Forums : Emigracija

 Comment
Izgubljeni srpski pasos sa vizom u Americi
Bokismoki
2017-03-11 09:30 PM
Zdravo svima. Moja mama je dosla u posetu u Ameriku i imala je srpski pasos sa overenom vizom. Nazalost pasos je ukraden i ona sada treba da dobije „The Emergency Travel Document To Return To Serbia” preko Srpskog konzulata. Treba da ga dobije za neki dan.

Da li neko zna šta treba da radimo u vezi vize koju je dobila još u Srbiji od Americke ambasade? Da li treba da nešto uradi i da možda dobije novu vizu od americkih vlasti? Da li može da izadje iz Amerike sa „Emergency Travel Document” bez problema? Ona ima kopiju vize sa svim brojevima i datumima.

Molim vas ako iko ima iskustva sa ovakom situacijom da mi pomognete? Hvala unapred.
Amatercic
(Penzioner)
2017-03-11 10:04 PM
Za izlazak nije problem samo moras da dobro proveris u konzulatu zemlje gde (ako će) presedati dali će joj dozvoliti transfer kroz tu zemlju.Neće imati nikakvi problema ako ima kopiju
Kenny
2017-03-11 11:57 PM
Morate nasem konzulatu da prijavite nestanak.

Pošto pretpostavljam da je viza na duzi period postoje sigurno neki drugi dokumenti koji su ili trebali da se dodje do ambasade na zakazan sastanak do samog izdavanja vize ali sigurno postoje tamo negde.

To sve ili bilo koje slične dokumente isto kazite da imate u konzulatu ukljucujuci i avionsku kartu.

Sledeći put a i svi ostali slikajte vizu kad dobijete ili fotokopirajte taj deo pasosa. Obavezno. Eto tako kad se nešto tako desi za svaki slučaj da se ima.

Ako vam je eventualno moguće i kradeno ili niste sigurni kako vam je nestao pasos idite u miliciju i trazite pismeni izvestaj pa onda još lakse u konzulatu.

Pripremite i kesh kad ulazite ako idete u cikago jer su svi jedna porodica sa velikom vezom tako da u slučaju da dajete money order razocaracete ih jer su planirali taj bonus baksis koji se nikom zivom ne prijavljuje.

Ja bih pre otisao u policiju pa onda kod njih. Ovako ćete cuti neke najnovije informacije i misterije koje će vas skupo kostati ako nasednete na iste.
Bokismoki
2017-03-12 08:59 AM
Hvala svima sto ste odgovorili. Iz srpskog konzulata su rekli mojoj mami da neće imati problema posto ona leti u Srbiju preko Nemacke i Nemacka nema vize sa Srbijom. Mi smo zvali policiju i izvadicemo accident report ali to možda dobijemo po isteku njenog boravka ovde u Americi. Treba čitavih 20 dana da nam posalju Accident Report.

Ali, moje je pitanje bilo u vezi Americke vize sto su joj dali u Americkoj ambasadi u Beogradu. Ona ima kopiju ali ne i pasos sa kojim je dosla u Ameriku. Sada po izlasku iz Amerike imace Emergency Travel Document sto će joj dadi Srpski konzulat. Da li ona treba da uradi nešto po pitanju vize za Ameriku ili je kopija vize koju je još u Srbiji dobila dovoljna? Ako pokaze Emergency Travel Document i kopiju vize po izlasku iz Amerike da li je to sve sto joj treba?

Mi ćemo pitati Srpski konzulat sutra u vezi Americke vize mada to nije u njihovoj odgovornosti. Hvala vam unapred za dobre informacije.
Kenny
2017-03-12 11:18 AM
Da. Slika je zlata vredna.

A „police report” bi trebali da ti daju u roku od dan, dva itd. Cisto da znaš. Nekad zavisno od situacije daju i momentalno.

Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
2017-03-12 04:24 PM
Nazove US ambasadu u BGD i kaže slučaj, ukratko, ako je viza bila multientry na rok od 5 godina ili duže/krace, i pita za opcije koje ima što se tiče vize. Verovatno joj mogu izdati drugu vizu stim da plati troskove vize bez dodatnih papira kada je podnosila za vizu.

tralala
2017-03-14 12:37 PM
mi ovde nismo sluzbenici americke ambasade u Beogradu, i ne možemo ti odgovoriti na ta pitanja.

zato je najbolje da se njima direktno obratis, a mislim da to sada možeš i preko njihovog sajta, i email adrese.

eperson72
(lekar)
2017-03-19 06:15 PM
Direktno obracanje emailom ili telefonski ambasadi Amerike u BG.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.