Forums : Fitnes

 Comment
Moj workout philosophy
PionirIzMinesote
2014-01-18 09:21 PM
Single sets to maximum repetition („failure”), vary resistance with every workout. 3 days a week, no training on consecutive days. Time-proven exercises and equipment, no garbage fads from infomercials (he hvata se Bata Raka na Americku udicu). No dietary „supplements” of any kind (ni udicu ni varalicu).

http://www.unm.edu/~rrobergs/478Strength.pdf

http://statusfitnessmagazine.com/strength-training-controv ersy-single-vs-multiple-sets

http://www.fmh.utl.pt/agon/cpfmh/docs/documentos/recursos/110/A%20Comparison%20of%20Line ar%20and%20Daily%20Undulating%20Periodized%20Programs%20with%20Equated%20Volume%20and%20Intensity%20of%20Training.pdf

muzika_malo_tise
(sumar)
2014-01-25 07:37 PM
Budi vrlo oprezan sa tumacenjem istrazivanja na koja naletis jer su ljudi postizali vrhunske rezultate radeci sve suprtono od onog sto neka israzivnaja „potvrduju”...
treba da izbacis ovaj de 'maximum repetition' jer nema puno veze sa ovim sto sledi u zagradi, failury možeš da dostignes i na jednom ponavljajnju, ali i na bilo kom drugom broju ponavljanja...

Poenta je u sledećm, kažeš:„Single sets to maximum repetition (”failure„), vary resistance with every workout. 3 days a week, no training on consecutive days...”

E vidis Svarceneger je, u odredenim periodima, trenirao svaki dan, 7 dana u nedelji, jedne iste misicne grupe, sa velikim brojem serija i svaka od tih serija do otkaza,... e sad šta mislis šta bi izstrazivaci rekli na njegov trening? :-) Da on ne zna kako se trenira? :-) Covek koji je alfa i omega oblikovanja tela, prema tvojim israzivacima ne zna da trenira :-D Sad pitanje je na šta, iz ugla oblikovanja tela, lice ti istrazivaci, a svi znamo na šta je licio Svarceneger dok se takmicio i trenirao nepravilno :-)

Istrazivanja, ako se ne razumeju, mogu da odvedu u potpuno pogresnom pravcu i navedu na potpuno pogresne zakljucke... najsiguniji način ti je da gledaš oko sebe one koji imaju uspeha u oblikovanju tela i da sa njima popricas, tako ćeš vise dobiti koristi od bilo kog istrazivanja.
PionirIzMinesote
2014-01-26 10:07 AM
Nauka i istrazivanja su najpouzdaniji način do „istine”. Ostalo su dogma, religija, predrasude, itd. Nauka često dolazi do zakljucaka koji su suprotni od prethodnih zakljucaka, i to normalno frustrira ljude. To sto mi kaže neki bilder to je anecdotal evidence, tj nemam mnogo poverenja u to (pod uslovom još da mi govori istinu). Što se tiče Svarcenegera, covek je genetski nadaren (vidi njegove slike kad je imao 16 godina), i vrlo je moguće da je koristio steroide. U Kaliforniji 70-tih godina su se masovno koristili steroidi u njegovom drustvenom krugu. Njegov pristup je klasicni Weider, tj multiple sets, moderate intensity. To radi. Ali, to ne znači da nešto drugo ne radi bolje i efikasnije. Zašto bi pametna osoba provela 2 sata u teretani ako može da provede pola sata, a da dobije iste ili priblizno iste rezultate? Secam se da je Arthur Jones (Nautilus) pozvao jednom davno Svarcenegera da proba njegov sistem, tj. single set to failure, high intensity i da nije bio impresioniran Svarcenegerom uopste.

Što se tiče naučnih studija, neke su kvalitetnije od ostalih. U principu large sample size je bolji od small sample size.

Postujem svačiji pristup, ako neko voli nešto drugacije, samo raspalite. :-)

PS izvinite na gramatici.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.