Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Ljubav sestre prema bratu!
S_Girl
2014-04-20 12:39 PM
Dotakao me način na koji je moja cetverogodisnja cerka pokazala ljubav i briznost prema svome bratu pa da podelim...

Cetvrtak vece na kraju gimnastike su delili djeci male cokoladice u obliku jajeta. Ona je dobila dve te male cokoladice. To vece je trebala posle gimnastike da ide kod mojih roditelja jer dogovor je bio da u Petak farba jaja sa mojima a u Subotu da farbamo kod kuce. Kada smo seli u auto,govori ona meni „a mama ako ja sad idem kod babe neću moći dati bratu jednu cokoladicu”. Kontam, cokoladice su tako male a znam koliko ona voli slatko pa joj kažem da ih ona pojede, a da će mo bratu kupiti druge cokoladice da mu ona da. I tako se to nekako zavrsi. Navodno to vece kod mojih je pominjala kako jednu cokoladicu oce da da bratu. Ujutru kad je ustala bila je sva srećna kad je nasla tu jednu cokoladicu ( jer OBOZAVA slatko). Spremna da je pojede, krene da je zagrize i odjednom se sjeti „a ja sam zaboravila da je ova cokoladica za batu”. Vrati cokoladicu u omot i ostavi je sa strane. Dolazimo ja i sin po nju taj dan a ona sva sretna trci nam u susret, grli brata i daje mu cokoladicu. Tada mi nije ni palo na pamet da je to ona cokoladica koju je predhodnog dana dobila na gimnastici dok mi mama tog dana nije sve to ispricala. Kako sam samo u tom trenutku bila ponosna na nju ne mogu vam opisati.

Hristos Vaskre! U zdravlju i ljubavi da danasnji dan provedete sa svojom porodicom.
S_Girl
2014-04-20 12:40 PM
Vaskrse*
anonimna
2014-04-20 01:46 PM
Jao, meni ovo natera suze na oci, kako je to divno! Moji to uvek rade, ako sin dobije nešto odmah kaže, a može li jedna za seku, I obrnuto...to je bas slatko

Vaistinu Vaskrse!
hana-bananaBelow viewing treshold. Show

hana-banana
(.)
2014-04-20 02:55 PM
Dala mu jednu od dvije cokoladice. Nije da sam sad neki drvensuz, ali to se podrazumijeva brate, šta je sad tu za raspilavljivanje.
S_Girl
2014-04-20 03:23 PM
Nije stvar u tome sto je ona dala bratu cokoladicu. Oni inače uvjek sve djele. Stvar je u tome sto je toliko dugo cuvala tu jednu malu cokoladicu bez obzira sto sam joj rekla da pojede. Stvar je u tome sto je nije pojela i kad joj se najviše jela. Stvar je u tome što se radi o djetetu koje par puta na dan trazi nešto slatko koliko ga voli. A tebi ako to nije ništa, zadzi za sebe.
LeeLu
2014-04-20 07:22 PM
Pa vrlo je neobično kad su tako mala deca u pitanju..
irena
2014-04-21 03:31 AM
Ovo je zaista divno i ja te potpuno shvatam zašto si ponosna na nju ali pored toga bi trebala da budes ponosna i na sebe jer si ih naucila da se tako vole i da sve dijele. Ja za sad imam samo jedno ali evo drugo je naputu i nadam se da ću uspjeti da se tako fino slazu. Kod moje sestre i zaove totalno je druga situacija. Jedna ima sina i cerku a druga tri sina i uvijek su se otimali za slatko. Kad su malo porasli naucili su da pocaste tj da od punog pakovanja ponude nekoga jednom ali o dijeljenju tu nema ni govora. Čak su kod zaove znali tako da odugovlaca kad jedu cokoladu da ostanu zadnji to im je bila neka fora da ih ostali gledaju.
S_Girl
2014-04-21 07:53 AM
Hvala Irena! Trudimo se da ih ucimo da sve djele. Nekako što se tiče hrane i slatkisa sa tim nikada nismo imali problem. Uvjek daju jedno drugom. Čak i mali komad cokolade popolove. Jako sam sretna zbog toga jer to mi je jako bitno. Još uvjek nekad znaju oko igracke da se posvadjaju. Obično jedno oce igracku koje ima drugo. U ovom slučaju je sin od 22 mjeseca popustljiviji, al i u tome su se dosta popravili. Obično kad on ima neku igracku koju cerka oce ona mu onda odrzi predavanje kako trebaju sve da djele i da se zajedno igraju :)
LeeLu
2014-04-21 07:58 AM
He he, možda da je tema o ljubavi (toplog) brata prema bratu bi zavredila vise postovanja kod nekih ovde :)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-21 08:10 AM
lijepa prca.

moj sn je jedinac, i nema bas sa kim šta da dijeli, osim u skoli ili sa nama kada potenciramo tu pricu.

prije dvije sedmice krenuli smo na rođendan ,stali da natocimo benzin, kada sam placala benzin on nakupio cokoladica za djecaka kojem ide na rođendan i njegovu malu seku.

naravno,da mi je bilo drago i da sam se raznjezila što se sam sjetio da
ponese cokoladice toj djeci tim prije sto su mu 4 i po god.

bravo serb, lijepo vaspitavas djeccicu.

mada je to kod seka spontano,ljubav prema braci:)
S_Girl
2014-04-21 08:19 AM
Divno Sharlo! To i mene uvjek iznenadi kako tako mali znaju da pokazu znak paznje i razmišljaju na taj način.
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-21 08:46 AM
Ne kontam Hanin komentar nikako.
Mora da si je Sgirl, nešto ocepila ranije pa ti sad vraca, neke decije fore...

Ko sto neko rece, Sgirl lepo vaspitavas decu i to je bitno i neobaziri se na ove neprijatne komentare.
hana-bananaBelow viewing treshold. Show

hana-banana
(.)
2014-04-21 08:57 AM
Naravno da ću reci i da ću se vratiti kao i ti, jer smatram da imam pravo na svoje mišljenje, pogotovo sto nisam vrijedjala.
Recimo, ti si na mojoj temi o imenima nakon što sam izricito rekla da mi se svidja određeno ime jedina rekla: „Da li se ikome svidja to ime?” no probs - tvoje mišljenje iako bi se i to moglo shvatiti kao pisanje uz vjetar. I to nije prva tema, ali da ne bude sad ovo tante za mante, stvarno NE VIDIM ništa senzacionalno u gestu tvoje djevojcice, i treba da dijele stvari i treba da su jedno drugom najvazniji.

Za sve ostalo si smijesna, pogotovo za ljubomoru. Drago mi je da su ti djecica tako bliska i da se slazu, ali to su neke svakodnevne stvari, dio odrastanja.

PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-21 09:25 AM
Bas fin gest. I moja Vasilia uvijek, ako dodjem po nju u YMCA kad imaju uzinu, obavezno ponese 1 keksic vise da da seki. Što se dijeljenja tiče, zadovoljna sam po tom pitanju sa obe cerke. Nisu skrte - ni jedna prema drugoj, ni prema drugoj djeci.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-21 09:30 AM
Hana, ja shvatam tvoju poentu i to sve stoji, ali ti je nastup skroz bezveze i previse drcan čak i za moj ukus. U poredjenju sa djecom koja pitaju „ A kad će oni kuci da mi das cokoladu?” ili djece koja se sakriju u cosak i sami jedu cokoladu npr., ipak mislim da ovako nesebican gest kod malog djeteta zavredjuje pohvalu.
hana-banana
(.)
2014-04-21 09:40 AM
Pusta, prihvatam kritiku. Fair is fair.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-21 10:41 AM
Ja bih rekla da se ovdje ne radi o prirodnoj pOJavi kod male djece jer su djeca u toj dobi,čak I starija ljubomorna I mladju bracu/sestre vide kao rivale.
Prije bih rekla da se radi o predanom radu Serb girl kao majke I eto razultati su tu.
Moj sin nema sa kim da dijeli stvari I ima zastitnicki stav prema igrackama ,jedinac je.
Mi stalno forsiramo da je lijepo poklanjati I dijeliti I tek od nedavno je pocelo da daje rezultate.
Posli smo na rođendan kod jednog malog koji ima mladju sestru I on je samoincijativno uzeo slatkise da im pokloni- njemu I njegovoj maloj seki.
Nema tu ništa pateticno već dijete reaguje I usvaja ono cemu ga roditelji uce .
saadet
2014-04-21 10:42 AM
Sad skoro sam gledala neke testove koje su psiholozi radili sa decom. Daju im nešto slatko sto mnogo vole, bonbonu ili cokoladicu i kažu im da mogu da biraju da je pojedu odmah ili da sacekaju pa ako budu bili strpljivi dobice još jednu. Onda psiholog izadje i sobe i snimaju decu skrivenom kamerom. Kažu da su deca koja imaju strpljenja kasnije uspesnija u zivotu. Pogotovu u danasnjem svetu kada smo navikli da imamo sve i to odmah.
Naravno da je normalno da seka deli sa bratom i da treba tako da se vaspitava, ali koliko se meni čini ova curica od serbgirl je još mala i mama joj je rekla da može pojesti cokoladicu ona je ipak sama odlicila da sacuva za batu, bukvalno je iz usta izvadila da bi dala njemu, sto je meni posebno za tako mlado dete. Mislim da je serbgirl sa pravom ponosna.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-21 10:59 AM
Bas lep gest od tvoje cerke, pokazuje neko uzviseno osecanje prema bratu, i ljubav i odgovornost i brigu starije sestre. Ja se sa ovim potpuno identifikujem, kao starija sestra.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-21 11:11 AM
Ups ja ponavljam jedno te isto sorry tek sam se razbudila;)
magenta
2014-04-21 11:16 AM
ja sam jednom posla kod tetke koja ima dva unuka i koej cuva. svratila sam usput da im kupim slatkise i nsla neke cokoladne novcice u mrezicama ali na skam je slika fudbalera, lopte itd.
izvadim i dam ovom starijem(3) i kažem,jedan za tebe, jedan za batu.
mali gleda i kaže, ovaje je za Lian(rodica od strica) pogledam, na cokoladicama, princeze, Snezane jer nisam gledala kad sam zgrabila da imaju coladice da djevojcice

pojeo je jednu svoju(ne da rodjak da jedu cokolade, bato je premal iza cokoladice, a ovu 'zensku„ ostavio za Lian.”
S_Girl
2014-04-21 11:30 AM
Hvala vam! Ja sam i te kako ponosna :)
S_Girl
2014-04-21 11:32 AM
Kakav je sad ovo način brisanja i zašto je moj komentar upucen hani obrisan dok njen u kom odgovara meni još uvjek stoji?

Zašto je ovde uopste i bilo brisanja? Osim Afroditinih upadanja da provocira ostalo nije bilo za brisanje.
S_Girl
2014-04-21 12:43 PM
Saadet to je bas interesantno jer ona inače nije strpljiva sto ovaj njen gest čini još većim. Recimo ako nešto vjezbamo i ako ne uspije iz prve da napise ili nacrta odma se ljuti i nervira. Voli sve da joj odjednom ide od ruke, ne voli da provodi puno vremena vjezbajuci ali zato je uporna. Dok nešto ne uradi kako treba il kako je ona zacrtala da treba, ne odustaje pa makar se i nervirala u procesu. Tako isto kad nešto trazi ocekuje odma da dobije. Sad radimo na tome da se nauci strpljenju i da nauci da ceka. Zato je ovo cuvanje cokoladice za brata bas posebno i pokazuje koliko joj je bilo bitno da on dobije tu cokoladicu i koliko ga voli.
tamara
2014-04-21 03:54 PM
niko ne može voleti kao sestra brata.moja princeza toliko svog vremena posvecuje da pokaze ljubav braci da je divno imati je a isto ponekad mi je bude zao koliko se ona trudi oko njih.možda je to i normalno,ne znam,ja sam bila sama.ako je jedan od njih bolestan,neće ona nigde da ide,sedi s njim.imamo mi svoje dve subote da samo nas dve idemo u shoping,nikad ona nije otisla da njima nešto prvo nije kupila pa onda tek ide na odelenje za devojcice.paze i oni nju,pogotovo stariji valjda sto su odrasli zajedno pa su jako i vezani,ali ipak ona i njeni postupci su predivni.

i cokoladicu podeliti nije sitnica za decu :-)mnogima je to problem,nazalost.
tweety_m
(?)
2014-04-21 08:41 PM
E dusa draga,tako će to biti čitav zivot,kreće od cokoladice.Uvijek će ona da dijeli sa njim.Kod mene je mladji takav,a stariji bas i nije potrcan da popolovi sa bratom.
-afrodita-
(♫)
2014-04-21 09:00 PM
Potrcan?!
Twe, nemoj da izmišljas reci :P
tweety_m
(?)
2014-04-21 09:30 PM
Moram afro inače nema presamicivanja
tweety_m
(?)
2014-04-21 09:31 PM
Sad me zbuni,jel stvarno ne postoji riječ potrcan,c kao carapa,ili sam ja to u momentu odvalila.
hana-banana
(.)
2014-04-21 09:33 PM
Zar vi ne kazete; „Šta si se presamitila?”

Mi kažemo poletan, u mom kraju se bas nešto i ne trci :).
tweety_m
(?)
2014-04-21 09:36 PM
Kažu kod moje babe u selu presamitila,inače smo govorili savila.Neki dan sam isto čula jednu riječ koju nisam čula jedno 100 god,i to bas izvalio jedan tip iz TZ na fb.Nuto-zna li neko šta to znaci.
Ali potrcan ima da udje u rijecnik,jbte kako sam odvalila.
hana-banana
(.)
2014-04-21 09:39 PM
Nisam nuto čula otkad sam izasla iz Tuzle, ne znam ni u kom bi ga kontekstu iskoristila.
tweety_m
(?)
2014-04-21 09:41 PM
Ovo je bilo u fazonu vidi,vidi,ismijah se ja posteno,stvarno to nisam čula od 92g otprilike.
hana-banana
(.)
2014-04-21 09:44 PM
Hahhaha, to su ladno ukrali od jevreja, ono „Nu”.
Ja nisam znala za drito, mi to nismo govorili.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-21 09:53 PM
Nuto nane sunce na kanapu :)
Vidi, gledaj, eto, eno itd :)
Koristeno po pojatama :)
-afrodita-
(♫)
2014-04-21 11:08 PM
Twe, presamitila i savila nije isto:)
Presamitila je malo pogrdno.
To su ove po crkvi sto glume ludilo :P
A potrcan si izmislila, ta definitivno ne postoji:)
Gala06
(......)
2014-04-22 01:51 AM
Šta je bilo?
-Layla-
2014-04-22 02:42 AM
Ja sam reč „presamicena” prvi put čula tj procitala ovde na sc-u. Niko u mojoj okolini nikada nije koristio taj izraz.

S, tvoja devojcica obozava svog batu, a i on nju. Meni su oni preslatki, svaki put se istopim kada ih vidim, prave male dobrice.
hana-banana
(.)
2014-04-22 03:07 AM
Presamitila jeste savila, ali sa dodatnom dozom bespotrebne kilavosti, eto da tako objasnim.

Ja sam mislila da je nuto vise malo neki izraz cudjenja, kao kad ni ti nisi nacisto šta vidis, ali kao sto rekoh vise nisam sigurna.
Gala06
(......)
2014-04-22 03:11 AM
Layla a gde si prvi put čula „prijEtelji” ? :))))
Isto na SC-u:)) hehhehe
hana-banana
(.)
2014-04-22 03:17 AM
Meni je bas slatko „potrcan” pd Tweety, tačno vidim da ću to koristiti: „Nisam bas nešto potrcna :)”. Ja bas volim jezik i volim te ne bas tako česte izraze.
-Layla-
2014-04-22 04:07 AM
Eto koliko na SC-u može da se nauci! Vokabular i horizont nam se sve vise sire.

PrijEtelji će me uvek asocirati na tebe Gala:-)
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-22 04:45 AM
Hehe bas slatko, al cekaj da dodju u pubertet, moji samo što se nekad ne pokolju oko zadnjih komadica cokolade u spajzu.:)
Nemojte da vam se ja raspricam kako se nekad u mom kraju pricalo, niko me neće razumjeti. ;) Uglavnom sad pricam po knjizevnom, ali nekad iz podsvjesti izleti ponesto, a MM me onda zeza da prevedem.
Kako je Tweety izletilo nešto sto nema smisla, to se desi svakome. ;) Pogotovo ako je dugo u inostranstvu, moje glavne izvale su, možu (mogu), radu (rade), itd, samoj se sebi nekad smijem.
S_Girl
2014-04-22 08:06 AM
Šta? „Potrcan” nije rjec? :))

Tweety nisi bas izmislila. Taj izraz se koristio (bar odakle sam ja), a to što nije prava rjec to je druga prica:) Inače potice od rjeci „potrcko”. Ljudi su bas često rjeci mjenjali i koristili ih u drugom kontekstu. I ja često kažem neku rjec koja nema veze sa vezom, pa mi muž kaže da izmišljam rjeci ali to su sve rjeci koje sam nekad kao djete čula od staraca i tako su ostale sa mnom. Out, „Možu” i „radu” mi je poznato:). Prijatelj koji je rođen ovde često tako kaže. Meni je sou kad moj sin kaže neke rjeci u zenskom rodu, „sama, isla, dala...”. Pošto najviše od sestre uci, tako i ponavlja rjeci kako ih ona izgovora pa ga stalno ispravljamo.

Ja sam jednom sa nekim pricala i ubacila sam rjec „dibidus”. Osoba se tako nasmijala i ta rjec joj bi zanimljiva jer je prvi put cuje.

Hvala Layla :)
S_Girl
2014-04-22 08:12 AM
Evo ja uporno pišem „rjec” a pravino je „riječ”. Primjetim tek kad procitam:)
-afrodita-
(♫)
2014-04-22 08:17 AM
Ja sam odvalila „onomad” ljudi me samo pogledase belo, niko ništa nije rekao:)
tweety_m
(?)
2014-04-22 08:25 AM
E „onomad” sam i ja čula ali ne koristim. Eh šta sam rijeci sad pokupila dole, sreća pa ih ne pišem. Ne znam kako ali udje u usi. E da prijetelji su bili hit.
S_Girl
2014-04-22 08:31 AM
Ja radim sa jednom Hrvaticom i ona za kucu kaže doma („idem doma”). Toliko puta je rekla doma da umalo neki dan i ja ne rekoh doma:)
-Layla-
2014-04-22 08:35 AM
I ja nekad koristim dibidus.

Jednom su mi se u Beogradu smejali zato što sam rekla za cipele da su fine.
Ne znam zašto je to bilo toliko smesno.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 08:35 AM
Onomad dosta koriste u vojvodini, bar u delu u kojem sam ja živela.
Presamitila, je pogrdan izraz, možda malo isimijavajuci za nekog ko je povijen, savijen, skrusen, ali ne u iskrenom obliku te reci. Vise za nekog ko na silu pokusava da se dokaze skroman ili skrusen, i da fizickim stavom, pokusava da pridobije paznju i priznanje za svoju skrusenost.
Totlno odgovara kontektsu u kojem ga afro koristi :)
hana-banana
(.)
2014-04-22 09:11 AM
Ko je rekao prijetelji, ne znam za tu foru?

Ja ne koristim onomad, to mi je nekako srbijanski izraz, lalinski gotovo.

Za ne povjerovati koliko nas jezik ima lokalizama iako se radi o nekoliko kilometara na ovu ili onu stranu. Recimo muž kaže „popenjati se”, ja „popeti se”. Ili se penjes ili si se popeo, nema šta tu da se popenjes, ali eto :). Ima još fora, ne mogu sad da se sjetim.
Gala06
(......)
2014-04-22 09:28 AM
Ja, Hana. Još uvek u verbalnom govoru koristim prijetelji umesto prijatelji. Navika. :)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 09:43 AM
Ja ne mogu da svarim 'ustala sam se„ ili ”ustati se.„ Toliko ljudi sam čula da to govore, a meni to tako para ushi. Ja zaista ne znam da li je to pravilno, ali meni nema nikakvog smisla.
Mogu da skontam podici se, podigla sam se, ali ustala sam se.
Bila sam 100% ubeđena da ustati nije povratni glagol.
Znam mnoooogoo, čak i obrazovanijih ljudi koji to koriste.
Edukujte me molim vas. Skratite mi muke”
Gala06
(......)
2014-04-22 09:55 AM
Moja baba je bila Sremica, i koristila je izraze kao sto su : onomad, ajd, becar, brecati se, di si bio, itd...
Gala06
(......)
2014-04-22 09:57 AM
Ja kažem ustala sam. Ne znam kako je i drugim krajevima, svuda je drugacije, svako ima neke svoje izraze...
magenta
2014-04-22 10:07 AM
Je li ovo sad trla baba lan tema, samo da znam, hoću nešto da pitam
hana-banana
(.)
2014-04-22 10:08 AM
I mene to iritira, prije sam se zezala: „Stvarno si se sama ustala, niko ti nije pomogao?”. Bas mi je ono ko bodljikavu zicu da mi neko kroz usi provlaci.
tweety_m
(?)
2014-04-22 10:11 AM
Samo pitaj preki :)
S_Girl
2014-04-22 10:12 AM
Izgleda da jeste :)
Gala06
(......)
2014-04-22 10:12 AM
Ne znam, Preki, kako se ljubav prema bratu pretvorila u recnik izraza... ali ajde, kud svi Turci tu o mali Mujo :p
hana-banana
(.)
2014-04-22 10:12 AM
Stvarno bi mogla Afro da otvori novu trla temu. Ili neko drugi da se zapljune ovaj put.
magenta
2014-04-22 10:19 AM
Šta se poklanja mladoj lično, ne znam ni kako izgleda ali bih htjela nešto da poklonim jer neću ići na svadbu, blizak rod je u pitanju, svadba „ u kraju”. Ne mislim da „ zlatim” i to, a pare ću da posaljem
hana-banana
(.)
2014-04-22 10:20 AM
Ma kakvo crno pitanje, to samo da prekine momentum. Djecija posla.
S_Girl
2014-04-22 10:21 AM
Pa i nije bas toliko iznenadjujuce. Čim se tema o gramatici ili rjecniku potegne vecina se aktivira. Vise puta vidjeno, ništa novo.
hana-banana
(.)
2014-04-22 10:22 AM
O pardoniram, ipak ima pitanje.

Svadbe prepistam drugima, u to se ne razumijem.
S_Girl
2014-04-22 10:22 AM
Preki, danas se najviše cjene pare :)
magenta
2014-04-22 10:25 AM
Pa uz pare nešto
S_Girl
2014-04-22 10:31 AM
Spa gift karticu, nešto od nakita, nešto za kucu (ako se sele u novu kucu)...Znaš da ovde mlade prave te bridal showers pa ako nije pravila i ako nisi isla, možda možeš nešto za kucu da uzmes. Kod nas je obicaj da se daje nakit.
tweety_m
(?)
2014-04-22 10:59 AM
Pošto rece da je kod nas ja bih samo pare,ako bas hoćeš da je samo za mladu onda možeš parfem,neki komad sminke dobar.Nekako je nezgodno šta god odavde da posaljes.
tweety_m
(?)
2014-04-22 11:00 AM
Ups ode ranije.Pogotovo sto rece da mladu ne znaš onda je malo nezgodno,ne znaš šta voli.Možda bi bilo najbolje 2 koverte,jednu za mladence a jednu samo za mladu da odabere sama sebi i kupi.
S_Girl
2014-04-22 11:04 AM
O a svadba u kraju? Eto koliko sam pazljivo citala :) Danas nekog posla na poslu imam pa ne znam gde udaram.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-22 11:19 AM
magenta, donji veš iz victoria secret. Ima da otkine na to. Intiman je poklon, ne mora nikome da pokaze, osim muzu
S_Girl
2014-04-22 11:27 AM
Barilli to je super ideja samo preki kaže da mladu bas i ne poznaje pa da nije previse intimno? :)
magenta
2014-04-22 11:31 AM
Barili, mislila sam neki ogrtac od VS, manje mogu da omanem, vidjela sam na FB da je povisika, možda size M i one pomade, možda neki Viktorija parfem i to lijepo da upakujem

Hvala za sugestije
S_Girl
2014-04-22 11:47 AM
Eto to zvuci dobro. Ja sam djeverovoj ženi/jetrvi prošle godine poslala ogrtac i bas se obradovala.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-22 11:49 AM
Ooo, ja mislila da su blizak rod, nisam pazljivo citala. Ja sam dobila kad sam se udavala između ostalog jednu podvezicu iz VS, koja se ovde baca buducim mladizenjama, kao buket devojkama. To je bas bilo simpaticno, mada naravno nisam bacala, sacuvala sam je
Gala06
(......)
2014-04-22 11:50 AM

Stvarno bi mogla Afro da otvori novu trla temu. Ili neko drugi da se zapljune ovaj put.

**********
Afro spava, mogla bi ona Irena, ionako svaki dan otvara po nekoliko tema :p
magenta
2014-04-22 12:24 PM
Biće blizak rod jer se udaje za brata od strica:)
Htjela sam da vidim jel i tamo Victoria „in” ili ima nešto drugo sto mlade cure vole a da ne znam, neke specijane marke, nešto što se obično poklanja itd

Mislim, mogu da pitam sestru ali onda nije iznenadjenje

A migla bih i neki „ fashion”sat mozda
S_Girl
2014-04-22 01:13 PM
Pa posto su tamo ludi za guess stvarima, a i poprilično su skupe, neki guess sat sa bling bling ne bi bio totalan promasaj :) Ustvari možda je bolje da nema puno bling bling da je jednostavniji u slučaju da ne voli. Ako je već imaš na fb-u pogledaj malo slike i vidi kakve stvari voli, jednostavne ili sljastece :)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 01:17 PM
Viktorijine velicine su malo manje od regularnih, pa pazi kad kupujes. Ja nosim M, ali njihovu odecu moram da uzmem L.
Kod ogrtaa nekih lepih svilenih, i možda neka lepa spavacica uz to...ne možeš da omanes.
tweety_m
(?)
2014-04-22 02:04 PM
Kod mene obrnuto ja ulazim u Victoria S a ovako nosim M
Gala06
(......)
2014-04-22 02:13 PM
Drugacije su velicine u USA u odnosu na Evropu. U Americi moram da uzmem manji broj nego u Evropi. Ovde ono sto mi je M, tamo mi je S.

tweety_m
(?)
2014-04-22 02:18 PM
Isto Gala i kod mene,čak imam nešto i xs,neki donji dio pidzame
svirena
(teaser)
2014-04-22 02:19 PM
to ameri namjerno rade da bi se kupci bolje osjecali:-)
Gala06
(......)
2014-04-22 02:24 PM
I to ne samo u Victoria S, nego i u ostalim firmama. Kosulje, tunike, majice na M su mi u Usa velike, a ovde taman.
Tashka
2014-04-22 02:30 PM
Svirena to si 1000% u pravu. to je i moja teorija
magenta
2014-04-22 02:33 PM
OK, onako ću odokativno, M ili L, mislila sam i spavacicu takođe, ja uzivam da pravim te gift baskets. Guess sat isto može da se nadje oko $125 ali ne bih bas sve

Ja ne kupujem bas u Viktoriji, imam par nekih grudnjaka a pomade su previse scented pa mi iritira kozu

Ja kupujem gace u Joe Fresh:)

A neki dan dva grudnjaka za $25 u Costci od CK a i njihove gace sam neke uzela ali su najlonske
tweety_m
(?)
2014-04-22 02:34 PM
Kad sam ja dosla u USA nosila sam farmerke 0,jedino manje je bilo 00.Poslije porodjaja odem u istu radnju da kupim farmerke,ajde rekoh 4 mi taman,onako na oko,u kabinu one male,uzmem 6,male,8 knap ne mogu da disem.Od tad nisam usla u tu radnju :P
magenta
2014-04-22 02:35 PM
H&m je takav,
Tashka
2014-04-22 02:37 PM
Ako mlada nije previse krsna nemoj L, M ogrtac bi trebao biti dobar. Ja bih preporucila one debele pamucne, ne „svilene”. Ti svileni nisu svilu ni vidjeli, to je samo najlon nije fazon da se mlada usafunja. Od njihovih losiona i gelova za tusiranje ona cijela kolekcija te cvijece te kojekave vocke je bezveze. Previse parfema, iritira kozu. Body by victoria losion i parfem su odlicni. Ja imam osjetljivu kozu i s tim nemam nikakvih problema. Miris je lagan, ništa napadno.
tweety_m
(?)
2014-04-22 02:38 PM
H&M je meni opet problem duzina,sve mi dugo.Doduse ja sam kratka,ali opet,obrni okreni mora da se skrati.To ovaj USA,a njemacki mi je super.
Tashka
2014-04-22 02:40 PM
meni sve kratko. U HM kažu haljina a ja nosim ko bluzu ili eventualno tuniku. Vise i ne kupujem tamo
tweety_m
(?)
2014-04-22 02:42 PM
Ja tamo djeci kupujem carape,volim njihove pamucne carapice,one sarene u svim mogućim bojama.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 02:49 PM
Šta da radim, ja sam onako amerikanski podebela :) Totalno se adaptiram u midwest :)
Kupila sam neku haljinu na njihovom sajtu, koncanu, pletenu, uzela sam M i morala da vratim, :(
A White House Black Market, radi to da se bolje osecas. Kod njih sve uzimam S, i ako nigde drugo ne nosim tu velicinu.
Odeca im je preleeeepaaa.
tweety_m
(?)
2014-04-22 03:11 PM
Virnuh neki dan u outlet,otvorili su radnju,sjetih se tebe,nikako da odem da vidim šta ima.Ako ubijedim A otici ćemo sutra :)
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-22 03:48 PM
Naravno da je tralala tema, zna se ko se nadmece, ove tri tralalajke, hana,gala i afro.
Inteligencija velicine cipela

Smorovi teski
magenta
2014-04-22 03:49 PM
Gledala sam online, nema ništa od pamuka , samo fleece, to je sintetika pa ne znam da ne pocijeni, i to mi se desavalo
svirena
(teaser)
2014-04-22 03:56 PM
GAP ima pamucni vesh i propratne varijante, ima i ok bathrobes pamucnih. odlicna marka za vesh je Freya:
http://www.freyalingerie.com/
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 03:57 PM
Ja sam totalno opcinjena tom proavnicom. Moje ime na skoro svim komadima odece :)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 03:58 PM
Mislila sam na WHBM ne na GAP...a i tamo shoppingujem
tweety_m
(?)
2014-04-22 04:27 PM
Ja nemam ništa iz GAP-a,djeca imaju neke farmerke i jakne,ali za sebe nisam još nikad nasla nešto.
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-22 04:32 PM
A to su uglavnom vojvodjnski izrazi ( gore pomenuti)

Ne znam sto ih neko uvodi u recnik ako ne zna šta znace.

svirena
(teaser)
2014-04-22 04:33 PM
imaju ok donji vesh za 'svaki dan', solidan je pamuk. nasla sam jednom i dobar kupaci.
hana-banana
(.)
2014-04-22 04:37 PM
MM-u je Gap garderoba kao krojena po njemu, ne mora ni da proba, samo uzme šta mu se svidja u svojoj velicini. Kod njih redovno uzima farmerke i majice za svaki dan. Ja nisam te sreće, nemam nijednu prodavnicu da kažem - to je moja prodavnica od glave do pete.
Gala06
(......)
2014-04-22 04:41 PM
Ja nikada nisam kupovala u GAP, nemam pojma zašto. Čujem da je bila otvorena jedna GAP radnja u Knez Mihailovoj, ali je posle dve-tri godine zatvorena. Valjda zbog slabe prodaje, šta li...
S_Girl
2014-04-22 06:25 PM
I ja bih ko Tashka predlozila da uzmes pamucni deblji ogrtac. Ja imam i „svileni” i pamucni ali samo pamucni koristim i to najviše kad zima dodje. Mislim da vecina najviše zimi i koristi ogrtac. Ja obozavam zimi da se ususkam u njeg:) Ja sam jetrvi upravo taj deblji pamucni poslala i kaže da ga zimi nije skidala.

Gap meni ima ljepe djecije stvari. Sebi još ništa nisam tamo kupila. I u joe fresh se mogu naći fine pamucne djecije stvarcice. Ja imam taj problem sa farmericama da su mi kratke. Do sad su mi parasuco i seven dobre po duzini.
Tashka
2014-04-22 06:29 PM
Seven su moje omiljene farmerke. ali sad kako se puno nose skinny nije toliko važno da li duge ili ne. Sve dok dodju do clanka dobro je.
tweety_m
(?)
2014-04-22 07:03 PM
Ja na svake farmerke dodam $10 da mi ih skrate,odoh u BN kod moje krojacice i skratih sve,sad sam mirna jedan duzi period
S_Girl
2014-04-22 07:13 PM
Joj ja i skinny nismo imali bas bajan početak naše veze :) Kad su tek pocele da se nose meni su bile toliko ruzne to je cudo. Mislila sam da ih nikad neću kupiti. Još kad bi videla skinny jeans i patike kombinaciju to mi je bio vrh. Ono nekako taj izgled uskog oko noge, a stopala djeluju dzinovska hehe. E onda kad sam pocela da ih vidjam uz stikle, tada mi i nisu djelovale loše. Pa kad sam otkrila koliko su prakticne da se nose sa cizmama tada su mi se još vise svidjele. Još uvjek ne volim izgled sa patikama ili cipelama, al uz neke baletanke, stikle i cizme su mi ok. Sad imam i ja par skinny :)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-22 07:13 PM
Ja gap bas volim I imam masu stvari iz gapa
Za sina kupujem stvari za sezonu unaprijed na rasprodjama u gapu
Zimske jakne za djecu su im dobre
Primjetila sam da im nije bas sve kvalitetno kao prije.

Da li neko ima kanada gus jaknu?
Ja planiram da pocnem da skupljam za jaknu kusur pa koliko da skupim za recimo god dana
Jer su bas skupe ali I tople
Dosta mi je ove zime memle I vlage.

Ja nosim manje brojeve I imam sreće da masu stvari uhvatim na rasprodaji
kada skracujem farmerice ilu pantalone isjeku pola nogavice
Tashka
2014-04-22 07:18 PM
vi sto skracujete posaljite meni da nasijem na moje hlace/farmerke. Što se jakni tiče, a šta je to ? ;)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-22 07:22 PM
Hehe taska ali mi zato imamo zimsku caroliju:) ne ponovila se zima nikako da zamakne
tweety_m
(?)
2014-04-22 07:31 PM
Mi danas svecano izvukli sorceve ;)
-afrodita-
(♫)
2014-04-22 07:40 PM
Naravno da je tralala tema, zna se ko se nadmece, ove tri tralalajke, hana,gala i afro.
Inteligencija velicine cipela

Smorovi teski

-----

Kad već prepisujes, prepisuj pravilno, ovo sto si napisala nema veze s mozgom :P
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 09:00 PM
ja pretrazi temu o cedomorstvu...uhhhh daleko bilo
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-23 12:48 AM
nisi up to date Afro

safira
(.)
2014-04-23 03:35 AM
i meni su bile skinny grozne u početku, sad ih i ja nosim svakodnevno, stvarno je prednost da je duzina uvek ok, ja nikad ne kratim farmerice, pa je uvek problem naći i duzinu koja odgovara, ovo je sad super
S_Girl
2014-04-23 07:38 AM
E sad ću skroz da skrenem sa teme al ima li neko neku dobru peglu na paru (steamer) da može da preporuci? Moja nešto prestala da radi, a ne znam koliko se isplati da je nosim na popravku. Mislim da mi je bolje da kupim novu, al bi neku bas dobru da ne bude ko sa ovom. Ovu sam imala 3 godine. Trenutno pozajmljuljem od mame njenu dok ne nađemneku dobru da kupim jer ne mogu nikako da se vratim običnoj pegli, totalno sam se odvikla od nje.
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-23 08:51 AM
Ja imam neku jeftinu , kupila za prvu pomoć dok ne kupim bolju ( čitaj skuplju) i evo frcara već 7-8 ma godina
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-23 08:54 AM
Kenwood. Bila $50

Sa njom ko sto vidis, peglam 'sve'
:)
magenta
2014-04-23 09:53 AM
ko još pegla u Kanadi?:)
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-23 10:08 AM
Tačno znam o cemu pricas. Milion puta sam htela da pišem , u mom slučaju, o bratskoj ljubavi. Razlika između moje dece je 11 godina Na insistiranje starijeg sam se odlucila da rodim mladjeg.Koliko se oni vole i koliko stariji brine o njemu ja ne umem da vam opisem. Kad je poceo da radi , da zaradjuje sitne pare skoro sve je trosio na mladjeg.Ispunjavao mu sve zelje. Kupuje mu garderobu, vodi u bioskop, na sladoled, u restoran , sa njegovim drustvom ga vucara po razne izlete. Mali im dodje kao zabava i svo drustvo starijeg sina ga obozava. Stariji sin zna da organizuje razne zurkice za drugare mladjeg sina...
S_Girl
2014-04-23 10:20 AM
Moja je bila 100$ i eto ne izdrza dugo.

Magenta, ja svoje stvari i djecije ne peglam jer nema potrebe. Samo po neku stvarcicu ispeglam koja se bas guzva. Najviše peglam muzeve kosulje i majice. Iako gledam da ih izvadim iz susilice na vreme da se ne izguzvaju, opet moraju malo da se predju sa peglom, a pegla na paru je dusu dala za muske kosulje i majice. Ispegla za cas posla.
S_Girl
2014-04-23 10:24 AM
mama-2, to je bas bas divno. Roditelja ništa ne čini sretnijim nego kad se djeca ljepo slazu. Ja kad svoje vidim kako se stalno grle i maze srce mi zaigra. Cerka sad već uveliko nagovestava da oce da ima i sestru :)
tamara
2014-04-23 01:11 PM
pegla je proslost u mom zivotu,kad svekrva dolazi polomim se dok je nađemona voli da se maltretira s tim.ima sve da se kupi od materijal koji se ne guzva ili dobar omeksvivac i posle u masinu za susenje na lagano i sve bude ispeglano.kosulje budu lepse nego kad ih ja peglam.
tweety_m
(?)
2014-04-23 02:05 PM
Ja peglu ne koristim uopste,imam je,ukljucim jednom godisnje ako bas treba neka kosulja da se popegla,ostalo hemijsko ciscenje.Imam i taj steamer dobila ga kad su nam dolazili prijatelji prije 6 i po g i nikad još nisam ni otvorila,stoji u kutiji zalijepljen,ceka neka bolja vremena.
Gala06
(......)
2014-04-23 05:13 PM
Ova tema je na naslovnoj :)
hana-banana
(.)
2014-04-23 05:15 PM
Super, doguracu do 40 minusa :).

St se tiče trenutne teme, peglu imam i u slučaju neke velike premetacine vjerovatno bih je i nasla :). Ne peglamo ništa osim sezonski ako nekad zavjese dotaknem. Trajace duže od mene, garantovano.
Gala06
(......)
2014-04-23 05:19 PM
hahahhaha :))

Ako doguras biću mnogo ljubomorna na tebe :P
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-23 05:29 PM
Ja imam neku od $40, na paru je, fino pegla,nije neka znjc marka. Čini mi se da je Phillips. Ja peglam možda jednom nedeljno, meni je dovoljna.
Ne vjerujem da ti se isplati da je popravljas.:)
Tashka
2014-04-23 05:34 PM
Mi imamo Rowenta samo te kupujem.
oceania
2014-04-23 05:53 PM
bozzeeee, ova country girl out obrisala me tamo gore a bas su bile slatke, te naše upadice.

Ja bogami peglam skoro sve od garderobe.. i verujte, lepo se vidi kad je kosulja na nekom muskarcu samo iz masine za susenje a kad je ispeglana .. tako i za ostalu garderobu
čak postalo mi je bljak, i nervira me da nosim bluze tako neispeglane ali iz masine za susenje sto znaci „deluje” kao ispeglano. ima razlike.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-23 05:58 PM
Oceania, jel mislis na mene I brisanje?
Pogledaj par tema nize, rekla sam da nisam mod. I da jesam kakve to veze ima sto si obrisana.
Prosipate se ovuda kako stignete I onda vam mod-ovi krivi... svasta.

alskdjfhg
(supermama)
2014-04-23 06:02 PM
Ja imam.uvek brdo biznis kosulja za peglanje,kako muzevljeve tako i moje, i sve bebino peglam , tako da bi kenwood mogao da mi plati sto ih ovde reklamiram za dobru i izdrzljivu peglu:)
oceania
2014-04-23 06:04 PM
ауффф. pls
:)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 06:26 PM
Ja sam bacila oko na tashkinu peglu :)
magenta
2014-04-23 06:28 PM
Pola diskusije Trla baba lan i još na naslovnoj! Da he mod bar ovo sklonio pa onda izdvojio. Vjerovatno procitaju naslov i samo nalijepe
Tashka
2014-04-23 06:32 PM
mi sve peglamo. Ne radimo ono standardno izdvojimo jedan dan za peglanje nego svako jutro prije posla/ skole za pet minuta ispeglamo šta treba za taj dan i gotovo. Obično muž pegla dok ja spakujem ruckak i uzinu. Vidi se kad je ispeglano a kad nije.
S_Girl
2014-04-23 06:35 PM
Eto oceania, da te ne obrisase mogle ste sad ti i hana da se takmicite ko će vise minusa dobiti pa da imamo još jedan oboren rekord :P

Znaci i te jeftine na paru mogu biti dobre. Onda ću pogledati sve opcije pa na šta naletim.
hana-banana
(.)
2014-04-23 06:37 PM
Mislim da sve zavisi i od stila oblacenja. Kod mene je prilično casual čak i na poslu tako da nema potrebe za tonama kosulja, odijela, itd. Stvari za svaki dan, stvarno ne osjecam potrebu da se vidi da je na peglu, niti mi se koza puno buni na neispeglane stvari. da se vidi - vidi se, ali ja biram da ne zagledam puno.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-23 06:37 PM
Zašto ne pišes webmasteru ako imaš zalbi. ;)
Nonstop se prozivaju modovi i kritikuju brisanje/nebrisanje, koliko sam primjetila, ne zarezuju nikog ni 2%. Sute I metlaju...
Ili sto bi se reklo... Find a bridge and get over it. :P
Tashka
2014-04-23 06:45 PM
Nisam obukla kosulju na posao ima sigurno 5 godina. Uglavnom nosim skinny hlace/farmerke u raznim bojama i tunike preko.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 09:39 PM
Kod mene nema farmerki, osim na specijalne dane. Business casual. Puno kosulja, odela, haljina i sukanja (il se kaže suknji). Ja uzivam, ali svakako ne u peglanju.
Državni posao je zakon kad dodje do oblacenja, al šta ćeš...ovamo se bolje placa :) Valjda zato ocekuju da se bolje oblacis.
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-23 10:02 PM
Šta da radim, biznis nam je obavezno oblaciti, a biram prirodne materijale pa se normalno vidi kad je neopeglano.
A bebino zbog osetljive koze i germs peglam. Kad sam već prestala iskuvavati na 100 stepeni. Nikad masina zavrsiti...
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-23 11:19 PM
Šta da radim, biznis nam je obavezno oblaciti, a biram prirodne materijale pa se normalno vidi kad je neopeglano.
A bebino zbog osetljive koze i germs peglam. Kad sam već prestala iskuvavati na 100 stepeni. Nikad masina da zavrsi...
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 12:54 AM
Ja imam peglu bukvalno samo za kosulje,za sve ostalo Jiffy steamer. Life saver
zvjerka
2014-04-24 07:11 AM
bokte hano kad sam vidijo temu na naslovnoj tačno mi se sazalilo

izbi ti na los glas samo tako

vego kad smo kod parfema evo i ja koju

u moje vrjeme svi su muski imali brut

sto bi reko nele

cito je samo ono podvuceno miriso na brut na pokoseno sjeno
LeeLu
2014-04-24 07:16 AM
Ja peglu ne koristim od kad sam dosla u Kanadu - 20 godina. Ove masine za susenje su zakon šta ti vise treba.
S_Girl
2014-04-24 07:51 AM
Onda ću morati da naucim da koristim masinu za susenje da se stvari ne guzvaju :)

Šta znam, meni se muske kosulje opet nekako moraju malo ispeglati. Ja sve izvadim iz masine i odma kacim na ofinger ali opet nije mi nekako isto ko kad se predje malo steamerom pa se ljepo ispruzi. Nekad se desi da ne izvadim stvari odma iz masine za susenje jer zaboravim, il negde odem a ona ostane da radi, pa tad bas moram peglati. Trudim se da vadim na vreme.

Ja isto ne nosim kosulje na poso. Imam par kosulja koje nosim kad imam neki bitan sastanak sa klientima inače svakodnevno ih ne nosim. I ove sto imam nisu one tipicne kosulje na dugmad sa kragnom, već one svilenkaste, lagane, duže koje se mogu nositi preko tights ili skinny. A mogu se i utrpati u pantalone za malo profesionalniji izgled :)
oceania
2014-04-24 08:28 AM
epa sad afro i njen jiffy steamer… svasta :)

Stvar je u tome, kakvu garderobu kupujete … ako je reč o kosuljama , ako su neke obične i bitno je da nije izguzvano onda ok. Inače, da bude jasno : kosulje koje su lepog kroja i materijal lepog kvaliteta, .. mora se ispeglati sa peglom PO SAVOVIMA inače finalni rezultat je onako prosecan i nikakav.

Jedno od osnovih pravila u modi je to da su savovi uvek jako dobro ispeglani ,kragnja takođe , to je ono sto daje pravu strukturu i kad je to fino ispeglano materijal lepo pada .. i sl

ako su vam muzevi buckasti ili previse mrsavi i nose tako normalne obične kosulje i plus posao im je takav a i ukus.. onda nema veze , važno da nije izguzvano

inače greota da lupis oko 70-120 eura na lepu kosulju Ralph lauren ili neke talijanske ili Hugo Boss.. i da to bude tako iz tumble dry.. nije to to

što se mene tiče i deteta, skoro sve bluze su nam sa nekim dzidzama.. a kad nije onda je neki interesantan kroj.. pa tako i u oba slučaja moras lepo ispeglati jer lepse je efekt je jači ,nema tu reci

u prosloj godini par puta sam bila u talijanskim gradovima i ja tako sa garderobom „ništa izguzvano” ali ništa ni lepo ispeglano a tamo ljudi su taaako doterani tako lepo sve je pod koncem da sam se osetila kao teski klosar i to ne jednom …dok ista situacija da sam u parizu,londonu, ny,sidnej pfff sasvim drugacije .. mislim da poprimamo dosta od okoline što se tiče ovoga jer da ste u italiji malo morgen sto bi vam bilo dovoljno to 'nije izguzvano' :))
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 10:51 AM
Steamer je bas za te stvari sa dzidzama.

Zavrsi se ljubav brata i sestre sa peglanjem hehe:)
tamara
2014-04-24 04:43 PM
cuj izguzvano iz masine za susenje?koje?sa kojim programom?iz Miele za ves i susenje neće biti izguzvano ako pogodis program.
i masine su kao kosulje,kupis jeftino jeftino i radi.ivice su se davno prestale obelezavati.kad već peglate treba kupiti i ono malo da rukav uvuces da nebi ivica bilo,to još samo pakistanci i siptari tako nose.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-24 04:55 PM
Ja skupe stvari obično nosim na h ciscenje npr hugo kosulje, iz moje masine sve izlazi ko popeglano stvari koje perem na ruke I popeglam.
Uglavnom ne peglam puno još I sa tim da se zamaram we go green;) koliko god možemo
nijesvetakocrno
2014-04-28 02:35 PM
Mene je ova tema jako dotakla, čak mi je i nanijela suze na oci. Ja brata nemam, imam stariju sestru koja je od mene starija 6 godina i koja me je cuvala kad sam bila mala. nikad nismo bile bliske i ona je uvjek mislila da ima pravo na mene, to jest da je moj vlasnik.
no nisam htjela to komentarisati već nekoliko slučajeva:
moji blizanci (djecak i djevojcica) se stalno svadjaju oko bilo čega i uvjek me zaboli kad neće da podijele. Ona će i da popusti ali on nikad. A razlika je u tome sto on uvijek želi samo nešto sitno a ona SVE. Nju je lako usmjeriti na nešto drugo a njega ne. Svega se sjeca i sve zapamti.
Sledeće sto sam vidjela i sto me je jako dirnulo je moj muž (42 godine) i njegova sestra (40) se svadjaju oko jedne banane. Ona vristi iz sveg glasa: „ja sam je prva vidjela i ja je ocu”. On kaže „ali ja je želim”. svadja je trajala i pocele su teske rijeci da padaju. da kažem da živimo u kanadi, i da banana ima po cijeni od nekoh 50 centi za pola kila. dok su se oni svadjali ja sam sjela u kola i otisla i kupila 3kg banana. dok sam se vratila ona banana je još stajala na stolu a oni su boje bili crveni od bijesa.
i evo još jedne price-za ovu se zaplacem kad god pomislim: prije dva mjeseca sam isla u crnu goru da obidjem rodbinu... vidjela sam puno djece koja nisu bila rođena kad sam zadnji put bila tamo. jedan djecak me je posebno zavolio (daljnji rod, njegova majka mi je drugo ili treće koljeno a nju sam svega jednom u zivotu vidjela). Taj djecak se nije odvajao od mene. Ima 5 godina, dva mladja brata i majka mu je trudna. Kad sam odlazila pitala sam ga 'šta želiš da ti tetka posalje iz kanade?' rekao je „meni i mojoj braci ne treba ništa samo ako možeš neku robu da kupis za bebu sto je u stomak ona je djevojcica pa joj treba nešto rozo”.
plakala sam kao kisa
Gala06
(......)
2014-04-28 04:33 PM
Sledeće sto sam vidjela i sto me je jako dirnulo je moj muž (42 godine) i njegova sestra (40) se svadjaju oko jedne banane. Ona vristi iz sveg glasa: „ja sam je prva vidjela i ja je ocu”. On kaže „ali ja je želim”. svadja je trajala i pocele su teske rijeci da padaju.

-------------------

O boze, svasta! U tim godinama?
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-28 08:14 PM
Trebala si ih natjerati da jedu banane dok ne pocnu da ih povracaju. :)
magenta
2014-04-28 10:51 PM
Awww bas dirljivo ovo na kraju. Vjerovatno djecak zna da seka neće moći nositi njihovu odjecu.

Pusta i Gala, vas dvije ste zesca fula..
hana-banana
(.)
2014-04-28 11:05 PM
Pored ovoliko plakanja, ova teta sigurno nema problem sa nocnim mokrenjem.

Gala, ja sam bila svjedok još goroj sceni gdje se otac sa sinom nateza oko poslednjeg komada nečega, mesa, sarme, ne znam šta je bilo. Tuga.
nijesvetakocrno
2014-04-28 11:30 PM
Ne nemam problema s noćnim mokrenjem, onako mi svekar kaže da se manje piški kad se plače. Još na to doda da uštedim na toalet papiru.
a ovo dvoje četrdesetogodišnjaka su jednostavno takvi. Majka im nikad neće pojesti nešto ako zna da to bilo ko od nas voli, uvjek će ostaviti za nas. A njih dvoje će da puste djecu da skaču oko njih otvorenih usta a neće im ništa „ubaciti” u kljun. Da ne govorim da u kući imamo 3 plate i dvije penzije. Užas. Ne vjerujem da je u pitanju vaspitanje, nego sami osjećaj. Mislim da je to nešto s čime se rodimo a ne što steknemo... Šta vi mislite?
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-29 12:02 AM
Dijete je cisti ego. Vremenom, kroz odgoj, taj ego se suzbija a razvija se empatija. Tvoj muž i zaova su 2 idiota.
svirena
(teaser)
2014-04-29 10:26 AM
ma nije sve tako crno:-)
Tashka
2014-04-29 11:04 AM
Cekaj malo, jel vi to živite svi u zajednici s njegovim roditeljima i sestrom ? I onda se njih dvoje dva matora magarca svadjaju oko banane? Živite negdje u inostranstvu sudeci po tvojoj prici?
Gala06
(......)
2014-04-29 11:14 AM
Kaže da živi u Kanadi.

nijesvetakocrno
2014-04-29 11:39 AM
Da, živimo u Kanadi i svi u jednoj ogromnoj kucerdi (na lakat!)
Da, slazem se da su ovi cetrdesetogodisnjaci idioti. Ali ne znam šta dalje da vam kažem... to već otvara sledeću temu, i još mnoge druge tako da ne idemo dalje...
S_Girl
2014-04-29 11:52 AM
Ne znam šta bi ti rekla. Nekako ne mogu da vjerujem da se odrasle osobe mogu tako ponasati. A tebi skidam kapu na toleranciji. Em sto vas je puna kuca, em sto još moras da trpis takve ispade i gluposti odraslih ljudi.

A djecak koji je tražio nešto za svoju seku me odusevio :))) Mogli bi to dvoje na lekciju kod njeg :)
nijesvetakocrno
2014-04-29 12:17 PM
Vidim da mi pola (u stvari vise) poruke nije objavljeno. Htjela sam da kažem da bi od ovih certrdesetogodisnjaka moglo da se otvori milion tema, nego da ne kvarim ovo započeto...
A od ovoga djecaka imaju svi da nauce. Mnogo toga!
Tashka
2014-04-29 12:42 PM
od tog malog imaju puno toga da nauce. pred tobom je veliki zadatak da svoju djecu naucis pravim vrijednostima da ne zavrse kao tata i tetka. Potpuno nezdravi odnosi, nevjerovatno.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-29 01:58 PM
Tebi je najbitnije da se odselis. Sa svojoj familijom naravno. Ti muž i deca. U surprtnom ćeš za nekoliko godina gledati svoju decu kako se svadjaju oko banana. Bolje ti je da bezis iz te sredine i spasis što se spasit da. I muž neka ide. MOzda malo otvori oci.
Ja svoju decu ne bih odgajala u takvom okruzenju.
Ljudi ja se divim ljudima koji žive u zajednici. Ja bih nekog udavila.
magenta
2014-04-29 02:26 PM
Šta ti ima nekog da savetujes. Majnd jo oun fakin bizis
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-29 03:38 PM
je l ti to meni preki?
alskdjfhg
(supermama)
2014-05-01 09:13 AM
'fakin bizis'
LOL
grommm
(ekonomist)
2014-05-07 05:53 AM
imam sestru blizankinju volim je vise nego sebe
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.