Forums : Neplodnost

 Comment
Aminocinteza
aleksandra73
2013-05-24 06:44 AM
Drage moj ceka me aminocinteza i moram reći da mi nije svejedno .U pitanju vantelesna blizanci su u pitanju dabl test je odličan ali moje godine tako da moja doktorka iz Jevremove preporucuje aminocintezu . Zakazala sam na Institu za majku i dete i znacilo bi mi kada bi se javile zenice koje su radile aminocintezu . Pozdrav svima i hvala unapred
LeeLu
2013-05-24 08:38 AM
Ja sam radila amniocEntezu i nije prijatno, ali nije ni uzasno. Kratko traje i kljuc je da se maksimalno opustis jer će i lekaru biti lakse.
aleksandra73
2013-05-24 03:13 PM
Hvala Lelu ipak znaci kad cujes iskustvo iz prve ruke. Iako meni nije svejedno blizanci svi kažu veci je rizik od pobacaja to me bas brine najviše .Nadam se da će biti sve u redu ipak tese na institu se ostaje tri noćiipak pod njihovom kontrolom sam.
LeeLu
2013-05-24 11:44 PM
Aleksandra, da, najveci strah jeste zbog tog rizika od pobacaja, ali znaj da je procenat verovatnoce uveliko smanjen tokom poslednjih godina. Doktor obavlja proceduru uz neprestano gledanje u sliku na monitoru dobijenu ultra zvukom, znaci najveca paznja se posvecuje gde je embrion. Sve se lepo vidi i u gestacijskom meshku ima dovoljno mesta da doktor bezbedno uzme uzorak plodove vode.
LeeLu
2013-05-24 11:45 PM
Pardon, ne embrion nego fetus :)
madonna_bella
2013-05-25 07:14 AM
Opisite kako se to radi onako detaljno...Jel to doktor bolde iglom kroz szomak ili sve ide vaginalno?
Jel se dobije lokalna anestezija?
madonna_bella
2013-05-25 07:15 AM
U kojoj nedelji se to radi?
kayleen
(bankar)
2013-05-25 02:44 PM
Pozdrav trudnice:)
Ja sam letos radila amniosintezu I hvala Bogu sve je super prošlo .
Radi se između 16. i 18.nedelje trudnoće.Može se reći da je neprijatno,nije bolno,jer se bode u stomak.Jer imaš onaj osecaj kao ne smes da dises poremetices iglu itd.Sve vreme se prati na uz .
Ja sam radila skraceni tj.neki opsti nalaz koji stize za 48 sati i radila privatno u Jevemovoj u bg.Ništa strasno veruj mi.Ja sam inače velika kukavica što se tiče igala,tako da možeš slobodno opuisteno da odes.Moras neki dan da strogo odmaras ,oko pet dana dok ne srastu vodenjaci.
E sad ,i sama sam pred intervenciju guglala i gledala na youtube snimak procedure,i nasla sam da pre intervencije treba da se odradi analiza krvi na odredjene infekcije I bakterije.Naravno ,te bakterije inače ne skodi,ali preko uboda može doći do infekcije ploda,kojeg inače od toga stiti vodenjak.
Kad sam otisla i pitala za te analize,dr.koji mi je radio amniosintezu,je reko nema potrebe.Kod mene opet kažem hvala Bogu,sve se super zavrsilo.ali kod moje zaove se to upravo desilo,tj.iinfekcija i kobno zavrsilo za bebioce.
Sanse su za tako nešto minimalne,tako da se nemoj plasiti.Najbolje zazmuri i ne gledaj šta se radi ~dole~
Pozdrav i sve najbolje ti želim..
Javljaj kako si prošla
vangog
(sales executive)
2013-05-25 04:01 PM
Ja sam od onih retkih koja je radila i CVS i Amnio. Ne brini nije strasno. Ne boli samo je neprijatno ali podnosljivo. Ja jedino nisam mogla da gledam u ekran već sam okrenula glavu. Dr koji je radio je to tako rutinski obavo da nisam stigla ni da se uplasim. Opusti se i ne razmišljaj o tome. Pozdav.
aleksandra73
2013-05-26 05:51 AM
Hvala svima posto imam povremena krvarenja smedji iscjedak dali su progesteron inekcije svaki treci dan i utrogestan naravno mirovanje juče sam bila u Jevremovoj bebeice su dobro . Sada aminocinteza mi je zakazana za 23.6 to je 17 nedelja ja sada sada 12 ipo tako da sad je pitanje da li ću uopste moći ići na aminocintezu. Lekar mi je objasnio da posto su dve bebe pukao je kapilar na uscu maternice i Hvala Bogu bebe su dobro ali on ne preporucuje aminocintezu sa ovakvim krvarenjima . Idem na kontrolu za 10 dana pa ću videti i znati do tad krevet moram da sacuvam ove dve mrvice hvala svima . Moja mama je imala menstruaciju 4 meseca preko mene i nije ni znala da je trudna . Paradoks je na ultrazvuku jajnici su mi još uvecani od vestacke i ima folikul biće to sve u redu kaže mi doktor procice i ja mislim još 6 meseci kreveta i hoće . Pozdravljam vas citajuci ovde mnoge su imale ta blaga krvarenja i dogurale do kraja i ja ću .
madonna_bella
2013-05-26 06:30 AM
Draga Aleksandra od srca ti želim sve najbolje!!! Samo polako laganini odmaraj lezi, pomalo setaj...držim ti fige i želim sto lepsu i laksu trudnoću!!!
Hej pa postaces zaista bogata žena, dve bebice, dva sunca da ti zivot ogreju, donesu ljubav i učine zivot smislom vrednim!!!!
Shomikus
(Striper u penziji)
2013-05-26 04:46 PM
Mene zanima da li vama u Srbiji lekari govore zašto se radi amnio I da li vi imate izbora da ga ne radite ako ne želite. Amnio nije bas toliko beznacajna procedura posebno kada se radi o toliko zeljenoj trudnoći. Ovde na zapadu se to predlaze I vama se ostavlja na izbor da li ćete raditi ili ne I rade majke koje ne bi zadrzale trudnoću ako nešto nije uredu sa bebom. Ako bi ti zadrzala bebe bez obzira na sve što se izlagati neportrebnom riziku. Meni je u prvoj trudnoći kada sam nosila blizance predlozeno I specijalista mi je odmah rekla da je rizik veci nego kod trudnoće sa jednom bebom, ali ja I onako ne bi amnio radila. Drugo ovde se potpisuje consent form tako da ako nešto se desi to je moj izbor I ničiji drugi. Za svaku procedure procenat je nekih 2% ali uvek neko može da udje u taj postotak.
Ono sto sam primetila amnio mnogo vise rade žene na našim prostorima da li je to stvarno potrebno ili je I to način da nasi lekari dodju do nekog dodatnog dinara.

Želim tebi I bebama svako dobro.
kayleen
(bankar)
2013-05-27 03:22 AM
Ma ja sad ove pameti,nikad ne bih radila vise amniosintezu.Isla bih onom parolom:šta ti Bog da.Ionako se radi u 18.nedelji,tako da je ionako kasno za bilo kakvu intervenciju ,ako ne daj Boze nije u redu.
A meni lično su predlagali,jer su navodno bila bela creva deteta,tzv,hiperehogenost creve,sto može da bude pokazatelj nekih genetskih anomalija,i naravno da sam se uplasila i uradila,ali sad kad razmislim,i šta bih uradila tada da je bilo nešto naopako?
Sad kad se setim tog perioda do rezultata dobro da nisam pobacila od stresa.To su mi govorili samo na klinici gde sam na kraju i uradila amnio,a svi ostali dr.(isla sam da čujem vise mišljenja),su govorili da je sve ok sa crevima.nA kraju sam uradila jer su ostali dr.predlozili zbog vantelesne,ne zbog god,jer sam ispod 35.
U Srbiji se preko 35.god.ide na amnio o državnom trosku,ali izbor je samo tvoj.
I mislim da su lično meni sve to i napakovali zarad novca,jer sam na toj privatnoj klinici i uradila amnio.
aleksandra73
2013-05-27 05:28 AM
Meni predlazu zbog vantelesne dabl test je dobar sto rece doktorka odličan . Moja doktorka u domu zdravlja je protiv druga u jevremovoj mi je rekla da bi ona radila . Sad ne verujem da ću raditi aminocintezu zbog povremenih krvarenja kod mene bi taj rizik bio još veci em su blizanci em se javljaju povremena krvarenja za koje niko ne zna od čega . Nije hematom već pukne kapilar od pritiska dve bebe tako mi je u subotu rekao doktor u Jevremovoj . Idem na kontrolu za par dana pa ću videti šta ću dalje uradicu tripl test ultrazvuk i mislim da je to dovoljno . Dace Bog biće sve u redu tako da imam još vremena da odlucim . Hvala svima sad trenutno pod terapijom aminocinteza ne dolazi u obzir .
Milica83
(raspevana)
2013-05-27 02:27 PM
Ja sam radila na IMD posle uspesnog ivf. Procedura je sledeća legnes na ledja, dr ti pogleda na uzv bebu zabelezi sve parametre, nadje dobro mesto za ubod i bocne te izvuce tecnost, posle lezis još 2-3dana prate te dobijes ginipral tablete, meni je radio dr Rajko zaboravila sam mu prezime, radila sam u 18 nedelji. Tad kad sam ja radila bile su zenice sa blzancima jedna prirodno ostala trudna druga nakon ivf.
zarkosunce
2013-05-28 04:50 AM
Ja je nisam radila, iako mi je dr. ponudio. Nisam mogla da odlucim, da ako nije u redu napravim abortus. To mi je bilo tako strasno, tako da sam rekla, šta mi Bog da, bit će dete kakvo bude.
Još sam razmišljala, ako mi dadne da vidim to nerođeno dete, ne znam kako bi podnela.
Ne znam ni kako bi podnela da se rodi sa manom. Ufff, stvarno mi žene moramo kroz svasta da prolazimo.
megi35
(Eurokrem +Plazma=Palačinka)
2013-05-28 07:17 AM
Ja sam 2008. krajem godine radila VTO i od 4 embriona, ostao je jedan, hvala Bogu, eno je, uskoro puni 4 godine.

Elem, VTO sam radila u privatnoj klinici Genesis u Novom Sadu i sami smo sve plaćali. Moja doktorica koja me je vodila od početka do kraja je bila izričita da ako bude experti UZ uredu i nalaz krvi ok (grafikon na kome treba da budem u zelenoj ,,zoni,,) da ona tu više ne bi ništa dirala tj da nije za amniocinetzu ali mi je isto tako rekla da ako ja želim ona će je uraditi. Znači žena je mogla ,,ladno,, da mi uzme pare i za to ali očigledno da joj je bila primarna sama trudnoća do koje smo jedva došli i rođenje bebe od rizika od 1-2 % od amniocinteze ako su već svi ostali rezultati ok.

Velika stvar je u doktorima i njihovom gledištu i uzimanju para.

Ja sam svoje dete rodila sa punih 36 godina, znači trebala sam raditi amnio ali pošto je expertni UZ bio ok i nalaz iz krvi-grafikon u zelenoj zoni, priča o amniocintezi se više nije spominjala.

S obzirom da imaš to krvarenje i piješ progesteron a UZ ti je dobar i nalaz krvi-zelena zona, ja ne bih tu ništa dirala a ti kako hoćeš.

Radije plati kod nekog privatnog lekara za kojeg znaš da ima dobre aparate tj UZ da ti uradi expertni onako bas detaljno.

Sećam se da smo mi na tom našem expertnom UZ zajedno brojali sa doktoricom prstiće koliko su aparati bili dobri i kvalitetni a nalaz krvi sam slala fax-om doktorici jer nisam mogla da dočekam da dođemo u kliniku da bi mi potvrdila da je ok, da sam zelena :-)))
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.