Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Oplakivanje beba
serb_girl3
(student)
2010-04-21 03:18 PM
Da li verujete u to da bebe mogu da oplacu od nečijih ociju, ili kako neki kažu da ih neko urekne.

Moja mama strogo veruje u to posto ja kada sam se rodila, prva dva meseca sam bez prestanka plakala, samo sam cutala dok sam jela. Kad nisu znali šta će vise od mene, baba me je odvela nekoj ženi, koja je rekla mojom mami da sam ja oplakala u bolnici i da me okupa sa neci (ne znam ni ja tačno sa čim) i kaže mama da od tada vise nisam plakala.

E sada zbog tog iskustva moja mama svima nama govori da negledamo bebu dok spava, da joj se ne smijemo kada nešto slatko uradi itd..itd..Tako isto misli da je i moja beba oplakala zato što stvarno dosta place.

Šta vi mislite o svemu tome?

Meni je to malo pretjerujuce kod naših ljudi, čak sam čula da trebaš da kažeš da ti beba neslusa iako je možda obrnuto, da nespava iako spava i još mnogo toga.
Shomikus
(Striper u penziji)
2010-04-21 03:49 PM
Draga serbian girl, ne znam šta da ti kažem, ali to naše sujeverje je van svake pameti. Ja verujem samo u Boga i ne verujem u urokljive oci, ali moja deca kada su se rodila moj muž je otisao do Svestenika po ZNAMENJE to je molitva za zdravlje deteta po rođenju i dobije se sveta vodica sa kojom se dete kupa do 40. dana a zatim na 40 dan znaci kada se zavrsavaju babine, deca i ja smo po prvi isli u Crkvu kada nam Svestenik cita molitvu za zdravlje. A zatim kroz par meseci su moja deca krstena. Moja deca nikada nisu plakala neprestano niti imala napade nekog histericnog placa, a bogami i nocu su lepo spavala. Ali znam o cemu pricas jer je familija moje mame sa juga Srbije gde je sujeverje prosto deo svakodnevnog zivota. Želim sve najlepse i tebi i bebi.
bomboncic
(zvezdica)
2010-04-21 03:51 PM
To je samo cisto prazneverje. Bebe koje stalno placu imaju neki problem poput grceva ili neki drugi bol. Gledanje ili smeskanje ne može da bude uzrok „oplakivanja”, reč koju ranije nisam ni čula. Ne brini, samo gledaj u bebu dok spava, pa ja ne znam ni jednu mamu koja bi odolela takvom prizoru, ili koja se ne smeska svom slatkom detetu.
jelr
(student)
2010-04-21 04:07 PM
Ne brini za plakanje bebe. Moja je isto bas puno plakala prva dva meseca, verovatno zbog grceva ali to prođe (bez ikakvih vradzbina).
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-21 04:17 PM
beba place jer joj je sve nepoznato, napustila je sigurnost tvoje tibe.
umotaj bebu onako kako su je motali u bolnici, gledaj da joj je fino i toplo,nemoj je puno pretpravati odjecom, hrani je svako dva i po do tri sata sata, malo je pronosaj kada place , pjevusi joj isl

ne vjerujem u ta praznovjerja

pozz
oceania
2010-04-21 04:27 PM
Još ako recimo izgladnis bebu onda to bi znacilo da će celog zivota biti sita :)
ako joj pokazujes ruzne face i kao ne volis ju = celog zivota biće voljena ..
:))
oceania
2010-04-21 04:39 PM
serb(girl buduci da te muci plakanje bebe , mislim da najverovatnije ima kolike. Moja je imala i kad su kolike pocele ja nisam ni znala da je to -to jer i pre toga je plakala.. zbog neiskustva nisam videla da se promenilo plakanje..ali brzo skopcas sve to iako bezveze namucis se danima , jer mozgas u cemu je problem.

Napisi nam kada place koji intervali, kada ne place..? :) takodze jako je važno da ju cuvas od spoljasnjih nadrzaja..

bas pre neki dan ovde sam procitala slična iskustva kao moja..
recimo, bebe prvih 4-5nedelja smiruje zvuk usisivaca, fena.. ali onda to prestane jer kao da se kod njih sluh promeni i reaguju jako drugacije na zvukove.
prvo čega se secam, 5 nedelja bas je fino zaspala , 3popodne i odjednom promaja lupi vrata gde je ona bila.Kad je poceo jedan plac auuu trajalo je nekih 3-4 sata , nonstop nonstop. A onda su i kolike pocele , to vidis po tome kako beba savija nogice , tera ih prema stomaku ..
shille
(prevodilac)
2010-04-21 04:42 PM
Serb girl, stvarn ništa lično - ali veću nebulozu odavno ne procitah.
Ja kad sam videla naslov teme, presekla se ziva- kad ono neke gluposti...Strasno
smaragdi
(mama jednog prelepog decaka)
2010-04-21 04:49 PM
serb,boli te uvo,ovo su slobodne diskusije i pitaj šta hoćeš ;-)...
ja ne verujem kao sto ni jedna prisebna i obrazovana žena verovatno u 21.veku...cela prica je nastala još odavno kada nisu žene umele da objasne zašto beba uporno place(naravno,grcici i sl.)pa su se za pomoć obracale lokalnim vracarama koje su „skidale čini”...gledaj ti slobodno svoju bebu od ljubavi joj ništa loše neće biti :-)
p.s. kod nas se to ne zove oplakivanje već urok...
bt
2010-04-21 05:08 PM
Iskreno čula sam za ovo kao i za tonu drugih gluposti.Nazalostnije je sto i moja mama u ovo vjeruje.Nemoj djete gledati čim udjes u kucu ako je napolju mrak,nemoj ostavljati kolica na terasi nocu,pokupi djecji ves s polja nocu,niposto nemoj hvaliti svoje djete da ga ne ureknes,stavi crveni konac na ruku protiv uroka itd itd...Meni lično nema vece gluposti od svega ovoga i nikada nisam dozvoljavala da me te price dotaknu.Lično mislim da je sve ovo gomila gluposti...Pozdrav
trudnjacica
(consultora)
2010-04-21 05:08 PM
Evo da vam ispricam moju pricu, možda je slučajnost a možda i ne. Ja nisam ni religiozna ni sujeverna osoba i uvek sa nevericom slusam takve price. Kada se rodio nas Leon živeli smo u Spaniji i imali jako dobre komsije Spance , skoro svi nemi (nemogućnost govora) ali smo se fenomenalno slagali.Jedno vece sretnem njihovu baku koja mi nogama i rukama objašnjava da već neko vreme slusa moje dete kako place i da to nisu grcici već da mi je dete ureknuto ,ponudi se i da dodje da mu to skine. Ja sam se zahvalila (sa nevericom), otisla i jednostavno zaboravila na to kao i na ostale slične price.Posle par nedelja imali smo neka dva dana gde je Leon non-stop plakao.I ja i muž vise nismo znali gde udaramo ,totalno iscrpljeni ,ja se nisam vise ni javljala na telefon. Moja najbolja drugarica argentinka ne znajuci šta je sa nama uputi se kod nas da vidi šta se desava. Ulazeci na vrata ,nije nas ni videla jer sam ja bila u sobi sa Leonom ,nije ni znala da on već dva dana place,kaže: Leona je neko urekao ,sad ću nazvati mamu da mu to skine. Nazva ona mamu ( u Argentini)i dovikuje mi u sobu: Jel zeva? Ja pogledam dete on stvarno zeva . Tog momenta je prestao da place, zevao još koji minut i zaspao kao jagnje. Pitala sam je da mi objasni o cemu se radi i kako ga to neko urekne i kako se to onda skida ali smisao nisam ni do danas razumela iako nam je još par puta to zvanje njene mame pomoglo.A m.m koji inače još manje veruje u te stvari nego ja, toliko je bio fasciniran tim cinom da je kasnije mesecima posle toga, svaki put kad Leon kmekne hteo zvati mamu od te moje prijateljice ;o)))))
Barilli
(jane_of_all_trades)
2010-04-21 05:09 PM
Brisite ovu temu sa morbidnim nazivom

cuj oplakicanje, daleko bilo. Oplakuje se neko ko je umro.
serb_girl3
(student)
2010-04-21 05:14 PM
shille pa valda si skontala da i ja mislim da je sve to nebuloza.

Oceania ona jeste nekako od rođenja plakala, prve dve sedmice je bila dosta i mirna, i plakala je ali ništa strasno. E onda odjednom jedan dan je pocela da place da nismo mogli da je smirimo, kad god je bila budna taj dan ona je samo plakala i od tog dana se to i nastavilo. Ona recimo ujutru kada ustane i kada jede, bude mirna, igra se razleda jedno 15-20 minuta i onda pocne da place. Prvo pocne onako kao na prekide da se kao buni, a onda to predlje na plac. Ponekada je na par minuta može da smiri nosanje i ljuljanje ali ubrzo opet pocne da place. Konstantno trazi da doji, posto od rođenja kada je god plakala ja sam je odma stavljala na sisu i ona se navikla i sada stalno pomera ustima kao da je na sisi i okrece glavicu prema njoj, iako je nekada samo uzme u usta i uopste ne doji. Čak je i po noćicujem kako ustima capce kao da je na sisi. Dva puta navece nije zaspala do 3 ujutru, mislim da sam je sigurno 10 puta stavljala na sisu da bi zaspala, čak je znala i na sisi da place. Verujem da ima grcice posto od druge nedelje je prestala da spava na ledjima i sada samo na stomaku može da spava duže vremena. Na ledljima se probudi nakon 10tak minuta. Kad zaspe na ledljima trzne se, skvrci i onda se probudi. Cesto skuplja nogice prema stomaku, čak i kada je stavim na stomak ona skupi nogice. Problem jesu grcici, a tako isto joj sve brzo dosadi. Sve joj je zanimljivo par minuta i onda odma zahteva nešto drugo. Samo da dodam da je nekada hranim svako 10-15 minuta samo da nebi plakala.

To sto kažeš za zvukove i ona obozava usisivac, on je uspava, i nekako sve sto je glasno. Evo bas juče smo imali jednu epizodu kada sam je ja uspavala i telefon je zazvonio a ona se probudila i posle toga je 1.5 sati plakala non stop nisam mogla nikako da je smirim, nosala sam je po kuhinji i slučajno odvrnem vodu na cesmi a ona se ucutila, umirila i zaspala. Spavanje je trajalo 5 minuta i onda sve iz početka.

sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-21 05:25 PM
serb girl, tvoja beba ima grceve
kupi undo pro biotic for infants( nutrition house ) i daj joj to tri puta na dan, već sam ti rekla da bebu motas onako kako su je umotavali u bolnici, kada bas place, upali fan za kosu, kuhinjska napa,usisivac ako nije puno bus can i sl.
takođe masirah bebin stopamk u pravu kretanja kazaljke na satu, okreni bebe prema sebi tako ćeš joj zagrejati tibu.
nije loše staviti ulja na peskiric pa to ugrijati (se previse vurce) i stavi to be bi na tibu.

pozz

serb_girl3
(student)
2010-04-21 05:26 PM
Izvinjavam se za naziv teme, jeste malo glup. Mislila sam da se to tako zove posto moja mama koristi tu reč.
serb_girl3
(student)
2010-04-21 05:31 PM
Sharlota, da bas to smo već sve poceli da radimo. Masiramo joj stomacic uljem, malo ga zamotamo da se grije. A zamotavanje nje cele više ne uspeva. Ona će za 2 dana napuniti mesec dana, i voli da su joj rukice i nogice slobodne, a čak se i odmota sama bilo kako da je zamotamo.
serb_girl3
(student)
2010-04-21 06:06 PM
Zamolila bi moderatora ako nije problem da promeni naziv teme na 'placljive bebe'. Hvala
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-21 06:26 PM
:) serb gir,l probaj undo porbiotic, nama je puno pomog'o

out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-21 06:38 PM
serb_girl, vidim da se mucis i da beba iscrpljuje tebe i sebe, ali možda bi morala da nadjes neko drugo rjesenje i odgovor njezinom plakanju: grcevi, reflux, možda intolerancija na mlijeko... posavjetuj se sa doktorom ili sa patronaznom sestrom kad idete na pregled.
ja sam uvijek bila 100% protiv takvih prica, to su naše babe i mame smišljale od dosade i u stara vremena kad se nije puno znalo o medicini i nije bilo doktora k'o danas.
MM je sujevjeran zajedno sa svom njegovom familijom i to me do besvjesti izluđuje. Nedavno smo imali smrtni slučaj u njegovoj bliskoj familiji, nisam mogla vjerovati kakvih sam se prica sve naslusala od njih, te vidjeli su duha, te dolazio kucati na vrata, te otvara vrata po kuci, pali svijece,... da nije bilo zalosno, bilo bi smijesno.
oceania
2010-04-21 06:44 PM
Ja se nerviram sto ovako na tačni servirate poslastice afroditici pa sad kad ustane uz kroasan i kafu bas će se fino grohotom nasmejati.:(

serb girl , deluje da su kolike.. kod nas su upalili probiotici , to sam stavljala u flasici mleka i sve se smirilo. Do tada isprobala sam svasta i ništa nije pomoglo. Dok su kolike bebe vole ljuljanje pa tako što je vise ljuljas to bolje..
serb_girl3
(student)
2010-04-21 07:03 PM
Da li možda mozete da mi posaljete koji probiotic ste koristili. Ja sam sada gledala na google i ima raznih pakovanja, sa drugacijim nazivima i imaju i kapi i tablete i prah. Pošto saljem muza da to kupi moram da ga posaljem sa slikom:)
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-21 07:37 PM
To sto tvoja mama zove „oplakivanje” su ustvari uroci. To je svakako moguće. Ne mora uopste da bude namjerno; imaš ljude koji - kako se narodski kaže - imaju „urokljive oci”. A to ustvari znači da imaju tako tu neku negativnu energiju kojom zrace, a kojoj su bebe podlozne (isto kao i pozitivnoj energiji) a male su da bi mogle i znale same da se zastite od uticaja. Zato se u raznim kulturama bebama stavljaju amajlije poput crvenog konca, krsta, i ostalih stvari - da bi se kao zastitile od uroka.

To kod tebe mogu biti i grcevi - nekada jednostavno imaš placljivih i kenjkavih beba. Uroci se malo drugacije odrazavaju - ili konstantno plakanje, ili plakanje uvijek u određeno vrijeme.

Postoji „test” da se to ispita - ne znam da li radi jer nisam imala potrebu da probavam. Ali uglavnom u sebi ocitas (pored bebe) molitvu, npr. Oce Nas ako si vjernik i onda brojis (u sebi) od 1 do 10, i unazad od 10 do 1. Ako TI pocnes da zijevas dok to radis, onda su u pitanju uroci. Ako je to, mogu babu da pitam kako se skidaju. Onomad mi je govorila, ali ja to nisam bas zapamtila - nije me zanimalo. Ali znam da uopste nije komplikovano.
-afrodita-
2010-04-21 07:50 PM
ne zna se ko je veci mentol,mama ili ti sto joj verujes.
-afrodita-
2010-04-21 08:19 PM
za normalne,obrazovane žene ovo je skolski primer grceva,a za ostale brdskoplaninske varijante -„oplakivanje”uroci,vracke,zle oci,„napravljeno” itd...

a ti serb girl odluci kojoj grupi želiš da pripadas:P
serb_girl3
(student)
2010-04-21 08:29 PM
Stvarno nevidim gde sam napisala da joj vjerujem. Sto vise uvjek joj govorim da su to gluposti.

Grcici su to u pitanju. Dusa moja danas mi je zivnula. Samo se javljala kad je bila gladna, i kad se ukakila. Zato sam ja ovako aktivna ovde, nisam morala da je nosam često. Pomalo je i pajkila. Svaki dan se pomalo menja, vreme će učiniti svoje a ja ću se potruditi da joj ublazim bolove koliko mogu.
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-21 08:38 PM
Udo's choice probiotics blends - infants blends ( možeš da ga kupis u health food store, ja sam ga kupila u NUTRITION HAUSE)

gore sam napravila grešku u kucanju znaci udo's a ne undo's

Poz
Ilkka
2010-04-21 08:54 PM
pa kakvo sujeverje, i kakav bog (i to spada pod sujeverje na neki način), kakvi bakraci, sve su to gluposti.
nasi u srbiji skroz poludeli, iz jedne krajnosti u drugu, te vracare, te magije, trpe mrte..izvini na izrazu ali sranje kroz gusto granje, s druge isto sranje trcanje kod svestenika po i tu nekakve magijske čini, ne znam nazovi molitve, iste izmišljotine i gluposti.
inače te babine je verovanje iz paganizma i ako je stvarno tako preuzeto u crkvi (vodice i slične gluposti), znači da ni crkva nije ništa bolja nego obično praznoverje (sto i jeste).

pusti dete na miru, a mami objasni da vestice i vampiri ne postoje.

inače za sve one koje trce u crkvu i piju te vode i slično, bar nemojte da dajete deci. sve te case i ko zna šta su toliko pune bakterija i virusa, da jedino sto mozete da postignete je da se razbolite.
isto vazi za onu svetu vodicu kod katolika. nije to izvor ničega svetog, nego raznih bolesti.
serb_girl3
(student)
2010-04-21 09:18 PM
Vanderbilt
(whatever)
2010-04-21 09:43 PM
BOze, kad sam procitala naslov teme pomislila sam da je nekom beba umrla pa je oplakuju. Crnjak.

„Postoji ”test„ da se to ispita - ne znam da li radi jer nisam imala potrebu da probavam. Ali uglavnom u sebi ocitas (pored bebe) molitvu, npr. Oce Nas ako si vjernik i onda brojis (u sebi) od 1 do 10, i unazad od 10 do 1. Ako TI pocnes da zijevas dok to radis, onda su u pitanju uroci. Ako je to, mogu babu da pitam kako se skidaju. Onomad mi je govorila, ali ja to nisam bas zapamtila - nije me zanimalo. Ali znam da uopste nije komplikovano.”

A ako nisi vernik? A ako si recimo budista? A ako pocne da zeva beba, umesto tebe? A ako krene grohotom da ti se smeje u lice?

Mislim, cisto me zanimaju varijacije na temu:)

Salu na stranu, ja mislim da je opasno verovati ovakvim pricama. Jer u svakom slučaju u kom covek veruje u utvare, vradzbine, urokljive oci i tome slično, on pri tome ne trazi uzroke dalje od „urekla ga ona kurva Stevka” niti trazi lek dalje od „Trgovcevic mi rekao da zakopam kljuc ispod lipe i popijem 4 litre vode”.

A popiti 4 litre vode nije za*ebancija, od toga može i da se rikne.

Mayche
(~♥~)
2010-04-21 10:17 PM
:)) Ja da kažem Ocenas u sebi i da brojim od 10-1 i 1-10 ne samo da bi zevala nego bi zaspala :))

Naslov ti je bas morbidan.

Kao sto su mame već rekle - dete ima grcice, a što se tiče umotavanja probaj swaddling - mi smo to radili prva tri meseca i bebi bas odgovara. Može sa swaddling blanket, a može i sa običnom dekicom.
http://www.youtube.com/watch?v=BwKc1DBc4qw
fragile
2010-04-21 10:29 PM
kakav jeziv naslov, uzas, uzas,

afrodita bas tako, ljudi 21 je vjek
mksk
(fin. adv.)
2010-04-21 10:43 PM
serb girl, to su grcici ne brini..
btw, kad sam procitala naslov teme..nisam ni htela da otvorim,stvarno je morbidan..

afrodita...ti si jedna jako odvratna osoba koja dolazi ovde mislim da leci svoje komplekse..vidi se koje je tvoje intelektualno nivo ..kako i ti sama kažeš „brdoplaninsko”...mislim stvarno preterujes

serb girl molim te nemoj se pravdati nikome a najmanje ovoj osobi..
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-21 11:28 PM
naslov je tu kakav je da je, pa kome se ne svidja ne mora ni citati temu...

doticinih persona koje se uklapaju u sve stereotipe bully-ja uvijek svugdje ima, pa tako i ovdje.
teme kao ove i naivne mamice koje bi o svemu da diskutuju su im glavna meta i dusevna hrana...
misle da će nazivanjem nekog pogrdnim imenima iz cista mira uraditi sebi da se osjecaju bolje. priznale one to ili ne, a vjerovatno neće jer su 'too cool', nešto iza toga svega stoji i bolje bi bilo da se pozabave sa svojim problemima...
nedavno sam imala problem sa zlostavljanjem u familiji. nasoj djevojcici od 11 godina druga djevojcica u skoli nije dala mira, non-stop je tistila, vredjala, proganjala, i poslije par mjeseci upozorenja, razgovora sa nastavnikom koji ništa nisu uradili, otisla sam pravo kod direktora.
ta ista sto je dan prije nazivala nasu cerku glupom, debelom, retardiranom i sl. je sljedeci dan skupljala smece po skoli i wc-u... i vise je nikad nije dirala.
trebala bi i ovdje jedna cistka i da se neki dovedu u red, jer mislim da je vreme da ovi ovdje moderatori pocnu da rade svoj posao i da stave granice na vredjanje i omalovazavanje.
dajanara
(professor)
2010-04-22 01:01 AM
Mnogo ima primitivizma. Ne verujem ni u crkvu a kamoli u djavole i uroke. Samo u nauku verujem.
agathaBelow viewing treshold. Show

agatha
(christie)
2010-04-22 02:07 AM
Tačno tako „out of control”, i ja mislim da je vreme da napustis ove diskusije :P
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 04:15 AM
Htela sam da ponovo postiram sve sto je napisala PUsta zelja jer, za ovih 8-9 godina, na diskusijama ništa bolje od ovoga nisam procitala. Osim iscrpne definicije uroka, tu je i dijagnoza a potom sledi i recept za skidanje istih. I meni je delovalo komplikovano ovo sa zevanjem ali kad sam izvezbala par puta, vidim da radi :))) Bas ću danas da gledam oko sebe pa ako nekoga vidim sa urokljivim ocima ponela sam i glogov kolac i pravo ću mu ga zabiti u srce:)))
Jbt, ljudi, pa ima li još ovoga na svetu? Ajd razumem africka plemena ili Papua NOva Gvinea ali ovo...dobro da je otvorena diskusija, nisam imala predstavu da covek može da koristi internet, google, govori normalnim jezikom, obrazovan, čak mi se čini mi da je osoba i inteligenta ali - veruje u urokljive oci. Avaj!!
Ljudi, da li je moguće?!!!:))))

Out, ti bas imaš neki problem, je l'da? Jako mi je zao što se desilo tvom detetu ali kakve to ima veze sa ovom diskusijom? Malo je i to tvoje likovanje nad ciscenjem wc-a bez veze ali razumem tvoj bes.Zabrinjava ipak povezivanje te situacije sa diskusijama - ok, frustrirana si ali ovde svako ima pravo da kaže šta hoće, pa eto i ti. Zaista ne razumem šta tebe zabole ko šta komentarise, evo ti si postirala dve tuzne price iz svoje porodice pa te niko nije dirao niti komentarisao iako te niko nije ni tražio da to podelis sa nama niti, iskreno, koga to zanima. Uostalom, diskusije služe za razmenu mišljenja a kome se ne svidja - putuj, igumane, i ne zali diskusije :)))))
kalimero73
(tehnolog)
2010-04-22 04:31 AM
dobro je, nije to što sam mislila.
Htela sam da ti kažem da probaš sledeću stvar, kod nas je pomagala: bebana uviti nekim mekanim frotirom dok spava tako da ne može da mrda rukicama, mojoj bebi se desavalo da se tolio uplasi čim mrdne rucicom ili se mlatne da je plakala sto ti kažeš stalno.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-22 04:35 AM
agatha, mislila sam, ali mi se svidja ovdje među 'primitivkama' ;), kome smetamo, neka one idu... :P.

svaka druga tema ili je seljacka, ili primitivna, ili spadamo sa planine ako nešto upitamo...

blondika, a i ti se vala napricala svojih prica na drugim temama, gdje si, kako živis itd... pa si mislila da nekog interesuje i niko ti niko nije zamjerio :P.
žene smo, raspricamo se, mislimo da će nas druge mame ovdje saslusati i razumjeti, ali ocigledno neće, i to vam smeta.
ne znam zašto se javljas na moj post osim ako se nisi u njemu pronasla, ili ako nekog drugog branis kao da si joj drveni advokat. ljubis je u goozu na svaki njezin post, a ona te kao i svakog drugog ovdje ignorise i trabunja po svome.
blondinkaBelow viewing treshold. Show

blondinka
(avanturista)
2010-04-22 04:56 AM
Out, ako ti tako kažeš..:)
Ako mislis na to da lizem doope afroditi, osim snebavinja na tvoj degutantni izraz, pride bih ti rekla da sa tobom definitivno nešto nije u redu jer ja ni sama ne pratim da li negde nekome šta kažem ili ne ali ovo je već peta diskusija na kojoj ti uvek imaš podatak o tome šta ja govorim na kojoj diskusiji. Ne znam imaš li svesku sa omrazenim likovima pa tu tefteris gde ko šta kaže ili koristis opciju bookmark?
I bas me zanima na kom si to emotivno-mentalnom nivou razvoja kad uspes da srocis recenicu - ti si joj drveni advokat a ona te ignorise. Ne znam kako da ti objasnim ali ja sam, duso, ipak malo i prestara i prezrela da bih tražila neciju paznju i nekome se ulizivala a još vise da bih pratila i pamtila i padala u depresiju vezano za to ko šta gde kaže na nekoj ebenoj diskusiji. Svasta. Prosto ne mogu da verujem da si to napisala ali sam odmah mogla da skapiram koji si freak čim si onako likovala nad ciscenjem wc-a one devojcice...jbt, koliko mrznje i ostrascenosti, bljak, bljak...

Uostalom, koji si mi pak ti advokat da glumis Robina Hooda i zalazes se za ove ili one? Laprdas gde stignes, sama sa sklona vredjanju i raspravama ali ako ne daj Boze neko odgovori na tvoj post drugacije nego sto si ti mislila, taj je naebao. Smanji dozivljaje, majke ti. Naravno, kao i svi ovde, pricala sam nasiroko i nadugacko o svom zivotu i to najviše u diskusiji u kojoj si ti povlacila po blatu svaki podatak koji si tefeterila o meni i, bez obzira sto ovde tvrdis suprotno, i te kako ti je smetalo sto pricam o sebi, čak si me i vredjala ali kao sto rekoh, da sam se miseva bojala, draga, ja bih na ovu diskusiju povela moju macu:))).
Osim toga, kakve veze sa urocima ima kaznjavanje nečijeg deteta koje je maltretiralo tvoje dete? To sto ti zamišljas kako ja perem wc u skoli dok ti likujes u cosku sa suzama u ocima zbog moje replike je zaista samo tvoj problem, draga.

ps. nemojte, minusarke, da vam ruka zadrhti :)))))
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-22 05:12 AM
alo zeno... al' se ti lako palis, k'o Hepo kockica ;)
ja stvarno ne znam ko ovdje ima vise problema :))) ja jednu, a ti 10.
ne tefterim, ne bukmarkujem, samo imam dobru memoriju, toliko dobru da znam da te ja tamo na drugoj temi nisam vredjala niti pljuvala po tvom zivotu nego je u pitanju sasvim druga osoba s kojom si se svadjala i diskutovala o ratu, izbjeglistvu itd... a tema je bila o pelenama.
svaka tema ovdje skrene s Titovog puta pa je tako i ova... otisla sa uroka na nešto drugo.
hehehe još sam freak i mentalno nestabilna hahaha e uljepsala si mi dan :))))
ajd procitaj još jednom šta si natipkala, ugasi kompjuter i idi iskuliraj i skuvaj sebi kavu ;) nemoj da se depresiras citajuci mene :P
shille
(prevodilac)
2010-04-22 05:25 AM
Ja mislila tema izbrisana, kad ono još se diskutuje oko gluposti.
Jako je zabrinjavajuce i tuzno videti da tzv„savremene mame”, (znaci u 21 veku!!!), još uvek pišu postove poput ovakvih kao sto je npr. Pusta Zelja napisala. Out of control isto ima neku bojazan...Drage mame, ako ste nasle sebe da opterecujete sa takvim stvarima ( sto je inače bogohulno raditi, tako da nemojte da mi se vadite da ste neki vernici; i to što pišes za molitvu pa brojis do 10 i unatrag-to ti sigurno nije neki ritual iz pravoslavnog obreda) PUSTITE DECU DA ZIVE NA MIRU!

Meni je zao sto će tu jadnu decu da istraumirate i da im kroz čitavo odrastanje nešto namecete sto nema veze sa mozgom i tako ih samo plasiti, sto može da dovede samo do gubitka samopouzdanja kod deteta. Tipa- nemoj da krenes na ekskurziju dok ne stavis crven konac oko ruke ili pazi ako te u skoli neko popreko pogleda- odmah trci baba gatari da ustanovimo da li je urokljiv. Deca će pridavati vaznost praznoverju bas kao i njihovi roditelji, a to je tek sokantno. Samo će ih druga deca zadirkivati i postace izolovani iz drustva-mislice da su neki cudaci i vesci.
Recice te da preterujem i da sam predaleko otisla, ali nije tačno- imala ja koleginicu ( relativno mlada) koja je odrasla valjda isto uz takve price i onda na posao donosila bele lukove pa bacala po coskovima! Alo!! Usred Nemacke! Naravno, nemci se nasli u cudu.Pa sad vi vidite da li je to normalno.
serb_girl3
(student)
2010-04-22 05:27 AM
Jojjj drage moje od misa napraviste slona. Afrodita koristi reč 'Obrazovanost„ Zajedno sa ”Mentol„ i šta se tu ima pricati. Polako samo nema potrebe za svadlju”
-Layla-
2010-04-22 05:29 AM
Ja nisam sujeverna i ne verujem u takve price, ali neću da osuđujem ljude koji veruju. Mislim, sigurna sam da i ja imam neke svoje bisere koji drugim ljudima deluju cudno.
Draga Serbgirl, uzivaj sa bebom i ne zamaraj se sa teskim mislima, urocima i slično. Bebama treba briga, ljubav i toplina. To je najvaznije i sigurna sam da tvoja beba od svega dobija vise nego dovoljno. Vidis i sama da te ovakve price i verovanja samo bacaju u los trip i na neki način plase i zato ti je moj savet da se manis toga. Uzivaj u majcinstvu i ljubi bebicu!

Promenite naslov ove teme, ja sam se lično isprepadala i razmišljala da li da je otvorim.
-afrodita-
2010-04-22 06:02 AM
kako se ko prepoznao,tako se i javlja..
blonde,svaka ti je mestu,kao i obično:)
ja nemam vise energije za neko opsirnije objašnjavanje,pojedinim topovima ovde možeš da objasnis hiljadu puta a one će i dalje da guslaju svoje.

nego serb i pusta zelja..jeste razmišljale o izlivanju olova..kažu radi sto posto:o))
neobavestena
2010-04-22 06:11 AM
Imala sam vremena da pročitam početni post,i o'ma sam potražila afroditine komentare:-)
Ja se samo sećam da je moj kolega kada mu je dete bilo staro tek mesec dana nosio bebu kod neke babe da joj „salije stravu”?????Šta god to bilo,verovala sam da nema baš neku medicinsku osnovu:-)Sve to ne bi bilo čudno da njegova žena nije medicinski radnik,pa bi trebalo da zna da dete u tom uzrastu plače zato što ima grčeve a ne zbog neke „strave”:-))))U prilog tome:
http://vukajlija.com/salivanje-strave
babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 06:12 AM


serb girl,
vise je nego jasno da ti bebica ima grcice, i moj malisa je tako plakao preko celog dana, sto je redje, jer obično grcevi napadaju nocu. definitvni znak je to što savija nogice prema stomaku.
nama ništa nije 'skroz' pomoglo, ali je definitivno kraj tom mucenju u trecem mesecu, cesce i ranije. ja sam sina dojila veoma često i to je bilo jedino vreme da nije plakao, a trajalo nam je četiri nedelje.
ništa se brini i ne opterecuj se tim praznim pricama.

btw, a tek 'savremene mame' koje koriste 'bogohulno' su mi još smesnije od onih sto koriste 'urok'; lično, ne vidim razliku između nosenja crvenog konca i nazivanja nečega 'bogohuljenjem'.
ima savremenih žena što ne veruju ni u jedno ni u drugo, pa se ne podsmevaju. svako ima pravo da veruje u šta hoće.
Lisboa
(student)
2010-04-22 06:20 AM
Joooj dokle više, aman?

Ja samo mogu da se zapitam šta je sa pravilima koje bi trebalo da važe za ove diskusije.

¨Podsećamo:

Poštujte tuđu privatnost!
Izražavajte se bez uvreda i psovki!
Za pojedinačno obraćanje koristite imejl ili čat¨

Znam da se u svima nama krije i ona tamnija strana, ali zar moramo to ovde da pokažemo, na diskusiji gde žene iznose svoje intimne stvari, probleme i poteškoće, i traže POMOĆ!!??

Dobro, mogu da razumem da često hoćemo da ispadnemo pametne, da pokažemo kako puno znamo, kako smo načitane, dobre mame, i verujem da to zaista u velikom procentu i jesmo... sa druge strane, i to nadmudrivanje, vređanje, osuđivanje, nije strano jer prosto nas raznih ima na ovom mestu, ali zašto ovde da to preovlada???

Nema nadimka koji može da nas sakrije, reči nas odaju! I karakterišu nas kao ljudska bića.

Eto, ja malo odužih, izvini serb girl, nije odgovor na tvoje pitanje. I znam da znaš, jer da ne znaš ne bi ni bila na ovim diskusijama, al evo još jednom da kažem, ne postoje glupa pitanja!
BEHEPA
2010-04-22 07:19 AM
Nemam vremena da čitam postove ali moram kratko da odgovorim.
Oplakujjjjjjjjje se neko ko je pocivsi, ko je umro.
Beba ima grceve, postoje nacini da se ublaze. Prva dva meseca je to razlog placu, najverovatnije, a ne neki uroci. (?!!?!?)
Inače, prava BUDALASTINA !!!! Ne mogu da verujem da danas ima još ljudi koji na svoju decu prenose ovakve gluposti. Uzas!!!

Gledaj bebu dok spava slobodno i pricaj joj i mazi je koliko hoćeš i mani se tih prica primitivnog sveta (zao mi je sto ovim tvoja mama podpada pod to).
oceania
2010-04-22 07:28 AM
Sve one kojima je ovaj naslov morbidan same su krive, jer ne poznaju dovoljno srpski jezik ,dijalekte, arhaicne izraze . ;)) ;)
Da ste znale ne bi se tako isprepadale i uplasile pa sad pravac >> Salivanje straha :

„Donesu se ugljevlje, trave, kravlja balega, još neke ''hokus-pokus'' sitnice, baka izrecituje neku bajalicu, pesmicu i... da, dete posle spava mirno i slučaj je rešen.”

pitanje je: kako naći kravlju baljegu?

serb-girl, ne znam da li u kanadi ima Lactibiane a ovaj probiotic ima najvecu reputaciju , kao najbolji je. Svaki doduse probiotic može da upali tako da kvalitet i nema veze.
Nego, kod nekih beba ovo neće da upali jer imaju aero-kolike.. kod nekih drugih je možda mala netolerancija na nešto sto ti jedes buduci da dojis. Ne znam da li si već izbacila iz jelovnika neke namirnice koje možda iritiraju bebu. .. u stvari, najcesce dok trazis ovako soluciju za kolike one same od sebe prestanu...
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-22 07:33 AM
serb girl , nasa slatka mamice:) ne moras nikom' da se prvadas da li vjerujes ili ne vjerujes, ti si se srećo tek porodila, i sve ti je novo i normalno reagujes, iskrenom brigom za svoje dijete, pa usljed prevelike ljubavi i hormona(a na to dodaj neispavanost i umor) pocinjes u svasta da sumnjas.

nemoj se puno uzrujavati šta ti ove tete ovdje kažu,sto te ruze i pitaju se da li si normalna, poslusaj savjete ovih finih zenica i nastoj da radis kako su te one uputile.

nemoj se nervirati i pazi bebu, a nemoj ni na mamu da se ljutis jer ona je to rekla iz najbolej namjere

good news, posto su grcevi poceli rano rano će i da se zavrse:)

u babie's r us imaš da kupis swaddle me ili je umotaj u reciving blanket okreni je prema sebi da joj se ugrije stomak, tako ćeš je smiriti, ja sam svoju bebu znala da držim tako dok spava po danu, slobodno je drzi i nosaj tako malu bebu ne možeš navici na nosanje.

love
sharlota
NavyGirl
2010-04-22 08:00 AM
Joj i ja sam pomislila svasta kad sam procitala naslov, međutim ono totalno druga prica, sva sreće. Što se tiče teme, pa sto brisati, ovo su uvek i interesantne teme :)))) Lično me ne zanima ko u šta veruje i kakvih se obicaja drzi, svako ima prava da radi šta god hoće dok se to na direktan ili indirektan način ne tiče mog deteta, a kad krene da se tiče onda je već druga prica.
Znaci moram da vam ovo ispricam, jer koliko vidim niko nije ništa slično napisao a prosto je za neverovati. Znaci muž i ja totalno ne verujemo u sve te stvari oko uroka, i rodi nam se malecka, mi u inostranstvu, sva sreća daleko od rodbine i svih mogućih i nemogućih komentara i ubrzo posle par nedelja krenuli grcici i sa tim i plakanje i evo je javlja se moja svekrva. Sva sreća nije meni ništa rekla (valjda je znala kakv će biti moj komentar) već muzu, da posto toliko place mi najbolje da uradimo sledeće: pazi sad, prvo da stavimo ispod detertovog madraca NOZ, znaci ne zezam se pravi noz, cen belog luka, crven konac, još par nekih stvari i koliko se secam pored krevetca flasu vode !!!??? Ja ne da sam ostala bez teksta nego strasno. Mislim molim vas ko još stavlja noz ispod detertovog kreveta ???? Ajde još i razumem crveni koncic, ali bas ići do ovakvih detalja, ja sam bukvalno ostala bez teksta. Naravno, mi ništa od toga nismo uradili, stomacic prosao posle dva meseca i sve bilo Ok.
kriska
2010-04-22 08:34 AM
Jedva sam se usudila da otvorim ovu temu. Ja sam jedno svoje dete oplakala i ne daj Boze nikome!

Pored svog tog mog bola i patnje tad su me strasno nervirale neke babetine koje su mi ispirale mozak da nam je neko napravio nekakve vradzbine, pa čak su pojedine bile toliko nevaspitane i primitivne da su konstatovale da smo moj muž i ja pocinili neki greh ili nasi preci, pa nam se zato to desilo.

Ne verujte u te budalastine, nema ništa od toga!

Svaka beba dok je sasvim mala ima grceve u stomaku, to je normalno i brzo će proći
Samo malo dok ne ojaca i organizam se ne prilagodi novoj sredine izvan majcinog stomaka.
Kad beba ima grceve pomaze da se u blag caj od kamilice stavi zrno-dva
kima. Mom detetu je to ublazavalo grceve.
shille
(prevodilac)
2010-04-22 09:10 AM
@oceania- mi znamo srpski jezik i znamo da na srpskom oplakivati znaci tugovati, tj. plakati za nekim ko je umro.Sama ti reč kaže. Uzmi Vujakliju pa vidi tačno šta piše. Za to znacenje koje ti ovom glagolu pridajes ja stvarno ne znam, nisam se do sada još bavila semantikom jezika vestica.

@babyshamble- Slazem se da je tvoja odluka da li ćeš i u šta ćeš da verujes, ali poredjenje gde asimilujes crnu magiju u pravoslavlje ti ne stoji i nije tacna.

Izraz „bogohuliti” je inače bio sasvim prikladan kontekstu u kojem je naveden.

Pozdrav
shille

PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 09:16 AM
Vanderbilt

Pošto nisam budista, stvarno ne znam šta se kod njih govori - to, ako te zanima, najbolje da se raspitas među budistima jer ocigledno da su varijacije na temu zastupljene u skoro svim svjetskim kulturama.

Ako ne vjeruje u Boga, pa ne znam šta se onda „cita” - možda nešto od Alekse Santica? :)) Hahah otkud znam...možda možeš i samo da brojis??

PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 09:24 AM
Vidim ja da ovdje ima poprilično MODERNIH kenjatorka:) Šta ste se poplasile, 'ajde? Mozete i dalje da vjerujete u šta želite, to je bar individualno za svakog covjeka. Sve pokondirena tikva do pokondirene sto su sad najpametnije odjednom, a sva stara znanja, obicaji i ostalo su apriori „babske price”. Dobro je u zivotu svasta znati, zlu ne trebalo.

PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 09:27 AM
Afrodita

A čula sam ja i za izlivanje olova - ali to se navodno radi da se „skine” strah, npr. ako te uplasio pas ili šta ti ja znam. Ne bih ti znala u detalje - ne mogu ni ja sve da znam, je l:)
NevernaBeba
2010-04-22 09:34 AM
Serbgirl, vjerovatno ti bebach ima grcice kakvi uroci, oplakivanje, kakvi bakrachi:-) Ja sam svoju curicu isto utopljavala, tako da osjeti sigurnost i toplinu kao u maminom stomaku i nikad, bas nikad nije imala grcice, niti te napade placa. Probaj i ti, umotaj je, evo gore su ti mamice tačno opisale pa da se ne ponavljam.
A inače, šta reci za ženu koja ima obraza neciju majku da nazove mentolom..ja kulture ti i zalosti savremena gospojo:-)
Što se mene lično tiče, ne vjerujem u ovakve stvari, ali isto tako nemam ništa protiv onoga ko u ove stvari vjeruje i praktikuje. Neka radi ko šta hoće dok god mene i moju porodicu ne dira, sto bih ja nekoga vrijedjala i napadala samo zato što ne misli kao ja.
kriska
2010-04-22 09:36 AM
PustaZelja, koliko je tebi godina? U kom vremenu ti živis?
Ja mogu da shvatim neuke i nepismene babe koje ne umeju da procitaju ništa iz oblasti medicine i nauke i kojima je svaka bolest vradbina i kazna od Boga, ali mlade ljude koji veruju tim babama ne mogu da razumem.
Republica
(®)
2010-04-22 09:38 AM
Ja moram da priznam kad sam juče videla naslov nisam se usudila da otvorim jer sam pomislila Serb...najgore.Nisam imala stomak za sinoć da to ponesem sa sobom u krevet.Sad kad sam videla broj komentara , rekoh dan je lakshe ću podneti.

Uhhhhh , ko shto rece Krishka ja sam moje ove dve izgubljene trudnoće oplakala moje bebe, i ako su bili samo embrioni.

Ne zezaj se sa pricama majki.Pa moja majka ne bi smela da mi kazhe tako neshto i (ako a to ne znam tako misli).A ne verujem.
Čak mi vishe i ne zamera shto dete nisam krstila ali evo sad ćemo momka na leto.

Da se nadovezhem shto je JoannaL dole napisala na temi kod Psihologa to je najslikovitije opisano:„Vasa bebica nema pojma da je zasebna jedinica, ona i dalje misli da je deo maminog tela. Za nju trudnoća još uvek traje i to traje bar 4 meseca kada se bebe polako bude i shvataju da su zasebne od mame. Tada krecu drugaciji strahovi i problemi.Zato je od izuzetnog značaja da sada beba bude uz mamu.”

Prema tome dobro doshla u svet roditeljstva!I izdrzhi do kraja...;0))
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-22 09:44 AM
saljevanje strave radi sto posto, znam iz licnog iskustva
kada sam bila mala, meni je nana fehma jednom stravu uspjesno salila

'fala joj i slava:) od tada se više ne plasim mraka,ali sam se dugo poslije plasila salivanja strave:)
-afrodita-
2010-04-22 09:51 AM
sharlota,ja se nadam da je ovo ironija
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-22 09:55 AM
šta ti mislis?:)))

safira
(.)
2010-04-22 09:57 AM
Zezajte, se zezajte, ali je Vlaska odmah posle Vudu...;)
Republica
(®)
2010-04-22 09:57 AM
Heheheheh Sharlota ja da bih skapirala ironiju ...mora mi se objasniti shta je „saljevanje strave”...;0)))
Republica
(®)
2010-04-22 09:59 AM
U da,Vlase zaobilaziti u velikom krugu...;0))
Ne mislim shovinisticki već ...pusti ti to ...;0))
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 10:00 AM
Kriska

To sto ti nešto ne možeš da razumijes, ja ti tu stvarno ne mogu pomoći.

Generalno, bilo šta u šta neko vjeruje, ako zaista vjeruje, to i radi. Pa makar to bio i običan kamen. Znaci, svaki predmet ima tek onoliko „moći” koliko mu ga mi damo. Pa tako za nekoga ko zaista smatra da će crven konac oko ruke da ga stiti od uroka, to kod njega i radi. Kod onoga ko ne vjeruje, to naravno da ne radi - jer nije bitan konac u čitavoj prici, bitno je stanje svijesti i vjera. Pa sad, šta god ko da nosi, ili stavlja ispod kreveta, ako misli da mu to pomaze, ko sam ja da mu kažem da vjeruje u gluposti?

Npr. crven konac - ja ga lično nisam stavila svojoj cerci, ali stavila joj ga moja mama. A posto meni nije bilo bitno, dok su mama i moj muž bili za to, ja se nisam protivila. Nije mi crven konac na njenoj ruci uopste smetao. Zatim, svojoj bebi sam pricala/tepala uvijek onako kako sam i osjecala, međutim nije me ljutilo kad neka starija žena joj kaže „joj kakva si ruzna, govno ti na nosu, itd.” jer znam odakle poticu ta vjerovanja i znam da joj ne misli ništa loše. Neke bi se mame možda naljutile, šta znam, ja imam razumijevanje za ta stara vjerovanja. Mene lično ne pogadjaju niti mi smetaju.
Republica
(®)
2010-04-22 10:06 AM
Ok hajde ti sad meni objasni Zheljo...u cemu je razlika od crvenog konca ili obuci detetu neshto crvene boje?
Da kazhemo da boje imaju terapeutsko dejstvo.
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 10:07 AM
Out, lepoto,izvini ali stvarno nisam strucna da se bavim tvojom dijagnozom. Vidim da ti sama lepo resavas sve probleme, kao u Kolaricu Panicu - sama sebe i zaplices i rasplices pa ne bih da ti kvarim samozadovoljavanje. Sa tobom je bolje ne imati posla, možda i zapalis od tamo i dodjes ovde da naredis mom sefu da perem WC...nikad se ne zna. Sto da rizikujem zbog ebenih vradzbina :)))
Ne pijem kafu i ne deprimiram se radi replika na diskusijama kao neki ali čini mi se da te tvoje metode /kafa, gasenje kompa/ koje upraznjavas kad se ovde iznerviras nisu od neke valjanosti, pa i sama vidis da ti često nije dobro čak ni posle toga. Nego,probaj ti moju metodu - dobar sex sa muzicem SVAKO vece, videces da nećeš biti tako nadr-kana.

A za ostale sto salivaju strave i prave kolace od olova -mislim, šta reci a ne zaplakati :))))

kriska
2010-04-22 10:20 AM
Nemojte tako, ja sam iz Vlaskog kraja :)
Nisu svi Vlasi neuki i neobrazovani, ali istina ovde sam se nagledala svega i svačega.

PustaZelja, nemoj molim te pogresno da me shvatis, nije mi namera bila da te uvredim.
Pre svega nasa pravoslavna vera ne podržava i kosi se sa paganskim obicajima i verovanjima, pa mi nije jasno kako Pravoslavac koji veruje u Boga može u isto vreme da veruje u vradzbine i gatanja?

Naravno, svako neka veruje u šta hoće, ja samo kažem da ne razumem ljude koji pored ovolikog napredka tehnike, nauke i medicine mogu verovati u vradzbine.
To sto ja to ne mogu da razumem ne znači da sam u pravu.
Verujte ljudi, ako to doprinosi vasem opstem zdravstenom, psihickom i mentalnom stanju.
Nemam ništa protiv ljudi koji veruju.
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 10:23 AM
Republica

Pa ne mogu ti to reci jer za mene tu nema razlike (u kontekstu u kom ti pricas): cvren konac za mene nema nikakvo znacenje, dok zna se za šta sluzi odjevni predmet, pa bilo kakve boje bio. Za nekoga crven konac sprijecava uroke, bas kao i kad bebi obuces nešto naopako. Za mene ne, ali razumijem zašto za nekoga da. U sustini, nemam ništa protiv praktikovanja tih stvari sve dok se fizicko zdravlje bebe ne dovodi u opasnost - znači da joj se radi/stavlja nešto sto može da je povrijedi.
safira
(.)
2010-04-22 10:24 AM
„joj kakva si ruzna, govno ti na nosu, itd.”

Alo, žene, pa da li je ovo normalno...
safira
(.)
2010-04-22 10:26 AM
E Pusta Zeljo, bas takve stvari, tipa konci i brojanice, mogu bebu povrediti...bebe sve trpaju usta, veruj nije nemoguće da skinu to oko ruke i strpaju usta...
Republica
(®)
2010-04-22 10:28 AM
Kriska a za svaki slučaj ne bi mi zamerila da kad dodjem u tvoje krajeve obucem haljinu naopako da se vidi etiketa i da se onako obmotam crvenim koncem...zlu ne trebalo...;0)))

Nego kakav crni kolac od olova???
Zhene mozhemo da se shalimo na ovu tamu sad ali malo zdrave pameti molim.

Vazhi Zheljo...:0))
Republica
(®)
2010-04-22 10:32 AM
Blondinka, mila ti nema shta da brinesh ...nalijesh se onim Sarajevskim Kiseljakom i milina...svi uroci skinuti...;00))
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 10:33 AM
kriska

Nemoj uopste da mislis da si me necim uvrijedila. Nisam ja od pamuka pa da se tako lako vrijedjam.

Da ne bih dublje ulazila u pitanje vjere, religije, Boga, itd., pokusacu da ti dam kratak odgovor: za mene je sve sto na Zemlji postoji od Boga. Znaci nešto sto prvobitno pocne kao ideja u necijoj glavi i kasnije se materijalizuje. Do samog covjeka je u koju svrhu će koristiti predmete koji su mu na raspolaganju: neko će u kuci da živi i podize porodicu, a neko će opet da možda kidnapuje nekoga, lisi ga slobode i izivljava se nad njim u toj kuci.

Neko će nozem da odsijece hljeb, a neko će nozem da ubije drugog covjeka. Neko će da salije olovo da ti skine strah, a neko će da to isto olovo koristi da ti baci sihre.

Znaci, fokus nisu predmeti već njihova upotreba od strane ljudi. I sve dok je ta upotreba sa pozitivnim namjerama, ja sa tim nemam problema, a ne mislim da ih ima Bog.
Isidora_C
2010-04-22 10:36 AM
ha, ha, dosli smo i do sihira. blondi, lako je tebi kad su ti hodJe i nene blizu... nama, ostalima, bolje da obucemo gace naopako :)))
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-22 10:38 AM
pa ta nasa sujevjerja i gatke se znasnivaju na istom principu kao i vudu na licnom vjerovanju.
nedavno sam gledala film u kojem se prica vrtila oko vudu „carobnjaka” navodno ova magija pocne da djeluje na žrtvu tek onda kada žrtva pocne da vjeruje u nju.

afrodita, ja sam se već izjasnila da ne vjeruejm u praznovjerja, mada imam razumjevanja za nas svijet(narodna vjerovanja i obicaje) koji vjeruju u amajlije i plase se uroka

vlaska magija(to mi je bas onako ogavno i primitivno,caki zlo) ne znam šta je to tačno, mi u bosni smo ipak malo blize becu, a i bec je bio kod nas koliko toliko- ostavilo traga tako da
nisu sve bosanke glupe niti zalupane, čak volimo i svileno rublje

silni momci sto po beogradu poludise za njima i njih su majke bosanke rodile i odgojile, nisu ih rode donijele

sega mi ovaj lokal patritizam, nema veze navikli su bosanci da budu glavni junaci u svakom vicu:)

poz
-afrodita-
2010-04-22 10:40 AM
ne bre,carape ostaju,da ne nazebe :o)
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 10:41 AM
Pa safira ja još nisam čula za slučaj gdje se beba udavila cvrenim koncem koji je skinula sa ruke. Dok sam čula za slučajeve gdje je beba iscupala midnjuse iz usiju i za infekciju istih. Onaj ko bebi stavlja crven konac oko ruke će, nadam se, da pazi da konac nije dovoljno velik da može da se skine bez da se prereze, niti da je uzak pa da steže bebinu rukicu. Moja mama je npr. mojoj cerci napravila „crven konac” od vunice, a to beba nikako nije mogla da pocupa - i ja sam makazama morala da ga skidam na kraju.
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 10:47 AM
E upravo tako sharlota, sve te crne magije tek mogu da djeluju ako pocnes da vjerujes u to. Znaci ako se neko utripuje kako su mu bacene sihre ili napravljen zapis ili šta ti ja već znam šta, onda mu on svojom vjerom daje snagu, i onda se i dese te ruzne stvari. Naivno bi bilo reći da to ne postoji niti da ne postoje ljudi koji se time bave. Ali bitno je vjerovati da to na nas ne može imati uticaja jer je protiv naše volje, a Bog nam je dao izbor, a ako je protiv naše, onda je i protiv Bozije, a protiv Boga se ne može.
-afrodita-
2010-04-22 10:52 AM
heheh,al pusta zelja vlada terminologijom:o)

ti si čini mi se profesionalac u ovoj oblasti,izgleda si profi „skidacica” i „izlivacica” ?

kriska
2010-04-22 10:53 AM
Republica, izvoli bićeš mi drag gost. Vlasi su veoma miroljubivi i gostoprimljivi.

Hvala PustaZelja na razumevanju. Lepo si ovo objasnila.
Ja verujem u izreku da ako verujes u madjije one će te i zadesiti, a ako ne verujes ne mogu te ni dotaci.

Moja cerka studira entropologiju i na fakultetu imaju predmet religija. Puno seminarskih radova je napisala iz oblasti religije, ja sam dosta toga procitala i zaista je to interesantna nauka.

Nešto sto je veoma istinito i upecatljivo je to da su ljudi od davnina izmišljali razne obicaje i verovanja, kako bi olaksali sebi u nedacama i teskim trenucima koje zivot nosi.
To veoma pozitivno utice na ljudsku psihu i pomaze da covek skrene negativne misli, da bar na momenat zaboravi na nedace koje su ga snasle i nastavi da živi.

Republica
(®)
2010-04-22 10:57 AM
Krishka, hvala, znam ...;0))
Nisam htela da generalizujem nadam se da si me skapirala već sam se nadovezala shaljivo.E sad nakon ovog shto si napisala:

„Ja verujem u izreku da ako verujes u madjije one će te i zadesiti, a ako ne verujes ne mogu te ni dotaci.”

Znam da imam prirodni imunitet na iste tako da ću doći bez prevrnute haljine...;0)))
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 11:00 AM
Koliko dajete za informaciju koji je hodza u Saraj'vu najbolji za sihre, kisele vode, olovo i svilen konac srbijanski kroj, sitna zica, vezak tanak...
Ebiga, omaklo mi se:)

ps.a marama svezana oko glave za protivseksualnu glavobolju - ostaje ili se skida?
safira
(.)
2010-04-22 11:02 AM
Kriska, ništa loše nisam misla, zemljakinjo ;)
Isidora_C
2010-04-22 11:03 AM
zezaj se ti, narod vjeruje jer nekad se dese i koicidencije. majka mog prijatelja, muslimana, se npr. postarala da se bace sihire (zle čini) po stanu prije nego sto su ga napustili. prvi hrvat koji je usao u stan je u saobracajnoj nesreci izgubio dvije kcerke. kad se on iselio, uselio se drugi hrvat i on je nesrecnim slučajem izgubio sina.
sada niko te ljude, muslimane, ne može ubijediti da se radi o slučajnostima, a i hrvati su poceli pomalo da sumnjaju u svoj zdrav razum.

kasnije je ta ista žena isla hodJi da joj napravi zapis ne bi li joj se kcerka udala i sin ozenio, ali zasad nema rezultata, iako prijatelj već odavno nosi potkosulju naopako – za svaki slučaj! :)

u nasem (srpskom) brdsko-planinskom kraju (tenk ju, afrodita) se smatra da su uroci nešto sto, uglavnom, pogadja muhamedance, mada mi je tata pricao da su i njemu govorili kako je ruzan kad je bio mali. zaboravila sam ga pitati da li je stvarno bio ruzan :)

p.s. srbgirl, mi se samo malo zezamo. ne zamjeri mami sto vjeruje u tako nešto – i nju je neko tome naucio. tebi neka na jedno uho udje, a na drugo izidje, a bebicu nosi kod doktora ako stvarno puno place.
-afrodita-
2010-04-22 11:04 AM
ostaje ofkors - da drzi viklere:)
serb_girl3
(student)
2010-04-22 11:06 AM
Joj taj crveni koncic nosi i moja cerka oko ruke, jer joj ga je moja mama stavila. Nisam to htela da joj uskracujem posto znam da će moja mama bolje da spava. Do sada ko god je bio oko bebe tepao je 'kako si ruzna', ako bi neko rekao kako je slatka mama bi odma 'govno ti na nosu' hehe i šta da covek radi. Primetila sam da vecina ljudi veruje u to.
Ovaj naslov teme me sada strasno iritira pogotovo kada mi svi kažu na šta ih asocira, okrene mi se zeludac...Moderatori su se malo uspavali, pa ni da promene naslov.
safira
(.)
2010-04-22 11:07 AM
He, he, zato Vlajne nisu cule za protiv seksualnu hlavobolju.
safira
(.)
2010-04-22 11:09 AM
Mod neće skloniti naslov, sklonice temu, po svemu sudeci.
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-22 11:11 AM
ja sam zapis vidjela u shoping mallu, neki dan smo setali i navratili da nešto gricnemo,kad na frizideru stoji uramljeni zapis za hairli biznisa:))

Republica
(®)
2010-04-22 11:14 AM
Isidora , rodice ti tvoje ...ti malo malo pa me prepadnesh ...;0))
Idem da kazhem susedu da „cisti” kucu jer je pre njegovog useljenja opaka baka zhivela i umrla u njemu a 25 godina radila kao med. sestra u Africi za lekare bez granica...;))))
Evo raspade mu se i drugi brak sa dvoje dece ukupno 4 iz oba braka i odao se alkoholu...:( A pazi i ona je bila alkoS.
-afrodita-
2010-04-22 11:18 AM
samo mu kaži da nosi gace naopako i nema frke:p)
babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 11:24 AM


shille,

prikladan je iz tvog ugla, iz je mog na primer, sasvim neprihvatljiv.
u principu, nikada ne komentarisem nečije verovanje u bilo šta, ali ti verujes u jedno, a njoj se podsmevas za drugo, a ima i trećih kojima je to isto. samo zbog toga sam reagovala.
zar nasi manastiri ne prodavaju crvene narukvice za bebe?
i koliko puta sam videla bebicu da se krsti sa crvenim koncicem oko ruke, ne smeta to pravoslavnim popovima, pa sto bi tebi smetalo?
neka svako veruje i upraznjava ono sto želi.

btw, vujaklija je recnik stranih reci i izraza, pa reč sa srpskim korenom tamo nećeš naći ;)

pozdravko
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 11:25 AM
Afrodita

A pa kad je covjek nacitan, onda vlada terminologijom. :) A ti ostaj u zdravlju da držiš viklere na glavi.
Republica
(®)
2010-04-22 11:27 AM
Hehehhe da ne prevrne on gace na meni...:0))
Dobar dan komshija molim vas za vashu bolju buducnost i sreću u buduce nosite gace naopako...hocete li mi pokazati kako susedo...;0))

E a super je lik.Pazi dodje on kod mene jako bi voleo da ode na odmor i obice nashe krajeve i tako on Hrvatska ,Bosna,Srbija, Crna Gora a da zaboravih Sloveniju a i on je zaboravio da je proshao kroz nju...;0)) pa kazhe on uhhh covece shto juzhnije sve bolji narod i tako on zaglavi u Albaniji...hahahha 5 dana mu trebalo da izadjei iz nje pritvorili njega i devojku mu ...sumljivi mu bili ...shat će sad tu neki holadnjani u dobrim kolima u nashe krajeve.
Prepao se jadnicak...;0))
Sad stalno brine kad ja krenem dole da slučajno ne napravim greshku i odem u Albaniju...;0))
kriska
2010-04-22 11:28 AM
hahaha... Safira zemljakinjo, nemamo mi Vlajne pred i post seksualne glavobolje.
Mi imamo magicni napitak i vlasku bajalicu koji na muske deluju jače od magneta :)))
Republica
(®)
2010-04-22 11:31 AM
E pa sad Kriska kad ulazimo u te vode u cemu je magija?
Ovaj moj reaguje na dobru zadnjicu ...shta josh treba da znam...da barem eto pored toga kako da zashtitim bebu znam kako da 'magnetishem„ mushki rod...;0))) ”
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 11:35 AM
Eeeee kad bih ja samo pocela da pišem o bliskim susretima sa vradzbinama, itd. :)))

Što se hodza i zapisa tiče, opasne su to rabote. Nisu zapisi samo losi, mada ih ljudi najviše koriste u te svrhe. Ali evo jedan dobar upotrebni primjer. Elem, onomad kad je moja baba bila mlada žena i rodila prvog sina - koji se kasnije sa 2 god. utopio u bunaru - čula sam price kako je baba bukvalno bila skrenula. I ona mi je sama pricala jednom da bi u tom periodu, posto noćimanije spavala, često čula kucanje na vratima i glas njenog sina kako joj govori:„mama, otvori mi, hladno mi je.” I kad bi ona otvorila vrata, njega naravno nije bilo, ali bi ispred vrata bili neki mali zeleni ljudi??? koji bi je, kako ona kaže, uzeli za ruke i odveli put sume (a baba je tada zivjela u jednom selu pod Vlasicom). I djed kaže da ju je x puta isao po noćitraziti i zaticao je kako sjedi u sred sume na panju. Srećom, nikad joj se ništa loše nije desilo u sumi obzirom da je bila puna vukova, itd.

Uglavnom to nju nije prolazilo, i onda je djedov brat otisao u susjedno selo po hodzu, koji kad je dosao, nešto je citao, pravio zapis, šta li, a baba je u tom momentu toliku snagu imala da su je jedva 3 muskarca uspjela savladati. Uglavnom, kaže pokojni djed, da kad je hodza zavrsio, baba bila mirna ko bubica i vise joj se nisu oni sumski izleti desavali.

-afrodita-
2010-04-22 11:38 AM
Dzizes!
odoh da spavam,ovo je već previse za moj zeludac..
marissa
(dizajner)
2010-04-22 11:42 AM
Kriska, jako, jako mi je zao :((((((((((((

Blondinka i Afrodita, znate kako se kaže, oni koji se s'eksom hvale i stalno o tome pricaju uglavnom ga nemaju dovoljno. Isto kao i muskarci velicinom.
kriska
2010-04-22 11:45 AM
A verujes Republica, verujes!? :)
E pa taj vlaski fakaturi ne može da se prenese preko interneta.
Moras na licu mesta da se nadjes :)))
Republica
(®)
2010-04-22 11:46 AM
Zheljo, a da objasnomo to i ovako.
Nervni slom.Nakupljena bolna osecanja padaju odbrane i cap.
Poremecena realnost, halucinacije...:(
kriska
2010-04-22 11:47 AM
Marissa, ne razumem šta ti je zao?
babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 11:48 AM

pusta zeljo,
ti mali zeleni, ma mora da je bio E.T. glavom i bradom,
posle onog pozdrava sa drew.
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 11:49 AM
Republica

Pa slazem se ja sasvim, međutim poenta je da je to sve prestalo kad joj je hodza uradio taj neki zapis. E sad da li je slučajnost ili nije, ja ne znam...
kriska
2010-04-22 11:50 AM
E da izvini Marissa, sad sam shvatila.
Malo sam se zanela u sali, hvala ti dusice. Ja pokusavam da zaboravim, mada teško. Šta da se radi, živeti se mora.
Republica
(®)
2010-04-22 11:50 AM
Babyshamble, ne diraj mi E.T -a nije on bio zelen...;0))
On je uvek dobrodoshao podstanar kod mene...;0))

Krishka...pssssssT..;0))
Ma yok josh mi ne treba ali kad si krenula da pominjesh , ko velim gde je magija, shta je magija?...;0))
marissa
(dizajner)
2010-04-22 11:53 AM
Mislim da bi se ova tema stvarno trebala izbrisati, fuj.
A i čini mi se da je Pusta zelja neki skriveni moderator sa emigracije koji potpaljuje vatru ovde i posle se cepa od smeha, tuzno.
blondinkaBelow viewing treshold. Show

blondinka
(avanturista)
2010-04-22 11:57 AM
Marissa, djes ba prognosticarko :)))

Kako si ti to samo sve dobro povezala, mislim seks i ne-seks...ili, ups, da nisi gledala u olovo pa ti se prikazao MM kako drema sredom, četvrtkom a bogami i ostalim danima pored mene uspaljenice. Avanturistkinje :)))

:))))))

Pusta, ja mislim da ti nas sve ovde zaebavas.

Odoh da si nabajam jednu dobru sniclu, ne zamerite sto ću odsustvovati sa ovog naucnog skupa do daljnjeg.
Manu_chao
(u tranziciji)
2010-04-22 11:59 AM
Auuu, kakvu sam zurku propustila!

Nego, neki što se ovde lece vradzbinama koliko se secam ranije savetovase da se deciji nestasluk leci batinama. Te nikove totalno preskacem, u stvari ih čitam cisto jer su smesniji nego televizija sa svojim umnim replikama.

Serb, dobila si dobre savete oko grceva, a mamine with all due respect ubuduce preskaci, ili ih najpre dobro testiraj na zdrav razum.

babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 11:59 AM

zaklela bih se da je bio zelembac!
Republica
(®)
2010-04-22 12:01 PM
Ok, razvezo se crveni konac shale ovde...ode nit...;0))
Kad smo već kod shnicle:
Pricaju shnicla i sarma:
Blago tebi veli sarma shniclo , tebe svi tucaju!
Pa ko ti kriv kad si smotana...odgovar ashnicla!

PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 12:02 PM
Ne znam za male zelene, s njima se još nisam srela. :) Nadam se da i neću.

A znate da kažu da ako nađeteu svojoj kuci zapis ili tako nešto, ima „procedura” šta se radi da se otkloni i kad se to uradi onda se sva ta negativna energija vrati onome ko vam je namjenio/napravio taj zapis. Pricala mi muzeva rodica kako je posla da pere zavjese i nadje pri dnu ubacen komad olova u porub. Ona se pravo iznenadila jer zna da ga nije ona tu stvaila posto ih je sama sila. Ali, posto je znala sto-šta o ovim stvarima, ona to olovo baci po protokolu - pricala mi kako, ali mene nije toliko zanimalo pa nisam bas zapamtila. Znam samo da se to kao baca iza ramena uzvodno na rijeci... pojma nemam. Uglavnom, „legenda” kaže, da se poslije toga, vrlo brzo, ta negativna energija vrati onome ko je to napravio. Ona već sumnjala u jednu ženu, i za 2h cuje da ju je strefio infarkt. E sad, naravno da može da bude puka slučajnost, ali eto... ima, desava se. Meni stvarno nije jasno kako nekom padne uposte na pamet da pakosti drugome i bavi se tim necistim stvarima...ccc Bas svakakvih ljudi ima.
Republica
(®)
2010-04-22 12:04 PM
Baby, nemoj da se kunesh ...nije:D

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/mar2009/8/1/ET_53686645.jpg
Vidi ti to srce od glave i ove krupne okice...odmah da ga usvojish...;0))
Republica
(®)
2010-04-22 12:07 PM
Zheljo, shibam ja odavde...;0))
BokTe eto ti prednosti zhiveti i biti odgajan u gradu.
Ima i to svoje mane ali covece barem ovakve stvari neće da te strefe...;0))
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 12:08 PM
Nemam ti ja vremena marissa za moderatovanje:))

Ali Republica me podsjeti da je vrijeme da se nešto jede.

A ja stavljam tacku na ovu temu (s moje strane), jer se reklo i previse.
kriska
2010-04-22 12:09 PM
PustaZelja, ja tek sad shvatila tvoj smisao za humor!
Šta ću kad kasno kapiram, godine me stizu :)
tweety_m
(?)
2010-04-22 12:23 PM
Moj sin je od kumova dobio kad se rodio malu crvenu brojanicu.Ja mislim da prave crvene jer djeluje malo morbidno da dijete ima crnu.Brojanicu ne nosi i nije nosio ali sam je stavila u kutiju sa narukvicom koju je dobio (isto ne nosimo) i ostalim zlatom.
E sad da vam ispricam kad je već tema dotle dosla.Moja drugarica skonta da joj faks ne ide od ruke i pozali se nama jednom (njena mama i ja smo tu bile) kako je jedini odgovor da joj je „nabaceno”kako znaju reci u Bosni.Na šta njena majka pocinje da se smije i isprica nam sljedecu pricu.Majka joj je sa sela iz Bosne narvno gdje je 90 % uvijek za sve izgovor sihra.Naime imali oni kravu i krava davala slabo mlijeka i njeni roditelji odu kod hodze jel te da vide šta se desava.To je bilo 60-tih godina.Hodza prouci i da im zapis u crvenom platnu i kaže da stave negdje u stalu gdje krava bude.Drugaricina mama ode i zaviri jer nije mogla da izdrzi interesovalo je šta piše, odsije platno unutra papiric i na papiru piše „krava krava, budi prava, kad si prava tad si zdrava”.
Da li je ovu pricu izmislila od moje drugarice mama da bi je ubijedila da su to gluposti ili se stvarno desilo ne znamo, uglavnom drugarica poslije toga zagrija malo jače stolicu i zavrsi faks.
babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 12:28 PM

hahah tweety, odlicna prica.
pa i hodza je co'ek od krvi i mesa, još je i stihoklepac.
marissa
(dizajner)
2010-04-22 12:40 PM
Ja u ove gluposti ne verujem i nikad ni nisam jer nije bilo toga u mom okruzenju dok sam odrastala a ni sada. Ali ako se pusta zelja zeza i potpaljuje temu neke clanice će možda i da poveruju u to i stvarno bezveze je zezati neke mamice koje su dodatno pod uticajem posporodjanih hormona.

Blondinka to što potenciras koliko dugo si ucesnik diskusija ne daje ti za pravo da rasterujes druge ucesnice. Zbog takvih dezurnih napadaca ja sve cesce odlazim na druge vise prijateljske forume gde moderatori u startu upozore takve. Zao mi je zbog toga jer sam i ja dugo na Serbian cafeu i zahvaljujuci ovom sajtu upoznala sam neke divne ljude ovde u inostranstvu. Na tim drugim forumima nema bas puno diskutanata iz emigracije, sto mi naravno nedostaje, ali je bar friendly.
blondinkaBelow viewing treshold. Show

blondinka
(avanturista)
2010-04-22 12:53 PM
E pa, draga Marissa, onda za tebe vredi ono za igumana i manastire :)))
I ne okreci se, sine! :)))))
Evo, sve su se rasterale, samo su u begu ostavile 150 postova:)))

Uf sto je bila dobra snicla. Dooooobra!
ruzna_
2010-04-22 01:01 PM
Neverovatno je da te nazovi obrazovane diskutantkinje imaju rečnik ko neko ko nema ni dva razreda osnovne! O kulturi i poštovanju drugih na ovom forumu da i ne govorim..
Svako ima svoje mišljenje sa kojim se možemo, ali ne moramo složiti, ali vređati ljude je dno dna. Zbog čega su primitivne, neobrazovane i glupe žene koje veruju u uroke?!
Znam mnoge ljude koji u to veruju, koji su obrazovani i sposobni. Žao mi je što to tako moram napisati. Sama mislim da nešto „ima”.
Neko veruje u Boga, neko u babe, neko u sebe, pa šta bi bilo da smo svi isti?!
shille
(prevodilac)
2010-04-22 01:09 PM
@babyshamble

Vujaklija, Milan (1988):Leksikon stranih reci i izraza dopunjeno i redigovano sa etimoloskim recnikom srpskog jezika, sveska I, Beograd, SANU

Pozdravcic i tebi :)
Vagabundo_
((bas_tako))
2010-04-22 01:17 PM
Malo sujevjerja nije na odmet:)

Niti su lekari Bogovi,niti je savremena medicina svemoguća,pa ponekad je covek primoran da pokusa i sa narodnim lekovima,bakinim savetima,a i sa prevrnutim carapicama,koncicima...i ostalim zezalicama.
Ako ništa sugestivno možda može biti i od koristi:)

Bas sam primetila da je Michael Jackson nosio brdo nekih amajlija po sebi,Madonnina deca takođe one crvene koncice oko ruku i još dosta Holywood-skih medijskih licnosti koriste ove „brdoplaninske ”obicaje:))

E sad da li su oni primitivni,zaostali i mentoli,presudite sami?

Ne verujem u ovakve stvari ali i ne osuđujem one koji veruju.
Jer covek ipak treba verovati u nešto,ja jedino verujem u Boga,a opet ne zameram ni ateistima,jer ni jedno ni drugo nije dokazano!




babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 01:33 PM


shille,
prvi put to čujem, jer mi nemamo etimoloski recnik-
možeš li staviti neki link, jer koliko znam, kod nas se tek sad radi na prvom etimoloskom recniku (samo) srpskoga jezika, ako zanemarimo recnik petra skoka (srpsko-hrvatski).
ne znam do kojeg slova se doslo, ali je 'a' objavljeno tek 2003., koji je zapoceo p. ivica, a u izdanju sanu (prva sveska).

zato mislim da si nešto pomesala.

shille
(prevodilac)
2010-04-22 02:16 PM
@babyshamble

Ovako, to je jedna moja stara kupusara s faxa sto smo dobili kao skripte dodatno sa Vujaklijom, verovatno može da se nadje na platou ili na faxu da se kupi ( mada je to iz 1998 god) Na zalost, nemam link nikakav, ne mogu da pronadjem na netu. Piše : Katedra za srpski jezik i knjizevnost, pa onda Vujaklija, Milan (1988):Leksikon stranih reci i izraza dopunjeno i redigovano sa etimoloskim recnikom srpskog jezika, sveska I, Beograd, SANU (- ali u pravu si, samo ima slovo A).

babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 02:22 PM


haha a i ti si znaci iz generacije kupusara-
na mom smeru smo imali samo 3-4 knjige, ostalo sve skripte, kopije i shvrakopis ;)

to su onda zajedno stavili tu svesku sa vujaklijom, a ja se bas ponadal da ima nešto, jer mi je etimologija strast.
shille
(prevodilac)
2010-04-22 02:41 PM
Xexe,
ne pricaj mi ništa o skriptama i cuvenoj kopirnici na faxu (jedan primerak ide na nas 30:)- pa se malo vidi, malo ne vidi..pogresno ukoriceno i tako te stvari.
Ej pa koleginice, još ćemo se i zavoleti ;-)

Republica
(®)
2010-04-22 02:49 PM
U cekaj cure ja sam letos vukla Vujakliju od tog Milana ali novo izdanje dopunjeno u teget knjige + taj Etimoloshki recnik od Petra Skoka koji sam nashla u Hrvatskoj za prijatelja prevodioca ovde i sudskog tumaca.E sad dok sam nashla kompletno sve četiri sveske od tog Petra ...ne kazhe se dzaBa crni Petar jer kao sa tom 4 knjigom je kompletan.
Ali tako usput nadjoh ja i Vasilisu Prekrasnu nashoj Chiuvavi izdanje Vuka Karadzica isto u Hrvatskoj.A i ovo od petra preko prijatelja jedna druga antikvarnica i bingo!
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 03:32 PM
Zove Cigo servis;
-Servis Koncar?
_Da,izvolite.
_Rade,ti si?

Ništa coveka ne može da razgali kao stari dobri vic.

Vesna-DK
(Student)
2010-04-22 03:46 PM
Uh žene, šta napraviste od teme!

Za postavljacicu: beba ti sigurno ima grceve/kolike. Pored saveta sto su ti druge mame dale ne znam je li neko spomenuo „Gripe Water” I moja Aleksandra ´je imala uzasne grceve a ovo joj je pomoglo maltene momentalno. Posle 3 doze vise nije imala grceve.

A ti Blondi - lako se tebi saliti kad, koliko ono rece na onoj prosloj temi da ima dzamija u Sarajevu? Možeš da biras koji hodza zapis da ti pravi i skida ;-)

Kod mene nit' hodze nit' MM-a ni za leka. Ovom prvom ne daju dzamije pravit' u Danskoj a ovaj drugi na sluzbenom putu, tako da mi je sex trenutno misaona imenica, pa bih pristala makar i sve sa peskirom preko glave ;-)
tweety_m
(?)
2010-04-22 03:53 PM
Sad mi pade na pamet jel neka od vas gledala „Lud, zbunjen, normalan” kad Buba skida Fazlinovicima seksualne sihre?
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 03:56 PM
Devedeset sedam dzamija, Vesna :) Mislim, ovih legalno prijavljenih, to je cifra bez bespravno sagradjenih i nelegalizovanih:))

Nego, razmišljam, da otvorim biznis sa sihrama, 97 hodza, malo li je,a?

Pusta_zelja bi mogla da drzi prezentacije, a serb_girl da radi na marketingu /vidis koliko joj se ljudi javilo na temu, ne secam odavno teme sa ovoliko postova/.
Republicu bih za portparola, ona bi diplomatski razresila nedoumice između hrišćana i nehrišćana, garant :)
Babyshamble bi bila zaduzena za muzicke podloge na reklamama i istrazivanje trzista.
Afrodita bi radila odabir kandidata podloznih za okultne radnje nad njima, odokativnom metodom.
A ti, Vesna, ti bi bila zaduzena za simultano prevodjenje na jezicima bh.naroda.

A ja?

Ja bih bila blagajnik.
tweety_m
(?)
2010-04-22 04:04 PM
Pa to je onda ludnica u podne u Sarajevu.Nama je dzamija bila odmah pored zgrade a peti sprat, tako da mi onaj zvucnik dodje maltene u visini prozora.Svako jutro muzika na uvce u 5.
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 04:05 PM
E pa neće da može blondinka, ti da se tako lako izvuces. Nego ti da stojis za tezgom na pijaci i vici: ajmo ljudi, žene, sihre, svjeze sihre, kratkorocne, dugorocne...

haha sjetih se, pricao mi muž onomad dok je još momkovao pa živio s cimerom, i sad ovaj narucio sredstvo koje 100% ubija komarce... I dobio posiljku, a unutra dvije drvene dascice sa upustvom na kom piše: kad komarac sleti na donju dasku, samo ga lupiti ovom drugom daskom. haha i fakat ubije komarca:))
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 04:07 PM
Ja živim blizu aerodroma pa su aviJoni ipak glasniji od hodze:)
Ali na Carsiji jeste orkestralno zavijanje, usi da otpadnu :)
babyshamble
(sandinista)
2010-04-22 04:07 PM

e shille xixi koleginice, pa ne mrzimo se valjda?
ja cuvam sve skripte, najofucanije su mi hrestomatije od neskovica :))

republica,
advokat je to uzeo verovatno sto voli, za posao prevodjenja mu ništa ne znaci. taj recnik je izdat 1973. i javi kad sledeći put budes isla u hrvatsku ;)
Vesna-DK
(Student)
2010-04-22 04:10 PM
Haha blondinka, onda je tebi možda ovaj pepelni oblak teze pao nego nama „gore” ;-)
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 04:10 PM
Pusta, ja ću da registrujem firmu, nije zgodno da sam i odgovorno lice i da tezgarim.
A niko to ne ume tako slikovito da opise kao ti, mislim - početak, zaplet, dijagnoza, dejstvo, rasplet, skidanje i ...eto nama par somica po glavi...

Onda, jesi in ili nisi?
blondinka
(avanturista)
2010-04-22 04:12 PM
Ne može ovde ništa da padne od minareta, odmah se nabode...

If you know what I mean :))
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-22 04:15 PM
Aaaa pa blondinka, ko i svaki privatnik, zasuci rukave pa na pos'o. A kad malo razvijes biznis, onda možeš i brke da mastis.

Vrijeme da se ide kuci...inače upadoh u guzvu.
Vesna-DK
(Student)
2010-04-22 04:20 PM
Samo vi razradite marketing za firmu a kad dodje do prodaje ja ću se postarati da ne dodje do jezickih nesporazuma :-)
Treba i dovuci klijantelu iz inostranstva/inozemstva/dijaspore (a vidim ima potencijala - mashalaH :-))

Meni valja spati sada. Kad već sebi ne mogu da učinim zadovoljstvo vodim decu u Legoland sutra.
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-22 04:21 PM
O cemu se ovde prica?! Ja upadoh na brzinu, pogleda prvi post i posljednj pa nemaju veze sa vezom a nemam vremena da čitam sve :))))
tweety_m
(?)
2010-04-22 04:25 PM
Beba od serb girl ima grcice, a blondinka otvara agenciju za skidanje sihri, saljevanja straha...eto ukratko
Republica
(®)
2010-04-22 04:26 PM
Evo je Cipiripi...cekaj da se ismejem i prepricam dragom shta cavrljamo ovde...Blondika me danas bash inspirishe...;00))
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-22 04:28 PM
„E pa Babo da uljetim onda?!” :)))))

tweety_m
(?)
2010-04-22 04:30 PM
Eeeee moras prvo proćiobuku tj. procitati sve postove, i vidim niko ne spominje nabavljanje materijala za biznisa.
Republica
(®)
2010-04-22 04:38 PM
Hahahaha bash danas pricam sa sinom o toj diplomatiji.

pa idemo, u toku razgovora dodjemo do ovoga:
Pusti pametniji si popusti
Pusti zdavijii si shtiti slabijeg
Pusti manjina su , daj im prava.

E sad koliko puta smo nayebali jer smo pustili „manje pametne” da donose odluke?

Pa bolesniji poremetio planove zdravom (Vodolija shto tebe sterfi na odmoru)

Pa manjina postade vecina ili manjina sa većim pravima od vecine?

Blondinka si sigurna da me hocesh josh za potparola? :0)))

Mada ja uvek unosim diplomatiju.A sad ima trik kad neshto ne zhelish da obavish i zamentesh se drugom ...poshalji drugog da obavi taj posao i sprovede tvoju odluku ne znajuci da dolazi od tebe.
A onda se ti pojavish kao mirotvorac da oboje ubedish kako greshe a ideja potice od tebe.I tako nadjesh propuste i u svom predlogu i dopunish praznine...;0)))
Teogopa
(HECTBAPHA)
2010-04-22 04:51 PM
Da ne komentarisem komentare, ali cinjenica je da kad je covek očajan i na rubu nervnog sloma (iz ovog ili onog razloga) hvata se za sve, za bilo koju opciju, i trazi rešenje tamo gde ga u normalnim situacijama nikad ne bi tražio. Koliko se ljudi samo okrene crkvi, a recimo nikad nisu bili verujuci, kada im se nešto loše desi (ili dobro), ili koji odgovore za nešto traže u gatarama i vracarama. Ne treba ismejavati ljudsku nemoc da nadju odgovore na pitanja, pa ih traže na nama cudnim mestima. Očaj nas može naterati na svasta. Sad sto su neki ljudi odrasli s tim pa im je to sasvim normalno, koliko je to uopste njihova krivica. Ne daj Boze, al nikad ne znaš šta te može zadesit...nikom se ne smijem za naivnost ili prepametnost.Al cerka moje sestre je plakala punih mesec dana po rođenju. NON-STOP, SVAKI DAN, STALNO I UVEK...svima nam je dosadila. Imali smo sličnih saveta, a onda smo je nahranili mlekom sa malo keksa (ipak dete od mesec dana, samo malo keksa da se ne iscudzavaju neke žene ovde a i bila je to 96 god, nije bas sjajno vreme). Dete pojelo flasicu, zaspalo, i plakalo regularno, kao i ostale bebe. Rođena je velika, i izgleda da je samo bila gladna. Moja sestra koliko god da je dojila ona je i dalje plakala PLAKALA PLAKALA...Sad svi imamo dobre misice (od ljuljanja mislim), i nezameramo joj :)))))
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-22 04:58 PM
A... to nam ti viris kroz prozor pa znaš šta radimo? ;)
Ja te evo fino zovem na kavu da se 'ispricamo' uzivo, sto mislis? ;)
Pa da se raspravimo... :P, što se krijes ovako. od toliko mamica koje su te podbole na ovoj diskusiji vi ste se nakacile meni na grbacu, mora da vam se puno svidzam ili vas extra nerviram, a i za jedno i za drugo me zabole.
A vidim da ste se ti i tvoja dvorska luda fino zabavile na moj racun dok smo ja i MM skidali carape, viklere i pidzame, možda bi vama valjao isti tretman... ako iko na ovim diskusijama zvuci isfrustrirano onda ste ti i ova plavusa što se uhvatila wc-a k'o blesav plota.
Kaže ja tefterim i biljezim a svaku moju recenicu i cinjenicu je već 50 puta izokrenula i ispljuvala, pa meni još kaže da sam freak. Možeš da se stidis. Šta bi sa onom kafom, izgleda nije proradila :).
Pitaj MM možda ti pomogne :P.
tweety_m
(?)
2010-04-22 05:04 PM
Majka kao majka uradice nemoguće da pomogne djetetu, ali evo moja strina je obilazila babe (saljevala stravu-kako bi ona reci ), prekopavala bastu jer joj je neko „nacvarao”, i na kraju odvela dijete kod dr.Dijagnoza upala uva.Dijete plakalo, ali je ona prvo radila ove nerazumne stvari pa tek na kraju uradila šta je trebalo davno da uradi.I najveci fazon odvela dijete dr. na insistiranje drugih.Nije neka zalupana, ali eto vjeruje u to i čitav zivot živi u nekom strahu, sve njoj drugi uradili, ništa nije do nje.Zalosno.
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-22 05:05 PM
Kikiriki, kospice...

out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-22 05:14 PM
ma prinesi šta god hoćeš :))
možeš i čitavu gozbu... pvi moderatori ovdje izgleda odavno jesu ;)
šta će im bolji film od nas s vremena na vreme ;)
a možda bi i trebali uskoro da krenu u akciju... čim spomenes da ne rade posao kako treba eto metle :P
maja3s
(diskutant)
2010-04-22 05:14 PM
to su grcevi...izbjegavaj da jedes tesku hranu...možeš sama da otkrijes šta bebi smeta...tvoja beba kad ruca malo je toplina mlijeka smiri ali čim pocne tu hranu da vari odma boli trba mala :(

teska hrana je pasulj...banane sve sto nadima stomak...pa onda vremenom uvodis jednu po jednu namjernicu...

kim u malo prokuvane vode samo 2 3 zrna ..ili neko rece u caj pomaze

a što se tiče uroka i baba...eee...da nije bilo tih baba ...nebi bilo ni ovoliko pametnih i obrazovanih mama danas...

zao mi je sto neko može ovako da piše o svkrvi na netu...zalosno...nimalo zahvalnosti sto rodise i odgojise muzeve vase...ni malo postovanja prema svojim muzevima nemate

nisam vas sve procitala ...idem dalje :))
-afrodita-
2010-04-22 05:14 PM
heheh:))
out,sto si budna ovako rano?
-afrodita-
2010-04-22 05:19 PM
nisu letele ni carape ni vikleri čim si ti ovako rano orna za diskusiju:o)
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-22 05:27 PM
ja rano legnem, obavim bracnu duznost i onda sam ornija ujutro ;)
a kako vidim, kod tebe nisu letjele !@#$me... :P ti cubis izgleda ovdje cijelu noc da bi me mogla ogovarati...
i još si dosla da vidis da li sam tu... awwww how nice ;)
Isidora_C
2010-04-22 05:42 PM
ja tebe uplasila, repy? a šta mislis kako je meni kad procitam ovo sa olovom i zavjesama? ja imam bar 4 sa nekim metalom u porubu i sad moram da utvrdim u kom pravcu temza tece! :))

spomenula si afriku. znaš kako kamerunke 'ocaraju' muskarca koji im se svidja? uzmu par dlacica s jednog mjesta i stave mu u hranu... ima svasta na ovoj kugli, ali to mi je bas bljak nad bljakovima.

meni je sav taj biznis sa urocima smijesan, ali mi je smijesno i da ljudi vjeruju u horoskop... šta nasi mali zivoti imaju sa zvijezdama?!

serb_girl3
(student)
2010-04-22 06:07 PM
Jao cure moje lude ste ko struja (u dobrom smislu:))
Znate one naše novine 'Skandal', gde se nezna ni ko pije ni ko placa, e ovde je tako nešto:)
JoannaL
2010-04-22 06:13 PM
Serb_girl, pusti ti mamu, pazi šta ti radis jer će tvoja cerka tebe da gleda i imitira a ne babu.
Moja mama je relativno ok, mada oni tim verovanjima maskiraju neznanje, jer nemaju šta drugo da ponude. Odakle će moja mama znati šta je Bisfenol A, neuroloski nezrela creva, probiotici...sve su to „novotarije” i „trange frange ” mladih , daj da mi detetu vezemo crvenu narukvicu i daj svetu vodicu:) Svakom svoje, ali ti pazi na svoje ponasanje. Naravno uz dostojanstvo i postovanje prema tvojoj majci.Dzaba ćeš objašnjavati mami, neće ona da te razume:)
Ja im dozvoljavam ekskurzije, sve dok je dete nepovredjeno.
Takođe meni su simpaticna sva ta verovanja, i puno toga je neprocenjiv deo našeg folklora, biće mi bas zao da sve do zamre, možda će neko da ovekoveci u nekoj knjizi.

Mene najviše nervira kada se javim mami sa bilo kakvim vestima, bilo da su loše ili dobre vesti, njena reakcija je identicna -„Znam ja sve, sinoć sam te sanjala!” To ubija...pravim se da nisam čula:)
Ljubi bebu:)
svirena
(teaser)
2010-04-22 06:20 PM
Kad je bal, nek' je na vodi:

Fali samo Milan Tarot:

http://www.youtube.com/watch?v=TguvOfJjAyE&feature=related

Milica83
(trgovac)
2010-04-22 06:27 PM
Hej ko je spominjao Vlasku magiju? Nemojte da vam Vlajna prebaje svima na brzinu :-) svasta nešto bih imala da napisem na ovu temu, ali neću, lepo mi je da čitam kako se svadjate i raspravljate, a neću ni temu da brisem da vidim dokle će ići, možda je Ptica obrise ;-)
serb_girl3
(student)
2010-04-22 06:40 PM
JoannaL upravo sam je uspavala i poljubila za tebe:) Znaš moja mama ima tako te bisere, nemoj ovo, nemoj ono, sve sto je njoj njena mama govorila, a verujem da ni ona nju nije slusala kad je bila mlada već sad prenosi na mene to. Ali ne mogu se nikako zaliti, ne znam šta bih bez nje, evo već mesec dana odkako se mala rodila, prvu sedmicu je uzela slobodno sposla i bila ovde svaki dan po celi dan a kasnije dolazila svaki dan posle posla. Još nisam pocela ni da kuvam ako verujes, svaki dan nam donese skuvano da jedemo, pere, cisti, nosa malecku, kupa...ma milina. Nego imamo sada još jedan mali problemcic oko dojenja pa kada stignem otvoricu novu temu nadam se da ćeš nam se javiti. Cmokkk
serb_girl3
(student)
2010-04-22 06:42 PM
JoannaL upravo sam je uspavala i poljubila za tebe:) Znaš moja mama ima tako te bisere, nemoj ovo, nemoj ono, sve sto je njoj njena mama govorila, a verujem da ni ona nju nije slusala kad je bila mlada već sad prenosi na mene to. Ali ne mogu se nikako zaliti, ne znam šta bih bez nje, evo već mesec dana odkako se mala rodila, prvu sedmicu je uzela slobodno sposla i bila ovde svaki dan po celi dan a kasnije dolazila svaki dan posle posla. Još nisam pocela ni da kuvam ako verujes, svaki dan nam donese skuvano da jedemo, pere, cisti, nosa malecku, kupa...ma milina. Nego imamo sada još jedan mali problemcic oko dojenja pa kada stignem otvoricu novu temu nadam se da ćeš nam se javiti. Cmokkk

ohh da, probiotice koje ste mi preporucili više ne proizvode. Eh koji sam baksuz.
maja3s
(diskutant)
2010-04-22 07:20 PM
jel može neko da mi objasni šta je to sihra...ja sam iz bosne pa ne kontam...i nikad nisam čula za to

za ostale termine znam ;-)

ovo sto procita ovdje o toj muslimanki sto je bacila sihru u stan..kako li neko gore napisa...ti koji žive tu trebaju da zovu popa da osvesta stan...i da se krste...tako da nestanu čini

za ovu babu za zelenim malim...istjerao hodza djavola...meni na to lici

a vjerujete li u sigmate i te stvari ??? :)
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-22 07:36 PM
ma ništa bez kleopatre:))

(jel' kleoptra još ziva)

sihra; baciti sihru- baciti čini

;) nema na cemu
Milica83
(mama 24/7)
2010-04-22 07:39 PM
Jes ziva je, gledala neku emisiju pre neki dan na B92 o vracarama ona je pricala a i neki psiholozi
BEHEPA
2010-04-22 07:40 PM
Bas sam se zainatila pa mi trebalo ravno 70 minuta da procitam sve ovo. Aaaaaa! :)))

Blondinka nam se malo vise opustila danaske ;).
Btw, ne zezaj da toliko dzamija ima u Sarajevu??!

Molim vas, posto do sada već sve znamo da tema NIJE o oplakivanjju beba u onom smislu koji nam je prvi pao napamet, dajte da bas vidimo dokle će da ide ;)
Vanderbilt
(whatever)
2010-04-22 10:31 PM
Meni lici da neko nije salio dovoljno strave u ovaj forum, pogle' ti dokle je ovo doguralo...
BuBaMaJa
((t.u.z.n.a))
2010-04-22 10:57 PM
Auuu...
-afrodita-
2010-04-22 11:19 PM
Odsad kad neko postavi slike dece ovde,prihvatljivi su samo komentari tipa - go.vno joj na nosu,ijuu sto je ruzna i tako u tom stilu..nemoj da se neko usudi da kaže nešto lepo,da ne ureknemo ili „oplacemo” dete..
Da ne stvaramo glavobolje novim mamama,posle će bebe da im placu bez prestanka po 3,4 meseca(ako im neko ne salije stravu u međuvremenu :))

A ti out,ako sam dobro razumela,pozivas me na kafu da se svadjamo oci u oci?!

U sustini nemam ništa protiv kafe,ali ne iz ovih pobuda.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-23 12:29 AM
ma ne da se svadjamo, zar se mi uopste sad svadjamo ;)
vidim da me gotivis pa zato, ocu da budem drugar, nisam ja takav namcor kakvim me smatrate... nick vara ;) kao i mnogi drugi :P
u redu je ako nećeš ako nisam na tvom nivou, ipak sam primitivka ;).
možda se plasis da će me neko dovesti na uzdi i sa brnjicom :P
zanima me samo da li si stvarno tako cool kao sto djelujes krijuci se iza tvojih inteligentnih jednorednih postova i pridjeva tipa mentol, idiot, planinac i sl.?
obično je to samo maska... ali u tvom slučaju, ko zna, možda stvarno gresim... :)
neobavestena
2010-04-23 02:43 AM
Ja od sve vlaške magije „najbolje obožavam” vlaško kolo:-)Dvadeset minuta „magije” vezano deluje bolje od bilo kog fitnessa:-)))
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 03:23 AM
evo šta covjek prica o vlaskoj magiji

crkla sam od smjeha

http://www.youtube.com/watch?v=mxFwvUZlG9s
blondinkaBelow viewing treshold. Show

blondinka
(avanturista)
2010-04-23 03:43 AM
Ajd, out, davno smo zavrsili sa tobom, zakasnila si:)

Nema potrebe da ti se viri kroz prozore, ti sama volis sve da objavis :)))

Nego, ja vodim ljubav sa muzem celu noc i uzivam, a ti obavis bracnu duznost i rano zaspes. Kapiraš razliku? Zato ja nemam vremena za kafenisanje :))))

Idemo do naslovne, nema odmora :))))

ps.Wow, novi termin u tvom zavidnom recniku. Dvorska luda. Za svaku pohvalu, mila, hajde da vidim koliko još nisko možeš da padnes.

maja3s
(diskutant)
2010-04-23 04:04 AM
pusta zeljo, odkud baba pod Vlasicem...divna li je to planina ;-)
pozdravcic
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2010-04-23 04:52 AM
meh,... postaje dosadno... do sljedece prilike cure ;)

pametniji popusta :P. zar vam broj dodjeljenih minusa nije dovoljan da skužite koliko ste popularne :). onih par mojih zaradjenjih znam ciji su :)

vidimo se na nekoj drugoj temi.

blondinkaBelow viewing treshold. Show

blondinka
(avanturista)
2010-04-23 06:16 AM
Ne verujem da će biti sledeće prilike. Dovoljno je dva puta naslusati se tvojih nebuloznih prica, u toj sledećoj prilici te svakako zaobilazim :)))

A što se tiče minusa, bas si me pogodila:))) Evo, čitavo jutro placem sto imam sest minusa /svih sest vas zamišljam kako rupcicem sa izvezenim inicijalima brisete graske znoja sa nervoznog lica - ah ta Blondinka, nevaljalica.../ a ti toliko pluseva:))) Jbt, odrasla si žena, a samo pricas o ulizivanju, tuzikanju moderatorima, minusima i plusevima i kako koga da se kazni. Odrasti, bre, bona :))))

Evo, proširi vidike malo...izadji iz ove definicije:

http://vukajlija.com/smor
:))))

bt
2010-04-23 08:27 AM
178 postova!!!Wow...Bjezim ja odavde opasno se zakuvalo.:)Poz svima
-afrodita-
2010-04-23 09:04 AM
Curiosity killed the cat:)))

Nema frke,ako si bas toliko radoznala i ako smes :P ovo je moj mail,pa možemo da organizujemo megdan prsa u prsa:o)
[email protected]

Samo gledaj da imaš crveni konac oko ruke i gace naopacke i nema zime:o)

A tema postaje smor..što se mene tiče - over and out.
oceania
2010-04-23 09:12 AM
Ja ništa ne mogu da shvatim , o cemu se prica, ni bloninku ni out.. ne znam koga da plusiram a koga da minsuiram??

sa afro na kaficu treba se ići iskljucivo sa prevrnutim gacama.. sto je sigurno sigurno je :)
Republica
(®)
2010-04-23 09:19 AM
Yes, postaje smor ali smo par stvari postigli.
Serb pomogli,razreshile poreklo reci,izbacile frustracije,naucili poneshto o magiji...:0)))
I konacno da li to mene moje oci varaju ali Afrodita koliko sam ja ovde prvi put ostavi kontakt nekom...:0))
Morash poshteno da se „svadjash” da bi zagolicao Afroditu...;0)))
serb_girl3
(student)
2010-04-23 10:34 AM
Republica zaboravila si da kažeš da je Afrodita napredovala u ostavljanju vise od jednog komentara, čak je jedan bio i duzi:)
sanmar
2010-04-23 10:58 AM
Plavusa i Afro su izgleda neke domaćice sa vecom decom pa im je dosadno po ceo dan i samo bi se svadjale i zavodile red ovde :)))
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 11:20 AM
Babo, da uljetim?
Uljeti sine!
Kikiriki, kospice :))))))

Prepelice, pa gdje si ti, cudo da nisi ovo Kosovsko polje već zatvrorila :)))))

Mora da je ostala na Kubi sa nasom babom :))))))
oceania
2010-04-23 11:27 AM
jaooo evo ovog baksuza, vo dolija.. :)) daj bre dosta vise sa tim zatvaranjem! zbog tebe odose jako dobre teme u nepovrat
to što ima malo i zezanja i ceranja to je normalno pa nismo roboti pa da odgovaramo samo tehnicke odgovore

inače bas sam sacuvala onu temu sa pelenama ali mrzi me i nemam nerava da idem i čitam šta je to Out pricala .. :) znam bilo je nešto o hipi kulturi,ekologiji.. svi za ruke i leeet the sunshineee.. ;)

safira
(.)
2010-04-23 11:32 AM
Nek se sva magija zavrsi na ovome...

http://www.youtube.com/watch?v=Dok0Ie-YkrI
nesmajnik1
2010-04-23 11:57 AM
Ne znam za bebe, ali ovom je potreban tim skidača čini i crne magije

http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4
blondinka
(avanturista)
2010-04-23 12:22 PM
Sanmar, fora je u organizaciji a ne u starosti dece i zanimanju :))) Ako hoćeš, mogu da ti održim kratak kurs ali moras da prođes grub proces inicijacije:))

Oceania, na svu sreću, nismo svi zlopamtila, zar ne?:) Malo me šta može iznervirati na ovim diskusijama ali citati sa prethodnih tema su stvarno demode:))) Kao da je ovo real life, bez veze, pocerupamo se, nalupetamo se, isvadjamo i opet sve iz početka :) Meni lično uopste ne smeta kad me neko nagazi, samo me inspirise da otkrijem sve svoje skrivene talente i istresem se :)))Ti si me posteno nagazila ali to je cena ako hoćeš da isteras nešto svoje :))) Ko ne ume da se nosi sa situacijom, bolje da odustane a ne da za svaku sitnicu zove i kuka moderatorima:)))

Jeste, Vodolija, nemoj za svaku temu da zoves prepelicu. Ima žena i pametnija posla nego da zatvara svaku diskusiju u kojoj nismo savrsene majke sa savrsenom decom...:)
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-23 12:37 PM
A sto bi zatvarala temu? Šta joj fali? O nečemu se pricati mora... Bas nam je fino:)

maja3s
Kako otkud baba pod Vlasicem? Tamo je zivjela u to vrijeme, u nekom selu.
Republica
(®)
2010-04-23 12:41 PM
Nije Vodolija baksuz ...već Cipiripi(EPP). :0)
Ona to zbog svog trac cafe_a.
Rado bi vas sve od davde popakovala u njen kutak...;0)))
blondinka
(avanturista)
2010-04-23 12:56 PM
Rep., nije lako znati odabrati pravu temu i dobar naslov - to je tajna ovolike brojnosti. NIsam sigurna da li je Vodolija spremna da se odrekne svog leksikona radi vradzbina/pelena/vakcina...:)))

Pusta, vidis kako su ovo sve mekane dusice, čim malo djonom one bi odmah da se skupe moderatori i brisu temu...a ne kao mi, ni beli luk a ni glogov kolac nas ne bi rasterao :)))

By the way, stvarno šta su sihre?
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 12:59 PM
Jao kako me Repy cita...bas je ubola u zicu :))))

Zapostavile ste mi kafanu totalno, kako da napravim profit i da otplatim ovaj godisnji...treba babi platiti mjesec dana na Kubi :))))
blondinka
(avanturista)
2010-04-23 12:59 PM
ps. meni su ipak najdrazi likovi ove sto kobajagi odu a dezuraju sa minusima :))))
oceania
2010-04-23 01:02 PM
Auu daa vodolijin kafić , ...jaoo, oticicu da popunim leksikon samo da nas ostavi na miru :)))

blondinka, tako je, ja evo danas se organizovala, beba mi se igra u dubaku uhvatila jednu krpu pa igra se snjom , smeje se , od svih onih skupih igracki koje ima eto stara krpa ima najveci uspeh..
inače blondi, ne znam da li se ti to meni obracas kad kažeš da je bilo nekog gazenja, da smo se ćerale nešto ?? pogresila si, nije bilo toga sa mnom..

inače da, hehehe uvek je tako.. ove sto su sve nešto najdobrije, mekana dusa od žene ,prve su da uhvate metlu,brisu,dovedu u red, lomace i tako to ;))
secam se skolskih dana,.. sa profesorima uvek je bilo tako.. ono uopste se ne bojis one koja je kao uvek fina dobra ma duuusa, i onda te tako dobro zezne da ne znaš šta ćeš.;)
blondinka
(avanturista)
2010-04-23 01:07 PM
Htedoh reci - tamo su me posteno nagazile, misleci na tu diskusiju koju pominjes pa mi se desio lapsus - ti si me.. sorry :(

Republica
(®)
2010-04-23 01:28 PM
Tebe nagazile...mene ste vrtele u krug sa cashom kisele/gazirane/mineralne dok nisam ukapirala shta je pitanje.
Ali nema uporna Blondinka nije htela da pusti dok ne dobi odgovor koji je zhelela.
A shto se ja od tada nalivam sodom-vodom to nikom nishta...:D
tweety_m
(?)
2010-04-23 01:28 PM
Sihre su čini, magije kako god hoćeš, uglavnom je negativno, koriste ovu riječ u svom rijecniku sto bi moja baba rekla „anamo oni”.
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 01:35 PM
Jeste, jeste, Oceania, obavezno gore u kafic da svratis :)))

E, moja Maja se i dan danas zaigra sa krpama i pored najboljih igracaka. Povadi mi sve krpe iz ladice i onda pokriva bebu, umotava je i vice -'night 'night- :)))) A kada je bila tako mala, dam joj kasiku i zaigra se sama...Djaba sve igracke skupe :)))
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 01:43 PM
tweety_m, anamo oni :DDDD crkooo :)))

pusta, mislila sam fino baba sa Vlasica...jel bilo sira ? pogresno se izrazi...kasno bilo ;-)
mmmm..sira Vlasickog bas sam se pozelila :))
neobavestena
2010-04-23 01:47 PM
200!!!!
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 01:47 PM
zeljo, hodza je pretpstavljam fojnicki, nadaleko cuveni, koji je babu izljecio ili neki drugi?:))

znam da je fojnicki ima'o reputaciju i da je „skid'o” i ono što se skinuti ne može:)))
Republica
(®)
2010-04-23 01:50 PM
E sad cure, kad bi ovo vashe majke i babe videle ...shta bi rekle?
Koliko zapisa je ovde potrebno?

http://fun.mivzakon.co.il/video/General/2344/Elephant.html
tweety_m
(?)
2010-04-23 01:57 PM
Majo baba sa Romanije za nju su uvijek bili „anamo oni”:)
A kako se bjese zvao onaj cuveni travnicki sir jel torotan?
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 02:04 PM
anamo oni, anamo njima:))i izvanja rodica:)

otkad ovo nisam čula
Republica
(®)
2010-04-23 02:10 PM
Da se ispravim , znaci ne „vashe” već neke majke i neke bake...:0))
serb_girl3
(student)
2010-04-23 02:11 PM
Jao broj komentara samo raste, reko bi covek stvarno se nešto diskutuje:)Vodolija oćeš da ti preuzmem kafic:)
tweety_m
(?)
2010-04-23 02:13 PM
Pa ove teme su najbolje,piše ko šta stigne za svakog ima ponesto.Ja nešto nisam mogla da otvorim ovo vidjeh samo neka silna arapska slova na početku.
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 02:14 PM
Rekoh ja tebi Serb da mi pripazis kafic dok se ne vratim...svaka cast, bas si azurna :)))))
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 02:14 PM
pa zar se travnicki sir nije zvao „travnicki sir”:))?

tweety_m
(?)
2010-04-23 02:16 PM
A jeste ali su imali i onaj sitni mrvljeni torotan ili kako bjese mjesao se sa pavlakom i jeo.
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 02:16 PM
vodolijo, Serb girl ti uze lokaciju( siri se k'o starbucks:))
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 02:18 PM
tweety to ti privas o „zajednici”

:))LoL
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 02:19 PM
E vala Serb, bas si ko Starbucks...

Repy, ma gdje ti nadjes ove ovakve videe, strava je bogami :)))))
tweety_m
(?)
2010-04-23 02:22 PM
aaaaaaaaaaa kajmak i sir dobro si zajednica, a ja sam rekla pavlaka i sir.Vidim ja da ću morati uskoro kod babe na obuku!
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 02:28 PM
a moja baba sa Romanije govorila Vas cijeli svijet :)
a ovo ću ja da dodam...da je travnicki ili vlasicki sir strava...a i torotan...a nemam ništa sa travnikom :)
kad ne poginusmo autom :(( a mladi ludi ...eee...

pa sad vidite...meni traga po cijeloj bosni od hercegovine/ili ja ti crne gore do krajne( a samo sam vam malo rekla) a tek moja djeca...auu
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 02:33 PM
još u tu zajednicu dodati mladog luka...pa napraviti siriluk..mmm ma sve čini skida

i krompira na pole ...eeee

a tek kljukusa..pa ljevaca...ljevak...razlivausa
fragile
2010-04-23 02:56 PM


„tweety to ti pricas o ”zajednici„

sharlota:))))))

od kad ovo nisam čula ”
tweety_m
(?)
2010-04-23 02:57 PM
E da vas cijeli svijet. A kad pitam šta je za rucak kaže corba gra'ovica.A bio i nekakav jomuzni ili jamuzni kajmak kako već bjese ne mogu se sjetiti.
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 02:58 PM
a lukmira:))
što se ljevaka tiče, ja sam to bila bas pozelila da jedem, i kada je mama bila ovdje napravi mi ,ali nekako to vise nije to, fail valjda ona atmosfera:)

kljukusa to ti dodje k'o garlic bread, samo malo socnije:))

tweety, baba ti je bas cool:)

sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 03:00 PM
tweety,a jel' tvoja baba govorila nalet ga bilo:)))

:))
tweety_m
(?)
2010-04-23 03:03 PM
Ma baba legenda, nego kad je poceo rat mi svi kod babe i ona skupi sve unuke i odrzi nam jedan cas da nam objasni ko nam je „famelija”, ispade sve i jedan muskarac na potezu Mokro-Vlasenica nam je neki rod, a ako nije rod jeste kum.
tweety_m
(?)
2010-04-23 03:04 PM
Jeste i slag te trefio :)
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 03:08 PM
a kad se babe skupe,pa zasjednu pa poslije izvjesnog vremena jedna pogleda na sat pa kaže auuu gonite me žene:))

izgleda da su srpske babe u s. polju i na romaniji imale isti zargon iliti sleng:))

elem, moram da idem, gonite me žene

pozz

tweety_m
(?)
2010-04-23 03:10 PM
Hajd uzdravlje, odoh i ja izvesti ove moje pilice malo napolje
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 03:13 PM
Kljukusa je zakon, bas sam je pozelila...niko ne zna da je dobro napravi nego moja baba :))))
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 03:18 PM
famelija i nalet :)) e sad ste vi mene pogodine u herc..pa bas mi nedostaje moja baba

jeste lukmira je to baba zvala

kljukusa je sa jogurtom..ima recept na kuvaru...ja pravila ...mi se davili...pa onda mi rekli...dosta vise opet to :)))

a ljevak je sa krompirom ...samo tako...hocete recept...nema tu ništa specijalo
krompir na kockice brasno voda i so :)) može malo praska ili sode bikarbone ;-)

a graova corba e cek da vam pricam...moja druga baba je tako govorila za corbu od graha :))
a kad sam se ja zadjevojcila ...i baba me pita...jesam li dobila ono crveno :)) misli na mecu
i sad mene baba obrazuje...kaže baba imaš ono crveno i ono bijelo(bijelo pranje)...hehe i kaže meni baba...ono crveno kad prvi put bude je isto onako ko graova corba nije bas kao krv ;-)))
tako sam i ja mojoj cerki ostavila zenski rodoslov :D
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-23 03:34 PM
haha a babe su zakon:) I moja tako govori „famelija”, „zakljucila sam kucu”, „obuj corape da ne nazebes”, „oćeš da ti kupim cekuladu”, itd :))) A meni je to sve simpa, ja je nikad nisam ispravljala.

maja3s

Nisam ti ja bila ljubitelj otijeh sireva, ja sam ti trapist-girl...

sharlota

E ne znam ti reci koji je hodza u pitanju. Davno je to bilo...eh

tweety

A i moj muž stalno spominje ujna Janjinu pitu sa jomuznim kajmakom! Kaže nikad bolju nije pojeo ni prije ni poslije:))

Nego koja mi je to od vas „nacvarala” preko monitora - evo me grlo boli i ko da će me gripa majku joj...:)
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 03:38 PM
Kljukusa je kod nas sa jogurtom i bijelim lukom, moraju svi da jedu, jer onaj ko ne jede crkne od smrada :))))

A ljevak mi zovemo ljevacha, bas tako: brasno, so, i krompir na kockice. A kad se ispece onda se izreze crvenog luka i svi grabimo okrajke ljevace, dok je još vruca. Najbolje prodju oni koji mogu jesti vruce, onda je fina i krcka :))))

A znate li za 'krompir u gacama', neki to zovu 'pole ili polovice'?!

A corbu od graha imam veceras za veceru, i unutra par rebarcad, kad dodjem vecers, izribam kupusa za salatu i navali. Maja obozava i jedno i drugo, zna se odakle joj je porjeklo :))))

tweety_m
(?)
2010-04-23 03:43 PM
Ja nikako da krenem napolje, pusta da si nosala corape ne bi nazebla, a vodolija bogami ne bi vam ja zanocila veceras u kuci poslije graovice i kupusa :)
jeste kljukusa sa bijelim lukom i kajmakom odozgo, može i pavlaka ako nema kajmaka, a taj romanijski kajmak je meni poput uzickog tu su negdje, doduse i komsiluk je to, imaju i prevrte (debele palacinke). E sad stvarno odoh.
Republica
(®)
2010-04-23 03:45 PM
A Vodolija...ja sam slonica Mica pa moj Dundule lepotan nalazi za mene sve i svashta.
Evo sad bash me upucuje ono shto sam propustila iz skupshtine „90 iz Bgd-a...majko mila ...koliko zapisa treba ovde...;0)))

http://www.youtube.com/watch?v=h9BG30CoDqA
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 03:56 PM
prevrte su onako debele poput ustipaka ali preko cijele tave ;-)
jedu se sa secerom i mermeladom...ako imate i evrokrem je super :)
blondinka
(avanturista)
2010-04-23 04:09 PM
Devojke romanijke da vam otkrijem tajnu - sad glavnu ulogu igra hodza iz Doboja, a u Fojnicu se sada ide samo na tzv. konferencijski turizam, to od kada je BiH na putu u Evropu...

Kad vas slusam kao da slusam svoju svekrvu, ne znam sad da li mi je vise milo ili drago :))) Meni su od svih vasih jela draži ipak izrazi vasih baba tipa „sunce te grijalo”, „kukavice crna”, „kukavce crni”, „ubio te otac”, „puska te raznijela” a za dobro pecen hleb se kaže da je pecen „kao na suncu” ma šta god to znacilo.Po meni, hit hitova je jedna baba u komsiluku moje svekrve koja kaže „oktoMbar” i „sitovacija”.

Što se klope tiče, sve sam to gore navedeno probala ali moram da priznam da mi se najviše svidjaju lukmira i kljukusa. Inače, moram da konstatujem, da je srpska gibanica bolja od bosanske pite ali da ništa ne može ni da se priblizi ukusu cevapa kod Zelje. Klasika, jbg:)))

Rep, ako ti kažem da sam Jarac u horoskopu da li će ti to pojasniti sve vezano za kiselu vodu :)))

Vidis ti ove Bosanke kako se one „drže”, popadale u sevdah samo tako, nema sanse da ih ista posvadja:) Još će nešto i biti od ove diskusije :)
blondinka
(avanturista)
2010-04-23 04:19 PM
Isidora_C, secas li se minusa i Tuzioca?:)
Provali kako je i ovde trip isti :)))
Neverovatno!

Razumem ljutnju ali otvarati pet naloga samo zbog minusa, malo je previse, zar ne:)))
Republica
(®)
2010-04-23 04:24 PM
Lepo ja govorim 'ebo zemlju koja Bosnu nema...;0)))
Hehehehe ovo shto pricate meni sve nepoznatica, po nazivima ali sam u Travniku jela tu vashu 'zajednicu„...sir i kajmak zajedno...;0)))

E sad Blondinka, jarac...nisi tipican u smislu price.Ja znam 3 jarCice nit rome nit zhubore...ali yes, uporne i onako stihijski dodju do tog svog zacrtanog... eeee i ja rogove imam ...bikiCa...:0))

Heheh dragi kad smo se upoznali , okolo naokolo da vidi da nisam jarac u horoskopu , jedna mu doshla mislio on glave.Tako se obradovao ovan da mu se posrecilo sa mnom...kad ono sad tezhe bikice od jarceva...pa ti vidi, dal' da ga ”tucash„ horoskopom ili domaćim vaspitanjem...i obrazovanjem?...;0))) Ili...:0)))”
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 04:25 PM
upoznaj svekrvu da bi je vise volio:)

čitaj nas i tu je rjesenje rebusa:)

(nemoj me napast' sad' pls:), sudeci po pjesnickoj ti sirini imaš i ti bosanske krvi;)
serb_girl3
(student)
2010-04-23 04:30 PM
Vodolija evo ti ideja za sledeću kafic temu „Navalite žene, sto na umu to na drumu”. Vidi ako upali:)
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-23 04:55 PM
Kažem ja tebi Serb da si ti trebala da vodis kafe, vidi sto ti je super ideja...bogami ću da probam, čim prije :))))

Moja baba voli da mi opsuje „tetku u chorapu” :))))

A da, najsmjesnije je kada kažu „peMzija”

tweety_m
(?)
2010-04-23 05:46 PM
Oktombar, sunjka(sunka), UNPROFOR je bio UNTROFOR, mudzahedini-musedini, povlaka (pavlaka) mogu ja tako do ujutru nabrajati, o da „oni su se shljegli u Saraj'vo.”
marissa
(dizajner)
2010-04-23 05:58 PM
Sad još i na nešto lici tema:)
Ja nekako uvek imam potrebu da stanem na stranu onog koji je napadnut. Secam se da su i Republiku nekad davno napadali jer je pisala 'tj' i JoannuL s vremena na vreme napadnu, Ninocku su vredjali, Draganessu napadali...
Ako neko otvori neku naivnu temu sa naivnim pitanjem odmah se dezurni podsmevaju i to bas iritira. Ja sam bila na strani Republike, JoanneL, sad mi je bilo zao Out of control, MineParis, Serb girl i dr.
Nekako sve lici kao da smo u Grade 3.
tweety_m
(?)
2010-04-23 06:01 PM
Mora tema da se razvije facebook nešto zatrokirao :(
svirena
(teaser)
2010-04-23 06:07 PM
U ratu je kruzila prica da je jedna gospoDZa usla u kafic i rekla: „dajte mi jedan kaFucino”. Konobar je na to rekao „nema problema gospoDZo, samo pazite da se ne oFrzite”.
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 06:16 PM
krmenadla i spanac:))

odvedem ja muza u bosansku porodavnicu(bosnjacku) kad neke hamse narucuju krmenadle a gazda musliman:0:)
mm se sokiro na izrazima

mislim, welcome to bosnia
(ipak su naše babe pismenije od anamo njih:)
maja3s
(diskutant)
2010-04-23 06:40 PM
sharlota, has jesu ;-)))

a znate li kako se kaže narkoman...droger :DDD
NevernaBeba
2010-04-23 07:34 PM
Jao zenee hahah u šta se pretvori ova tema, sacuvaj me Boze:-))) Ali ste me slatko nasmijale u ove sitne sate:-)))
Inače, moja „sveja” ima bisera, samo takvih:-)) povlaka recimo me izluđuje, pa onda bilo koji insekt je BAAAJA (ma i ne smeta mi sto ona tako prica već sto mi je sin primio sve te izraze od nje, jedva sam ga odvikla da ne prica tako)...onda npr. tu je nezaobilazna „lje'usha”, i tako, ima tih izraza koliko hoćeš shta'sh:-))
A tek moja baba auuu sto je ona imala izraza, pa mislim da je steta sto niko nije te njene bisere skupio pa objavio neku knjigu...pa to bi bio bestseller garant:-)) Recimo, sjecam se Janes Drnovsek je bio Janek Drnovski, Tudjman je bio Tuzman, i tako...ma loodilo, pa kad krene da kuka i bugari na sav glas a iz cista mira (svi živi i zdravi ali eto uvijek je nju nešto bolilo a ziva i danas, ima preko 100 godina vise i ne brojimo:-)), auh, to treba izdrzati sinko:-)))
Vozdrica:))
-afrodita-
2010-04-23 08:28 PM
heheh:)al su se bosancice pomamile..

nabrajanje izraza bosanskih bakutanera..vi se bas zezate :P
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-23 08:51 PM
afrodita,hoćeš li nam ti,možda, stati ukraj:)?

Vagabundo_
((bas_tako))
2010-04-24 12:24 AM
Hehe,a sve se kao ne zna šta su sihre,gatke,,...i još stotinu nekih ipmozantnih reči:)
ni moja pokojna prababa nije imala ovako bogat rečnik;))

Ova tema never end...
neobavestena
2010-04-24 03:22 AM
Mislim da bi novi „Trač caffe” tebao da nosi naziv „F odeljenje”:-))))
blondinka
(avanturista)
2010-04-24 03:59 AM
Rep, ja sam Devica u podznaku - i sitnicavnost i blebetanje imaju svoje racionalno objašnjenje :)))..MM je dupli Blizanac a bivša žena mu je bila isto Jarica, šta da ti kažem, covek bas nije imao sreće :)))

Ah, svekrvica moja mila...Evo, još malo od svekrvine komsinice:zbog čega - „rashta”, narkoman - „drogerash”, UNPROFOR- „Untrafor”, a najbolje je kad hoće da kaže da nije dovoljno obrazovana da bi pricala na tu temu - „ja sam maloumna žena” :)))), kompjuter- „kompjutor”, naravno buba - „baaja”...ne vidjam je tako često ali znam da kad dodjem kod svekrve ako je tamo i ta baka komsinica onda je svekrva obavezno simultani prevodilac :)))

Ah, sharlota, nemam ni malo bosanske krvi, samo me neko prevario da iz Beograda dodjem u Sarajevo i to još Istocno, eto ima nas svakakvih pa i ovako ludih :))) Ali zato imam jedno malo preslatko sa pola bosanske krvi, doduse govori ekavicu ali je pravi sharmer, onako kao to samo Bosancherosi umeju...isti tata, sunce ga grijalo :)))

sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-24 07:40 AM
Istocno Sarajevo Rules!!!:)

Republica
(®)
2010-04-24 08:31 AM
E Blondinka mila na naposletku ti si znala...:0)))

http://www.youtube.com/watch?v=C182tY2vpvQ&feature=related
Ova pesma mi svaki put skupi srce za 5 cm...:(
tweety_m
(?)
2010-04-24 11:21 AM
Nu koliko postova se nakupi voj :)
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-24 12:00 PM
mene zanima da li se popila kafu u australiji:))
neobavestena
2010-04-24 12:05 PM
U Australiji se pre popio patos nego kafa:-))))
sharlota
(bez zanimanja)
2010-04-24 12:20 PM
:)LOL
maja3s
(diskutant)
2010-04-24 12:37 PM
gdje ste žene ...evo i mene tek SUTRI DAN ;-))
svaki Aleksandar kod nas je Aco
a nu to dirat ..kad smo bili mali ...eee...
a sva zenska djeca su SINE MOJ :))
joj moracu ja na godisnji da se podsjetim svih izraza
može se uvjek i samo uvjek kaže MORE :))

a tek krajiski izrazi...bena jedna :)

afrodite, mi ne djelimo ljude po teritoriji..no po ponasanju :D
kriska
2010-04-24 02:15 PM
haha, Maja, jedna moja drugarica ima sina i zove se Rade. Kad god ga spomene ona kaže moj Rada.
U mom kraju je neobično da se muska imena nazivaju kao zenska, ali ja sam navikla, u početku mi je bilo neobično.
blondinka
(avanturista)
2010-04-24 02:47 PM
Rep, ovaj link je bio metak kroz srce :(
serb_girl3
(student)
2010-04-24 03:08 PM
Jao cure ocete da vam otvorim još jednu temu da nastavite. Smislicu ja opet neki zestok naslov, samo nešto veselije.
Vagabundo_
((bas_tako))
2010-04-24 03:27 PM
Eto serb_girl,vidis da im ova tema nije toliko nepoznata kao što se cinilo na početku:))
serb_girl3
(student)
2010-04-24 04:31 PM
Ma znala sam ja to, samo im je trebalo malo vremena da se otkriju:)
Republica
(®)
2010-04-25 07:43 AM
Blondinka...mila zhivoT...ja znam pricu iz zhivota(drugarica) koju je Djole opisao i svaki put suze mi ociste dushu kad je čujem...;0)))
Ako tuga mozhe da se sroci ...uspeo je.
Slushaj ovo i osmeh sad nabaci jer ja zhivim sa mojim namcorom i vole mo se ...:0)))

http://www.youtube.com/watch?v=E0Ptovz_wV4&feature=related
blondinka
(avanturista)
2010-04-25 08:01 AM
Evo još jedne za kisno nedeljno posle podne...

http://www.youtube.com/watch?v=tqjZ3bXVLs4

/pa nije cudo pros'o je vek.../
blondinka
(avanturista)
2010-04-25 08:25 AM
A kad smo već kod onih sa kojima živimo...kod mene je obrnuti slučaj...moja ljubav i spava sa osmehom. Prava doza optimizma za moj pesimizam:)

U to ime:

http://www.youtube.com/watch?v=Ips4Q9jZexI
blondinka
(avanturista)
2010-04-25 08:37 AM
Ajd, sad već preterujem ali ovo je bas onako razgalilo...

http://www.youtube.com/watch?v=e8c9GQSXtPE&feature=watch_response_rev

/kako se na hrvatskom kaže djurdjevak :)))/
Republica
(®)
2010-04-25 08:58 AM
Blondinka , cekaj srećo iskacu mi pupe gore u shatoru ko kokice...pune smo...;0)))

Eto balans mora da se levira...moj kazhe bokTe ti i za govance mozhesh da nadjesh izgovor i lepu poeticnu reč...veciti optimista ,turista,student...:0)))

Od teshkog namcora postao je podnoshljiviji jer ga topi moja uvek topla reč.Mada se uvek nada i prizheljkje kad se naljutim ...tada kad raspalim sam mu najsjanija ...da vidish kako mu okice zacakle...;0))
Ali ne od suza...već...;0))
E da on prozhive pola veka zhivota i koju sicu ...zato nas i sve voli na civiluk da „natakne”...:0))))
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-25 09:46 AM
Kikiriki, kospice :)))

Samo da vas pozdravim :))))
ptica_prepelica
2010-04-25 10:54 AM
Man' se zeno tog kikirikija, znaš da ovde ima alergicnog naroda... :p

Nego, idi ti otvori novu kafanu, probaj ovaj put sa naslovom „Složne sestre Romanije”, pa ćeš da vidis kako bizMis ide... Repy nek' ti bude di dzej, promoterke izaberi po sopstvenom ukusu, a svima koji ti pohvale kafanu, odgovaraj sa: „go*vno ti pod nos” ili „oko ti u panj”... (možda je i „panj u oko”, da se ogradim :p).

Republica
(®)
2010-04-25 11:05 AM
Marissa, mila secash se moje „overe” ovde na Sc-u kad sam stigla...;0)))
Moram sada...Tjevaptjitji...;0)))

Nego kako ja da sad ovo izvedem a ne pokvarim mozhda mesto josh ne uprazhnjeno kod Vodolije kao DJ...?

I'm tryna find the words to describe this girl without being disrespectful

Damn girl

A sexy chick

Idemo svi ruke gore(e zashto je to tako nije ni meni jasno ali idemo...)

http://www.youtube.com/watch?v=mPDO2cOOtgA&feature=channel
tweety_m
(?)
2010-04-25 12:32 PM
E sad se sjetih još jednog izraza, on je još gori nego ono g..pod nos, kaže „koke te po*rale”.Bili smo pred crkvom za Uskrs i jedna baba onako u prolazu dobaci to.Eto čula sam svasta sto na Romaniji sto u Nisu (imaju i oni izraza), ali ovo je bilo vrhunac.Odakle je baba ne znam, prvi put sam je vidjela, ali eto uvrstite i ovo u spisak.
maja3s
(diskutant)
2010-04-25 01:48 PM
znate šta...evo ja ne volim kad se neko uhvati hvaliti moju djecu...ja se sva izvratim...i uvjek smanjujem tu hvalu...jer ljudi su skloni da pretjeraju...
znate kako je moja mamagovorila...ne hvali ih...pokvarit će se :D
blondinka
(avanturista)
2010-04-25 02:43 PM
Hej, ljudi, pa tema je davno skrenula na drugu stranu, apsolvirali smo sihre i prevrnute gace:)))

„Ozrenka, daj dvije pive i reci bogati muzici malo tise”...:)))))

Malo pastirskog panka za drustvo u cosku...

http://www.youtube.com/watch?v=r0blDKo6-CU
bt
2010-04-25 07:54 PM
Blondi pozdravi mi Ilijas,ako nisi daleko!:))
PustaZelja
(veciti student :))
2010-04-26 10:31 AM
Je l ovo tema konacno usahla?:)))
blondinka
(avanturista)
2010-04-26 01:18 PM
Tema je odavno usahla, samo su je pojedini muzicki trzaji održavali na aparatima :))
Vodo_lija
(nasmijana)
2010-04-26 02:08 PM
„Na zapadu ništa novo!”

Izgleda da jeste utihnulo ali imam osjecaj da će ova gore tema „zivot je lep” da bukne :)))

Možda da ipak otvorim novi kafe sa nazivom „Šta na umu to na drumu”, kao sto rece Serbgirl? Ha, šta kazete? :))))

tweety_m
(?)
2010-04-26 03:22 PM
Ja bih rekla da će buknuti ona sa pelenama, nego kad smo kod serbgirl šta bi sa grcicima, kako bebac?Sto na umu to na drumu, ali u uvodu napisi pamucne vs. jednokratne pelene, kravlje vs. kozije mlijeko, dojenje vs. formula... nakupice se.
blondinka
(avanturista)
2010-04-26 04:05 PM
Vodolija, otvori ti temu vakcinisanje, dugo nije bila, ima perje da leti na sve strane :)))

Pelene su skoro bile,tu smo se već propisno podzapale a „zivot je lep” ipak je suvise topla tema za svadju. Ne znam ni ko bi šta tu kontrirao.

Kažem vam, vakcinisanje je zakon. I obavezno staviti još u naslovu MMR. Biće krvi do kolena!
chichi
(domacica)
2010-04-26 04:36 PM
Nisam citala sve postove,
nama za grceve ništa zivo pomoglo nije (kapi za grceve Lefax i Sabsimplex, cajevi, prokuvana voda s kimom-od toga joj je bilo još gore). Utopljavanje je, nekako, imalo najviše efekta ali ni to nije bilo uvek. Prodaju se jastucici s kosticama od tresnje i lepo to jastuce zagrejes u mikrotalasnu i stavis bebi na stomak. Ima i jastucici s rizom-isto mikrotalasna.
Grcevi su prošli sami posle 3 meseca.
serb_girl3
(student)
2010-04-26 06:01 PM
Vodolija ti dodje i tema utisala:) malo sale

Tweety, nije loše, povremeno ima grcice ali sada je dosta mirnija. Neplace ko pre, ima svoje vreme kad se zanima, smeska, mlati rukicama i nogicama...Inače masiramo stomacic, dajemo joj pomalo kamilice sa par zrncadi kima i pomaze joj. Pokusala sam da kupim probiotic koji su mi cure ovde preporucile ali ga vise neproizvode za bebe, samo imaju od 1 godinu.
tweety_m
(?)
2010-04-26 07:53 PM
Pokusaj ugrijati malo peskiric i staviti na stomacic i to hoće da pomogne, samo pazi nemoj da bude mnogo vruce, pomaze i da malo savijas nogice kao da vozi bicikl.
Ma jok blondinka MMR, sada je aktuelan rota virus prica se da su pojedine povukli ovdje u USA, a djeca su već primila po 2 doze od istog.Moj dr. doduse ne spominje povlacenje nama je treca doza ostala, izgleda naše nisu od onog lošeg dostavljaca.
blondinka
(avanturista)
2010-04-27 07:35 AM
Long live Republic of Srpska!:)))

Kod nas niti ima rota virusa niti ga ko pominje a za tu vakcinu nismo ni čuli. Mi se još borimo sa povremenim epidemija rubeole i morbila...Zemlja dembelija, kažem vam:)))

Evo, pre 15 dana nam stiglo 30.000 doza vakcine protiv svinjskog gripa. Niko se nije vakcinisao, pa ni ministar iako je to pompezno najavljivao celu zimu, čak je imao i plan vakcinacije, za svaki slučaj,ako neki novinar se seti da ga pita /a nije/. Ali neka vakcina,neka se nadju, zlo ne trebalo:)

Ma mi smo ovde pronasli savrseni lek - prevrnemo gace i svi virusi nestanu bez traga:)))

ps. moja deca nisu imala grceve ali znam da je nekim drugim bebama pomagao Nurse Harvey sirup.
Isidora_C
2010-04-27 05:16 PM
dobro je, blond, da imate gace, da i to nisu ukrali :)

i u engleskoj je ostalo vakcina i husi i hasi, a najgora predvidjanja su bila čak 750 000 mrtvih! jednom će biti prava epidemija, ali niko neće vjerovati...
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.