Forums : Politika

 Comment
Pustinjski_VjetarBelow viewing treshold. Show

Лука Драч (Дурас)
Pustinjski_Vjetar
2017-03-20 12:45 PM
Прије два дана сам дошао из града и луке Драч или како га Албанци називају Дурас.

Читам шта штампа штампа и преносим вам изјаву Вука Јеремића о луци Драч, па ево шта каже:

„Лука Драч је стратешка НАТО лука. То није стратешка лука за Србију. Ми треба да будемо повезани са неком луком јер смо земља која нема излаз на море. Али ту постоје и Бар и Солун, према којима и железница и пут већ постоје”, рекао је Јеремић.
seljakipo
2017-03-20 12:58 PM
..., bravo Kolunbo.!
nniki
(Nanotech)
2017-03-20 01:24 PM
Bar? Srbija treba da se distancira od podmuklih Crnogoraca koji su je isuvise kostali u proslosti. I dan danas Crnogorci vesljaju po Srbiji sa svojim vezama i namestaljkama, nazalost, naivna Srbadija to nikako ozbiljno da shvati.

Vodecemo hoće li bilo koji od kandidata za Predsednik Srbije, koji će pobediti, da sprovede novi zakon u vezi preispitivanja porekla imovine. Ako se ovo ostvari, tek onda će se doznati koliko su Crnogorci stanova i kuca, predominantno u BG, dodelili uglavnm jedno drugom za vreme FNRJ, SFRJ i SRJ.
Pustinjski_VjetarBelow viewing treshold. Show

Pustinjski_Vjetar
2017-03-20 01:30 PM
Ево неких утисака о граду и луци Драч.

Као што сам и написао прије два дана сам дошао из града и луке Драч. Поглед са брода на луку и град изгледа пристојно, царински терминал сређен, европски, нема се шта приговорити, усидрено неколико бродова, путничких и теретних. Лука има потенцијал али није довољно развијена и нема још толики значај и промет у супротном би било више усидрен бродова. У односу на барску луку сабраће и промет је већи.

Кас се напусти царински терминал и кренеш ка граду угледаш прве зграде изграђене уз обалу, новоградња, све у бијелој боји и онда шок, саобраћајних шок, људи возе без икаквих правила,већ постоје међу њима нека неписана правила којих се држе, мислим да нисам примјетио ниједан семафор. Центар града сређен, нове зграде, центар не одудара од неког западоевропског градског центра али цивилизацијски су буквално сто година иза нас.С обзиром да сам имао потребу да обавим велику нужду обишао сам неколико локала, тоалете не бих коментарисао, довољно је рећи да није било тоалет папира, на крају сам морао као тоалет папир да употријебим новине које сам узео из једне кладионице.И управо у том локалу у тоалету заборавим мобилни телефон, кад после пар минута прилази ми један стари чика Албанац и пита ме нешто ја говорим да не разумијем шта прича али он упоран и обраћам се особљу локала и кажу ми да ме пита да нисам случајно заборавио мобилни телефон. Кажем јесам и поштени човјек ми даје телефон, позивам га на пиће, он одбија, једва пристане, колико је поштен једва наручи кафу да попије...то је нешто најљепше што ми се десило у Драчу или Дурас како га Албанци називају. Сликао сам се са њим за успомену, поштени човјек ме подсјећа на лика из филма „Ко то тамо пева” кад зауставља аутобус и тражи да се плати путарина. .. :)

Што се тиче цијена у Драчу за епуних 5 еура попио сам сок у један локал, па отишао на бурек , па у још један локал гђе сам са поштеним Албанац попили по сок и капућино, частио конобара 100 лека и остало ми још 260 или 280 лека. 1 еуро је негде око 140 лека, тако нешто.

Можда сам умислио али колико год покушавао да се уклопим у средини некако сам одудара од ње као да су знали да сам странац, можда због мог изгледа и висине, шта знам...али никаквих проблема нисам имао..чак напротив... али цивилизацијски заостају много за нама и град је пун контраста..то је неки мој утисак о Драчу.
Pustinjski_VjetarBelow viewing treshold. Show

Pustinjski_Vjetar
2017-03-20 01:37 PM
A ti Niki ako misliš da su svi bolji od nas iz Crne Gore pa ti podrži Vučića i njegovu ideju o Draču.
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2017-03-20 02:31 PM
priznaj da si boolju opr'o sa vodom iz zelene flajke!
:)

ako nisi, onda si us.ran izasao da negde nadjs novine, pa si se ponovo vratio u klonju, -kako si i napisao...
:)
nniki
(Nanotech)
2017-03-20 03:04 PM
Koga će Crnogorac da poseti i još da hvali nego svoju najblizu bracu (po karakteru a naročito po podmuklosti) Aljbance.

Vucic, Dacic, Nilolic, Tadic, Djindjic, Koštunica, Milosevic, Srpski Kraljevi i Carevi... svaki od njih, iako su identifikovani sa ponekim lošim osobinama, po karakteru i sposbnostima daleko nadmasiju sve vaznije Crnogorce koji su većinom saka jada i raskolnici tj, skart i sramoota Pravoslavlja
Pustinjski_VjetarBelow viewing treshold. Show

Pustinjski_Vjetar
2017-03-20 03:06 PM
To vam je Drač kome teži vaš premijer.

Pa kad krene u Drač neka ponese toalet papir...
Pustinjski_Vjetar
2017-03-20 03:13 PM
nniki

Pročitaj ponovo šta sam napisao, opisao sam ono šo sam vidio i doživio i civilizacijski su vijekovima iza nas ali vaš premijer teži Draču kao da je to Njujork.

Milija vam je Albanija nego CG.
dulebg
(posmatrach)
2017-03-20 05:41 PM
Стари је сан српских владара да се врате у Албанију. Између 2 светска рата Краљевина је изградила пругу Косово Поље - Призрен, са планом да продужи до Скадра, Драча, Подгорице и Дубровника - јер туда је далеко најнижа и најекономичнија веза са Јадраном, са најмање дана снега.

Драч је у овом тренутку лука без озбиљних терета (за кога би), али најозбиљније чвориште хероина, па можда и кокаина на Балкану. Читајте Мислава Хорвата.
http://vidovdan.org/2017/01/11/drac-umesto-bara-ili-americki-a-ne-srpski-izbor/

Слажем се да се гради ауто-пут и пруга за ЉЕШ, само то треба да остане изван Природне Албаније (која би била искључивала северне-српске и јужне-грчке области, и да јој се у Македонији уступи Дебар).
dulebg
(posmatrach)
2017-03-20 05:44 PM
Бојим се, када Кинези направе брзу пругу, и једнога дан и пловни канал од Солуна за Београд - да више нико неће имати живаца за тамо неки Бар, Плоче, Љеш?

Такође се питам: која нас то сила спречава да упућујемо робе преко Варне и Констанце - и тамо није ништа даље, него ка јадрану?
Kenny
2017-03-20 07:24 PM
Ja kažem raditi vise na teleportaciji.

Lepo sve siptargorce i albance na neku olanetu sa hrchkijima i da vidis kakav mir automatski dolazi u region. Sve do poslednjeg. Ko tu vise da razmišlja dal bi oni ovo ili sad su ono a sledeće nedelje nešto sedmo. Sve i to prvo ovog sa kukavicijim vetrom.

Kako ovog siptargorca, ustašu i teroristu još niko nije banovao dozivotno ? Svaka reč je uvreda za sve ostale ? Samo trazi provokaciju i vredja. Ne postoji ni jedna jedina diskusija sa klosarskom popisuljom. Sad će on da laje i njace do besvesti?

Sramota.
steks
2017-03-20 10:14 PM
Pustinjski_Vjetar
С обзиром да сам имао потребу да обавим велику нужду...
-----------------------------------------------------------------------

Ти, братац, често имаш такву потребу, па, ево, и овде на форуму.
Jocko4
(observer)
2017-03-20 11:20 PM
dulebg,

>'Бојим се, када Кинези направе брзу пругу, и једнога дан и пловни канал од Солуна за Београд - да више нико неће имати живаца за тамо неки Бар, Плоче, Љеш?'
- - -

Поводом пловног канала од Београда до Солуна било је извесних дилема због разлика у надморским висинама, нивоима водостаја Дунава и сл.
Својевремено сам и сам био поборник таквог пројекта, јер верујем да би донео велике приходе и велики број нових радних места, тако да би могло да се говори о сасвим новој грани привреде у Србији (као и у Македонији и Грчкој).

Интересовало би ме твоје стручно мишљење о том пројекту, ако имаш мало времена да га овде сажето изнесеш.
Хвала
dulebg
(posmatrach)
2017-03-21 06:11 AM
Па није то мени ужа струка, ја сам ти конструктивац. Што се тиче канала, знам да су то генерацијска улагања, која се споро враћају. Бивало је ту и грешака - каналишу реку, па виногради около пресуше.

Канали и мелиорације свакако су паметна инвестиција, али као и сваки трошак траже одређену економску снагу: џаба је сиромаку куповати мерцедеса, кад му бицикл покрива потребе и могућности.

О градњи расправљају урбанисти и стручњаци за регионални развој, инжењери само треба да кажу шта то кошта (а све је изводљиво, само питање - за које паре). И онда се доноси друштвени консензус о градњи.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.