Forums : Neplodnost

 Comment
Icsi sa usvojenom jc
surileon
2013-03-01 01:47 PM
Drage moje, ja se slabo javljam ovdje, ali vas zato skoro redovno čitam. :-) Jednom sam pisala ovdje moje stanje i ne bih sada ponovo opsirno o tome.

Uglavnom mi smo radili prvi put vjestacku sa usvojenom jc i bas sam nešto bila u početku pozitivna da će uspjeti odmah, a pogotovo kad sam upoznala ženu koja je prvi put radila sa 47 i uspjelo joj odmah i sada je drugi put radila sa mnom sa 49 god. Nazalost kod mene ovaj put nije dalo dobre rezultate, prvi dan sam bila jako tuzna, ali posle sam dosla sebi i odlucila da gledam optimisticnije na to i da budem uporna jer rijetko kome se desava od prvi put da uspije.

E sada me zanima, one koje su radile vjestacku, pogotovo sa usvojenom jc, od kog puta je kome uspjelo? Voljela buh cuti iskrena iskustva, valjda da umirim svoju savjest i sama sebi dam još morala i podrske. :-)

Veliki pozdrav za sve!
dddddrrrrr
2013-03-08 02:32 AM


Surileon, ako hoćeš javi se na mail:
[email protected]
TUZNA
2013-04-16 03:51 AM
Drage moje, dali ima neko ko mi može preporuciti gde je najbolje da se radi donacija JC .Ja sam radila VTO drugu u Pragu, na IVF Euvropa kod Dr. Kulta i na zalost nije uspelo jer je moj AMH jako nizak.Ostaje mi jedino donacija JC a koliko čitam ni to nije sigurno.Koliko se ceka,kakva je procedura i koliko ste vi tada ispunjeni jer to je JC druge žene...Sve ovo me ubija.Molim Vas ako neko ima isto iskustvo neka mi javi,mnogo bi mi znacilo...
TUZNA
2013-04-16 06:22 AM
Može li neko da mi kaže iskustvo sa donacijom JC.Na zalost i ja sam jedna od tih jer je moj AMH vrlo nizak.Transfer sam radila u Pragu u IVF Evropa kod Dr. Kulta.Sada čitam o Dr. Sonji koja je takođe u Pragu,šta mi preporucujete gde je bolje.Molim Vas javite se,kakva su izkustva?
surileon
2013-04-22 07:07 AM
Halo Tuzna,

izvini sto ti ranije nisam pisala jer sam bila na odmoru.
Ja ne znam šta je sa ovim forumom i gdje su sve ove žene koje su
radile i koje imaju iskustva, prije su bile dosta aktivnije i rado
pomagale jedna drugoj sa iskustvima, a danas slabo se ko javlja. Nazalost!

Ja sam u Pragu u Pronatal Sanatorium klinika, u mojoj klinici se malo
duže ceka na red, od prijave pa do početka postupka oplodnje ukupno
sam godinu dana cekala. Treba 3-4 mjeseca da dobijes termin za razgovor,
pa oko 6 mjeseci dok nadju odgovarajucu donatorku i to se bas oduzi. E sad ima isto i Klinika u Pragu, doktorica Lazarevski radi, kod njih se ne ceka i može se telefonski valjda razgovor obaviti i oni ne insistiraju valjda na krvnoj grupi i sličnosti majke dok u mojoj klinici insistiraju na tome.

Ja sam za sada zadovoljna sa dosadasnjim iskustvom sa njima, mada sam samo jednom radila i trebam ubrzo i drugi put raditi jer mi nije uspjelo od prvog puta. Sanse su šta da ti kažem, ne može ti niko garantovati da će odmah od prvi put uspjeti, isto je sansa kao i da rade sa tvojom jajnom celijom, čak sto vise malo veca. Citala sam dosta žena koje su radile im je tek od 3 ili 4 put uspjelo, ima onih kojima je i od prvi put, mada je rijetkost a ima i onih koje su radile i po 6 puta a nije uspjelo, samo ne znam u kojim klinikama su radile. E sada, ja kad sam u februaru radila, upoznala sam ženu sa Kosova koja je prvi put radila sa 47 godina i uspjelo joj, rodila djevojcicu i kad sam ja radila i ona je radila i drugi put, da li joj je i drugi put uspjelo to ne znam, rekle smo da ćemo se cuti, ali nazalost mi je muž izgubio tel i nisam imala mail vise od nje, a i ona se nije javila. Znaci oni urade sve sto mogu, a sve ostalo zavisi i od tvog tijela kako će prihvatiti.

Ako želiš još kakvih informacija slobodno se javi ili ovdje ili mi ostavi mail svoj.

Pozdrav!
TUZNA
2013-04-26 11:23 AM
Surileon, bas ti hvala, ti si jedna od retkih koja se javila !
Što se tiče Dr. Lazarovske čula sam za nju,a dali si ti čula da je neko bio kod Dr. Kulta, on je isto iz Praga klinika IVF Evropa ? Tu takođe radi nasa med.sestra Culibrk, i oni su mi ponudili alternativu sa donacijom JC postupak ne traje dugo,a takođe biraju donatorku sa tvojim sličnostima.Sada se razmišljam gde je bolje otici,ali kako kažeš nije ni tada garancija velika da uspe iz prvog puta ! Moramo verovati i misliti samo na pozitivan izhod.Iskreno, ja se još razmišljam, da li da pokusam još jednom sa svojom JC jer sam pocela da pijem Omegu 3 i Q10,caj od lista maline i sve nešto verujem da ću uspeti !
surileon
2013-04-27 08:36 AM
Nisam čula za tog doktora, samo za ove dvije klinike, a i ja sam se valjda fiksirala na svoju jer sam sa njom pocela da suradjujem i onda nisam htjela dalje da istrazujem, za jednu se ipak moras odluciti i tu probati. Za Omegu 3 i Q10,caj od lista maline za to nisam čula. Je li to kao pospjesuje jc ili šta? Imaš li ti svojih jc? Ja nazalost nemam, tj. možda da se pojavi jedna ali ne dosegne dovoljnu velicinu i onda kao da je i nemam, a većinom je i bilo da se nisu pojavljivale i iz tog razloga sam odustala od toga i odlucila se na ovaj put, nisam imala vise zivaca da konstantno tapkam u jednom mjestu.

Veliki pozdrav i držim ti fige za sto god da se odlucis!
surileon
2013-04-30 06:59 AM
Nije mi jasno gdje je moja poruka jer sam ti odgovorila davnih dana i sad dodjoh slučajno da vidim ima li šta i nema mog odgovora nigdje.
Iskreno ne znam šta bih ti rekla gdje je najbolje, sigurno je svakom gdje radi njegova klinika najbolja, za moju sam citala da je dobra a i dosta u zadnje vrijeme hvale doktoricu Lazarovski i njenu kliniku. Ja sam se odlucila za ovu u kojoj sam jer sam ovdje na forumu upoznala jednu koja je u njoj radila i bila zadovoljna tako da sam i ja tu pocela i nisam puno htjela da istrazujem i opterecujem se, možda bi trebalo da se odlucis za jednu i njoj da se posvetis jer ne zavisi samo i od njih da uspije nego i od toga kako će naše tijelo da prihvati, mada oni naravno da igraju veliku ulogu u svemu ovome. Moja klinika se zove Pronatal Sanatorium pa možeš malo pogledati. Ima i Pronatal Plus, Nord itd. Veliki pozdrav i ako imaš još kakvih pitanja slobodno se javi
TUZNA
2013-05-13 04:02 PM
Izvini sto ti se ranije nisam javila.Što se tiče Q10 i Omege 3,caj od lista maline, sve sam to pronasla na forumu za poboljsanje jajnih celija.Takođe sam citala dosta o Peruanskoj Maki koja je jako dobra.Ja se sada snadbevam svih izvorima energije, pa ću za mesec dana da ponovim još jednom AMH i videcu rezultat.Veliki pozdrav !
promedic
2013-08-25 04:44 PM
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.