Forums : Fotografija

 Comment
Panasonic AG - UX 180
photomaestro
2017-07-04 03:25 PM
Veliki pozdrav svima.Kod mene mnogo toga novog,poceli smo da radimo dekoracije i profesionalnu rasvetu na zabavama,kupili mercedesa sprintera vise nema gde da stane oprema,pa je sad na red dosao i zamena kamere.Kolega je kupio ovu Panasonic kameru i kaže da je san snova.Voleo bih da čujem mišljenje seniora 505...Hvala..

https://www.youtube.com/watch?v=GGaqLgoDP2w

Sony sa takvim opcijama koje ima ova Panasonic kamera je duplo skuplja...Meni naravno trebaju najmanje dve tako da vodim i racuna da ne bacam novac ako je Panasonic napravio prodor sa ovim kamkorderom...
photomaestro
2017-07-04 06:10 PM
Ili ova...
http://de.business.panasonic.ch/professional-kamera/produkte-und-zubehor-fur-broadcast-proav-and-industrial... cal-vision-imv-von-panasonic/broadcast-amp-proav/auswahl-an-4k-produkten/ag-dvx200br4k/60p-camcorder-mit-integriertem-ob jektiv/br-2
inorog
(otpisani član)
2017-07-05 02:07 PM
uh izgleda super, pazi ove fore Panasonic's background recording allows you to record continuously on one card, while starting and stopping the recording on the first card. Dual Codec recording is available allowing you to record UHD on one card and HD video on the second.
505
(Senior)
2017-07-05 03:13 PM
Pa srećno ti bilo napustanje Sony brenda.
Iako sam tvrdoglavi Sony korisnik na mnogaja ljeta
moram priznati da mi je prvi Mini-DV camcorder u zivotu ipak bio
Panasonic ovde u Kanadi sada već davne 1996 kao nešto sto je
odusevilo svakog predhodnog korisnika SVHS Panasonika ili HI8 Sonya.
Kako tada tako i otada ništa se promenilo nije svako je na svom mestu. Sony je sony u korak ga prati Panasonic, a Canon i JVC zanemarujuci bar za ovu vrstu videografije.
--
Tačno da je evo vreme pregazilo i tvog Sonija, a ja sam se mog otarasio još pre Bozica, samo sam ostao na mirorless alfi.
Mislim da nećeš pogresiti ako kupis ovu UK180, DVX 200 je zastareo model i neuspeo.
Danas jednako i Sony i Pan. vode racuna šta će proizvesti od kamkordera jer su musterije za ove masine iz godine u godinu desetkovane, prosto izgleda da će doći vreme proizvodnja samo po narudzbi kao i za TV i film. produkcije.
Tačno se sada zna da ove camere koriste tz. event vidografi i kamere se prilagodjavaju specijalno njihovim potrebama, a ti i sam dobro znaš kakve su tvoje. Ne znam i nisam upucen u kom pravcu ide
balkansko-evropska video produkcija ove vrste kada su u pitanju
svetlosni uslovi za snimanje svadbi u salama i crkvama,
Napr. u Kanadi je već odavno prestala praksa normalnog a ni zamisliti reg.video osvetlenja u sali tokom svadbe.
definitivno se snima u extremno neprihvatljivim uslovima i tu
ne prolazi ni jedan Panasonic u odnosu na Sony.
Što se tiče dnevnog svetla vise nema diskusije o kvalitetu ni kod jedne kamere, sve su odlične čim udjes u mracnu prostoriju, nastupa laku noc pa neka You Tube hvali šta god hoće na laži smo navikli.
Tz.1„ senzor odlicna velicina senzora za camcorder, ali je samo jedan , pa je posledice u low light u poredjenju 3 chip sistemom pa makar i manji 1/3”neminovna.
Ali posto je ovde u pitanju i 4K znamo da još ne moze 3chip .
Dual recording, to smo imali i do sada, ako se na Slot1 snima 4K Slot 2.je MPG4 720 x 1280. Low resolution kartica mora biti obavezno U3 oko 95MB write speed. Kamera je dizajnirana prilično dobro za auto ili manuelnu upotrebu za vrstu posla koji radis, cena je takodjer mnogo pristojnija od Sonija.
Profil slike ti je dobro poznat, već ga imaš na GH4 i ne ocekuj
ama bas ništa drugo revolucionarno osim drugacije strukturalne gradje same kamere
photomaestro
2017-07-05 04:25 PM
Pretpostavljao sam da ćeš dati takav odgovor.Onaj stariji model je skuplji ali zastareo isti odgovor sam dao kolegi koji je kupio ux 180.E sad juče mi je poslao par snimaka kamera ubija sa ostrinom,imam snimak gde snima sa kolegom kolega snima sa gh5 a on sa ux 180 razlika skoro neprimetna kako imam gh4 verovatno neću morati da kupujem dve kamere.Odusevljava me tih 10 bita za boje isto kao kod gh5,a ono sto mnogi ne znaju je da ux 180 ima samo 0,2 luxa,covek kada mi je poslao snimak torte bez reflektora i sa vrlo malo snega jedva da vidis ja sam odmah shvatio da je to kamera za mene.Dakle u uslovima slabog osvetljenja snima ubija,reflektore mogu da bacim,a kako ja sada imam i profesionalnu rasvetu gde imam jako puno rezervacija snimak će biti ko zna koliko puta bolji.Batreija joj drzi neverovatnih 5 sati skupa je ovde oko 250 sfr međutim ima u nemackoj neka zamena i budu oko 50 evra komad neverovatno.Ali ta ostrina koju ona ima,te boje i snimanje u uslovima slabog osvetljenja je ono najbitnije.Takođe kod nje dobijas ceo klip automatski bez prekida i ne treba ti preko dodatnog programa da usnimavas fajlove ako si snimao sat i po taj klip je ceo tu tako daolaksava sinhronizaciju ko nema transmiter.Ja sam fasciniran tom kamerom idem na odmor sada mesec dana kada se vratim narucujem je odmah.505 hvala kao i uvek na odlicnom savetu,vidim da su diskusije zamrle,tuga ali ok ja sam ovde svratim kad kad u velikom sam poslu imam coveka koji mi sada radi videoobradu ne mogu vise sve sam da stignem.
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.