Forums : Emigracija

 Comment
Tehnika i ispativost iste..
sirchulle
(CAD Designer)
2020-02-08 02:40 PM
Ne može da stane vise u naslov ali ovako bi to bilo. Koji vam je deo tehnike koju svakodnevno koristite najispativiji? Šta vam je od te tehnike doneo najviše radosti sa najmanje kvarova.

Pa da pocnem ja.

1. Kompjuter i laptop (notebook). Notebook kupio pre kompjutera i još uvek radi kao zmaj a kompjuter kupio još 2015 i isto radi. Jedino sam monitor zamenio u međuvremenu i ni sam ne znam koliko sam para sa njima dvojicom zaradio. A i nauzivao sam se...

2. Gitare, pojacala i razni gitarski efekti. Nasvirao se kao nikada pre, još uvek u funkciji i još uvek sviram...Samo menjam zice.

3. Bicikl. Podmazujem, vozim po ceo dan, tamo i ovamo, i osim sto sam zamenio jednom gumu (unutrasnju) ništa vise od toga. Zdravo je a i odmara prilično...

4. Foto aparati, ni jedan još nije otkazao...Canon je u pitanju.

a sad najgore stvari:

1. Mobilni telefon, tablet, non stop se update a ako to nećeš ne radi vise...
3. Ves masine, crknu dva meseca posle isteka garancije...
2. Sitni kuhinjski uredjaji (mikseri, blenderi, rostilji i ostala cuda), isto kao i ves masine.
3. ...ali naravno najgora stvar je automobil. Em, ga placas sto imaš, em mu uvek nešto fali. Zato sam od posedovanja presao na iznajmljivanje pa neka neko drugi muci muku sa njim kada nije u funkciji...
zlatiborac
2020-02-08 03:25 PM
Tema vredna paznje i ucesca;

1. Zamrzivac kupljen 1976-e još uvek ispravan.
2. Masina za pranje 1907-e takođe ...
3. -II- za posudje,frizider,sporet 1995-e bRez falinku.
4. Kompjuter od 2007-e otis`o u staro gvozdje - jesenas. Nov radi.
5. Video kamere: Cannon 1986, & JVC 1997 ispravne,ali ne u upotrebi.
6. Cannon digital (photo) ispravna i van upotrebe.
7. Elantra Hyundai 2012 (nepunih 50.000 km)-ko nov.
8. i Phone poseduje bolja polovina,ja Jok.Mogu bez njega,verovali ne.
9. Pisaca masina (cirilicna)1986 marke„Svjetlost” Saraj`vo, ne
koristim.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2020-02-08 03:54 PM
paaa...ima par nekih stvari.

1. auto skoda felacija - par puta do severnog mora, do jadranskog, bosfor/dardaneli/troja/galipolje, egejsko more. letos joj met'o nazad nove lezajeve, sto mislim da nije bilo potrebno i nove kocione dobose, i kad sam je uz'o kocione cilindre meteli nazad. -u međuvremenu sam si kupio još jednu sto je bila na oglasu, jako malo vozana, ali nije tako dobra kao ova prva. izuzetno prost auto, sve mehanika, bilo koje sitno zezanje umem da uradim sam za par minuta. *uh, sad se setih, taman sam 'teo da kažem „komentar”/posalji - pa felacija je stala u turskoj na sred crne noćikishne u krivini na autoputu pri 110km/h - samo su pukla svetla :) :) - uz'o mi sutradan u stambolu turcin 115 jura za novi akumulator (bas ga promenih pre par meseci), regler, sve sijalice, plus je i opr'o bi-bi. ova „moja” turkinja mi platila tow truck, tako da ne znam koliko je to kostalo, nije htela da mi kaže.

hohner the jack - boga oca sam nasvirao njime, evo ga radi k'o zmaj, i pedalica bos G7B ekvilajzer isto. steinberger sistem zatezanja zica apsolutno superioran u odnosu na onaj klasicni puzh/zupcanik mehanizam
nikoni dok sam slikao njima.
kenjonima sad slikam - o.k. kao rade (tako kako rade) svi...

laptop ovaj sa koga kucam, kupio u HK 2017, prakticno se ne gasi od tad - za sad radi, pljuc pljuc, kuc kuc.
laptop „moj” - 2008. bio 2 x u servisu u garantnom roku, posle toga fercer'o do tog honga konga, tu mi je nešto opizdilo, opravio sam ga ovde kad sam se vratio za 50 jura. i dalje fercera.

shishalica neka zaboravih koja, 18 maraka na buvljaku. do sada sam se njom osisao za vise stotina eura. -izuzetno isplativa investicija.

edeka kochmesser za 15ak eura :) -od kad sam ga kupio, zwillinga sam prakticno povukao iz upotrebe. sad najviše radim ikea-om od kad sam njih kupio. onaj jeftiniji (crna silikonska drska) bolji od onog full metalnog. (i oblik seciva i ergonomija, celik je isti).

jugo dok sam vozio - prakticno BEZ kvara. nekih 100tinak 000 km.

lada niva svojevremeno nova iz prodavnice - jedna od losijih investicija. jako nekvalitetan auto. doduse, prozezah se po prirodama bez mnogo cimanja, sto normalnim autom ne može bas tako lako.
diaflash shimano stap za pecanje - „tonu” smudja je izvuk'o :) (ok, nije tonu, al' preko 200 kg smudjevine, mislim da jeste, bucova isto, al' njih ni ne racunam :)

bajsevi - svi rade k'o zmajovi. (održavam)(sam). (bas sam danas 'teo, pa me iscimo ortak da pijemo kafu - pa ću sutra da izvrtim malo pedale).
polica za stvari sto sam napravio - malo jače od 9kvm nosece povrsine na 90x70cm - za oko 15 eura drvo sto me je kostalo, i manje od 1 radni dan da uglacam raseckam razbusim i sklopim.
spro red arc masinice za pecanje (videti pod „shimano diaflash” :) ).
kvalitetna obuca (nikad zalio, i nikad zazalio lovu za istu, goretex, topla preporuka, i leti i zimi).
regatta polartec duksevi, alpine pro planinarska windshield jaknica. HP laserjet stampac, boga oca priprema na pausu sam na njemu izbacio (i para zaradio finih). swatch sat je prošle godine nešto poceo da mi shtuca posle jedno 24-5 godina. „raketa” pokojnog dede još radi...
uglavnom, mislim da mi je auto u smislu koliko bi me kostalo to sve sto sam odradio tim autom, a da ga nisam imao - ubedljivo najisplativija investicija. oko 170 k. okvirno mislim da je presla. (gekn'o mi je brojac km-ova na 133k... :) ).
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2020-02-08 04:04 PM
nokia telefoni su mi radili dok sam mogao njih da gonim. ovaj xiaomi sto sam kupio 2016. u hong kongu u njihovoj radnji još uvek radi prilično dobro. bas porucih sa alija pre par dana novu baterijicu, al' vidim ima i na ebay.de...
najgora investicija, ikada: apple iMac veliki. -vise puta u servisu, ja ga opravlj'o sam još par puta - evo ga u hodniku, bas ću u ponedeljak da ga odnesem da ga oprave ako mogu, ako ne, mislim da ću ga razlupati onako uz veliki merak kraj kontejnera za djubre :)
manfroto stativi i glavudzhe - sve k'o da je kupljeno juče, a bas ih koristim. nikon/canon blicevi - retko koristim, rade. yongnuo blicevi - dva riknula, jedan prakticno nov..., bosch shrafilica (zelena, siromasan sam za plavi bosch :) ) - radi k'o zmaj.
uglavnom, ajmek i niva dakle - vrlo strucno, prakticno bacenih 13ak K novaca... nivu mi je bas bilo zao sto sam siromasan, pa ne mogu da si priustim da je oteram na deliblatsku pescaru, polijem benzinom i zapalim (sa sve ajmekom u njoj :) )
santa
2020-02-08 07:16 PM
Strastveni smo ljubitelji 'starudije' (Genuine Antique) dok za ostalo, već ako odavno presli sa opravke na zamenu kako u pokucanstvu tako i na vozilima (doduse, obično ih zamenjujemo oko 5-8g.).
Seeb-VN1700
2020-02-09 03:45 AM
Kucanski aparati rade i ne kvare se.

Od starijih aparata i masina mislim da je najstariji jedan kompresor, ima tank 150 litara i plocicu na kojoj piše 1965. god.

Dvije stanz (pres) masine, svaka po 2,5 tone. Probuse rupu promjera 25mm u „gvozdju” debljine 16mm u sekundi. Gvozdje 250x12mm odrezu u sekundi..
Godina prizvodnje 1972. Masine imaju 5 funkcija i sve radi.

Viljuskar Still dize 3,5 tone, star ca. 30 god., sa starim mercedesovim disel motorom na -15°C pali od prve. Sve u funkciji.
Aparati za zavarivanje su noviji, dig. i tako to.. svaki ca. 12.000,-€ i to se ne kvari.
Posebno draga mi je svajcarska masina za brusenje alata Rihs-USM3.
Kako je to fino uradjeno ljudi moji, to mogu samo Svajcarci.

Auti (3kom.) rade i ne kvare se osim na jednom mercedesu koji je kupljen nov. Nakon nekih 170 000 km otisao alternator. Promijenio sam mnogo auta ali ne sjecam se da je ikad bio problem alternator. U srvisu kažu ca.700,-e.
Reko zašto tako skupo? Rekao mi nešto o amperima..
Motor Kawasaki je još kao nov, 4 god. star, presao 4000 km. To sve radi kao sat.

Kompjuteri, 3 velika i jedan lep-top. Kupujem samo Lenovo i to se ne kvari ni nakon 10 god.

Stampaci uglavnom rade. Problematičan je jedan americki folije „laminator” Seal 62plus. Probleme prave dva senzora, ali znam kako i šta pa radi..

Fotoaparati dig. i analogni, Hensel blicevi.. rade, dosta star Jobo ATL-1000 aparat za aut. razvijanje filmova star ali za sad sve radi.

 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.