Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Beta hcg u trecoj nedelji trudnoće
Romanticna
(student i radnik)
2009-05-19 12:00 PM
Zdravo svima...
Imala sam krvarenje nedelju dana pre ocerkivane menstruacije a osetila sam promene u telu pa sam odradila test i bio je pozitivan.Krvarenje je trajalo 1 dan,posle toga samo rozikasto i vrlo malo.Beta mi je posle krvarenja bila 393 i doktor je rekao da je treca nedelja trudnoće.Šta mislite o tom rozikastom krvarenju i o vrednosti bete za tu trudnoću?
Republica
2009-05-19 12:17 PM
Mila, to je dobra beta, evo cekiraj i sama:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=148&Show=507

Ima dosta razloga za krvarenje.Ko shto sama kazhes mnoge cure krvare u periodu ocekivanja mece.Cesta je pojava ali na sreću nije uvek sve ozbiljno ili da ne mislish odmah na najgore.
Znaci na početku se deshava:Usađivanje oplođene jajne ćelije u zid materice.
Pa:

Krvarenje u periodu kada treba da nastupi menstruacija
U trudnoći dolazi do velikih hormonskih promena. Jedan od zadataka hormona u trudnoći je i da „spreče” menstrualno krvarenje. Međutim, kod nekih žena može da se desi da nivo hormona na samom početku trudnoće ne poraste dovoljno, tako da se kod njih u prva tri meseca trudnoće javlja blago krvarenje, poput menstrualnog, praćeno simptomima koje obično osete u periodu kada bi trebalo da imaju menstruaciju. U izuzetno retkim slučajevima, krvarenje se može nastaviti i tokom cele trudnoće. Ovo krvarenje nije razlog za brigu, ali je važno da o tome obavestite svog lekara.

Pa:

Osetljivost grlića materice
Kod nekih žena može doći do blagog, kratkotrajnog krvarenja nakon seksualnih odnosa ili pregleda karlice. Razlog za ovo je što je u periodu trudnoće protok krvi ka grliću materice veći, a sam grlić mnogo osetljiviji. Ovaj vid krvarenja je bezopasan, ali se ipak treba konsultovati sa lekarom ukoliko se često ponavlja.

Dosta se ovde zhena javljalo i da su imala krvarenje usled pucanja mioma.I sve se na kraju zavrshilo zdravom i lepom bebom.

Romanticna, curo nemoj odmah u paniku da padash.Cekiraj opet betu i videcesh sve će biti dobro.MORA...:0)))
oljicica
(student)
2009-05-19 01:15 PM
Evo meni je beta 08.04. bila 620, a prvi dan zadnjeg ciklusa je bio 10.03., sto znači da je to bilo 4+1, a tada se beta duplira na 24h.
Tako da ja mislim da je tvoja beta skroz ok, čak i visa negoo sto sam ja imala. Zbog krvarenja sam betu proveravala još jednom i bila je 10410, a to je 22.04., znaci sesta nedelja i tada mi je to bilo nisko, kada sam racunala duplanja u tom periodu na 72h ali sve je ok.
 Comment Remember this topic!

.