Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Kozni namestaj ili ne?
anjale
2012-10-02 02:14 AM
Lepa jesen svima:-).

Vratili smo se sa dugog odmora.
Razmišljam o promeni sedecih garnitura u dnevnoj sobi. Podsecam sebe da mi je dete, 3 godine i 4 meseca još (dugo) u fazi moguće „nepaznje” prema meblu, kozi. Ali me ne napusta zelja da promenim postojece sedece sofe sa plavim meblom koji je izbledeo i vide se izbeljene fleke. Bio je to neki marinski stil, plavo-beli, obzirom da smo u takvoj klimi. Pokusala sam da narucim novi mebl koji se inače skida, pere, ali ovi modeli su prošli. Prekrivanje je nemoguće.

Dopada mi se bez-koza (off white), elegantna je i uklapa se. Lomim glavu da li je ona VEC prakticna obzirom na uzrast mog deteta. Moja devojcica jede za stolom, opet ruke mogu neizbezno prljave. Hajde pomozite, imate li iskustvo, šta kazete?

Hvala:-).
fizikela
(prevodilac)
2012-10-02 02:53 AM
Belu koznu garnituru lako uniste i deca uzrasta 12+, a kamoli malisani. Nama je garnitura uvek prekrivena, a ti prekrivaci se peru svakih 5-7 dana, mogu misliti kako bi izgledala garnitura da nije njih...
Ne znam, rizikuj, ja ne bih smela :-)
neobavestena
2012-10-02 03:01 AM
Mi imamo kožnu garnituru i nabavili smo je čini mi se kada su klinci bili uzrasta kao i tvoja lepotica.Šta znam,nisam primetila da su vršili neku preteranu agresiju prema njoj:-) Ali,naša garnitura je tamne boje,tako da nije isključeno da tu i tamo završi neki prljavi prstić.To što ti želiš,nešto u fazonu slonva kost je jako lepa boja za kožne garniture,ali mene bi ipak bilo strah da se ne upropasti suviše brzo.A opet,možeš i da staviš neke dekorativne prekrivače u mediteranskom stilu koji bi je na neki način zaštitili ne samo od dece nego generalno od habanja jer se u svakom slučaju na svetloj koži brže primete tragovi upotrebe.i ukoliko imaš mogućnosti da kupite neku ful garnituru,ja bih ipak sada kupila neku skromniju baš što se cene tiče,pa ako i nastrada za nekoliko godina možete opet da je zamenite i da ne žalite što ste je papreno platili :-)
tamara
2012-10-02 03:50 AM
lično ne bih nikad uzela svetlu boju dok su deca mala.jeste lepo i sve to stoji ali nama se desavalo da flomaster zaluta a to ne možeš ocistiti.braon je zahvalna boja.kvalitetan kozni namestaj ima dugu garanciju,pa obrati paznju i na to.
blondinka
(avanturista)
2012-10-02 04:04 AM
Imali smo koznu gartnituru do otprilike sinovljeve treće godine i nismo imali problema, moja je bila tamnocrvene boje rubina, svedenih dimenzija, tako da nije bilo nikakvih zackoljica coskova i slično, ravne su linije. Uz to, ogromna je, tako da nije bila neki izazov za penjanje.

Preseljenjem smo je ostavili, sada ima garnituru sa meblom i mogu da kažem da je meni ovo veca nocna mora nego kozna garnitura, pride se taj neki gornji deo garniture i skida. Međutim, svi su zbog toga i previse opusteni jer znaju da šta god da se prospe ili uradi, zamenjivo je.

Po meni, glavni nedostatak tvog izbora je boja, koja je sama po sebi prelepa i ja bih je lično uvek odabrala. Ja sam u roditeljskoj kuci imala koznu garnituru te boje, kupljena je kad smo brat i ja već bili u tinejdzerskom dobu i secam se da je moja majka muku mucila sa njome, neke fleke je čak prala - mlekom. Po meni, to je boja za mladi bracni par za dece ili penzionere, salim se ali čak i u uslovima da ti samo gosti dolaze, vrlo lako se prlja jer „prima” bukvalno sve.

Što se prekrivaca tiče, i to je priličan problem jer stalno moras da ih navlacis, klize niz kozu, pa se peru bez prestanka.

Ako se uklapa a hoćeš bas koznu garnituru ja bih odabrala tamniju varijantu. Recimo, ta moja garnitura je imala liniju boje slonove kosti ispod nogu kada sedis i iste takve ukrasne jastuke, pa je eto i to bila neka uteha:)

Evo kako izgleda moja garnitura:

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/206748_1028845408542_9310_n.jpg
safira
(.)
2012-10-02 04:37 AM
Ja isto mislim da boja predstavlja problem, ne koza
Republica
(®)
2012-10-02 04:58 AM
Jadne zhivotinjke.

S obzirom da zhivish gde zhivish i da je toplo,kolika je vlazhnost vazduha? Jer kao i svaka kozha trazhi minimum oko 40%-60% vlaznosti vazduha.

Drugo, poshto ste verovatno često u shorcevima i dodir kozhe na kozhu čini da se pre znoji a samim tim i soli iz znoja mogu nagrizati kozhu.
Ako ti je stan svetao i suncana strana, racunaj i na uticaj sunca.
Eto to su drugi detalji osim malog deteta u domu. :0)))

Prirodni materijal koji ne mozhesh da operesh ,parocistacem prebrishesh a (od prirodnog materijala je) idealna podloga za npr gljivice.

Kozne garniture su po meni , garniture po salonima i besnim mestima ,gde svi dodju picnuti i sede minimalno npr cekaonicama heheheh opakih advokata ili plasticnih hirurga. :0))))

Nije mi za prostor u domu, koji se koristi svakodnevno i da se opustish.

Ovo je naravno moje mishljenje.A iskustvo je gde sam sedela po kozhnim garniturama da mi nije prijalo.

Milica83
(raspevana)
2012-10-02 05:00 AM
Moja zaova ima neku prelepu belu koznu garnituru neka meka koza ko jakna placena papreno, a deca joj velika, i ja sam razmišljala da se bacim u neki sličan trosak, ali još su mi mala deca, stariji je već isarao posotjeci krevet hemijskom, tako da ću sacekati bar dok ne krenu u skolu ili kasnije, taman će ovaj skroz da se raspadne. A inače i zaova stavlja prekrivac na sedalni deo jer ostaje trag od svega, od farmerki, pantalona... nije bas zahvalna ta bela koza
tamara
2012-10-02 05:24 AM
koza se može ocistiti a stof nikad.sav znoj upija platno i stvarno ne razumem kako vi to cistite a,sumnjam da često nostie namestaj na hemijsko.meni se desavalo da dete povrati na ugao,iznenada kad su bolesni bili.oribam sa deterdzentom pa sa anti-bakteri i niti smrdi niti bilo šta drugo.kako bih to resila sa stofom?baciti ga.
po meni je stof samo leglo bakterija a kozu možeš cistiti do besvesti.naravno,svi smo razliciti i svi imamo svoje za i protiv opravdane teorije:-)
Isidora_C
(U,u,u - sapuce mrak...)
2012-10-02 06:12 AM
U mom starom kraju samo su foliranti imali kozne garniture jer zimi je koza bila hladna a ljeti se zalijepis i iza tebe ostane veci ili mali trag :-) Ako imaš prekrivace, onda nije to to.

Ovdje u Engleskoj je puno bolje. Meni je smedja koza dosadna ali crvena mi je dobra i takva mi je omiljena garnitura koju smo, zbog glomaznosti, morali ostaviti kad smo selili - smrc, smrc!

Nešto svijetlo i lagano ne bih nikako uzela jer neću da mi se dijete ustrucava da se igra Spajdermena ili da ne smije da uzme flomaster ili plastelin u ruke.
efferalgan
(volim kokoske)
2012-10-02 06:23 AM
Dok su djeca mala, koristi iskljucivo sinije, secije i stokrle pokrivene vunenim serdzadama.

Pa nek pišu, crtaju i mazu do mile volje. Meni je bre muka od tih krem, drap, mat, bordo i šta ti ja znam garnitura i staklenih stolova. Svi ebo te imaju iste salone. Sablonski, dosadno.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2012-10-02 06:37 AM
Mi imamo koznu garnituru već 6. godinu i još je OK.
Izdrzala je 2 tinejdzera, jedno malo dijete i macku.
Doduse crna je, pa oprasta puno, ali ja je nikad ne bih mjenjala za stof. Ne znam kako nešto neporozno i glatko može biti manje higijensko od stofa koji svasta upija. Ove naše su prezivile mnogo prosutih kafa, solja mlijeka, sokova, zadnjih godina sa ovim malim djetetom i povracki (bezbroj!!!). Kako šta padne na njih tako uzmes mokru krpu i prebrises. Kasnije cistac za kozu i opet su k'o nove.
Ja ih redovno cistim, zimi manje, ljeti cesce zbog znoja. Uzimam preko interneta kolekciju za kozu na bazi pcelinjeg voska i nigdje niti su izbljedile niti je koza popucala.
Što se mene tiče, ne bih se dvoumila za kozu sa malom djecom, ali bi za boju malo razmislila. ;) Vjerovatno nikako ne bih krem niti bijelo. Malenoj je trebalo pola dana da babi isara krem koznu garnituru sa hemijskom. :P I naravno ostalo je, vidi se, bezobzira koliko smo zuljali i brisali.
Kakvi su ti pregrtaci za garniture? Nadam se da nisu plasticni kao u „my big fat greek wedding”. :P
tamara
2012-10-02 09:11 AM
out_of_control-jesi probala sa jifom da skines hemijsku?ja sam u autu sa krem koze ocistila dve dugacke linije.
anjale
2012-10-02 09:22 AM
Hvala na komentarima i iskustvima:-).

Nije mi nepoznanica kako izgleda sedeti na kozi leti/zimi. Imamo u radnoj sobi kracu sofu za odmor i gledanje Tv-a (čitaj ko pobegne da odmori). Ona je crne boje, uklapa se u toj sobi, nije hladna zimi niti topla leti, ne znojimo se niti smrzavamo na njoj, he, he, nego se ona prilagodjava nama. Vrlo je nezna koza, Natuzzi (i sad bi od istog proizvodjaca), bas prijatna kao materijal a i struktura za odmor ledja i nogu (ne uleze se naravno).

U dnevnoj sobi ne volim crno, niti braon, i generalno nemam braon namestaj radi istog. Zato je boja problem. Moje dete ima prioritet u svemu, te i u „koriscenju” namestaja, i bez obzira sto je cistunica po prirodi njen „umetnicki” karakter sa temperama i sl. je opasnija strana.
Neko bas navede fleke od mleka i bljuckanja, e upravo je to upropastilo plavu boju mojih sofa. To smo odmah izbrisavali, prali, i ta mesta su izbledela. Na plavoj boji to je uzas.
Opet druge boje, kao tamno crvena i sl. ne ide uz već postojece, a prostor je veliki da bi se ostalo menjalo radi sofa.

Ne mislima da je koza samo za kancelarije, upravo svetle i meke garniture sa blagim prevojima su tako nezne i elegantne, tople za domove sa puno Sunca i one sa pogledom na sneg:-). Za advokate vidim crne, zategnute sjajne koze da ne možeš da previjes noge nego sedis prinudno i strogo.

I da, nisam 'pomodar jer to svi imaju„, već teski individualista kome Nešto treba da se jako dopada da bi ga unela u kucu. Oko mene prijatno namesteni domovi imaju vise notu orijenta, rada u drvetu, glomazne drvene trpezarijske stolove, etno sofe i sl. (da docaram:-). To jeste duh okoline, opet meni je to ”teško„ i biram ono u cemu se ja i moja porodica najbolje osecamo.

Dete ne voli prekrivace i skida ih kod Bake, i miljee, ostalo ne dira.”
Mindjusica12
2012-10-02 09:46 AM
Anjale, Natuzzi je pravi izbor! Mi smo prezadovoljni. Doduse nemamo koznu garnituru, jer sam ja bila izricito protiv iz nekih ličnih razloga, ali ono sto smo videli u prodavnici je bilo jednom recju super. Mislim da kozu nije ništa teze održavati nego stof, treba biti pazljiv, ali ni fleke nisu kraj sveta. Prekrivaci itd. nisu ni za moju porodicu.
tamara
2012-10-02 09:48 AM
otidji u prodavnicu i trazi primere koje boje proizvodjaci imaju,ponesi komade koji bi bili aktuelni i moras naći nešto sto ti se slaze.za svetle boje je najbolje kupiti sa jastucima i dole odvojenim delovima(ne znam kako se kaže)da možeš promeniti samo jedan deo umesto cele sofe jer će nešto sigurno biti unisteno.ponekad se isplati i poigrati sa bojama,može ispasti super ono sto mislis da ne ide.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2012-10-02 09:58 AM
Jif na kozi? da nije prejak, ja s njim samo serpe zuljam. :)
Preporucicu mami pa nek proba. Na ovim mojim crnim vjerovatno ima svrljotina do besvjesti ali se ne vide hehe. :)) Jednom sam je uhvatila kako flomasterom crta po papiru, a ono sve se vidi sjajno kako je masila po sofi. :P Kasnije je to sjajno spalo, naravno ne vidi se ništa na crnoj sofi, ali da je bila neke svijetle boje fleke bi ostale. Na kraju krajeva, sofe su tu da se živi na njima, a ne da ih cuvam vise od djece. Nisu mi u kuci za izlozbu, već da na njima živimo i uzivamo.
Anjale, ako se odlucis za kozu, pazi da te ne zavara cijena i pitaj da li je cista koza ili „bonded leather”. Ovo drugo nije dzaba jeftinije jer ne traje dugo jer je mjesano s plastikom.
I mi smo isto navikli na svoje sofe, nisu nam tople ljeti niti hladne zimi. Bas si dobro rekla, one se nama prilagodjavaju. Mi imamo sofe, a macak mali četvrtasti otoman. On gospodin jedino ne voli kozu, pa mu stavimo stofano cebe da mu je udobnije spavati. ;)
anjale
2012-10-02 10:04 AM
evo linka recimo jedne garniture koju sam videla i oprobala:-), pored su ponudjene boje osim ove koju preferiram, ako imate vremena pogledajte i komentarisite:

http://www.a-designer.co.il/%D7%A8%D7%99%D7%94%D7%95%D7%98.asp?Product=10080
blondinka
(avanturista)
2012-10-02 10:26 AM
I ova kozna garnitura koju smo mi imali (imam je još uvek ali cuci, cami, cekajuci u Sarajevu:)) posedovala je moc prilagodjavanja nama:) Isto se ne secam da je bila vruca leti a hladna zimi, mislim da to zavisi od tipa koze, ova moja je od meke koze, toliko je udobna da lagodno može covek u nju da se zavali i opusti i uziva. Mislim da su te tvrde kozne garniture ili od drugog tipa koze ili su možda iz „onog” vremena kad je Sipad bio zakon:)

Što se ovog modela tiče koji si postavila, anjale, meni se mnogo dopada i vrlo je sličan mojoj garnituri (e jesam navalila sa svojom garniturom, još malo pa da ti je ponudim u pola cene, insistiram:)). To niti je klasican komad namestaja niti se može uklopiti u svaku kucu. Pa nismo svi u fazonu „trosed ili dvosed, dve fotelje i regal” :)

Ako si se bas „nameracila”, ma kupi je, uvek možeš na kraju posegnuti za prekrivacima dok lepotica malo ne poraste i u međuvremenu raditi na sprečavanju nezgoda:) Prosto, insistiras da se tu ne crta i već si vise od pola posla odradila.

Sve u svemu, glasam za kozu!

tweety_m
(?)
2012-10-02 10:28 AM
Ja vjerujem da ćeš u radnji gdje kupujes namjestaj dobiti i sredstvo za održavanje iste.Meni kad se nešto svidja ja uzmem,da će da se prlja hoće garant,moja drugarica je imala neku zutu eko kozu,kod nje je ostajao čak i trag od farmerica na pojedinim mjestima.Prekrivace ako stavis možda će da ih skida dan dva i prestace,velika je ona već.Ja imam crnu,prlja se naravno,ali dugo je imamo tako da je ja sad cistim dezinfekt vlaznim maramicama,nikakva posebna tretiranja,4 preseljenja,ne mrda.
Chian
(Mrzim kisu)
2012-10-02 10:38 AM
Obozavam kozu. Natuzzi je sinonim za kozne garniture - mekane kao najkvalitetnije kozne rukavice. Imam dvosed/trosed Natuzzi, doduse tamno braon boje, i ne mogu da nahvalim taj namestaj. Pretrpeo je stotine zurki, izlezavanja, odmaranja, i dva VEOMA aktivna decaka. Koza niti je hladna niti topla. Koza (KVALITETNA) se prilagodjava temperaturi onog koji sedi na njoj.
Milina za održavanje - nikad nema prasine, sve što se prospe se prebrise, nema fleka. Izgledaju kao nove, iako je prošlo skoro 5 godina od kako smo ih kupili. Toplo preporucujem.

Anjale - a vidi ovo - uber moderne, ali može ostatak stana/kuce da se 'utopli'.

http://www.divaniedivani.it/107/collezione/26/divani/17104/plaza

ili

http://www.divaniedivani.it/107/ collezione/26/divani/36654/diagonal
Lina
(registrovani clan)
2012-10-02 10:58 AM
Nije prvi put da čujem da neko kaže kako se kozni namestaj lepi za kozu i da je leti vrucina sedeti na kozi??!!Kod mene se još niko nije zalepio!
Kvalitetan kozni namestaj je izuzetno udoban i bas i jeste za izlezavanje i gnjavažu ,i sto je stariji to je bolji,koza omeksa i dobija dusu :)
Ako volis kozni namestaj ,uzmi ga ,nećeš se pokajati samo ipak ne bih preoporucila belu i druge svetle boje.Ipak nisu prakticne ,zaista se vidi kad se uprljaju.Siva je zahvalana ,neutralana boja dakle može sa njom lako da se dekorise ,a uvek je u modi.Jedino sto može da ti se desi ako ides sa jako modernim linijama da ti se ne uklopi i da ćeš morati dosta toga menjati.
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
2012-10-02 11:35 AM
Prvi put cujes za lijepljenje i hladnocu koze? Onda nisi bila u Hercegovini kad bura udari zimi i temperatura u kuci ti je 16 stepeni niti ljeti u sorcu i bez klima uredjaja na 40+ stepeni. Davno je to bilo ali kao da je bilo juče...

Garniture su bile obično italijanske (kao sto rekoh samo sminkeri u gradu su ih imali) ali ništa osim pokrivaca nije pomagalo...

Garnitura na slici je super i dobra pod uslovom da je mama cool i ne dobija nervni slom od djecje umjetnosti :-)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2012-10-02 11:44 AM
Ako možeš da priustis, ja bih ti preporucila da kupis ono sto želiš bez obzira na to kolika su djeca. Namjestaj je ipak samo namjestaj i zamijenjiv je. Kad se ishaba, uzmes drugi...
tamara
2012-10-02 11:57 AM
od ovih boja mi je ipak lepsa bez.kupi ono sto će te ciniti zadovoljnom.svidja mi se ova sofa na slici,mi imamo nešto slično,duzi deo se može oboriti i strane se mogu menjati(prakticno ako volis premestati)

out_of_kontrol-jeste jak,zato i skine.samo polako spuzvom,nemoj jako trljati ako se ne skida.sa jifom sam skidala flomastere i sa vrata,ormara.volim jif:-)
efferalgan
(volim kokoske)
2012-10-02 01:48 PM
Isidora, koza ima i svoje prednosti. Ljeti kad upekne, pa se zalijepis...zna dobro i pite s nogu da suce. Posle samo plaknes vodom i miran si cijelu nedelju :-)
Tashka
2012-10-02 01:55 PM
Ako ti se svidja svjetliji namjestaj u svakom slučaju lakse je ocistit i održavat kozu nego bilo koji drugi materijal. Sa malom djecom ja se ne bih usudila ništa osim koze. Mi imamo Lazy boy, tamno smedje i evo 7. godina kako se po njima klizemo, skacemo, izlezavamo, prosipamo mlijeko i sokove. Tu i tamo malo posvarano hemijskom (ništa se ne vidi). Mi živimo u pustinji, nisam primjetila da se nešto ljepimo po kaucu ;o)
dajanara
(professor)
2012-10-02 04:55 PM
Ja imam belu kozu u dnevnoj. Ne uzimaj ni pod razno. Sve je isarano već i ne lici ni nasta. Uzmi tamnu kozu, ako već hoćeš kozu.

out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2012-10-02 06:53 PM
Ako si 100% sigurna da hoćeš da je uzmes, uzimaj, samo nemoj od nas kasnije da trazis savjet kako skidati fleke i flomastere. :P Salim se hehe. :)) Znamo svi kako je to kad se za nešto zagrijes da bi kupio...
Meni se sofe svidjaju, malo su modernije nego npr. moje ili sto mi moja kuca mogla da „podnese”, ali ako se tebi svidjaju ili ako ti odgovaraju u stanu/kuci, sto da ne.
Ovo su npr. naše: http://www.plush.com.au/Collections/Collection/c/contemporary/melbourne
Pošto sam u Melb naravno da ću kupiti Melb kolekciju. :P
Tu ne izgledaju glomazne, ali stvarno jesu. Kad sjednes na njih ili se uvalis da lezis, niti šta spada (npr. dupe) niti šta viri, sav u njih utones. Malena ih već 5. godinu svaki dan koristi k'o trampoline, macak je cosak jedne koristio za ostrenje noktica (ostalo je malo se vidi), ali inače su neunistive. Sad tek vidim da su još i duplo jeftinije nego sto smo ih mi platili. :S
resistance
(xxxxoooxxo)
2012-10-03 01:57 AM
Moje iskustvo je da se koza ili skaj bolje održavaju od stofa. Glavna fora je kad dete prospe punu solju soka ili mleka, stof odmah upije a koza ne, lakse je pokupiti sadrzaj. Za kozu postoje sredstva za održavanje, lepo se povremeno dezinfikuje i osvezi tim sprejem i mirna Backa. Ja sam bas sa detetove tri godine promenila garnituru koja je bila vestacka koza ali se mnogo ishabala a održavala sam je kao sto rekoh bez problema. Daklen, moj glas za natuzzi garnituru. Ja isto imam ugaonu i meni je nezamislivo ono trosed, dvosed jer ovo nam je bas po meri kad se rasporedimo uvece i odmaramo.
Meni lično, anjale vise bi odgovarala ova sivkasta boja nego bela jer belo se stvarno prlja, haba i od strane odraslih i mislim mnogo je osetljiva boja.
neobavestena
2012-10-03 03:25 AM
I ja glasam za Natuzzi,uzmi i opusti se:-) Nego,čitajući ovu temu malo sam razgledala akutelnu ponudu kožnih garnitura iako mi još uvek nemamo u planu neku zamenu sadašnje.Iako mi mi preferiramo one velike ugaona na koje možemo svi da se smestimo,baš mi je za oko zapala jedna „obična”,u fazonu trosed,dvosed... Pošto samo gledam,a ne kupujem i meni se svidela jedna bela:-)
http://www.atlasuzice.com/wp-content/uploads/2012/03/City-1-668x348.jpg

A naša je inače ovakva samo što je rubin crvena:
http://www.svetnamestaja.com/namestaj/admin/proizvodi_slike/simpo%20ugaona%20garnitura%20neapel1.jpg

E da,i još jedno zapažanje.Svuda mahom može da se kupi sredstvo za održavanje tj. negu kožnih garnitura,ali to u stvari nije sredstvo za njihovo čišćenje.Da li postoji i nešto što služi samo za čišćenje?Do sada nismo imali nekih većih akcija na tu temu tako da su vlažne maramice uvek bez problema završavale posao.
babyshamble
(sandinista)
2012-10-03 12:31 PM


garnitura je predivna, svaka cast anjale ;)

stvar ukusa, ali ja ne volim taman namestaj, naročito ne braon i bordo niti obojene zidove (samo bele volim), to me sve 'gusi'. za mene je posteljina samo bela i to opeglana jedina, izgleda smesno, ali eto svi smo razliciti.

moj muž voli crnu kozu, ja volim svetlu (sem oker sto mi kažemo). imamo i crnu i belu, sve se isprosipa i isfleka, ali se sve i skine. po meni je koza mnogo bolja za ciscenje,
ja koristim samo vodu i magicnu krpu, ako ima neka teza, skida se sa sodom i blagim trljanjem.

a ove 'koze' od kojih se ljudi znoje apsolutno ne postoje, to može biti samo skaj. koza je bas materijal, kao i vuna, koja leti hladi, a zimi greje.
samo uzmi od nekog proizvodjaca koji je 'proveren' i da koza nije tretirana previse. ovde u uk ima dosta jeftinih garnitura od kojih su ljudi dobijali opekotine, a uzrok je bio sto je stavljana neka teska hemikalija, da se koza u transportu ne bi ubudjala (made in china).

apsolutno se slazem sa pustom u vezi cuvanja- to me podseca na one žene sto najbolje servise cuvaju za goste, a oni jedu iz rasparenih i slompljenih tanjira, u takvim kucama si stalno na oprezu da nešto ne slomis ili ne prospes hahah, ima jedna eng. serija o takvim ženama 'keeping up appearances'. ja i svojoj deci dajem sve i za jelo i za koriscenje bilo čega. zato i kupujem stvari, da mi u njima uzivamo, a ne da impresioniram tetke i komsije.

još za kozu- to što se na crnoj manje vidi, ne znači da je cistija. meni je vaznije šta je meni cistije, nego šta drugi vide. apsolutno je isto cista ili prljava kao i bela. koza se bas koristi u nekim veoma frekventnim prostorima: nocnim klubovima, barovima, pabovima, a ona svasta 'prezivi', čak i kad je starija i pohabana, ima ono što se kod nas kaže patina.
ne možeš da pogresis, a sa ovim modelom, sve ostalo u sobi može da bude jeftino, pasce u drugi plan pored ovakve sofe.
go for it!
precious
2012-10-03 01:11 PM
ja nemam koznu garnituru nego neku pola koza pola meblo(jel se tako kaže). elem, kostala me ko svetog petra kajgana a svu sam je unistila jer su mi ispala dva dugmica i ne znam kako da vratim.

ima jako ruznih kozih garnitura a ima i lijepih, modernih. ove talijanske su super samo ako djeca isaraju, pisi propalo. ustavari ima neki kao vosak i za te sare, ja sam kupila da ocistim koznu tasnu kad mi je iscurila hemijska ali nije bas najbolje moglo.
AnaMila
(srecna mama)
2012-10-03 01:55 PM
Ja imam trosed i dvosed kozni, boja je neka između krem i svetlo braon. Imala sam to od rođenja svog prvog deteta koje sad ima 5 godina, a mladje ima ispod 2 godine.

Sve u svemu, definitivno sam za koznu garnituru, šta god da se prospe, lako se obrise. Moja cerka voli da jede na trosedu i sve sto mogu da kažem je da mi namestaj i dalje izgleda kao nov. Dobrog je kvaliteta koza, a bilo koja fleka se prebrise za cas. Nikad ne bih kupila platneni namestaj.

I da dodam da ne stavljam ništa preko svog namestaja, tj. nikakve prekrivace.
Valenciana
2012-10-03 02:21 PM
Da li nosis taman jeans? To se otire o bele sofe, recimo meni je to veliki minus svetlog namestaja. Ja samo crne pantalone i tamne farmerke nosim, pa nema sanse da bih uzela belu sofu, mada su mi prelepe.
anjale
2012-10-03 03:33 PM
Pa vi ste mene velikom većinom glasova ubedile da ja MORAM da kupim „ono” gore:-).

Drago mi je da vam se dopada.
Da je savet za dete još bi ostala u nedoumici, ovako sam ciste glave, xa, xa.
Kada vidite samu sofu (nazovimo je tako), opet najlepse izgleda u svetlim tonovima, i u pastelnoj lavanda, svetlo plavoj, itd. Plavo mi se opet uklapa, ali bih promenila boju da se oseti novina.

Ranije nisam ni razmišljala, dok me sada niste ponukale, koliko su zaista meblovi teski za održavanje sa malom decom. Ovaj moj je jeste prelep, cvrsto pamucno tkanje, divna nijansa, ALI. Imam i dve anatomske stolice u belo-bez boji, opet materijal, pa to je kuku-lele kad Ella ostavi prstice onako usput.

Dopadaju mi se linkovi koje ste ostavile, pa to je igra bez granica u dizajnu i kvalitetu. Volim Natuzzi jer imam njihov komad, i sve mi se u radnji dopada. Biju po usima, istina, ali kvalitet odlucuje.

ninocka
2012-10-03 07:56 PM
Odličan komad, Anjale!!
Volim svetle prostorije, svetao namestaj! I boja koze je odlicna. Kupuj!

sharlota
(bez zanimanja)
2012-10-03 11:09 PM
kada smo mi kupovali nas kozni namjestaj ponudjena nam je opcija u prodavnici namjestaja da se koza tretira sa zastitnim slojem koji sprejecava fleke od hemiskih olovki ili flomastera napr
i uopste dekolorizaciju koze,posto se radilo namjestaju bez boje.

takođe, kupis srestvo za ciscenje koze,bas za namjestaj, i povremeno prebrises kozu sa tim srestvom-odlično cisti i njeguje kozu.

ja lično volim cozy sofe od nekih kvalitetnih tkanina svjetlih boja-mi smo kozu prebacili u suteren gdje se igram o igledamo tv.

komad koji si ti izabrala je i lijep i funkcionalan,ja bih ga kupila, sigurno u svim prodavnicama nude tu opciju za zasitu koze .
Barilli
(bez_izuvanja)
2012-10-03 11:43 PM
ne dopadaju mi se ove metalne noge na ugaonoj garnituri, inače dizajn nije los. To mi deluje nekako „hladno”, ultra moderno. Šta je na podu, da li plocice (posto znam da živis u toploj klimi) Ja bih izbegla da to sve izgleda „klinicki”.

Što se tiče koze, slazem se da je sa malom decom najprakticnije rešenje. Ja sam se zanosila da ću imati tapaciranu sofu u dnevnoj sobi, a tu ideju mi je muž odmah izbio iz glave rekavsi da moramo da kupimo kozu jer nam je dete tasmanijski djavo :) I stvarno, koliko sam nebrojeno puta brisala cokoladne ili masne otiske ruku, ne znam ni sama.

Pošto sam teska srca pristala na kozu, reko' ajde bar da bude svetla. Međutim, trajalo bi da se napravi, naruci, na lageru je bilo nešto braon (isto Natuzzi) i tako mi zavrsismo sa braon sectional sofom. Dobro se drzi posle 5 godina, dvoje dece i dvoje overweight odraslih:) Ovih dana ću da krecim sobu u neku svetliju boju i da osmislim još neke detalje kad vidim kako se ponasa boja na zidu. Mislim da ako uneses ovu belu sofu moras da krecis zid u neku boju, da izbegnes gorepomenutu sterilnost. Farbanjem zidova na najjeftiniji a naefikasniji način možeš da utices na dizajn prostora.
anjale
2012-10-04 02:17 AM
Barilli, metalne noge se ne vide kada je ovaj komad u stanu, treba da gledaš iz zaista velike daljine (da se ne saginjes) da bi videla noge. Drugo je u ogromnom izlozbenom prostoru. Nisu one toliko visoke. Imam metalne noge na drugim komadima i jako mi odgovaraju radi održavanja. Ne vidim ih uopste, sem kad se saginjem naglavacke da tražim sitne igracke.
Žena koja mi pomaze u kuci deceniju, a tako je navika u ovom delu sveta na koju sam jedva privikla, pere podove (keramika) sa velikim kolicinama vode. Namestaj mora da je izdignut koliko toliko. Nema ono vlazna iscedjena krpa, ali je zaista super oprano/cisto i izgleda lepo.

Nema hladnoce u prostoru, naprotiv. Zato i volim toplinu pastela (meni to ne daje utisak sterilnosti), detalji su u kontrastu, kao i zavese, lampe (nisu metalik), jastuci na ostalim delovima, slike, itd. Inače volim svetle zidove jako, i oni su off-white. Ne bojim se ja izgleda i aranzmana, volim unutrasnje dozajniranje jako (dobijam ponude od drugih, he, he), nego samo saveta o prakticnosti svetle koze sa detetom. Tu priznajem nisam imala iskustvo.
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
2012-10-04 07:09 AM
He, he, Effy, i još te pitaju 'oćeš burek sa sirom ili sa mesom pa moras objašnjavati šta je pita a šta burek ;-)
natasalea
(former)
2012-10-04 11:57 AM
Koza da,bela-nikako!
efferalgan
(volim kokoske)
2012-10-05 06:40 AM
Joj jes ebo te...još ga urolaju onako ko pra i burek i tutnu sira i nazovu ga burek sa sirom. Mamicu im njihovu. Al' vrhunac svega je da imaš i burek sa zeljem! !

E tu već pocinjem da ostrim rogove...
safira
(.)
2012-10-05 07:24 AM
Šta mi jadni da radimo, što ne znamo šta je pita, šta je burek?
efferalgan
(volim kokoske)
2012-10-05 07:31 AM
Da se objesite o krusku. Znaš valjda šta je kruska?

To ti je...nit dunja nit jabuka a htjela bi da kusi ko pipun.
safira
(.)
2012-10-05 07:55 AM
verovatno o neku bosanskohercegovacku krusku
Isidora_C
(Ja nisam odavle)
2012-10-05 10:56 AM
Cuj šta da radite? Pa da kupite koznu garnituru i cekate burek - makar i prazan :-)))
Vagabundo_
((bas_tako))
2012-10-12 08:23 AM
Muka mi je vise od koznog namestaja,
od kako znam za sebe svi moji su forsirali kozu pa tako i ja.
Kozne garniture su mi postale out,sterotip,I tačno je da se leti lepi,a zimi je bas hladna.
Planiram istu ugaonu kao ova tvoja ali od microfibera,probala sam je u radnji i puno mi je prijatnija,udobnija od moje kozne:)
Koza mi je prevazidjena,može salonski,za privatne cekaonice...ali u moju kuci više ne.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
2012-10-14 06:51 AM
Кожа је најлакша за одржавање, мебл штофови купе прљавштину и увлаче у себе, то је све пуно вишегодишње прашине. Ко има алергије кожа је закон.
Јесте да је мало хладнија зими, а љети се заљепиш али је и очистиш до савршенства.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.