Forums : Politika

 Comment
М.Видојевић о позицији, опозицији, Шешељу..
Lorka
(pjesnik)
2017-04-24 03:12 PM
https://www.youtube.com/watch?v=MKurr3dDJiI

Закључак: позиција и опозиција су исто, а Шешељ је ...

Ма знали смо то и пре!
Lorka
(pjesnik)
2017-04-24 04:28 PM
http://scradar.com/vesti-iz-sveta/doneta-odluka-fijon-se-nakon-poraza-povlaci-sa-funkcije-lidera-stranke/

... а кад ће тако нешто да уради неки од наших страначких лидера?

Вук Драшковић, рецимо?
miso46
2017-04-24 05:09 PM
Bosko Obradovic, recimo?
dulebg
(posmatrach)
2017-04-24 06:58 PM
Фијон има одличан резултат - сви 4 су крајње уједначени. Него много је попљуван у предизборној кампањи, а својим католичким ставовима не одговара ни јеврејској олигархији.
Lorka
(pjesnik)
2017-04-24 07:47 PM
Па и Бошко Обрадовић, зашто да не. Само, он је морални јунак ових покрадених избора, јер у покраденим изборима не одлучује народ него онај ко краде. Међутим, постоје лидери који су од масовног покрета и подршке у народу спали на неколико процената или само неколико чланова, а још се зову странкама. Такви треба да дају оставке.

А слажем се да и Бошко треба да поново верификује свој легитимитет кроз унутарстраначке демократске и транспарентне изборе.
Lorka
(pjesnik)
2017-04-25 01:29 AM
https://www.youtube.com/watch?v=-wwzeiZO7Q8

А на овом линку сазнах да је Вучић изјавио да би он прихватио аустроугарски ултиматум 1914. године и пустио би аустроугарске органе да вршљају и врше истрагу у војсци Србије.

Јевтовић одговара водитељу да је то Вучић сада урадио и још горе од тога - пустио је НАТО да потпуно управља србском војском, и то само пар година након што нас је тај исти нато бомбардовао.

Ако се сетимо шта је Вучић говорио док је био у радикалима, и то упоредимо са Јевтовићевом информацијом о заврбованим политичарима, од Вука Драшковића до данас, јасно се извлачи закључак да су сви, али баш СВИ политичари у Србији - слуге западног фактора. Не постоје патриоте! Све те патриоте деведесетих година су биле лажне. Данас, када су лажни добили моћ, стварне патриоте су потпуно истиснуте из друштвених токова.

Вучић је у државном врху окупио све западне агенте из различитих странака, од неолибералних до ''десничарских''. Оно што је интересантно, сви они вуку порекло из владајућих кругова бивше СФРЈ. Они су се, падом комунизма, практично размилили по различитим политичким странкама и наставили да владају под другим заставама, али су већ били, или касније постали - сви од реда агеднти Запада.

Јевтовић је бивши високи официр безбедности војске Југославије.
eperson72
(lekar)
2017-04-25 08:51 AM
eperson72
(lekar)
2017-04-25 08:52 AM
Odesa
(надежда, вера и л)
2017-04-25 10:23 AM
за miso46, dulebg једно питање:...не разумем вашу опседнутост овим младим Човеком Бошком Обрадовићем ? Тим пре што је он, по вашем мишљењу минорна политичка личност, која и не завређује пажњу.
Ако је то тако, зашто ви и вама слични управо поступате супротно:...придајете му толико пажње и значаја ?
Ако је он политички и у сваком другом погледу неадекватан, зашто сте фокусирани толико на њега уместо да га и не примећујете, јер по вашим проценама он и јесте - неприметна политичка личност.
Ако га пак критикујете зато што је уистину такав каквог га ви доживљавате, опет нема логике да толико енергије и пажње трошите на њега јер је он немоћан и безначајан. Зашто, уместо њега онда не кренете на неке(а таквих у Србији има наапретек) далеко утицајније и одговорније политичке фигуре које су на крају и одговорне за сву ову националну несрећу, јер су је својим деловањем и омогућили.
Обрадовић нема на крају крајева никакву политичку, моралну, материјалну ни кривичну одговорност за све ово што се до сада и сада догађа јер није никада до сада ни био на влсти нити део исте те је није ни спроводио.
Сви, АПСОЛУТНО СВИ, који су били или још увек јесу (од Милошевића до овог трен)на власти или у делу власти и на било који и најмањи начин учествовали у вршењу исте су - једини одговорни.
А ви навалили на Обрадовића ???
Lorka
(pjesnik)
2017-04-25 12:22 PM
http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/cija-su-nasa-tela/

Одличан текст Слободана Антонића под називом ''Чија су наша тела''! У Вучићевој Србији, ако се овакав закон усвоји (а с обзиром на овчију послушност наших посланика, вероватно хоће) човек више неће бити власник свога тела, односно својих органа. Вучић доноси закон којим је свако лице у Србији претпостављени донор. Ако неко неће да буде донор, тај мора да иде у Суд да потпише да неће да буде донор.

Другим речима, ми више нисмо власници својих тела.

Оно што је много опасније, може се десити да вас у болници намерно убију да би се докопали вашег органа који на тржишту кошта 200 000 евра, или да вас намерно згази аутомобил како би се дочепали вашег органа.

Шта учинити да Србија, која је иначе постала халапљива за стране новчанице, не постане организована ''жута кућа''?

Треба спречити овакав закон у коме се логика окреће наопачке. Увек је човек потписивао ако се нечега одриче, али овим законом си се аутоматски одрекао ако ниси потписао да се не одричеш. Овим држава постаје власник вашег тела, а као што то обично бива, тамо где се врти велика лова - то чак неће бити ни држава, него мафија која користи државу као свој инструмент.

Шта је фалило досадашњем закону? Ако желиш да донираш или продаш свој орган, одеш и потпишеш уговор да га продајеш или поклањаш, исто као кад продајеш или поклањаш кућу?!

Сутра ће се можда досетити да направе исту процедуру и са кућама... Човек би се оваквом логиком наше и европске мафије, који се зову политичарима, могао да се претвори у обично свинче које је власништво свога газде и може да буде заклано онда кад то газда одлучи!!!

П.С. Нисам хтео да ово постављам као посебан наслов, да не затрпавам теме, иако би посебна расправа на ову тему била итекако добродошла.
miso46
2017-04-25 07:14 PM
Odesa,

nisam opsednut Boskom Obradovicem, ali, njegovi sirovi nastupi u
Narodnoj skupstini ipak se reflektuju u birackom telu da veoma malo
gradjana podržava njegove govore bez pokrica i argumenata...samo da
znaš, obozvam skupstinske nastupe dva poslanika iz pokreta Dveri:
Noga, drugi je po struci doktor, ne zanam njegovo ime...
Odesa
(надежда, вера и л)
2017-04-26 08:52 AM
...не видим ништа „сирово” у његовом понашању у Скупштини. Волео би да ми то објасниш, шта је то „исрово”. Човек је један од најпристојнијих људи тамо: ваљано кућно васпитање какво добијеш, носиш свуда са собом па и у Скупштину.То је што се тиче Обрадовића. А то што толико критикује режим, и то ради на начин који јесте у границама пристијности. Ако ти је та његоива кртитика „сирова” онда није у питању сам начин на који се она изражава него ти смета сама критика. А то је већ нешто друго у питању. Приметио сам да иначе о Обрадовићу износиш критике које су толикмо ирелевантне да их ни једном до сада ниси укрепио неком очигледном чињеницом. Не знам одакле ти такав анимозитет према човеку, сем ако и сам не спадаш у симпатизере режима. Ако је то у питању онда је разумљиво зашто ти Обрадовић није по вољи.
Lorka
(pjesnik)
2017-04-26 06:11 PM
Miso46 сматра да садашња гарнитура власти добро управља државом, и то је његово право. Можда има интерес, или објективне разлоге да тако мисли. За очекивати је да свако ко има неки интерес од садашњег режима, или под овим режимом осећа заштиту, има афирмативан однос према истом.

Ја, који у овом режиму не видим ничег доброг за народ, гледам у оне опозиционаре који су истинска опозиција. Како видим, по том питању смо ја и Одеса на истој страни.

Иако сам генерално скептичан према сваком политичком лидеру садашњег времена, у Обрадовићу ипак видим неког ко се разликује од осталих. Он ми делује као стварна а не лажна опозиција садашњем режиму. Главни индикатор који ми о томе говори јесте однос владајућег режима а и однос медија према Дверима. Они се према Дверима постављају као да и не постоје, а у Скупштини ће да одбију и најбоље предлоге ако исти долазе од Двери.
Odesa
(надежда, вера и л)
2017-04-27 10:12 AM
ali, njegovi sirovi nastupi u
Narodnoj skupstini
...још увек нисам добио тумачење овог описа „сирови”.
А то што има толику подршку својих симпатизера(који су ну Србији за сада - мањина) није нити доказ нити последица његових „сирових” наступа. Сирова је само истина коју његове речи садрже и за тебе и теби сличне очито - сурова. Али, зато нам је у Србији и овако како јесте. Већина подржава Вучића и паразите из његовог дебелог црева, па је и у самој Србији стање као и у Вучићевом пркну.
Ја без осталих у Србији ово не могу променим, бар не сада. Али, бар се стиме не слажем и не живим по тим „правилима” онолико - колико је могуће да то и спроведем и остварим.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.