Forums : Emigracija

 Comment
Make America Great Again!
santa
2017-06-20 11:20 AM
moguća ili nemoguća misija?
sirchulle
(CAD Designer)
2017-06-20 04:12 PM
Naravno da je moguće da USA bude opet velika kao sto je bila ali zašto je to nemoguće je lepo objasnio Noam Comski u „Rekvijemu za americki san”. Možda ima neki link za taj film na youtube posto sam ga odgledao na netflix-u pa ne mogu da ga podelim. Problem sa Amerikom je taj sto je nekada bila predvodnica slobodnog sveta pa smo se svi ugledali na nju a sada je postala predvodnica neslobodnog sveta i opet smo se ugledali na nju. Koliko je nekada bila regulisana i sređena, proizvodna i inovativna toliko je danas sve suprotno. Najjači mi je prilog iz njegovog izlaganja da je sve odlično funkcionisalo dok je postojala bankarska regulativa i da se ništa posebno nije negativno desavalo a onda je to sve nestalo i krize su se redjale kao u meksickoj seriji tj. TV noveli.
santa
2017-06-20 06:11 PM
„Koliko je nekada bila regulisana i sređena, proizvodna i inovativna toliko je danas sve suprotno.”
------------

Nije bas 'sve' ali nije ni mnogo ostalo od kako je ta Amerika nekada bila (50+g.) zahvaljujuci tehnoloskom razvoju i globalizaciji koja je dovela ceo svet, pa i samu Ameriku tu gde je danas!

Kakve promene će nam Trump-ov „Make America Great Again” vremenom doneti preostaje nam da se vidi, a u međuvremenu idemo po onoj nasoj staroj uzrecici; - uzdaj se u se i u svoje kljuse. 😊
Amatercic
(Penzioner)
2017-06-22 02:16 PM
Nema sanse da postane ono šta je bila to se neće dogoditi bez obzira ko je predsednik u USA narod se promenio sve hoće jucer ,niko nema strpljenja, osnovno obrazovanje ima da gura da izadje na 0,mediji lažu koliko i pre, kao i svugde u svetu samo to nije bilo lako proveriti kao danas( kad jedne od glavnih USA novina napisu 180 ispravki u 14 dana šta ima da se prica).Politicari su nas doveli do ovoga a biznismenu nedaju sansu nisu ludi izgubice politicarima deca poslove koji placaju godisnje milionce $ za 4 sata rada nedeljno.
Kukaju Rusi se upetljali u izbore a pogledajte Siriju danas a druge neću ni da nabrajam.
Kakva je takva je ja za bolju zemlju ne znam i hvala joj za sve a mladi nek se misle.
Inače u modi su sastanci u vezi sastanakovih sastanaka na kojima se odlucuje o novim sastancima i ništa drugo dali je onda cudo sto jedan cekic kosta vojsku $3000? a o proizvodnji neka misle Kinezi ili neko drugi.
Sreća plodna zemlja pa hrane bi trebalo biti dosta

santa
2017-06-22 05:26 PM
FYI

„A Deeper Look at the Senate Health Bill
Stephanie Armour

Here's a deeper look at what the Senate plan would do:

Medicaid: The plan would roll back the Affordable Care Act’s Medicaid expansion more gradually than the House version would, but would ultimately make deeper cuts to the program. While states' funding from Washington would be capped for the first time in the history of the Medicaid program, states would be given a choice of the formula used -- 'block grants' or 'per capita caps' -- to curb it under the bill.

Penalties: The bill would end the ACA’s much-debated requirement that most Americans pay a penalty if they don’t have insurance. The bill also suspends the so-called Cadillac tax on generous employer health benefits through 2025.

Subsidies: The bill would keep Obamacare's current tax credits to provide subsidies to people who don’t get health insurance on the job, but the bill would lower income eligibility for the assistance, meaning fewer people would be able to get the subsidies. The credits would also be less robust than under the ACA.

Planned Parenthood: The bill would strip federal funding from Planned Parenthood Federation of America for one year. It also prohibits tax credits from being used to purchase plans that offer abortion coverage.

ACA Taxes: Like the House bill, the Senate bill would repeal a 3.8% tax on investment income retroactively to January 2017 and delay the repeal of a 0.9% payroll tax until 2023.
Both of those taxes only apply to individuals making more than $200,000 and married couples making more than $250,000.”

http://www.wsj.com/livecoverage/senate-republicans-unveil-obamacare-repeal-bill
Dobro ili loše (nam se piše)?

Amatercic
(Penzioner)
2017-06-22 08:36 PM
Nas advokati predstavljaju/zastupaju i zato imamo na stotine hiljada novih zakona godisnje a radna mesta se izvoze.
Imao sam original kopiju ACA skoro 4000 stranica kome je to trebalo sigurno ne narodu.Danas nam spremaju novi zakon u vezi lične imovine
santa
2017-06-22 09:57 PM
Zemljace, u svakoj administraciji postoji birokratija, a razlika između jedne administracije (rep. & dem.) i druge je samo u nijansama, ali i pore sveha šta se može naći u kom zakonu sustina je koliko šta sluzi običnim smrtnicima a koliko izvan njih.

ACA Bill (H.R. 3962) je koliko toliko pokrivao potrebe zdravstvenog osiguranja za 23+ miliona gradjana koji nisu imali ikakvo ili čak dovoljno osiguranje mada nije bio idealan jer politicki opozicija je bojkotovala bilo koji doprinos poboljsanju nacrta zakona.

Pre ACA ja sam mogao da placam premiju od $1,546+/mo za osobu u familoiji sa pre-existing condition ali koliko njih nije bilo u mogućnosti da se nosi sa tim MESECNIM izdatkom samo za zdravstveno osiguranje, a gde su sve ostale potrebstine.

Ovo sto je danas GOP izneto će dovesti mnoge da se zapitaju cemu sve to vodi osim saveopsteg haosa u zdravstvu i drustvu kao celina.

ACA nije bio dovoljno dobar a ovo što se predstavlja od GOP je još daleko dalje čak i od 'dovoljno' a kamoli dobrog zdravstenog osiguranja o kojem izvesni politicari da na brzaka progiraju sve to (iduce nedelje.

A što se tiče samog ACA zakona on je predstavljen na 1,990 stranica i vredno ga je procitati u celini pre nego što se odbaci u smece!

Pogledaj ovde:
http://housedocs.house.gov/rules/health/111_ahcaa.pdf
Amatercic
(Penzioner)
2017-06-23 11:38 AM
Možda je to bila finalna verzija a prva je bila preko 3000 stranica .
Poceo citati i stvaro „mostovi” u nekom selu nisu ništa imali sa osiguranjem.
Kod mene u selu sve su ACA osiguravajuce kompanije napustile komsiluk.
Znam slučaj: cova otisao u penziju Cobra je htela $600 on nasao za $400 mesecno da kad je otisao da plati prvi mesec oni digli na preko$1000 razlog je prevelika primanja nazad na Cobru ne moze kasno ili ovaj slučaj SS ne moze da pokrije ACA Insurance razlog imate suvise para u penzionom fondu.Nikad pre bolesna osoba a isto tako znam za par slučajeva sličnih tvome slučaju.
Zalosno je da jedna od najbogatijih zemalja sveta salje majke koje rade i obrazovane 3 dana nakon porodjaja na posao a one koje neznaju oceve svoje dece nagradjuju sa primanjima i beneficijama često puta 50% većim od fakultetski obrazovni majki koje posteno rade.
Kisa je prošla odoh malo da prosetam na golf igralistu pre velike vrucine,zove drustvo,sve
nas je manje u grupi novi pristizu.Živio!
Djenka
(La vida es corta pero no me im)
2017-06-23 12:16 PM
Kao prvo stavi naslov teme na nasem,Srpskom jeziku ! Ja ne znam o cemu se radi ?
santa
2017-06-23 02:16 PM
Djenka, u glibalnom prevodu naslov znaci; - Stvorimo Ameriku opet/ponovo velikom. To je bila parola sadasnjeg predsednika Trumpa za vreme izbornie trke, a sa istom se nastavlja i dalje.

E sad, koliko će se ta 'parola' pretvoriti u stvarnost, preostaje da se vidi (mada po onoj nasoj staroj uzrecici; - po jutru se dan poznaje iz čega proizilazi iz dosadasnjeg politickog zapleta i haosa u WH, jedino nam preostaje sto bi se ovde reklo „stay tuned”, tj. pratimo dogadjaje (tako nekako). :)
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.