Forums : Emigracija

 Comment
Cene starackih domova u SRB & USA
santa
2018-03-16 09:09 PM
SRB:
Cenovnik smestaja u Bgd
https://tinyurl.com/yaoqp4ka

Staracki domovci u Sebiji (komentari)
https://tinyurl.com/y9jvf6pe

USA:
Costs of Care
https://tinyurl.com/ycngfc45

Compare Long Term Care Costs Across the United States
https://www.genworth.com/about-us/industry-expertise/cost-of-care.html
windy-chicago
(windy-chicago)
2018-03-16 10:32 PM
U Srbiji skoro 500 evra-- 600 $. U americi od 3 do 8 000 $. Pa ko to može da plati. Skupo i tamo i ovamo. Najbolje presudis sam sebi, dok još možeš, i spasis i sebe i svoje, velikih muka. Ionako je zivot za ogroman broj ljudi, uzasno tezak, i na kraju još moras da platis sto si živeo. Stravicno.
santa
2018-03-16 10:50 PM
Eh, da je bar $8,000, za moje Sose roditelje u TN (91 & 87g) je godisnje $144,540 + lekovi sto SS ne placa.
baresh
(zanatlija)
2018-03-17 10:01 AM
Santa bracela,

Znaš onu uobicajenu „kol’ko para - tol’ko i muzike”.

Kako in good old USA,tako u SRB & ostatku ‘belog sveta’.
santa
2018-03-17 10:16 AM
„”kol’ko para - tol’ko i muzike„

Yep, sto bi se to ovdeka reklo, samo ne samo pitanje 'tol'ko muzike' već vise je pitanje KAKVE muzike, tim pre, sto i prazan stomak zna sviruckasti po neku notu, tz. - krce creva. :)

baresh
(zanatlija)
2018-03-17 11:26 AM
👍 „sit gladnom ne veruje” dok i sam ne dodje u isto stanje - bracela moj...🧐
santa
2018-03-18 09:48 AM
Citajuci razne komentare o moralnoj strani negovanja stare osobe zakljucak se može naći po onoj uzrecici; - u bozijoj basti ima nas svakojakih:

Copy/paste;

Podrazumevano Re: Staracki domovi u Srbiji

Citat Original postavio kisela bombona Pogledaj poruku
Никад ми неће бити јасни чланови породице који своје мајке, очеве,
деке или баке остављају у некаквим старачким домовима.

Заиста,... то је за мене ЈЕЗИВО.

Разумем, dа се тамо нађу старије особе које немају никога од ближе родбине (децу, унучад,...на пример) али ови остали...
Мишљења сам да они то никако нису заслужили,
а нарочито да је то за њих јако БОЛНО!
-----
.
Da li bi ti bilo jasnije ako ti izlozim jednu takvu nemilu situaciju zbog koje to može biti jedino rešenje. Evo kad sam već zapocela temu... sin mog dede je mrtav (moj otac), snaha (moja majka) teski srcani bolesnik i ni slučajno ne sme da se opterecuje dizhuci svakodnevno odraslu nepokretnu osobu (a svako ko je ikada vodio racuna o starom nepokretnom bolesniku zna da to nije uopste lako), supruga mog dede (moja baka) dozivela veliki mozdani udar i evo već mesec dana (još od pre postavljanja ove teme) raznim preskupim lekovima pokusavamo da je vratimo među žive, ja sam zaposlena daleko od mesta gde su mi baka i deda živeli i udovica sa malim detetom a isto zbog nekih zdravstvenih razloga (za koje su krivi u NS porodilistu) ne smem da podizem ništa teško, sestra isto zaposlena daleko. Dakle, ovo je samo jedna tuzna prica, a postoji milion isto tako jako komplikovanih situacija u kojima ljudi jednostavno nisu u mogućnosti da staroj osobi pruze odgovarajucu bolnicku negu u kucnim uslovima, u bolnicama nema mesta ni za mladje hronicne bolesnike tako da je smestaj u staracki dom jedino rešenje.
Nikad ne sudi o ljudima u cijoj se situaciji nisi nasla. Uzgred, moj deda je umro pre par nedelja. Zahvaljujem se svima koji su se potrudili da mi pomognu na ovoj temi te će valjda od nje imati koristi ostali koji se zateknu u sličnoj komplikaciji.
santa
2018-03-19 02:01 PM
„Смрт је само део живота, али људе сама помисао на њу некада потпуно паралише. Зато се дешава да нас, када одемо у станове тешко болесних пацијената, породица моли да не кажемо болеснику да пати од неизлечивог обољења и да је крај близу – додају у ДЗ ”Вождовац„”

https://tinyurl.com/y9k2bhfd
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2018-03-27 12:28 PM
ih, pa santa, onda bolje makar chaleta posalji u tajland - za sto dolara dnevno (znaci tri hiljade dolara mesecno) imaš bas odlične hotele sa full uslugom. čak i full-ijom od full :) :) :)
aj zezam se malo, bez loše namere.
svaka cast za seniore, - želim im - a i tebi -da ti pozive još dugo. (kao i svima ostalima).
santa
2018-03-27 02:44 PM
👍
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.