Forums : Politika

 Comment
Da li je vozac tramvaja kriv za ovu užasnu nesrecu
Voja_Petrovic
2017-03-22 04:20 AM
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:656267-STRAVICNA-NESRECA-U-BULEVARU-Tramvaj-raskomadao-coveka
************* *****************++

Ljudi, gotovo svakodnevno gledam kako vozaci Gradskog saobracajnog preduzeca ne cekaju da svi putnici izadju iz vozila već zatvaraju vrata i krecu iako je putnik zagazio na stepenice vozila da izadje. To se svakodnevno desava. Oni uopste ne vode racuna da li su svi putnici izasli i da li su svi ušli u vozilo pa se tako desava da vozilo kreće iako se neka stara žena tek penje da udje u vozilo, oni zatvaraju vrata i žena bukvalno visi na stepenistu vozila dok su je vrata priklještila. Niko bre te vozace da nauci kako da voze, kako se postupa sa putnicima.

Ja sam ubeđen da je tako nastradao i ovaj jadni covek. Verovatno da je izlazio iz tramvaja a vozac u trenutku kada je bio na stepenicama tramvaja zatvorio vrata pa je covek prvo morao da sam pomeri vrata da ne ostane prikljesten da visi, pa onda dok je vozilo bilo u pokretu iskocio i naravno tako je pao pod vozilo a vozac ide dalje i ne oseca da mu vozilo komada coveka već to vidi vozac tramvaja koji je isao iza njega. Ali eto i to je moguće jer je vozac zaluđen sa necim drugim dok vozi, moguće i da je pricao na mobilni posto se i to veoma često desava da vozaci GSP dok voze putnike pricaju na mobilnom.

I sada naravno idu price, te ovaj jadnik je nasilno otvorio vrata, te bio pod dejstvom alkohola. moguće samo da je vozac bio pod dejstvom alkohola kad nije osetio da mu vozilo komada telo coveka. To može samo neki zamlaceni da ne oseti.

Zašto GSP ne kontrolise svoje vozace pa da vide kako se ponasaju na stanicama. Kako krecu (možda i namerno) dok se putnici još penju u vozilo. Ako mu je blizu semafor pa mu bude zeleno svetlo on kreće iako putnici bukvalno vise na ulaznim vratima jer se nisu još svi popeli u vozilo. I to sam gledao toliko puta, on žuri da prođe na zeleno i jednostavno kreće iako polovina putnika još nije ušla u vozilo.

dragoljub100
2017-03-22 04:37 AM
Ја баш и не видим много сцена лошег понашања возача. Углавном је све коректно, тек ту и тамо се деси неки проблем.

трамвај је толико тежак, а точкови оштри, да човечије тело сече као путер, тако да возач нема шансе да осети како је некога раскомадао.
Ово сам имао прилику да гледам својим очима.

Оно што је чудније у тој причи је да возач баш ништа није приметио. Можда нема камера код средњих врата, али зато има код возача сигнал отворених врата, који није могао да не примате и схвати да неко насилно отвара врата.
Kenny
2017-03-22 04:42 AM
Kako bi ti vozio da ti dam jedva da živis, da cerka mora da se bavi profesionalno prostitucijom da bi imala bilo kakve sanse ili minimum da bude lezbejka ? Da ti sin bude teran da postane peder da bi možda dobio posao ? Ili da nema sanse ni da pomislis da imaš svoju decu.

Možda i najednostavnije pitanje, a šta ako je i on dobio posao na vezu kao i svi ostali ?

E sad ti vidi dal on ima dozvolu i dal mu je neko proverio kriminalnu istoriju kao i dal je psihjatrujski slučaj, sto svi rade.

Dal je bilo slučajno ili namerno ?

Ne bi trebao to da radi ali on je amerikanac i ulaze mu americki, vip, kul musterije pa je to ta prica iz logora gde niko još nema pojma da je zarobljen.

Šta reci o situaciji u logoru gde se intervenise tek tu i tamo i svi se slikaju kad je neka poplava ?

Normalna zemlja bi ga dozivotno suspendovala a ovde svi rade na silu ili na vezu.
Werba
(N/A)
2017-03-22 06:22 AM
Vozaci (vecina korektna)su terorisani od strane svojih dispecera.
Ako zakasne na polaznu tj. na krajnju stanicu, dispeceri im odbijaju od plate zbog kasnjenja, bolje reci zbog „lenje” voznje.
Zbog toga u beogradskom gsp, imamo pojavu 'trkackih autobusa'.
Voze brzo ali i pazljivo. Svaka im cast.

elviradabic
2017-03-22 08:05 AM
Moje iskustvo sa vozačima GSP je loše. Pre godinu dana udjem u autobus 37 na stanici koja je na uglu Francuske ulice i ulice Cara Duvana. Bilo je podne i bilo je oko 10-15 putnika u autobusu među kojima je bilo 3-4 starijih žena koje su sedele na prednjim sedištima. Sofer je sve vreme pričao na mobilnom i cimao vozilo levo desno, a onda je naglo prikocio i jedna žena je malo udarila glavom u sipku koja je bila ispred njenog sedišta. Ona je onda ustala i prišla onom staklu iza vozača i rekla mu da prestane da prica na mobilnom jer ceo svi izginuti. Vozač je zaustavio vozilo na sred Francuske ulice negde kod Simon ulice to je ispod Narodnog pozorišta i otvorio vrata i rekao nam da svi izdajemo napolje jer je vozilo u kvaru. Svi smo izašli i posle peške uzbrdo Francuskom ulicom prema Trgu Republike a sofer ina ja upalio autobus i krenuo napred i mi vidimo da je stao na stanicu na Trgu Republike, pokupio putnike tamo i vozio dalje. A pešaka uzbrdo i peške dodjemo do stanice na Trgu Republike i tu uhvatimo drugiautobus autobus.
baresh
(zanatlija)
2017-03-22 12:07 PM
„Vozaci (vecina korektna)su terorisani od strane svojih dispecera.'

Aha druže Stavro, drugim rečima 'diktatura proleterijata', a?

Elem nebih da se vracam u 60-te i početak 70-ih kad sam otis`o
'grlom u jagode', već pomenem jednu u nizu poseta skorijeg datuma.
Krenemo moja sudjenica i ja sa polazne tacke, tj. Konjarnika do
poslednje tacke;Studentskog. Udjosmo u sasma prazan bus,i zauzesmo
sedista po izboru.I tako mic po mic usput do V.Ilica,tj. 'toplane'
stize polu-prazan. Kad tuna, bok te mazo, nastade krkljanac, ko
nekad kad Jozo dolazise plavim vozom na zeljeznicku. Vice-dere se
majstor(sofer);'sredina nazad', al` slaba vajda. Ko je bre re`ko da je sredina zlatna, ne mogu da se setim...nego krenu bus sa otvorenim vratima lagano strecajuci kocnicama,neko uzviknu;'jel` ti vozis krompire ili ljude?..i tako stigosmo do sledeće stanice.
Majstor ugasi motor,pa uzviknu; autobus u kvaru - izadjite i
cekajte sledeći. U tom iz suprotnog pravca pristize drugi,pa kad
stade, onaj drugi majstor kroz prozorce upita: šta bilo kolega?
Ovaj odmahnu rukom i rece nešto k`o;'bem ti ovu jutarnju smenu'...

E sad sto tamo neki ustaju kasnije bunovni od nocasnjih;kafica,
splavova i kladiJonica, naravno da isto ne primecuju - jelte.

Ajd u zdravlju narode - do sledeće zgode...
;-)

dulebg
(posmatrach)
2017-03-22 04:45 PM
Ја мислим да су возачи ГСП несавесни: они би требало да возе ховеркрафт, тако да се пијанци не повреде кад падну испод, осим којег дохвати пропелер (јбга).

Добро би дошао и хеликоптер, само шта знаш - пењаће се будале и на кров, а онда - оде глава (( Како они кад су испраћали у војску - па се попну на воз и уфате за струју?
dulebg
(posmatrach)
2017-03-22 04:52 PM
Можда кад би трамвај био заштићен џаковима песка, посебно руда између кола.

Ја што сам се кешао на трамвај - то је било пажљиво и савесно (док ме глупа комунистичка полиција није оплавила). Највише сам волео на задњу руду, а најчешће је било места на вратима (оданде ме и скидоше гадови; а што су имали шаке, комунистичке - ко оловом да су пуњене ??!); данас би за такав третман могао неког и да тужим, а ондакарце - моро сам да измишљам како су ме Лионци - јесу Лионци, само не Лале и Фурке, него наша Народна ..
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.