Forums : Emigracija

 Comment
Vracam se u Srbiju iz Kanade
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2016-12-23 06:51 AM
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2016-12-23 07:03 AM
Zamislite da se vratila posle 30 godina kao Windy.
windy-chicago
(windy-chicago)
2016-12-23 07:44 AM
Šta je ona mislila ? Da zaradjuje milion $ godisnje, ladi onu stvar, kafenise, vodi abrove, živi u kuci od 25 soba, ima 10 slugu, 15 automobila. Ima toga,, ali samo u filmovima.Na zapadu se radi krvavo. Nije to bivša Yuga,, radio ne radio, svira ti radio.Ja u ovim godinama, radim 14-16 sati svaki dan.Ali deca, unuci bivših komunjara, to ne mogu da shvate. Vrati se sestro u Srbiju, imaces sve, samo para, nećeš imati. Radices 24 sata dnevno, za DZABE. Begaj bre.
kt61
2016-12-23 07:49 AM
Zensko može da se snadje i u Srbiji, ako bar prosecno izgleda.
Ne mora da se pati po tudjini.

Neke zavrsavaju ovako:

Sandra je otišla u Ameriku da radi, a završila kao SEKSUALNA ROBINJA!

Sandra je stigla u Ameriku sa nadom da će započeti novu karijeru u hotelskoj industriji, ali umesto toga našla se u svetu prostitucije i seksualnog ropstva, primorana da trpi nasilje i uzima drogu.
- Stigla sam u SAD u prvoj nedelji juna 2001. godine. Za mene Amerika je bila mesto obećanja i mogućnosti. Kako sam se približavala Americi, osećala sam sve veće uzbuđenje. Kada sam na aerodromu čula svoje ime, okrenula sam se i ugledala čoveka toplog osmeha kako drži moju sliku. Zvao se Džoni - seća se Sandra.

Stigla je na aerodrom sa još četiri žene i muškarcem, gde su ih podelili u dve grupe. Džoni je uzeo sva njihova dokumenta, uključujući i pasoše i odveo ih do svog automobila.

- Kada sam ušla sa Džonijem u automobil osećala sam da nešto nije u redu. Činjenica da je hotel bio u Čikagu, a ja sam stigla na aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku, udaljen preko 1.200 kilometara, pokazuje koliko sam naivna bila - iskrena je Sandra.
kt61
2016-12-23 07:50 AM
- Odveli su nas do jedne kuće u Bruklinu, vozač je kucnuo na vrata i viknuo Mama-san! Nove devojke! Prestravila sam se jer sam znala da je Mama-san naziv za vlasnicu bordela, ali nije bilo nazad. Vozač je držao pištolj i nije nam dao da pobegnemo.
Kada su se vrata otvorila videla sam devojčicu od 12-13 godina kako leži na zemlji i vrišti, dok je grupa muškaraca šutira. Krv je lila iz njenog nosa, a ona je zavijala i vrištala od bolova - priča Sandra za BBC.

Samo dvadesetčetiri sata kasnije bila je primorana na seksualni odnos.

- Dvadeset četiri sata dnevno sedele bismo potpuno gole, čekajući mušterije. U slučaju da niko ne dođe, mogle smo da spavamo, ali nikada u krevetu. Nekada su i sami otmičari dolazili i silovali nas, tako da nikada nismo imale mira - navodi ona.

Svakodnevno su devojke odvođene u razne klubove, bordele, kockarnice, primorane na seksualne odnose sa raznim mušterijama od studenata pa do staraca. Morale su da trpe grubosti od strane svojih klijenata i uzimaju razne vrste droga.

Sandra je srećom jednom prilikom uspela da pobegne i izbavi se iz svoje noćne more.

Danas, petnaest godina posle i dalje ima besane noći. Njeni odnosi sa muškarcima su, kako kaže, daleko od normalnih, a psiho-terapeuta posećuje svake nedelje i uzima antidepresive. Ipak, odlučila je da podeli svoje iskustvo kako bi skrenula pažnju na ovaj problem i pomogla žrtvama trafikinga.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2016-12-23 01:44 PM
Windy je ranije govorio da vozi 300 milja dnevno, dok sam ja govorio da Windy ne promasi ni jednu rest area.
Kada izracunas 300 milja, plus obilazak svake rest area, dodjes do 300 milja dnevno.
Usput, Windy će reci kako nije tačno, ali 16 sati dnevno nije po log book i propisima u koje se on kune, niti voznja po East Coast, Texas i slično, osim Coast to Coast.
Što se tiče doticne, verovatno ima gde da se vrati i nije osoba koja dopusta da je neko pravi budalom, sto savetujem i vama.
Ne kažem da treba da se vratite, naročito ne Windy, ali ne treba ni toliko trcati na kolenima za tudjinom, koja i nije toliko perfektna.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2016-12-23 01:46 PM
Vidim Ryanair 'oce iz Bergama da uvede let za NYC, povratna karta 140€.
Setih se Windy i filma Lesi se vraca kuci.
Amatercic
(Penzioner)
2016-12-23 03:06 PM
Ona je dosta pametna žena čak je iz aviona videla da neće voleti a zašto bi i volela kad ima muza koji radi i salje pare u Srbiju ,trosi kako i na koga hoće može da menja svaki dan a ne da spava sa budalom koja samo radi ,kome su takve osobe interesantne? u Kanadi je morala da radi,je..ti državu gde mora da se radi da bi živeo,kakva je to zemlja???
Mi znamo gde se odrazva Rodeo-Stampedo u kanadi i gde „muce” jadne zivotinje.Kad je pocela lagati onda je bar malo mogla nauciti geografiju kanade. Nije zivot za svakoga a ne kanada ili srbija.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
2016-12-23 03:18 PM
ISKRENA ISPOVEST SRBINA KOJI JE OTIŠAO U KANADU: Svi se kaju što su došli, ali niko se ne vraća

Većina nas želi da ode iz svoje domovine kako bi spoznala kakav je život izvan njenih granica, jer, kako se kaže, svugde je bolje nego u Srbiji.

Ali, mnogi tek kada odu shvate koliko je Srbija u stvari savršena zemlja.Jedan Srbin je rešio da ode u Kanadu i nakon nekog vremena postavio sebi pitanje „Kako to da se svi pokaju odmah po dolasku, a gotovo niko se ne vrati?”, a za to ima i odgovor.

„Prvo važnije iskustvo koje se dogodilo svakom imigrantu s kojim sam došao u kontakt je da su se nakon nekoliko meseci provedenih u novoj zemlji pokajali što su otišli iz Srbije, Bosne, Hrvatske ili odakle su već otišli.

To kajanje je, sada znam, posledica naglog gubitka društvenih veza koje su postojale u staroj domovini.

Foto: Instagram/explorecanada Foto: Instagram/explorecanada
Zapanjujuće je koliko aspekata vlastitog života uzimamo zdravo za gotovo. Društvene veze i osećaj pripadanja su često nešto što uzimamo zdravo za gotovo, a neophodni su za normalno funkcionisanje svakog čoveka.
Nego, ja sam sad ovde započeo misteriju, a nisam je razrešio. Kako to da se svi pokaju odmah po dolasku, a gotovo niko se ne vrati? Ovakvo je bilo moje iskustvo:

Nekoliko meseci nakon što smo došli, sreo sam dečka (mog vršnjaka) koji je u Kanadi bio već nekoliko godina. On mi je dao sledeći savet (parafraziram):

Prve dve godine se trudi da ignorišeš osećaj usamljenosti i nepripadanja. To je normalno i neizbežno.

Foto: AP Foto: AP
Dakle, ćuti i radi na rešavanju praktičnih problema. Ako i posle dve godine jednako budeš osećao da ti ovde nije mesto, onda možda možeš da se zabrineš, ali ne pre.
Posle mi je gotovo svaki stariji imigrant ispričao sličnu priču. Ne znam da li sam se baš striktno pridržavao tog saveta, ali sada vidim da je to bio jedan od najkorisnijih koje sam ikad dobio”, napisao je Predrag Rajšić na svom Fejsbuk profilu.

Da li vi imate da date neki dobar savet Srbima koji žele da odu preko?

(Beograd.in)

Pratite KURIR na VIBERU:
vodena
(*)
2016-12-23 04:41 PM
Emigracija nije za svakoga niti svako za emigraciju. Emigracija je najmanje od svega otici u drugu zemlju iako mnogi misle da je to alfa i omega i da je sa odlaskom sve zavrseno. A u stvari od tada tek kreće.:)

Iskstvo u emigraciji je nama na neki način određeno još pre nego sto smo igde dosli, onim kakvi smo dosli, sa kakvim ciljevima, ocekivanjima i sa kolikom elasticnoscu. Da li smo ranije bili sirotinja ili bogatasi, seljaci ili gradjani, to sve manje utice. Videla sam razne kombinacije i uopste se ne može podvuci crta tipa da je samo onima koji ništa nisu imali dobro a onima koji su nešto kod nas imali loše i sl.

Kao i u mnogim drugim stvarima ako emigraciji pristupimo sa optimizmom, voljom i realnim ocekivanjima vece su sanse da nam ovde bude OK. Emigracija je *ebena jer ko u nju udje ocekujuci rešenje svih problema koje sa sobom doneo, uglavnom ovde shvati da ga oni ne samo prate već i da se umnozavaju.

..I zrno sreće, bez koga je teško. I mladost, sa kojom je sve lakse. :)

Novak
2016-12-23 05:20 PM
Bas se nešto ovih dana razmišljam kako se Melanija
ovih dana nosi sa prblemima u emigraciji.
Mora da se seli, muž u godinama, pun obaveza,
barabe namiguju, deca, roditeljske obaveze, visak
para, manjak sobode, a Slovenija lepa i daleko.
Novak
2016-12-23 07:22 PM
Al ima neko ko pomalo razume Melaniju, a to je nasa bivša
kanadska prva dama Milica „Mila” Mulroney kojoj je
unisteno rodno Sarajevo.
Power12345
2016-12-25 03:18 AM
Ko je god otišao zna kako je..šta gubi a šta je dobio.
...prva , druga,treća, četvrta generacija su žrtve..
Hiljadu faktora može se nabrajat...dom, kuća, zajednica, selo, grad, poznanici, familije, brda, doline, rijeke, more, Sunce, vazduh , priroda itd..itd...
Pogledajte prvi primjer Amerike u poredjenju sa starim Evropskim kontinentom..
Faktor kapitala, materijalnih dobara su činioci pokreta ljudi i masa..
... oni koji puno rade znaju šta to znači
RadovanI
(geolog)
2016-12-27 07:51 PM
Sreća je neophodan faktor i može da predstavlja prevagu na jednu stranu. A zrno kad proklija može biti velika zitnica. Ja bih volio da to zenjem, a Vodena da mi donese bokal vode kao na filmu. E to je ono pravo!!Ako to imate lokacija je sekundarna.Znaci zrno -zito-Vodena sa bokalom!!
eperson72
(lekar)
2017-01-18 05:00 PM
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.