања укључујући Врховну раду).

Очекујемо следећи наставак сутра, а можда већ и ноћаске.

Овако данас изгледа поприште сукоба укроидиота с укроидиотима:
http://korrespondent.net/ukraine/politics/3896874-aktsyia-17-oktiabria-pod-radoi-onlain
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-17 01:38 PM
Штоно вели непоклебљиви глас из звучника кијевског метроа:

Обережно, двері зачиняються! Наступна станція - Майдан Незалежності!

Мајдан, ко зна који по реду...
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-10-17 02:39 PM
Спремају отимање Печајевске Лавре.
abvgd
(Morski)
2017-10-17 04:08 PM
Вешта подметачина, као и увек. На власти је ултра десничарски режим, да би такав режим добио ореол „демократског” потребно је да има своју „десницу”, тј. да се појаве некакви још „деснији”. То се на брзину организује, пусте се ти бандити да праве русвај, медији све преносе и одједном су владајући сатрапи „миротворци”.
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
2017-10-17 04:14 PM
Izgleda da su `oslobodioci` osiromasili narod pa je izlaz usmeriti 1/2 protiv druge polovine
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-17 04:54 PM
Да, ноћ испред Врховне раде обећава узбудљиве доживљаје: демонстранти су сломили шлем полицајцу и разбили му главу.

http://korrespondent.net/ukraine/3897189-vozle-rady-proyzoshly-novye-stolknovenyia
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-17 04:57 PM
Око здања раде демонстранти су подигли више од 60 шатора. Кувају чај, пију вотку, армоникаш им диже морал - погледајте слике са лица места направљене у последња 2-3 сахата:

https://censor.net.ua/photo_news/459562/vozle_zdaniya_verhovnoyi_rady_mitinguyuschie_ustanovili_bolee_60_ palatok_fotoreportaj
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-17 05:05 PM
... а како сам ја волео да шетам по Маријинском парку, када лед окује Дњепар, плочник у парку се цакли од поледице, младој војсци испред Маријинског дворца, а садашње резиденције Петра Порошенка, густа пара се подиже из ноздрва под шубаром док чекају смену страже, а из окана ољускане, аипак достојанствене, царске, Филхармоније, уоквирених белим дрвеним рамовима на улицу допиру звуци виолине и топли, жути свет кристалних лустера... руку под руку са матором стјуардесом која ми прича о Одеси.

Међутим Маријински парк, некадашњу руску Царску башту, поново је привремено победило украјинско Козје блато, Мајдан.

Али и његов земан долази полако концу и крају... мајка градова руских поново ће се обући у некадашње царско достојанство и руски поредак... брже него што многи Кијевљани то могу и да замисле.
abvgd
(Morski)
2017-10-17 07:34 PM
„Али и његов земан долази полако концу и крају... мајка градова руских поново ће се обући у некадашње царско достојанство и руски поредак... брже него што многи Кијевљани то могу и да замисле.”

Не знам одакле ти оваква информација али хвала на лепим речима. Требало би сви да упорно будемо оптимисти и нешто добро ће се већ десити...
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-17 07:49 PM
Тиха вода брег рони... украјинска манија и лудило достигли су врхунац и већ су га прешли.

Кад су најлуђи - онда су близу да се опамете моја драга браћа Украјинци и да се опет врате, мамурни и ошамућени тамо одакле су кренули... у средину руског народа.

Примићемо их ми, православни Словени, Руси, опет назад. Као браћу, одлуталу и опет враћену назад. Загрлићемо их, трипут пољубити и нећемо се сећати њиховог лудила.

Највећи манијаци и лудаци међу њима већ долазе до очајања и не знају више у шта да верују. До отрежњења је ту сада само још један корак.

Ја сам чак престао више да их задевам и задиркујем. Сада их још само волим и чекам да нам се врате.

Ту код залуђене браће Украјинаца који су дошли на корак од трежњења - већ се назира оне што ће се једног дана десити и и са другим заблуделим овцама из нашега стада - Црногорцима, Македонцима, па и муслиманима нашим у Санџаку, Босни, Херцеговини... трајаће дуже, али неминован је и њихов повратак.
dulebg
(posmatrach)
2017-10-18 11:44 AM
Ма побити трулеж, докле више да се прашта? Да им се дало - сад би 10 милиона Руса побили, не би трепнули. И наравно - намигнули нашој браћи да и са нама раде исто, док су Руси у нок-дауну.
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-10-18 03:44 PM
Срна, Лавра у Кијеву је кијево-пешчерска, по пећинама, односно пешчерама на руском.

А Почајевска Лавра је на Галичини, на западу Украјине, православно острво.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.