Forums : Emigracija

 Comment
„Vice” Kamiondzije u Chicagu
brodarac
(Marinero)
2017-11-17 02:55 AM
Sinoć na Tv Prva, reditelj Galeb Nikacevic, u ponoc?
Emisija o kamiondzijama u Chicagu USA. Govorili su uspesni. Oni koji su propali, razboleli se, poginuli ionako nemaju tu sansu. Evo šta je rekao gazda firme: Windy City Carriers, dugokosi Sasa Turovic: „Sto zamislis ovde to i ostvaris”? Plate su za vozace 6-7000 $/mes. ??
Jedan rece zaradjuje mesecno 20-30 000 $, iskren je bio i rekao da su troskovi za novi kamion sa trajlerom i ostalo 10-12 000$
Izgleda da tamo nedostaje vozaca pa se reklamiraju.
windy-chicago
(windy-chicago)
2017-11-17 08:14 AM
U Americi,trenutno je velika potraznja za vozacima kamiona.Velika. Zašto ? Po zakonu iz 1 Jula 2015 god. ko nema radnu dozvolu,Green Card,ili državljanstvo, NE može da produzi CDL - dozvola za kamion-.A takvih je bilo na hiljade.Drugo...lekarska uverenja za vozace kamiona- svake 2 god. - su postala rigorozna.Moras biti potpuno zdrav da bi dobio lekarsko uverenje.. a bez toga NE možeš da sednes u kamion.
Treće...ovo je krvavo tezak posao.Ko god može da nadje nešto bolje...odlazi istog trenutka. Može da se zaradi veoma dobro,,ali robovski da se radi.
Poznajem gazdu Windy City- ja ,,nije los covek,,ali da company driver može da zaradi 6-7 000 $ , malo je preterao .A oni i nemaju bas toliko posla. Znaci, u proseku 3-3 500
Milja nedeljno, i placanje 50 centi po milji. Ali to je malo verovatno.U companiji gde radim stalno ima otvoren konkurs za nove vozace,i za poslednjih 6 meseci, dosao je samo jedan vozac.To sve govori.
zpittvar
2017-11-17 02:46 PM
3000Mi nedeljno = 12000+Mi mesečno, po 50c to je 6000$.

Od vožnje i građevine kod Jugovića, birao bih Lažu Lazarevića.
Mister_No
(Bonelli editore)
2017-11-17 05:13 PM
Није све у парама.

Изем ти $7,000 седмично кад радиш посао који те телесно и ментално дегенерише. Мада, кад мало боље размислим сваки постао у индустријском процесу производње, стварајући од човека механички део радних процеса, на овај или онај начин деформише људе - било да вожиш камион, радиш на покретој траци, или седиш на компијутеру цели радни дан. Човек је сведен на пуко оруђе за оплодњу капитала. Капитал је тај који има слободу а не човек.
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
2017-11-17 06:37 PM
Занимљив филм.

А овај живот возача је заиста робија
windy-chicago
(windy-chicago)
2017-11-17 07:41 PM
Redzi... 7000 $ nedeljno ni ja ne mogu da zaradim. Može ponekad... ali samo ponekad. Company driver može da zaradi 6-7000 $ mesecno... ali samo u veoma dobroj komp. Pisao sam već koliko zaradjujem mesecno, na drugoj temi,, neću da se ponavljam. Po ko zna koji put ponavljam,, ne stidim se toga,, ima para... ali nema zivota,, onog normalnog, bez stresa, da se ide na posao srećan,, sa osmehom,, radoscu. Mnogo puta sam ovde pisao, velika nuzda, i zlo, su me oterale na Zapad. Da li sam pronasao sreću,, možda jesam, ni sam ne znam šta da kažem. Još 2 godine do peMzije,, ako je uopste docekam. Ostarilo se,, ne sluzi zdravlje kao nekada. Zašto i dalje radim... valjda mi je u krvi... šta bi radio, kad ništa ne bih radio. Teško i za pomisliti.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2017-11-20 08:13 AM
e jbg. vindi, par puta si me blago iznervirao ovde na diskusiji, al' evo sad kad si ovo napisao... jbg. bas mi nije pravo. ono - bude mi zao bez zezanja.
ne znam. ajde, želim ti da docekas tu peMziju, i da zdravlje onda sluzi, barem tol'ko kol'ko si je uplacivao.
mislim, verovatno sam i ja tebe (vise puta) tu i tamo nanervirao, al' bez obzira - želim ti svako dobro u zivotu. cisto da se zna.
zoxthegreat
2017-11-20 09:24 PM
tako je sale, ne daj se vindi
iako neki put malo „kakis” zasluzio si da trosis svoju zaradjenu penziju sto duže kao i svi ostali koji su je posteno zaradili
a ja verujem da jesi.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2017-11-20 09:53 PM
ima bre puno vise toga da se radi - sem rada.
sve sto je potrebno - je da te malo zainteresuje. -e, tu su ti recmo nasi ljudi, i nas (eks ju) mentalitet da te zakopaju, ali bukvalno zivog u zemlju i još da ti ugrade slamcicu - da možeš da dises, da se bolje zlopatis.
scenario: odes ti u penziju, i odjednom skontas - aha, za skroman zivot- racuni su podmireni, i sada imam 24/7-samo za sebe. problem: pa ja sam (nebitno, evo windi vozac, -ja-propali muzikant, propali stampar, kilavi fotograf i tako dalje :) ). -ono-identifikuje se covek sa svojom profesijom. sto nije loše - ako je bila hobi, al bas je bezveze, ako je bila robija zvana pos'o.
i sad kažeš, e, evo, nervirao me onaj jedan pametnjakovic sto stalno serenda, evo rekao je da nije teško da se nauci neki instrument da se svira - i kažeš, od'o ja u guitar shop, da si kupim tamburu, i pocinjem da se zezam time.(ili da budes fotograf, ili da budes slikar, ili da ides na pecanje, ili da ... ) - nasa raja ima da ti grakne odma - uf - sav si mi ti za (to nešto...). -pa jebo ga - ako neću sad - kad ću? dok sam bio mlad - nisam - jer sam rmbao - evo sad imam najzad i vremena, a i nemam brige o racunima. -ali jok - ima da te smaraju, da ti se (ni na cemu zasnovano) podsmevaju, da te ubeđuju da je to gubljenje vremena (oni ga kao koriste na nešto konstruktivno je l'?), da si mator, da ne možeš, da... -znaci aaako se nadje par njih koji će da ti kažu -to majstore - idi i „iskidaj” to što si naumio.

mislim da sam već napisao ovde jednom - buraz mog caleta od strica - je covek bio zemljoradnik. ono seljak covek. radio svoju zemlju, uzimao pod zakup zemlju, vozao traktor i t.d.
i bas je voleo i da se puvenja, tipa e gle sto su mi dobre svinje, e a vidi sto je slanina / sunka dobra (stvarno je slandzha bila dobra - skoro k'o moj deda jedan sto je pravio :) ) i t.d. -sve o.k. cenim postujem - zemlja = on. -i jednoga dana, ispostavi se da ima rakcinu. i kao operisu ga, i potego je on još skoro deset godina. umro je pre dve godine. -još dok je bio zdrav, a ja mlad(ji) - rekoh ja jednom prilikom mislim caletu i kevi - evo ovaj nas R. - on kad mu bude vreme da ode u penziju - ne godine i to - nego kad ne bude vise mogao da radi zemlju - umire u roku od godinu dana. -te godine kad je umro - nije vise isao na njivu (bitno: nije imao potrebe da radi zemlju poslednjih 20 godina sigurno).
i tako...
cuvajte se ljudi, ...'o pare, ...'o sve - ima lepo napisano i za one verujuce u onoj knjizi - krov nad glavom, 'leba na astalu - sve preko toga za čim covek zudi - „oda zla je” .
Kenny
2017-11-21 02:11 AM
Mislim da je ovo narucen film od strane gazde. Glavni razlog je privuci nove žrtve pa i onda mega selja pokazivanje.

Onaj stariji covek je najrealniji od svih, vozac. Isto tako i mladic koji je vrhunski atleta, majstor, vozac, šta hoćeš. Svaka mu cast na fizickoj i psihickoj spremnosti.

Već onaj drugi mladic je u nekom psihickom problemu, morao je da se obuce kao za diskoteku, zadrugu...

Ovaj sa maramom je zesce opicen a i gazda morska vestica je većinu vremena bio u aca lukas tripovima i pognuta glava, spusten pogled. Prevarant a i ubica, kao i svi oni. Megalomanijaci i onda naravno puvanje koje je nezaobilazno za takav sklop robotski.
Nije pokazao decu već sve moguće drugo. A to su bednici u duhu i srcu. Zato i jesu takve scene oko crkve i u njoj, robovi koji moraju da skrnave i svetinje jer su im to izduvni ventili.

Dal je posao njihov tezak, vozacima, jedan od najtezih ? Ma jok, zezaju se, provode se, sladoled i suncobrani. Samo ima jedna stvar u vezi toga. Odabrali su zaradu a ne porodicu i kucu, zivot. Mislim da je posle toga ne samo u njihovom poslu već to vazi za sve, svaki posao, malo pederski da se zale i pricaju kako im je teško i kako su sve izgubili jer... sami su odabrali. Oćeš luksuz, velike kuce, skupa kola i da su im rekla kazala prioriteti ? Plati frajeru i cuti.

Jedan od najboljih grafita za koj sam čuo i video... ZALI SE TATI.

wildflower
(...)
2017-11-21 09:40 PM
Neće ta potraznja za kamiondzijama još dugo. Evo šta se sprema: https://www.wired.com/2015/05/worlds-first-self-driving-semi-truck-hits-road/
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-25 07:38 AM
Da je dobro, ne bi tražili vozace.
Zaradjuje se samo u pricama i obecavaju milje u pricama.
Radi se o nepismenom narodu i otuda tako laka obecanja.
Pale sada i po TV, koliko pokazuje nizak nivo inteligencije.
Vozace ne placaju, milje su ti fazon, da ti turu negde, odes, dok istovaris, čekaš red, dok odes na drugi utovar, kažu zakasnio si, dok utovaris i krenes...
Izgubis vise vremena na tim stvarima za koje nisi placen a radis stalno.
Zato sam ja presao na Coast to Coast bio, ali opet, ne možeš naplatiti, kada vide pare, ne daju nikome, ne daju ni na održavanje kamiona, valjda kamion može i bez toga a vozaci iskacu ko padobranci.
Vozace su rasterali i konstantno traže, koliki pacijent treba biti za tako nešto.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-25 07:44 AM
Usput, ovi iz Cikaga slabo obavesteni.
Vecina vozaca ode u SLO iz Srbije, odakle voze po celoj Evropi odmah legalno i po propisima.
Neko će da se lomi da ide do Amerike, niti papira, niti dozvole i da ga ceka na kraju Cikaski gazda sa iscepanim carapama i pricama,„Nije broker platio...”Žena nije ostavila cek i slične price ko iz Marinkove Bare.
Pravac Ghetto, pa trazite vozace, svi imaju papire a ne morate ih ni platiti, dovoljno da ih naduvate.
brodarac
(Marinero)
2017-11-26 04:42 AM
I ja sam pomislio gledajuci tu emisiju, da taj propali muzicar a sadasnji kolekcionar Oltimer kola trazi nove žrtve odavde. Naj lakse je novodosle upregnuti , pa dok izdrže.
kt61
2017-11-26 01:12 PM
Sto kaže jedan gazda: kad bih placao vozace koliko treba, ne bi mi ostalo ni za kiflu.
windy-chicago
(windy-chicago)
2017-11-26 03:34 PM
Poznajem Sashu Turovica, i mogu reci da je dobar covek. Ne ostaje duzan ni jednom vozacu , pomaze koliko može. Znam da idu za Kanadu... i koliko sam čuo placa comp. drivers 50-55 cpm. To je fer placanje. Ovde neko rece kako se reklamira da prevari nove koji dolaze iz Srbije. To NE može biti. Bez radne dozvole, green card, državljanstva,, CDL se NE može dobiti. A tako i treba. Znao sam dosta njih,, dodju, voze 4-5 godina..žive u kamionu, kao pseta, stede svaki dolar, zezaju nas koji placamo tax. E pa, i tome dodje kraj.Svake godine placam 15-20 000 $ tax. A oni voze recimo 5 god. imaju svoj kamion, koliko su ustedeli. 75-100 000 $. Alooooooo ,, sa tim parama mogu da naprave palatu u tim vuk.oebinama.. odakle su dosli. A gde je ostala zarada ?
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:26 PM
Price kako je neko posten, mozete da okacite macki o rep.
Kada neko tamo vara, ne vara on samo u svoje ime, nego u ime svih vas.
Normalnom coveku to nije teško objasniti.
Varali ste masovno ljude iz Srbije i bivše Juge, jeste.
Predstavljate se nekakvim patriotama, kada vam treba sirotinja da je uradite.
Kada prođe patriotizam pauza, onda ste veliki Ameri.
Cudi me u Crkvi da nisu rekli da ne radite ljude i kako to nije Hrišćanski a kasnije neki se hvale kako slave Slavu a prethodno uradili ko zna koliko njih.
Bilo kako bilo, pet nocnih autobusa iz Beograda za Ljubljanu ide i to možda svako vece, vecina vozaci kamiona.
Ne prave 15 mica mesecno, ali im urade sve potrebno i pravac Evropa.
Vozaci su toliko potrebni da ih Srbija više ne može zadrzati a ni Hrvati ne mogu pronaći.
Rumuni su ulaskom i Bugari malo ubili potraznju, ali sada opet pocelo ludilo.
Javi tamo tima bez papira da mogu i u Evropi legalno raditi, umesto sto tamo mlate praznu slamu.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:30 PM
https://rs.jooble.org/m/desc/-3987850071887426369?ckey=vozač+kamiona&rgn=-1&pos=12&elckey=4029864740333826&sid=79632842 92583277933&scid=3747045026330718270&iid=-3531781396132997717&age=47&relb=70&brelb=70&bscr=540,4711&scr=540,4711
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:32 PM
Mikser gradjevinski a koliko za kamion po Evropi.

POSAO VOZAC KAMIONA SLOVENIJA potreban vozač kamiona miksera C kategorija
Inostranstvo
Prijavi se
Opis posla:

Potreban vozač kamiona miksera za beton sa C kategorijom za rad u Sloveniji. Plata od 1200 do 1800 evra. Trenutno nam je potrebno 5 vozača.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:33 PM
Potrebni vozači kamiona
Inostranstvo
Prijavi se
Nudimo posao u Evropskoj uniji za vozače kamiona. Uslovi su: Vozaška dozvola za C i E kategoriju; Upisan NPK95; Pasoš EU;Pasoš SRB i BIH uz višegodišnje dokazano iskustvo. Nudimo:Rad za više evropskih firmi za drumski transport; Platu 0.17 evra/km + 10 evra dnevnica za svaki dan proveden u kamionu;Zagarantovanih 11 000 do 15 000 km svakog meseca;Prevoz od Maribora do mesta gde se nalazi kamion. Za sve informacije nas možete kontaktirati na Preći na izvorni oglas i Preći na izvorni oglas i na Preći na izvorni oglas
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:36 PM
Špoljar Transport d.o.o. je vodeća obiteljska tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za prijevoz vozila koja je partner najvećim svjetskim proizvođačima vozila. Posjeduje više od 130 voznih jedinica za prijevoz automobila, kamiona, cerade, te hladnjače.

Tražimo djelatnike za sljedeće radno mjesto:

vozače teretnih motornih vozila – 20 izvršitelja (zbog povećanog obujma posla)
Uvjeti:

SSS/KV vozač - obavezna C i E kategorija;
radno iskustvo u djelatnosti autotransporta (prednost, ali nije uvjet);
spremnost na timski rad u dinamičnom okruženju
KOD 95 (prednost, ali nije uvjet - postoji mogućnost ishodovanja istog)
Što nudimo?

ugovor na neodređeno
Euro VI kamioni (Mercedes, MAN)
Uz prijavu je potrebno priložiti:

kopiju dokaza o ispunjavanju uvjeta (vozačka dozvola),
dokaz o državljanstvu jedne od zemalja EU (hrvatsko npr.)
potvrda o nekažnjavanju,
kratak životopis s adresom i telefonom.
Prijave se primaju putem kontakt telefona: 098/355-060 ili prijavom na mail Preći na izvorni oglas
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:38 PM
Ovi će da nadju sutra sto traže EU pasos.
Slovenci uzimaju sa SRB i BiH pasošima, možeš preko 2000€ uzeti.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 05:39 PM
POSAO VOZAČ KAMIONA ŠVEDSKA - potreban vozač C+E kategorije, plata do 2400 evra
Inostranstvo
Prijavi se
Opis posla:

Potrebni vozači kamiona C+E kat. Vozi se uglavnom po Švedskoj, ponekad i po Norveškoj. Od kandidata se očekuje: C+E kat; kompletni Evropski dokumenti; vozacka, CODE95 i osnovno poznavanje engleskog jezika. Plata se kreće od 2000 do 2400 evra.
windy-chicago
(windy-chicago)
2017-11-26 05:49 PM
Eeee Marko,, Marko... nije tebi lako. Bio si ovde bez papira, upoznao neke divljake, mislis svi su isti. Ne, nisu. Po tebi ispada da svi vozaci u Americi rade za dzabe. To je neverovatno. A porediti Usa i Evropu,, sto se tiče kamiona je cisto loodilo. U Evropi je mnoooogo manja zarada, manja brzina, nema skoro nigde parkinga, i još mnogo stvari koje se ne mogu meriti sa Amerikom.Znaš ti to veoma dobro, ali si ljut na Ameriku, i zato pišes ovako.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-26 07:51 PM
Zaposlimo vozače C i E kategorije – kamion i šlepar (Slovenija i inostranstvo) Uslovi; - najmanje II. stepen stručnog obrazovanja, bilo kojia škola, - vozačka dozvola C i E kat. - najmanje 1 godina radnog iskustva, - preciznost i savjesnost - znanje engleskog ili njemačkog (pasivno) Opcija - prednost; - Kod 95 napravljen u Sloveniji - Ako nemate kod 95, pomažemo, da je uradite u Sloveniji, Ono što mi nudimo Zaposlitev za određeno razdoblje 1 godina, 3 mjeseca probni rad uz mogućnost produženja. Odgovarajuću i redovnu isplatu, organizirat čemo smještaj u Sloveniji, radnu i boravišnu dozvolu. Informacije preko maila [email protected] na telefon +386 31 454 337 (od ponedeljka do petka od 9.00 do 16.00 sati)
windy-chicago
(windy-chicago)
2017-11-26 08:06 PM
Šta je to Kod 95 ?
zoxthegreat
2017-11-27 06:39 PM
ma to ti je neka specifikacija na vozackoj dozvoli koja pokazuje
da si mnogoooo dobaaaaaaaaaar vozacccccc

salim se evo ti link pa gledaj ili neka ti ovi iz evrope objasne
valjda pokazuje na dozvoli da si prosao neki vozacki test ili da si ovlascen da vozis.

https://en.wikipedia.org/wiki/Driver_CPC
Kenny
2017-11-28 12:17 PM
Windy naviko da siba 94 kom totalno ga covek zbunio sa 95 com.
Iso covek da upali kamion da proveri gps. Toliko godina vozio i sad kao 95 a on covek bio siguran da zna, da se kladi u zivot.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-28 04:19 PM
Ja sam uzeo „CDL” u Austriji, to ne znam šta je.
Verovatno neki novi sertifikat, ko će ga znati.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-28 04:21 PM
Возачи јавног транспорта у Немачкој и Аустрији, као код нас на пример ГСП, имају плату и до 3.500 евра.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/2641112/hoće-li-srbija-ostati-bez-profesionalnih-vozac a.html
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2017-11-28 04:25 PM
Prema rečima Nikole Antića, predsednika SOS sindikata GSP, mesečno iz preduzeća ode 30 do 40 ljudi, prvenstveno vozača autobusa, a zaposli se tek oko 10. Kako kaže, vozači se na odlazak odlučuju jer su nezadovoljni zbog visine plate, loših uslova ali i organizacije rada, i najčešće uhlebljenje traže u Sloveniji, gde su daleko plaćeniji.

http://www.danas.rs/beograd.39.html?news_id=359627&title=Mesečno+iz+GSP+ode+i+do+40+ljudi
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.