Forums : Politika

 Comment
СЕПАРАТИСТА ОЏИЋ УЛАЗИ У ЈАНКОВИЋЕВ ПОКРЕТ
novosadski_radikal
(Clan SRS)
2017-04-24 04:20 AM
СЕПАРАТИСТА ОЏИЋ УЛАЗИ У ЈАНКОВИЋЕВ ПОКРЕТ: Оџић жели независну „Војводину”, Саши то не смета
24 / 04 / 2017

Екстремиста и присталица независности Војводине улази у Јанковићев покрет!

Александар Оџић, лидер Војвођанске партије познат по сецесионистичким ставовима, сусрео се са бившим председничким кандидатом Сашом Јанковићем прошле недеље. Током тог састанка уговорена је сарадња, а Оџић је на друштвеним мрежама објавио и заједничке слике.

Ако је судити писању председника Војвођанске партије, он је са Јанковићем разговарао о Војводини, покрету, али и о ванредним парламентарним изборима.

– У истом тиму, до победе! Борба се наставља! Придружи се! О покрету, Војводини, ванредним парламентарним изборима… Након данашњег састанка са председничким кандидатом господином Сашом Јанковићем предложићу Председништву Војвођанске партије улазак у покрет странака, организација и појединаца који ће на ванредним парламентарним изборима победити режим Александра Вучића! – написао је Оџић 19. априла на друштвеној мрежи Фејсбук, објавивши фотографију са бившим председничким кандидатом.

Сличну објаву је истог дана поставио и на друштвену мрежу Твитер, навевши да ће он и Јанковић бити у истом тиму.

– У истом тиму до коначне победе! Борба се наставља! – навео је Оџић, који је и током председничке кампање подржавао Јанковића, а нашао се и међу неколико говорника на његовом првом великом предизборном скупу у Београду.

Александар Оџић је крајем крајем 2016. године изјавио да Нови Београд и Земун треба да буду „самостални војвођански градови”, јер су Сава и Дунав, по његовом мишљењу, природне и историјске границе територијалног идентитета Војводине.

– Уставне реформе које очекују државу Србију на путу европских интеграција су неминовне и изузетно је важно да се по принципима равноправности, правичности и демократичности уреде односи између Војводине и Србије, па самим тим и одреди будуће државно уређење између ова два ентитета – казао је он, подсетиши да се Војвођанска партија залаже за федерализацију Србије, а да Војводина има статус републике.

Он је предложио да се београдска општина Сурчин интегрише у „нове војвођанске градове” Нови Београд и Земун, а београдска општина Палилула у општину Опово и град Панчево.

Иначе, Саша Јанковић је најавио да ће наредних дана формирати покрет у који ће ући и Нова странка Зорана Живковића, која је подржала његову кандидатуру. Он је нагласио да није спреман да силом брани изборну вољу грађана, коју је Вучић отео, а најавио је да ће у наредном периоду јачати, омасовити и формализовати покрет који је изнедрио његову кандидатуру.

Kазао је и да ДС неће бити део покрета. Јанковић је навео и да нема намеру да се кандидује за градоначелника Београда, указујући на погрешан приступ политичара у Србији по принципу „дај шта даш”.

Јанковић ћути!

Саша Јанковић, бивши председнички кандидат и некадашњи заштитник грађана, јуче није одговорио на питања која смо му послали. Јанковића смо питали да ли је постигао договор са лидером Војвођанске партије Александром Оџићем и како коментарише његове сецесионистичке ставове. До затварања овог броја одговоре нисмо добили.

Е-пошта: [email protected]
© 2017 КРЕМЛИН. Сва права задржана.
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
2017-04-24 04:32 AM
2017 КРЕМЛИН. Сва права задржана.

-------------------------------

LOL
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.