Forums : Fitnes

 Comment
Umor kod tinedjera sportiste
srbo001
(FUDBALER)
2016-01-22 08:35 PM
Moj sin koji igra tenis i ide u redovnu skolu u poslednje vreme oseca veliki umor,,,On prespava ceo dan iako je spavao celu noć.Tako zadnje dve nedelje je ispustio ceo dan iz skole. Trenira 3 puta nedlejno, igra redovno turnire i osetili smo ovo i pre ali ne ovoliko drasticno. Aii on raste, mi to vidimo, bas sad se primeti,,,pa mislimo da se razvija i da je to zbog toga,,,Možda i ishrana,,,hrani se normalno, srpska kuhinja,,,da li da promenim ishranu,,
Sad sam mu smanji broj treninga i otkazao sam par turnira pa da vidimo šta će se desiti.
On je tek navrsio 16 godina i visok je 6'4'' bez viska kilograma.Mislim da je uzrastao ceo 1 inch zadnii mesec.
Ako je neko prosao kroz ovako nešto i da mi da savet šta da se radi...Da napomenem da su krvni testovi normalni, zdrav je fala bogu
Zabrinuti otac
luxati
(klavir stimer)
2016-02-23 07:39 PM
sa umorom nema zezanja. prvo spavanje pa ishrana a trening oko ta dva..

jedino će biti zdrav i jak ako se dobro odmori kad god bude umoran...samo bitne turnire strateski biraj..ne bije se svaka bitka..
JV
(☆)
2016-08-10 07:44 PM
Proveri da nema mononukleozu
bronko
2019-08-12 03:30 PM
Ako je telo pretoplo, 'termostat' u mozgu šalje impulse venama u koži, one se šire, a velika količina tople krvi iz unutrašnjosti dolazi u kožu i hladi se.

Dodatno hlađenje kože i krvi u njoj izaziva znoj, koji hladi kožu, a time posredno hladi i krv. Tako ohlađena krv vraća se u unutrašnjost tila i hladi je. I opet, kada termostat u mozgu proceni da je temperatura dovoljno snižena, smanjuje se protok kroz kožu i prestaje znojenje. Dakle, očito je da je za dobro podnošenje promena temperature okoline vrlo važno da su krvni sudovi elastični i da se njihov promer lako i brzo prilagođava potrebama tela.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.