Forums : Emigracija

 Comment
Jeste za Ruse ili Nato?
sa_strane
2014-09-03 03:25 AM
„Sve dok mi budemo insistirali na nekakvoj virtualnoj neutralnosti, mi nećemo imati borbenu avijaciju. Mi prosto bez članstva u NATO-u nećemo imati novca za avione”, kaže Dragišić.
On dodaje da je naša neutralnost, ionako samo na rečima, dok smo se mi suštinski već opredelili.
„Bojim se ja da će nas ovi akumulatori, i uopšte koketiranje sa Rusijom, skupo koštati”, naveo je Dragišić.

-
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
2014-09-03 04:50 AM
Nisam pametan. Interesno gledano - EU i NATO. Ali gledajuci istoriju i sve plodove NATO-a i ko čini tu druzinu, dusa kaže Rusija ol d vej!
pustimela
(monter)
2014-09-03 04:56 AM
A koji će nama
borbena avijacija
kad nam treba još par hektara
da mož da se okrenemo!?
I onako neće da napadamo
a tuđe lakše upucavati raketama,
zato bolje raketle
(manje koštaju)
i ne trošu gorivo.
Inače sam za Ruse,
ja uvek za slabije! ;)
pustimelaBelow viewing treshold. Show

pustimela
(monter)
2014-09-03 05:10 AM
Da napomenem,
danas je dan
solidarnosti
borbe sa terorizmom.
tufnica
2014-09-03 05:17 AM
Ako Dragisic kao profesor na fakultetu bezbednosti prica sasvim otvoreno o ovome i na ovakav način onda je to samo uvertira za ulazak u nato. Od njega bi ipak ocekivala malo suptilniju agitazu.
Sa ulaskom u nato ne da nećemo imati para za održavanje aviona već nećemo imati ni avione.Naše nebo bi u tom slučaju cuvala avijacija neke druge zemlje, oni koji sve ovo prate znaju i ko je tu u opticaju. Umesto da sacuvamo sopstvenu avijaciju i sami to radimo na sopstvenom nebu mi ćemo i ovo sto imamo unistiti.

Sramota, sreća sto u Srbiji to ipak neće proći
sa_straneBelow viewing treshold. Show

sa_strane
2014-09-03 05:31 AM
Mnogi koji su sluzili JNA vjerovatno su se zapitali kao i ja tada zašto je od opreme i naoruzanja bilo skoro sve rusko?
Jugoslavija i JNA bili su neopredeljeni i nesvrstani ali ipak sve rusko.
Da je JNA imala i americko naoruzanje ja vas uvjeravam da Srbija nebi nila bombardovana. Istina tadasnja JNA je htjela da kupi i americko oruzije ali Amerikanci nisu htjeli prodat. Nisu radi toga jer nisu vjerovali u stvarnu neutralnost. Kako se vidi bili su pravu.
Što se tiče ruskog naoruzanja vidjelo se u sukobu za vrijeme bombardovanja Srbije da to nema veze sa vezom. Isto kao sukob tenkova u Iraku gdje su ruski tenkovi strahovito porazeni, dok Amerikanci nisu izgubili nijedan tenk.
Nije li vrijeme da Srbija okrene politiku 180° i iskreno proba trazit svoju sansu uz zapad? Ako sukob između Rusije i Nato eskalira vrlo je moguće da Srbija preuzme nekadasnju ulogu Kube, sto je uostalom djelomicno već i postala..

-
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-03 05:58 AM
Samo objektivno gledajuci za NATO a zašto ? zato što kao prvo niko nikog ništa ne pita i ovo sve od raspada berlinskog zida pa na ovamo (a naravno i ranije) je planirano a da se ne spominje bomardovanje Srbije i nakon toliko godina vide se rezulati uopste u svemu. Ne znam i ne razumijem same „vodje” u vladi Srbije koji toboz non stop „pregovaraju” i sve su siri i deblji a znaju i sami ishod svega kako će biti na samom kraju. Ovi šta su zapikali tako će i biti a steta i zalosno je samo to što se sve slomilo preko naroda kojeg i onako niko ništa ne pita. Srbija zeljela ili ne Srbija ulazi u Nato kad tad i Srbija im je preca u tome od Hrvatske ili bilo koje zemlje na Balkanu a to znaju i mala djeca. Ovo je samo agonija i cjedjenje i mucenje na zivo. Kosovo ????...pa o tome se ne treba ni diskutovati,dosta je receno i učinjeno do sada. Sila vlada i to ti je to. Ne može ni jedan Rus biti već Srbin od samog Srbina i nije to ona Rusija kao nekad već isto razbijena u 1000 komada i imaju oni svojih problema i smeca ispred vrata da bi zakuvali sa amerima zbog Srbije,glupost ! Uzdaj se use i u svoje kljuse a drugo ništa ne postoji. To će sve biti kapitulacija na kraju samo zamazano i u rukavicama,živi bili pa vidjeli. Ne treba niko više da gine i onako nestajemo !
sa_strane
2014-09-03 07:16 AM
„Umesto da sacuvamo sopstvenu avijaciju i sami to radimo na sopstvenom nebu mi ćemo i ovo sto imamo unistiti.”
-

-Pa cuvanje srpskog neba je imalo najviše smisla za vrijeme bombardovanja. Međutim i sa boljom i jacom avijaciom nego sto je Srbija ima danas i sto će je možda ikad imat, nije se moglo bas u ničemu parirat. Samo uzaludno trosenje para.
JNA je nekad bila 4. a neki kažu i 3. vojna sila, jedna od malobrojnih koja pravila podmornice..
Raspolagala je sa preko 100 borbenih helikoptera, preko 400 borbenih aviona i preko 2000 tenkova.. Ove brojke su impresivne, pa ipak gdje je bila sva ta silna tehnika kad je trebala? U trenutku pred bombardovanje kažu raspolagali su samo sa par borbenih aviona. Ostaje samo pitanje ko, kada, kome i za koliko su prodali i gdje su pare?
Zar to sve ne izgleda kao diverzija prije napada? I ko je do danas prozvan? Nitko. I vi bi ponovo da im kupujete avione..

-
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-03 07:42 AM
Lupaj ti minus koliko hoćeš jer te istina pogadja. Tuko (čitaj kako piše a ne Tuuuuuukoooo ) jbt sve moras naglasiti..., niko nije kazao da sam u pravom smislu rijeci za NATO ali živi bili pa vidjeli šta će biti i desiti se pa ću ti se onda ovdje na forumu javno nasmijati...samo polako :) p.s. čitaj kako je napisano a pocinje sa...„objektivno” !!!!
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-03 09:39 AM
Ja mislim da će da se sRusi nato.
the-bezi-man
2014-09-03 10:23 AM
Srbija je već u NATO-u, samo sto nam to niko nije još uvek zvanicno saopštio.

uostalom, isti nam djavo jer Rusi i Amerikanci odavno rade zajedno, a i jedni i.drugi su protiv nas. ni jedni ni drugi nisu nikada ništa učinili za nas, već samoz a sebe.

nina
2014-09-03 10:27 AM
Pošto vecina ljudi koja se ovde javlja živi u zemljama clanicama NATO-a, pretpostavljam da su za NATO...Samo je Pustimela dokazao ličnim primerom svoju ljubav prema Rusima;)

tufnica
2014-09-03 10:59 AM
Pošto istorija ne pocinje i ne zavrsava se sa nama, za one koji misle da su Rusi i Amerikanci isti i da ni jedni i drugi nisu učinili ništa za nas podsecanje samo da smo '99.god. bombardovani od tih istih Amerikanaca.
Što se tiče poricanja Ruske pomoći Srbiji kroz istoriju, pogledajte sledeći tekst. Sramota je zvati se Srbinom a ne znati ovo.

http://tinyurl.com/bwvn7z5
Hobo
(Pacifing by force)
2014-09-03 12:28 PM
„sa strane” sad da pojedes sva ta govna sto si izasrao!
Statisticki nema smisla porediti supersilu sa malim ili nerazvijenim zemljama pod sankcijama vise godina I zastarelom opremom
A ovaj profo neće da kaže da clanstvo u nato paktu kosta a para opet neće biti a ni aviona ...

Tubby
2014-09-03 01:03 PM
pa mi nemamo šta da jedemo a on prica o avionima i balonima ... ocigledno je da je gospodin dragisic na hijerarhiskoj lestvici ludila VISOKO kotiran.
sa_strane
2014-09-03 02:04 PM
Hobo na krivu adresu se obracas.
Govna neka jedu oni koji su krivi i za rat u Sloveniji, i za rat u Hrvatskoj, i za rat u Bosni, i za pasivno gledanje stradanja Srba u Hrvatskoj, i za pasivno gledanje protjerivanja i seobe Srba iz Hrvatske.
Za 20-godisnje iskoristavnje i maltretiranje izbjeglica. Dan danas mnogi nemaju papire ni status. Danci obidju izbjeglice i vide da žive u neljudskim uvjetima pa im urede sve, kupatila i ostalo.. Ali već mjesec dana po uredjenju izbjeglice dobivaju premjestaj, a to šta su Danci uredili izdaje se turistima. Donatorske cokolade nisu dobila djeca izbjeglica nego su zavrisila na Bg pijacama kao i mnoge druge stvari i hrana.
Hebo slusaj, svaki Beogradjanin i svaki Srbijanac da ima karaktera kad prođe pored nekog izbjeglice trebao bi da gleda u zemlju i duboko da se pokoni.

Srbija hoće da cuva nebo a nema pare da kupi ni baterije za avione??
Pa Hebo otidji malo do skupstine pa pogledaj šta narodni poslanici tamo jedu, koliko sekretarica, tajnica i savjetnika ima svaki. Pogledaj kako im izgledaju kancelarije i namjestaj. Pogledaj ekipu tjelohranitelja i fotoreporetra koji kasaju za njima kud god krenu. Pogledaj kako se njihova djeca u sluzbenim autima voze do skole i natrag. Ja sam bio u C.Gori na ljetovanju i na plazi je bila jedna žena iz Bg. inače neki državni tuzioc. Na svoje usi sam čuo kako telefonira i govori kad da po nju iz Bg dodje sluzbeni auto. Pa ja sam često razgovarao sa tom zenom i rekla je da sluzbeni auto isto dovezao na odmor. Pa gdje to ima da se svakog državnog sluzbenika vozi na odmor i vozac vozi prazan za Bg, pa ponovo ide prazan po nju.. gdje to Hebo ima?

-

Janis6
(:))
2014-09-03 02:25 PM
Nemoj trositi rijeci...sve je istina a kad procita za cokolade...sad mi se stomak okrece. Zalosno i koliko mizerije u ljudima ima ! Nisi slagao tj nadaodao stvarno ni riječ. Ovdje u mojoj već sada staroj državi poslanici iz parlamenta idu biciklima i privatnim kolima na posao a kralj placa kazne za prekoracenje brzine isto ka svako od nas. Poznate licnosti možeš sresti na ulici,progovoriti koju riječ pa čak popiti i pice. Tjelohranitelji rade i obavaljaju svoje u posebnim slučajevima i na poseban i korektan način. U ovoj mojoj državi SVI imamo jednaka prava i sve možeš reci u lice ali ne smijes prijeti prstom a kamoli udariti i kada dodje do toga zna se put...a ovo sto si napisao za izbjeglice samo bi ispravila nije bas svaki srbijanac ali u 90% slučajeva treba da zabiju glavu u zemlju kao noj ! Samo neka neki sute i ne grakcu na sav glas a sve se vraca,sve se placa samo polako,nije ničija gorila do zore.
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-03 02:27 PM
p.s. posto ne davam niti djelim ni pluseve ni minuse evo ti sad plus i da mogu 10 za redom za napisani tekst ! istinu znamo i možemo znati samo mi koji smo kroz to sve prošli i ne tiče me se ničije mišljenje a kamoli komentar.
nebojsa2
2014-09-03 02:40 PM
SA strane, koliko si imao godina kad si bio maltretiran kao izbjeglica?
Ako si mogao pusku nositi, malo su te maltretirali.
Bas juče na vjestima u Kanadi opet afere oko koriscenja državnih aviona u private svrhe. Nema toga nigdje na zapadu, samo vam je SRbija kriva za sve.
Pacenici I pycke pobjeguljske!
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-03 02:58 PM
Da da nebojsa vidis kako hoće istina. Samo da ti kažem...bas to „pobegulja” su svakodnevno slusali od male djece,žena pa do muskaraca a pitas li me koliko je moj otac tada imao godina pa je bio „pobegulja” ha ? pitas li me ili bilo koga a kud je narod krenuo kad je isteran ? grijesis debelo kad kažeš kriva vama je Srbija ? ne ne bato...nije Srbija nama ništa kriva kao država i državu siguran budi da vecina voli ali narod u vecinskim djelovima kao npr. u „carapanima” itd. je vise nego uzasan,cast izuzetcima naravno. Ne vole ti oni sami sebe i kolju se i dalje u 21 vjeku za komadic zemlje,otac sina ne podnosi,brat sa bratom u zavadi a sto znaju i mogu to je da i dve slike na zidu zavade. Mnogi su se dobrog leba iznajeli i drva potrosili na konto „pobegulja”. Samo djelic da vam se vrati a to vam negine pa ću da te pitam za zdravlje . Issss...sa komentarima jer dno su dna i upitaj se samo da li niste nešto bogu skrivili kad ga već toliko dizete u nebesa,sram da bude neke ! Mrzite nas na pravde boga od „kosovara” sto ih tako zovete podrugljivo pa nas preko Drine ili Save...ma begaj...daleko vam kuca i daleko ga biloooo kako kažu gedze u carapanskom kraju !!! p.s. sa Vojvodinom ne mozete u rang ni do koljena ama bas po svemu ! Takvi su i pokvarili ugled Srbije i sami sebe ste ukopali,ne može biti čitav svijet kriv a vi samo pravi,TACKA !
sa_strane
2014-09-03 03:00 PM
nebojsa2 nisam ja ocekivao da to šta sam ja napisao vama smeta.
Da vam smeta nebi danas takova Srbija bila.
Mogao bi ja knjigu da napisem šta sam za kratko vrijeme i u par posjeta tamo dozivio..

-
sa_strane
2014-09-03 03:35 PM
„Ako si mogao pusku nositi, malo su te maltretirali.”
-

-Ja sam nosio pusku u JNA kad si ti mirno spavao. Kad je trebalo da i moja djeca mirno spavaju nije im se dalo. Valjalo je najmnje 2 mjeseca skoro svaku noc a nekad i po par put djecu dizat iz kreveta i ići u garazu, bilo kao neko skolniste. Onda je dosao momenat da se ponesu već odavno spakovane stvari, povedu žena i djeca pa bilo kud samo sto dalje od Balkana.
Tako da Nebojsa moja prva briga su moja djeca i žena.
A kakav sam ja covjek možda ti kaže da su sve kuce u moj ulici minirane onima koji su otisli ali moja nije, jednina ona nije.

A što se tiče tvoje puške i granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica to ostavljam tebi.

-
Haralampije
(dobrocinitelj i neimar)
2014-09-03 03:59 PM
Volim Ruskinje a leba jedem u NATO zemlji. Naše čuveno rusko govno ili američka torta što nam se vazda servira, ja bih se sa zadovoljstvom odmakao sa stola i rekao hvala na dijeti sam ali fino da se domaćica ne naljuti.
Ne pitaju se žabe kada se čisti močilo
nebojsa2
2014-09-03 04:04 PM
Simba, nisam te ništa pitao i molim te nemoj da mi odgovaras. Normalno je da djeca, starci I žene odu gdje je sigurnije, a nije normalno da onaj ko može pusku nositi bjezi I place kao pycka.
Batice, I ja sam sluzio jna, I pusku nosio u ratu. Moje nisu uzeli, jer da jesu slabo bih ja sad tipkao. Meni je Drina toliko blizu da sam mogao u Srbiju preci kad sam pozelio.
Vama dezerterima ostaje da nalazite razloge sto I kako ste pobjegli, ko vam je kriv za vas kukavicluk I sl.
Placi I pitaj ko nas zavadi)
sa_strane
2014-09-03 04:18 PM
Nebih da te nazovem budalom ali moja kuca je bila i ostala na hrvatskom teritoriju. Mjesto sa ca. 95% Hrvata.
Znaci ako sam po tvojoj logici dezertirao onda ja nisam uzeo hrvatsku pusku sto je uostalom tako i bilo.
Dakle ako si Srbin ima da gledaš u zemlju i da bi se duboko naklonis :))

-
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-03 04:21 PM
Cekaj Nebojsa...onda ti je Bratunac jaaako poznat a tako isto kolona traktorasa iz Hrvatske među kojima je bilo i muskaraca koji su recimo bili sposobni da se bore,zar nije možda tako ? Znam lično „borca” Srbina sto je pobjegao sa hercegovackog ratista u toku rata za Beograd i to na foru...tako se hvalio i evo ga ovdje i za mene je jedan takav najveca ...ka koja može da postoji,koja i dalje odlazi na svoju rodnu grudu među svoju bracu Srbe i niko ništa,pa jel to normalno ? Hoću da kažem sa tim da nije bilo izbora i svako je napravio kako je mogao u tom trenutku spasjavajuci zivot žene i djece a i samog sebe. Kad je pala ljudska glava i još od noza kao u mom slučaju,mislim...dalje ne želim jer mi se kosa dize na glavi ! a da su u Srbiji seljani i gradjani prozivali familije da su „pobegulje” to je istina i samo istina dok su se muzevi i braca borili podno Igmana ili u Vukovaru a žene i djeca prebaceni u Srbiju...joooooj muka mi je odmah,uzas koja sramota !

p.s. skrenulo se sa teme i ja sa ovim zavrsavam u vezi mene.
sa_strane
2014-09-03 04:36 PM
Evo Nebojsa najnovija vijest za tebe.
Izgleda moglo bi biti svasta pa gledaj gdje ti je ona puska.

„Rumunske vlasti dale su NATO-u zeleno svetlo da u toj zemlji smesti svoje borbene avione zbog pogoršanja krize u susednoj Ukrajini, rekao je rumunski predsednik.”

-
nebojsa2
2014-09-03 04:38 PM
Da znaš da sam budala čim ne znam da si iz Hrvatske. Mogao sam da vidim iz uvodnog posta da naginjes ka nati.
Ti psuj svog oca I djeda, I copavog sto vas je ubjedio da su vam ustaše braca, a ja kao Srbin da gledam u zemllu I da se stidim pobjegulja, neće da može.
Zao mi je svih vas koji ste vjerovali u bratstvo I jedinstvo I opet se zatekli u ustašluku, gdje ste prošli kao krme u T.
Sad opet pricaj svojoj djeci da su svi ljudi isti I da smo braca.
sa_straneBelow viewing treshold. Show

sa_strane
2014-09-03 04:39 PM
Nebojsa znaš kako će proćiRusi u istocnoj Ukrajini?
Isto kao hrvatski Srbi, nazalost.

-
sa_strane
2014-09-03 04:51 PM
„Mogao sam da vidim iz uvodnog posta da naginjes ka nati.”
-

-Ne naginjem ja nigdje, ja sam tu gdje sam.
Nije mi jasno kako netko može nekome vjerovat ko jedno govori, drugo misli a treće radi. Sto je slučaj sa srpskom vladom.
Oni bi najradije na dvije stolice.
To je mogao copavi kako ga ti zoves ali ovi su mala djeca za njega.
Copavi je bio svjetski igrac, a oni poslije njega i ovi danas su sitni lokalci..

-
sa_strane
2014-09-03 04:55 PM
Nema to veze sa „Bratstvom i Jedinstvom”, copavi je bio diktator.
Sa Balkancima i ne može drugacije samo nije imao ko da ga nasljedi.

-
pustimela
(monter)
2014-09-03 05:34 PM
sa_strane

„...Donatorske cokolade nisu dobila djeca izbjeglica nego su zavrisila na Bg pijacama kao i mnoge druge stvari i hrana...”

* * * * *
Vidi se da si sa strane,
može se čak reći da si zastranio.
Na BG pijacama
i u drugim mestima,
su prodavale izbeglice,
one koje su se prijavljivale
u više gradova a onda kružile
svojim „autima”
i vraćali se puni „vreća”
i prikolica,
dok su Srbijanci
odvajali od usta za iste.

Zaslužili ste i crnje,
čas' izuzecima.

Janis6

„ .sve je istina a kad procita za cokolade...sad mi se stomak okrece.”

* * * * *
Ti si mi se davno
popela na DJoku
sa tvojim saglašavanjem,
podrškama tupim komentarima,
hvalisanjem proputovanjima,

Obiđe bre ceo svet
(kako pišeš)
a osta
Tuka!
Strašno je
što si ubeđena
da ti neko veruje.

sa_strane
2014-09-03 05:39 PM
„kružile svojim ”autima„”
-

-Sigurno mislis na traktore.

-
Amatercic
(Penzioner)
2014-09-03 05:39 PM
U rusiji nemam uze familije u Usa mi je sve najblize,šta mislite da ste u mojoj kozi dali bi vi bili protiv sebe i svoje dece,malo nas je emigriralo u Rusiju koja nije dala glas protiv bombardovanja Srbije,nije morala u rat.
Izdali su preko 20 000 000 Rusa koji im žive u komsiluku kao sto je i Srbija izdala i prodala svoje misleci da će ih naseliti na Kosovo.
Moj glas je da ne bude rata a sve drugo je politika.
pustimela
(monter)
2014-09-03 06:13 PM
Tebi, izgleda,
sve treba da se nacrta
da bi svatio!
Priupitaj malo,
informiši se,
među svojim izbeglicama,
možda ti oni objasne,
ko je došo autom
a ko traktorom.

Oni koji su došli autom
sad voze limuzine
a vi im ne možete „pljunut”
ni na šofer šajbu,
zato pljujete
na Srbijance!
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-03 06:15 PM
Ja nisam znao da Rusija napada Ameriku ?

A možda samo tako mislim jer se u svakom drugom americkom filmu jure neki rusi i arapi, srbi i vanzemlajci ??

Ako ništa drugo ja ću da poginem ispred svoje kuce kad je rusi napadnu, eto tako je možda najbolje za sve.
pustimelaBelow viewing treshold. Show

pustimela
(monter)
2014-09-03 06:18 PM
I ti senilko,
mesto da budeš srećan
što vas izdali
pa ste našli svoj san,
postali „neko”,
reci HVALA
jer bi bio niko!
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-03 09:02 PM
Hvala lepo na sreći !

Mi se trudimo da budemo još bolji od boljih pa se zanesemo od uspeha ali... ima nešto sto nas zove na ove stranice.

Ako znaš kako da radis u basti i da cistis sneg i kvalifikovan si ja ću da ti napravim papire i posto mucam na engleskom da mi prevodis?

Ja sam stvarno dobar drug.

A možda je ovo uvodna atmosfera pred Djokovica ?

Reko bi živeli ali... čim, čim, čim, od mene ;)
Novak
2014-09-03 09:02 PM
Izgleda da je najlakse sa islamom i pravoslavljem zavadi pa vladaj.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-03 09:11 PM
Stigao i Nole.

Ajde nemoj tamo da mi se svrckas po njujorcima nego nemoj da pustis kuma vise da te pobedjuje, ono sto si ga pustso nije bilo lepo.
the-bezi-man
2014-09-03 10:22 PM
za Srbiju je sustinski nebitno ko će dominirati Evropom i balkanskim regionom. da li će to biti NATO, Rusija, ili pak neko treci, sasvim je svejedno. ni i jednom scenariju Srbiji se ne piše dobro i uvek ćemo biti *ebena stranka i nečije roblje, kao sto je i bilo od vajkada. i to bi bilo to dame i gospodo.

the end.

:)
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-04 01:16 AM
...i vraćali se puni „vreća”
i prikolica,
dok su Srbijanci
odvajali od usta za iste...

Bjedo dusevna pustimela,krkiju iz sumadijice pa takvi kao ti su zgadili i ocrnili čitavu Srbiju upravo kao TI paoru. Takvi su govorili sve i svasta takvi kao TI !!! paoru jedan ti da mi kažeš da proputujem ?? ha ha ha...koji si ti bolid i bjednik :) popeo si mi se rusofilu na vrh, kužiš ?? ili kapiraš ??? eeee jadnice jadni...sam si dolijao...pa UPRAVO si sve rekao i potvrdio GEDZOVANU ono o cemu sam pisala sikter more !!! vidim te kako treses kavezom kroz kompjuter na pomisao o izbjeglicama. Živi u svom zakrcenom i usmrdjenom svinjskom oboru jer za drugo ne znaš !!!
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-04 01:27 AM
p.s. ma ti si PRAVA prilika a tek mogu misliti slika srbijanca (iz sumadije) sa kljukatom nosurdom ko u orla ali si pravi onaj zaostali sa dnu kace,pa jbt. pa to je original spika jednog sumadinca ,krkana samo još fali da raspalis ou najmizerniju psovku „ dete ti u...” i onda si kompletiran.Pa takve poput tebe gledam i slusam svake godine dole. Ne provaljuj se...mrzite sami sebe,zlobni ste,ljubomorni,zvadljivi i sami ste propast sebi a kamoli drugom.Ti si slika i prilka Srbije na zalost... prljavstina,kontejner sa smecem pored,nekupanje,zubi kao groblje itd itd. Jbt. kao da sam sad dole u sumadiji...ma ne moram ni ići vise samo se ti javi imati ću kompletan ambijent.
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-04 02:04 AM
i još ovo jadni pustimela...jak si ti Srbin nema šta...evo Nebojsa se javio i šta je napisao ha ? mogao je preci u Srbiju sa druge strane Drine ali nije..ostao je da se bori a šta si ti kukavice jadna učinio za Srbiju ? propagiras rusofilstvo sto nisi otisao i ostao na Kosovu pa da živis sa siptarima ha ???...samo ti mrzi jer to jedino u tom kraju znaju najbolje a to što neko kaže u globalu Srbija...samo van dvojke neka krenu juznije to je prava Srbija da bi bolje ukapirao ne Srbija kao Srbija već mentalitet srbijanca a Srbiju kao državu vecina nas voli i na zalost od nekad kroz historiju kako staru a tako i noviju zalosno na čega je ime spalo.Srbija je nas primila i kapiju otvorila kad su „pobegulje” navalile ali ne TI pusimela jadnice i tebi slični već država Srbija,Crveni Krst i humanitarne organizacije a to je razlika već a ste se grebali i zicali za litar ulja od izbjegilica i upravo to govorili sto si u predhodnom napisao,sramoto ljudskog roda !!!!! doce i takvima kraj poput tebe a gdje ćeš ti onda iz sumadijice da begas ha ??...setnja !!!!!
pustimela
(monter)
2014-09-04 03:18 AM
Dobro jutro.
Samo da ti dam plusići,
da svršiš,
pa nastavi,
možda za...eš
i Arčibalda Rajsa.
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-04 03:41 AM
Ja ću zavrsit sigurno svoj zivot dostojan covjeka ovdje a TI ćeš sa svojim pokoljenjima da „svrsis” u Srbiji među korovom i tanjurima hrane u vjecnoj kuci.
sa_strane
2014-09-04 04:28 AM
Rusija, kradja krave.
Nakon ovog ja sam da Srbija ide u Nato :))

http://www.youtube.com/watch?v=6zVR5oSoVRA

-
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-04 04:38 AM
ha ha ha haaaaaa...eo i ja glasam za NATO :)
pustimela
(monter)
2014-09-04 04:50 AM
Čudi me
da i Ruski ne savlada,
svršila bi cvaj puta,
Kravu ukrali
kradenim kolima,
perfekcija,
savršenstvo!

pustimela
(monter)
2014-09-04 04:59 AM
evo još jedan razlog
glasa za Rusiju

https://www.youtube.com/watch?v=wwjPvs6PxfA
pustimela
(monter)
2014-09-04 05:13 AM
A još bi mogli
da nas donirate
sa jednim aparatom
za !@#$nje,
mi još radimo ručno.
Matica bi progledala,
vašom zaslugom.

https://www.youtube.com/watch?v=hprAJhaNCFY
grad70
2014-09-04 07:33 AM
...i vraćali se puni „vreća”
i prikolica,
dok su Srbijanci
odvajali od usta za iste...
//////////

ovo gore je gola istina.

Srbi iz Srbije im slali sve, ama bas sve, od oruzja, do hrane I lekova.

A oni posle 8 palih granata, zbrisali u vidu lasting repa na već pripremljenim I natovarenim traktorskim prikolicama.
pricali neki krajisnici (iz dvora na uni I knina) kako su još pre 'oluje' *frezovali* motore na traktorim, da budu brzi na putu od ostalih...
sirchulleBelow viewing treshold. Show

sirchulle
(CAD Designer)
2014-09-04 12:12 PM
Naravno da sam za NATO a ne za neku tamo azijsku diktaturu olicenu u liku i delu Putina. Što se tiče prekodrinskih Srba ako im se ne svidja u Srbiji to je nekakva kosmicka pravda jer to što im se ne svidja je nasledje njihovih predaka koje nam je u Srbiju Broz poslao. Doslo kuso i repato pa zauzelo pozicije gde god je stiglo. Vukli jedni druge, pola Armije, Republickih organa i ostaloga bilo u rukama prekodrinskih pa nisi mogao ni ocekivati drugaciji razvoj situacije. Doveli Milosevica na vlast a onda im se on zahvalio tako što ih je ostavio na cedilu. I to je kosmicka pravda. Ne samo prekodrinski nego i oni sa Kosova. Kao rezultat imamo u Srbiji najmanje Srbijanaca a najviše svih ostalih. Kad već nisu mogli da gazduju u Hrvatskoj, Bosni ili na Kosovu dosli kod pitomih da njima gazduju. Da su dobri bili Hrvatima bili bi i nama ali koliko vidim njima niko ne valja. Kažu da su Srbijanci dobili Siptare a Hrvati Srbe zato što su Srbijanci prvi birali. Da se vratim na temu. Ja nemam nikakve dodirne tacke sa Rusima, daleko im lepa kuca. Ne delimo isti genetski kod, ne licimo na njih i nisu nam bliski. Nasa jedina veza sa njima je mitoloska a sve sto smo dobili dobili smo sa Zapada još od Vuka Karadzica i Dositeja Obradovica do danas. Nismo ni mi zlatni u Srbiji. Opisao je to Arcibald Rajs odavno. Jedino smo pitomiji od ovih koji su dosli preko Drine pa se ponekad sa nama može i dogovoriti ali izgleda sve teze i teze. Vlada netolerancija, zloba, zavist. Nismo ljudi kao sto smo nekada bili. Moj pradeda Trivun je pregazio Albaniju i vratio se u Srbiju. Deda bio u zarobljenistu, dosao kuci a baba se preudala. Zlo i grozota. I mi smo ubijali naše kumove (Karadjordjevici - Obrenovici) i razlicito mislece ali to nije razlog da nastavimo tako. Nama treba kolektivno otreznjenje od mitova i legendi ali citajuci ove komentare mislim da do toga neće nikada doći jer da bi se covek pomirio sa drugima mora prvo sa sobom. Mislim da u tom grmu lezi zec.
sa_strane
2014-09-04 12:43 PM
„Doveli Milosevica na vlast a onda im se on zahvalio tako što ih je ostavio na cedilu. I to je kosmicka pravda. Ne samo prekodrinski nego i oni sa Kosova.”
-

-Interesantno da se Srbijanci i dan danas ne osjecaju nimalo krivim ni odgovornim?
Krajisnici su birali Milosevica 10 godina za redom to hoćeš reci?
Pa da nije bilo bombardovanje Milosevic ili njegov sin bili još i danas vase vodje.. u maglu.

-
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-04 12:44 PM
Dizajneru ja im ne bi ni objašnjavao zašto. Jednostavno tako si odlucio i ides u tom pravcu.

Ti si sad najmoderniji evropljanin a majmuni sa balkana jednostavno nisu tvoj nivo.

Malo je glupo sto dolazis ovde da im pišes ali evo da sve bude kako treba ja se slazem sa tobom.

ps.
Možda je baba nešto znala sto niko drugi nije?

Madamislim da je deda bio samo neki ludak koji se tripovao na rat i onda je sve puklo jer nisu razmišljali pametno kao ti.

Drugacija vremena.

Eto to u zagradi ispod tvog nika je možda neka vrsta dokaza jer... cad designer je samo naziv za modernog metalostrugara.

sneznakraljica
2014-09-04 01:15 PM
Janis
u pravu si .Svaka ti cast.
sirchulleBelow viewing treshold. Show

sirchulle
(CAD Designer)
2014-09-04 03:14 PM
@sa_strane: Bombardovanje je bila logicka posledica našeg bahacenja po SFRJ. Kakve smo mi Srbijanci imali probleme sa Hrvatima ili Bosancima? Mi iz Valjeva ili Cacka smo imali probleme sa mestanima Vodica ili Sibenika? Ne vidim logike ovde.
sa_strane
2014-09-04 03:38 PM
a ovi ostali skupa sa Milom Mrksicem su dan prije napada Hrvata prakticki donijeli odluku o evakuaciji stanovnistva tj. kapitulacji i prije napada.

Ovo su pisali Hrvati

„Jedna od najtežih situacija na bojištu svakako je bila na području Petrinje i Karlovca, gdje su hrvatske postrojbe uzalud pokušavale probiti srpske linije obrane. Nakon što su srpske snage na česti Sisak – Petrinja uništile četiri hrvatska tenka s posadama i nakon pogibije zapovjednika oklopne bojne pukovnika Predraga Matanovića, u zapovjedništvo hrvatskih snaga u Sisku stiglo je nekoliko generala HV-a iz Glavnog stožera i zateklo kaotičnu situaciju. Tupi i pognuti pogledi zapovjednika brigada i bojni hrvatskih postrojbi te nepovezani istupi generala Basarca govorili su o nemoći hrvatskih snaga na području Banije. Za nekoliko stotina hrvatskih vojnika uopće se nije znalo gdje se nalaze na bojišnici. Ubrzo je iz istočne Slavonije pozvan general Stipetić kako bi spasio situaciju, uveo svježe snage i preuzeo zapovjedništvo. Na ruku mu je išlo i to što je u noći 5. na 6. kolovoza došlo do potpune evakuacije civilnog stanovništva i vojske iz Petrinje i okolnih mjesta, što je bilo poznato Glavnom stožeru tako da su postrojbe 2. gardijske i 12. domobranske pukovnije HV-a ušle u prazan grad. Slično je bilo i s glinskim područjem kod Petrinje. Na Baniji je treći dan 39. korpus pružao otpor samo da bi osigurao vrijeme za povlačenje vojske i civila preko Dvora na Uni.”

-
Haralampije
(dobrocinitelj i neimar)
2014-09-04 05:48 PM
Zašto sve trpate u isti koš, nisu sve izbeglice bile takve.Ja pamtim 92 dosla je imućna porodica iz Sarajeva i nije mogla da se načudi sirotinji po Srbiji. Kada su dobijali pakete od crvenog krsta nama su davali pastete danske proizvodnje,pamtim da nije mogla da se maze na leba,nego licela na narezak. To je bilo doba hiperinflacije i najgoreg zla.
Znam neke sto su muljali sa kolima i sad su u Švecke, od rata imaju samo pregledane filmove Veljka Bulajića.

sirchulleBelow viewing treshold. Show

sirchulle
(CAD Designer)
2014-09-04 06:14 PM
Mozete vi do mile volje meni davati minuse i ostale pocasti ali ja se dobro secam Mile Stule i Krste Bijelica, poglavnika novo vaspostavljenih vrednosti srpskoga roda. Onih istih koji su Milosevica branili od nas. Nas Srbijanca. Kao pripadnik JNA sam bio u Sibeniku i vas gledao tamo. Bas ja, Srbijanac, iz Valjeva. Mlad sa dvadesetak godina, na topu JRM (Jugosolovenske ratne mornarice). To je prava istina vi ste svi internet jurisnici, znalci znanja, nevidjene vojskovodje. Nabijem vas na onu stvar. Ja da vam kažem jedno. Dok je nama bilo Hrvata i Slovenaca mi smo imali državu. Posle toga ništa, stoko bezrepa. Pametni se ljudi okrenuli gde im je mesto a vi gde vam nije...Nikada ništa necete nauciti.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-04 06:57 PM
Zalosno je ali se vidi da si jajaretina koja čak ne sme da prizna sebi da je moderan metalostrugar.

Idi ti lepo i razmišljaj kako da lizes ljubicu godpodarima i da im senis na mig ;)

A za ovo sto delis Srbe ? Na ove i one.

Ti si polutan, internet je dokazao.

Baba ti je turkinja bila garant :)))

vatra78
2014-09-04 06:58 PM

Ne pravim razliku među Srbima. Svi su mi dragi ali mislim da sa Kraisnicima definitivno nešto nije u redu(cast izuzecima). Srbi im ne valjaju a Hrvati im bili dobri sto su ih pobili na tuce kad god im se ukazala prilika. Neko rece porodica mi je najbitnija kao da onim dobrovoljcima nije bila bitna. Izbeglice su loše bile prihvacene zbog njihovih predhodnica koje su dosle s lovom i svojim cobansko bahatim ponasanjem. Te predhodnice su većinom bile pod kintom a glumile su da su ugrozene i smišljale razne izgovore zašto nisu na ratistu(kao imam troice brace tamo pa ću i ja kasnije da im se pridružim ili ja saljem veliku lovu tamo). Za to vreme se vrsila mobilizacija u Srbiji. I onda tebi ode brat,kum ili otac u Hrvatsku ili Bosnu a ti gledaš cobane koji ti se smeju u facu i prave te budalom. Posle svega ti isti sto nisu mogli da žive sa Hrvatima i Muslimanima pricaju kako si ti prost i glup jer si ne tolerantan prema drugim nacijama.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-04 07:06 PM
Vatra, ajde molim te samo razmisli na sekund.

Mi kao narod smo bili carevina od turaka pa do jugoslavije sve je bilo seckano i gnjeceno.

Krajisnici su isti narod a u svakom kukolju ima zita. Isto kao da su svi crnci losi ili svi Srbi ubice.

A ovom Snauceru ???

On mene izbegava jer tačno zna i ko sam i šta sam sa svakim svojim komentarom.

Njemu samo dam kljuceve i ode i sam se zakljuca u gekep.

Kakav on debil snaucer, moderni metalostrugar.

Usro se i sad on kao juga, krajisnici mu smetaju... to samo mali hrchki rade, polutani i tako neki bolesnici.

U ovom slučaju janjicar dobrovoljac :)

Snaucer može uvek da vufne ako nešto konkretno hoće.

Ali nema, ima mnogo senki ovde. Strah je najgora bolest ali ovo nije samo strah... ovo je neka nakaza i tu je kraj svake price o janjicarima dobrovoljcima.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-04 07:10 PM
Niko nije izdao krajinu izuzev Srba ali... nemamo oruzije i nije pravedna borba.

Mnogo janjicara dobrovoljacazbog mnogo televizijskih kanala i ostalih omamljujucih pederluka kao za Snaucera i drugare.

Nema reda, discipline, vlasti, države, posla, hrane.

Snauceri kevcu, karavani prolaze.

Bozija je to volja ko se smatra Srbinom a ko ne.

On to teško da će da ukapira.

On je hrchak ili obrezani, obratite malo paznju šta piše.

Zato cuti Snaucer, zato cute senke i ostalo.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-04 07:11 PM
I da znaš Snaucer da ti ni za zivu glavu ne bi udario minus.

A još pogotovo ako ti i drugari mislite da se vama obracam lično ??!

hahahahahahahahahahaha

Ti radis svoj posao a ja moj ;)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2014-09-05 02:03 AM
naš realni interes je saradnja sa rusijom. nažalost, naša vlada je vlada koja ne zastupa naše realne interese nego realne interese evropske unije. shodno tome ako eventualno Putin -koji nema običaj da plaši vukove jagnjećom kožuricom - bude reakao ovo što se proseravaju da nas kao smara eu - dakle - srbi - odlučite se - da l' ste sa nama, il' ste sa njima - nažalost, naša zemlja će prekinuti saradnju sa rujama, i prikloniti se EU. - pogrešna politika, kao i obično na ovim prostorima.
ono što katoličko-protestantsko(i ateistički) zapad ne može (nikad) da shvati jeste to da je rusija zemlja koja se ne može izmeriti metrom i vagom. -treba ogromna logistika - koju čak ni ceo zapad nema, da bi se stanovništvu isprali mozgovi do te mere da ga interesuje u životu isključivo vaga/metar. (sad, ovaj drugi pasus, kontam da postoji nemali broj diskutanata koji ne može da poveže o čemu pričam, al' dobro sad..).
Janis6
(:))
2014-09-05 02:14 AM
Ma daaaaj ne s...ri ! šta izmišljas da će krajisnik i to ratno sposoban sjediti i camiti u Srbiji kao izbjeglica dok Srbin iz Srbije ratuje preko ? daaaaj ne lupetaj...mrzis izbjeglice i već si pisao to i prije. Krajsnik jedino ako je ratno ne sposoban i star. Teski ljudi jesu ali ne pisi gluposti.

Najzalosnija stvar i bolna nam je bilo cuti od srbijanca kao sto je „dizajner” u tom rangu srbijanca...:„ blaaaaagoooo vama izbeeeeglicaaamaaa ”...ma šta blago kruh ti h...em ???? blago sto si izgubio sve zivo ? jel to ? jel ti znaš da su izbjeglice uvele struju u nekim selima? jel to znaš ? jel znaš da su uveli vodu ? jel znaš da su o svom trosku prikljucili bandere po selendrama ? ne znaš a znaš pisat protiv ! Upravo ko sto Haralampije napisa kakvih mocnih ljudi je zavrsilo po kampovima i privatno po kucama u Srbiji,a trebalo je doći i selendru koji ne znaju šta će od silne zemlje koje imaju ali neće da prikljuci struju i da novcano da za ...enu banderu da mu svjetlo svjetli kad prolazi nocu. Neće vodu ni kupatilo jer naviklo i hoće da će zaljeva kantom vode,moj pokojni otac je nudio i molio da se kupatilo napravi i voda uvede a ja i brat ćemo sve da platimo covjeku,pa jbt neće ni da cuje i nije pristao ali zato su se u stali među kravama kupali u 21 vjeku,ma daaaj usuti i ne dizi mi pritisak. Bilo je sigurno slučajeva da i od ovih ljudi nije neko ok. ali mrzite nas na pravde boga ! Blago svakome i dabogda svako osjetio izbjeglickog puta koji misli i kaže ti u oci i pokaze ljubomoru na pomoć crvenog krsta i ostalog, Sram da vas bude neke!!
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
2014-09-05 04:06 AM
Mislim da je vrijeme da okoncamo ovu raspravu jer ne vodi ničemu. Svi smo ogorceni na jedno ili drugo, zavisno od tacke gledista. Neki ratom nazivaju zivot u Srbiji 90-ih, dok neki (poput mene) sakrivanjem po spajzu (prostorija bez prozora) dok po dvoristu padaju mine iz minobacaca ili bjezanje kod tetke u susjedno selo po kisi i blatu, sa mamom dok nasa artiljerija uzvraca napad.
Elem, ja sam opet dobro prosao i otisao na vrijeme. Ispostavilo se kao ispravna stvar s obzirom na to da nas je vodio mahom nepismen SDS kadar (za bosnu pricam), a svi koji su bili malo pametniji su proglaseni nepozeljnim. Moje selo je inače pripalo Federaciji u Dejtonu, a kucu mi nisu zapalili muslimani već braca, komsije i rodjaci srbi. Nije mi krivo. Samo hoću da kažem da zivjeti u miru i ratu nije isto i sankcije i rijeke izbjeglica nisu rat.
vatra78
2014-09-05 07:19 AM

Bilo ih je Janis6,bilo ih je. Ja sam upoznao nekoliko. Što se tiče mrznje za ostale ne znam ali ja Krajisbnike ni ti bilo koje pripadnike svoje nacije ne mrzim,sem ako nisu anti srpsi raspoloženi.
Janis6
(:))
2014-09-05 07:51 AM
Ma znam Vatra ja da ima njih grlatih,nisam ja rekla da nema ali nema gore to razdvajanje Srba od Srba..pa to mi je nešto sto podnjeti ne mogu ali stvarno.
Janis6
(:))
2014-09-05 07:57 AM
i još ovo...ako iko i malo zna historiju trebao bi znati ipak kako smo se naseljavali MI Srbi. Nismo ni mi krivi zaboga sto smo zivjeli po rebubikama bivše nam zajednice a ne u Srbiji tako da nebi trebalo uopste imati veze odakle je ko i umjesto da se priznajemo jedni između drugih vlada mrznja ( ne kažem lično za tebe) jer napisao jasno. Jel vidis sam o cemu se radi i da te neki toliko mrze samo zato što nisi iz Srbije.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
2014-09-05 02:33 PM
Janis, srbija se prostire onoliko gde ima srpskih grobova.

To je sve naše. To su namerno izmislili da bi nas raskomadali.

Znaci hrvati malo kod zagorja postoje i to bi bilo sve. Ovo sve je naše.

To samo trenutno nije naše jer smo u nezgodnoj situaciji ali... Boze moj, ničija do jutra nije gorela.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-05 11:19 PM
Ja volim Srbiju,srce mi zaigra kada čujem melodije Sumadije.
ja nemam pojma šta znaci termin Srbijanc.

Sita sam zalopojki Srba iz Hrvatske, i nekakvih kompleksa da ih neko ne smatra Srbima,ili da su oni zapravo pravi istinski Srbi.

Janis;Kosovo je nasa kolijevka
Raska,Dulja,Zeta stare srpske države.
Srbi su naselili bivše republikeu povlacenju pred Turcima,ili su ih naseljavai kao vojnici Ausrrijske carevine,vojevali za Austrijske ciljeve.
Tako smo stigli u Slavoniju,Zagoru,Bosansku krajinu,Vojvodinu,Madjarsku,Rumuniju.Doduse u Madjarskoj su tražili utociste bas kao i u carevini Rusiji.
Realno,cistokrvni nemajesANI Srbi su recimo u Vojvodini,ili npr poturcie odnosno danasnji muslimani,čak je dokazano i da su Hrvati cistiji Srbi od nas Srba.

Pa ako su Hrvati iz Hrvatske cistiji Srbi,a samim tim i Srbi iz Hrvatske cistiji Srbi od Srba iz Srbije-onda mi Srbi i nismo neki ljudi.
Živio Gedza milion godina.

Inače, istinski Hrvati su u Zagorju,i u Srednjoj Bosni-ovi is Bosne su atuhtoni staovnici BOSNE- tačno se vidi razlika,jer u tim krajevima i nema ustaša nekako pitomi Hrvati.
Srbi su uvijek naseljaveli podrucje uz Drinu i Hercegovinu.
I ja sam sa 19 god bila izbjeglica u Srbiji odnosno Vojvodini,gdje su me hranili aposolutni stranci,Srbi iz Srbije odnosno Vojvodine.

Arogantijih likova od ovih iz Hrvatske ja ne sretoh- valjda uticaj Vatikana.

Ja volim Srbiju- toplo preporucujem Seobe da malo naucite o sopstvenoj istoriji i da shvatite sve golgote našeg jadnog i napacenog roda.

Nato ili Rusija, najbolje nam je da budemo neutralni
Rusi su nam onomad pomagali,ali nisu to vise oni Rusi.

sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-05 11:27 PM
Po skladistima i i opstinskim crvenim krstovima su radile mahom izbjeglice iz bih i hrvatske.

beograd je bio pun dezertera i ratnih profitera,svercera i dizelasa,raznih kriminalaca i sponorusa.

bilo je ludilo i bio je haos, narod osiromasen i bez posla

oladite vise

sa 20 god smo radile u bg, placale stanarinu crveni krst nismo posjecivale,jele smo jaja skoro svaki dan,bile smo mlade i srećne- mladost ko mladost svaka mladost je lijepa.
nismo imale perpsketive kao i masa mladih ljudi iz srbije koji su napustili zemlju.

mislim... get over it!

Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 03:10 AM
Izvini nisam te ni citala do kraja...super i drago mi je što ne znaš budi sretna i neupdaju mi na moje sto pišem jer ja,mi,oni znamo o cemu se radi izedju „sumadinac” srbijanac i indijanac,lako ti je izigravat veliku srpkinju iz Kanade a kad si ti tj.tvoji bli u sumadiji medzu gedzama kao izbjeglice ? . Šta mi ima tu da držiš predavanje za „sumadiju”,sumadinac itd. kad mi je majka pokojna odande rodom i sva njena familija živi dole i ti da mi nešto pricas...valjda znam šta pišem... . O cemi ti majke ti ? vidis meni ne zaigra srce kad čujem ili vidim jer sam se nakusala tamo svega a ti se javljas i Kanade ili odakle i šta si ti prošla među njima dole loše ili dobro ? daj mplim te nemoj letit na svaki komentar mada cjenim tvoje sto pišes ali nemas pojma na šta mislim a ako ti znaci plus sto će ti dati neko na emigraciji onda svaka cast.
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 03:16 AM
p.s. i na kraju daj „oladi” i kako te nije sramota da mi upadnes na komentar jer pišem istinu i samo istinu i brani svaku izbjeglicu i nje važno odakle je. Šta si ti sad neka veca faca možda ? . Jbt. jesi ti sad sarlota jaka i veliki patrijota,bravo i bas se „divim” takvima...
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 03:20 AM
i ovo...nemas ti pojma,tek sad procita na brzaka jer si referat napisla a nemam vremena niti želim sve da čitam- Ma šta kažeš ?? u Vojvodini bila kao izbjeglica? aaauuuuuuu... sve si rekla...a odma da ti kažem ...crno i bijelo ! de nemoj izigravat neku veliku srpkinju i samo da te pitam pa sto nisi ostala ili sve to napustila pa ne živis dole ? daaaj...mani se preseravanja !
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 03:34 AM
...I ja sam sa 19 god bila izbjeglica u Srbiji odnosno Vojvodini,gdje su me hranili aposolutni stranci,Srbi iz Srbije odnosno Vojvodine...

ha ha ha...jbt koji si ti lik...šta naglasavas „Srbiji,odnosno Vojvodini” zar to nije Srbija ? :)...bla bla blaaaa...da to je razlika oooogromna a jesi bila u Vrnjcima,Popini,Globoderu,Kuli Todora od Stalaca,Paracinu i selendrama okolo Kraljeva i Krusevca ??? joj joj joj...strasna si sarlota,iznenadila si me definitivno :) hajde...navijaj kao na utakmci za gedze a pojma nemas o cemu sam ja pisala i zašto a taj kraj znam odmalena a ti sad pisi kome hoćeš i izigravaj srpkinju 24/7 woooow...ti si to a ja sam pokatolicena srpkinja,strasna li si...
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 03:47 AM
I zamoliti ću te ...neupadaj mi na moje komentare ili postavite teme. Čitam te i onako po raznim diskusijama i iritiras ljude sa svojim pametovanjem,zar nije ? hajd priznaj...pola će ti se oprostiti. Ne znam samo gdje ti pokupi toliku pamet svijeta TI da kažeš i uputis nekog da procita i nauci malo historiju ili šta li ono napisa?? daj zenska glavo spusti se malo na zemlju,previse si umišljena. Kome se ti uvlacis u aslo ovdje na diskusiji ? hoćeš reći da su te hranili i zivot ti spasili kad si bila izbjeglica ? daaaaaj... pa ko to nije prosao njemu možeš palamuditi a to o aroganciji Srba iz Hrvatske,ostaviti ću za drugi put,bum ti se ja javila..no problemo. Tu sam ja ..odo sad da nešto obavim pa se vracam.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2014-09-06 05:27 AM

u bre ljudi ala su neki od vas baš onako duboko nesrećni...

jbt - ne kontam kako/zašto to tako. eto u novim domovinama imate 'leba da jedete - ovde ga skoro pa niste imali.
mislim ako je jedini uslov za sreću da se vratite tamo odakle su vas proterali/ste otišli sami - i da pri tom i tamo imate leba kol'ko tu gde ste sad - moram vas razočarati, ali to se neće desiti u neko skorije vreme. za naših života - sigurno ne.
e sad - meni nije jasno kako neko može (i zašto to radi) da traći svoj život u ovom - zemaljskom obliku - na lamentiranje o prošlosti, i na prepucavanje sa drugim ljudima (mislim razumeo bi da ga to usrećuje - ali ne usrećuje ga -i dalje je nesrećan) - umesto da pokuša da potraži sreću tu gde jeste. -sigurno je ima i na dohvat ruke je.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-06 06:53 AM
janis, ne ulizujem se nikome, niti pametujem

naprotiv kada neam sto da kažem na temu ja sutim

fakt je da su u crvenim krstoima u srbiji bile zaposlene mahom izbjeglice

fakt je da je srbija bila pod embargom zbog vojnih desavanja u bih.

fakt je da su 93 god prodavnice prehrambenih prozivoda bile prazne

pa onda hiperinflacija, odpustanja,zatvaranja fabrika

dezerteri,ratni profiteri itd na to dodaj medijsku blokadu i propagandu.

moje isksutvo iz srbije je pozitivno što se tiče srba iz srbije.

ja mogu samo da isprovociram pretenciozne i onako pomalo zdrto/tvrdogalve ljude

svako dobro i nastavi da me pratis i čitaš onako bas mi laskas,za razliku od tebe ja se korsitm jednim nikom,a ti izlgeda sa vise, biće da smo se negdjeprije u vise navrata sporeckale

pozz:)
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 06:54 AM
Jooj pa ko tebe dzanki šta pita? Ni ne čitam te koliko si dosadan,jbg.kad koristis buniku.Predji na maru da se razbudis pa vidis da si ko mrtav konj, nemam ti ja vremena za narkice, nema ljutis bre :)
sa_strane
2014-09-06 07:07 AM
e sad - meni nije jasno kako neko može (i zašto to radi) da traći svoj život u ovom - zemaljskom obliku - na lamentiranje o prošlosti
-

-Razumijem da bi za mnoge u Srbiji bilo najbolje kad se o proslom ratu nebi ništa pricalo i sto prije sve zaboravilo. Ali učinjena je velika nepravda i nesreca prema mnogim ljudima pa tako i sunarodnjacima koji su iskoristeni, prevareni i izmanipulisani. Mnogi su silom tjerani da uzmu oruzije i silom ili prevarom tjerani u rat. U Beogradu je sve smišljeno, sve organizovano i realizirano. Beograd je bio taj koga se pitalo i vladao situacijom. Istina je da je vlada Srbije Srbe iz Hrvatske namjeravla naselit na Kosovo. Vozovima kroz Srbiju je bilo zabranjeno da staju do Kosova. Samo to je razlog zašto Srbija nije ništa poduzela kad su Hrvati poceli akciju Oluja. Tudjmanu su jasno rekli da ih Srbi iz Hrvatske ne interesuju i da rade sa njima šta hoće.
Kapetan Dragan, Seselj, Arkan.. i slični „spasioci i srpske vojvode” su se na vrijeme pokupili pred akcijom Hrvata.
Srpska vlada se mnogima izvinjavala ali Krajiskim Srbima nije još i trzila oprost za obmanu, prevaru i izdaju.

Slusaj dobro šta im prica
https://www.youtube.com/watch?v=PfHZNVJf6ms

-
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 07:14 AM
Ma šta mi sve nsprica??? Joj joj mora da si neka uciteljica ako ako a šta kažeš ..
Ti bila u Srbiji u Vojvodini,masala masala :) a sto mi ne napise o Globoderu,Stalacu i selima Krusevacko Moravskog kraja i kako je tamo pa da i ja znam.hahaha ides Vojvodinu da poredis sa tim dole? Meni pišes o Srbiji a pola sam srbijanka po majci...pa nemam rijeci.Ti samo mislis da si bila u Srbiji il si danjas
Janis6Below viewing treshold. Show

Janis6
(:))
2014-09-06 07:23 AM
Kuckam ti sa mobitela pa je sitno i ne vidi se najbolje i zar nevidis darlota da sam vrijeme dragocjeno odvojila za tebe? Pisi mi fa me naucis malo i o Negotiskom kraju a možeš i Nis i okolinu.Nisi ti sestro ni S od Srbije vidjela već si bila u New York city u Vojvodini koja je za sumadiju Amerika ali po svemu.Nediraj mi izbjeglice jes čula? Hajd sad kad se probudis ispricaj mi šta si to sanjala :) ti bila u Srbiji? Hahaha kojo crtic :)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-06 08:19 AM
janis,sorry, ja ne varim vas stav

arogantni,antiprotivni,materijalisti,interscije,proracunati, elem ne zaostajete za srbima iz negotina,vi ste dodduse i toboz „kulturni” ali avaj nije nego

šta ste vi ocekivali u srbiji iscrpljenoj ratovima,ekonomskim embargom

crveni tepih?

gle cuda, onomad kada sam bila u hrvatskoj uocim veliki broj hrvata izbjeglica iz srednje bosne, a ovi hrvati domicilni i saka preostalih srba naziva te uboge izbjeglice,hrvate, koji su ostali bezi igdje ista,isto tako potjerani i protjerani u jednoj noćibez igdje icega,pogrdnim imenima, ljenstinama, ovakim i onakvim,ko toboz ugrozavaju ih te izbjeglice

biće da je do „svijeta” ljudi su svugdje isti, stavi ih u odredjne situacije pa ćeš vidjeti.

poenta je da smo mi svi isti tri deke razlike između nas.

Janis6
(:))
2014-09-06 08:51 AM
:)
the-bezi-man
2014-09-06 11:49 AM
to da li smo mi za ove ili za one, uopste nije toliko važno jer nas niko ništa i ne pita. tako da ne trebamo mi oko toga da lupamo glavu jer smo isuvise mali i jadni, a ovi veliki će se već oko toga sami dogovoriti. mi samo prelazimo iz ruke u ruku kao zeton u njihovoj partiji pokera. zar se zeton ikad nešto pitao za ishod igre?
Janis6
(:))
2014-09-06 11:58 AM
Ma upravo tako bezimeni,niko ih i onako ništa ne pita i biti će kako drugi kažu. Ko to još pita Srbe šta oni misle ? ma begaj što se kaže...
JV
(☆)
2014-09-08 08:24 PM
„Bojim se ja da će nas ovi akumulatori, i uopšte koketiranje sa Rusijom, skupo koštati”, naveo je Dragišić.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Baš da vidim kako će da nas kazne...možda zbog toga neće da nas prime u EU...tztztz
grad70
2014-09-08 09:45 PM
dragisic je pronatovska gey fukara.
I njegovu diplomu treba preispitati. Samo da taj slučaj u „svoje ruke” ne uzme ministar policije dr Slina Stefanovic.

Efemeris
2014-09-10 10:46 AM
I ja sam za neutralnost. Dosta je Srbija gubila pola svojih muskaraca po svetskom ratu.

NATO gleda svoje interese i odgovara njima da im Srbija bude podređena. Nemamo bas nekih pretnji od Turaka u poslednje vreme. A i ako bude takvih pretnji, tada ćemo sklapati saveze.

Rusija je velika sila i prirodni su nam saveznici. Ipak, nije na maloj Srbiji da se kaci sa NATO zbog prestiza Rusije.

Gresite vi sto mislite da nije važno šta mi mislimo jer se to ne racuna. Od toga šta mi mislimo zavisi buducnost Srbije. Od toga zavisi volja Srpskog naroda, a ona je ite kako bitna. Srbi treba da prestanu da uzimaju ulogu žrtve i da za sve krive svoju vlast, ili druge mocnike za sve sto krene loše u svojim zivotima.
Janis6
(:))
2014-09-10 12:06 PM
Sve receno !! genijalan komentar !
the-bezi-man
2014-09-10 11:12 PM
Efemeris,

objasni mi molim te kako je i zašto važno šta mi mislimo o tome kad mi ni o cemu ne odlucujemo? ne odlucuju čak ni nasi politicari a kamoli narod. možda si mislio da je važno to što narod uopste ima sposobnost da razmišlja? pa dobro, tu si možda donekle u pravu, ali se on ni dalje ni zas ta ne pita...
tufnica
2014-09-11 07:05 AM
Postoji jedna bitna „sitnica” koju si zaboravio.
O ulasku u NATO se upravo taj narod pita na referendumu a volja naroda je jasna i tu dileme nema.
the-bezi-man
2014-09-11 10:25 AM
jaoj, cuj „referendum”... „narod odlucuje”... hahahaahaaa kakvih naivaca ima pa ovo je strasno... mi smo već u NATO-u a narod ni ne zna, jer mu nisu rekli, neće da ga probude iz sna... i to još od Kumamovskog sporazuma... mi uopste nemamo svoju vojsku ni suverenitet... „nasa” vojska ima americke uniforme i naoruzanje, „nasi” generali ne mogu ni jednu odluku ni potez da donesu a da to predhodno ne odobre NATO generali... a vi se samo zanosite da vi o nečemu odlucujete.
Janis6
(:))
2014-09-11 10:34 AM
Ma ko pita narod ? sila vlada i odlucuje i biti će kako su drugi zacrtali i samo je to realnost.
tufnica
2014-09-11 10:59 AM
Iza mojih tvrdnji stoji ustav republike srbije a imate li vi kakvu ozbiljniju potvrdu vasih tvrdnji? Ili se samo sve svodi na kliberenje po netu:)

Janis6
(:))
2014-09-11 11:50 AM
ej tufnice ipak je „samo” kliberenje po netu :) pa šta fali ? bolje se „kliberiti” nego cmizdriti a to u vezi ustava cekam da ti pojasni bezimeni mada isto mislimo on i ja :) de nemoj se sekirati,sve će to narod da pozlati. Baj d..vej...nick ti je presladak :)
tufnica
2014-09-11 01:10 PM
Ma ziva se pojedoh :)
Sva sam ti takva slatka,moz' covek od mene samo secer da dobije ;)
Janis6
(:))
2014-09-11 01:39 PM
ha ha ha pa vjerujem ti,hajd reci jel nije bolje se smijati već stalno duriti ko neki što se dure ovdje sami na sebe pa onda na ostale? :))) i ovako i onako do neke promjene mora doći,hajd ostaj u zdravlju i no siki riki :)
tufnica
2014-09-11 01:52 PM
:)
To se bre takvo namrseno rodilo ;)
Janis6
(:))
2014-09-11 01:58 PM
vala bas...moz misliti ti kako to nadrndano ustaje svako jutro ? piih...bjezim od takvih,sto dalje od mene pa vidis i sama na razno raznim „temama” pa jbt mogli bi se i tuci ovako preko ekrana :) a sto volim kad se dureee,pojma nemaju kako zabavljaju :) ode sad u inspekciju na ostale teme jerbo zivot znace pa da uskocim i ja u po neku...„nisam bas dugo” :)
LaramiiBelow viewing treshold. Show

Laramii
(Laramii)
2014-09-11 04:14 PM
Za NATO naravno!

I Evropu, civilizaciju i idem.

Koji bre Rusi selajaci, divljaci,alkoholicari,komunjare, ma salite se?!
Boze spasi nas imbecila Rusa.

(samo sam odgovorila na pitanje teme bez da sam procitala i jedan red kakljenja posle naslova,da prostite nemam vremena za besplatno !@#$nje )

Pozdrav Santi,Bereshu,Mrsholju,Amatercicu
i specijalno Pcelicu i Ninu pozdravljam od srca.

Vasa

Afikanka

(još malo;)
Efemeris
2014-09-11 10:05 PM
Da vam objasnim kako je to važno šta narod misli? Od toga šta narod misli sve zavisi. Vlast je mala, i ne može ništa bez podrske naroda. Narod izabere nekog da sledi, kralja, diktatora, narodnog vodju... a u poslednje vreme demokratski izabranu vlast. Dokle god je narod ubeđen da je na vlasti onaj ko treba, taj i ostaje tu. Kada se narodu to vise nije po volji, vlast se urusava i vremenom menja.

Ako srpski narod bude hteo u NATO ili sa Rusima, to će tako i biti. Mogu ovi na vlasti da potpisu šta god hoće, ali na kraju će biti po volji naroda.

Opet ponavljam, ne treba Srbiji NATO. Ne treba Srbiji ni Rusija. Srbija nije poput svih država u okruzenju da ceka da dodje neko da je oslobodi i da je brani. Upravo zato je Srbija jedina nezavisna država u regionu. I danas nas prati rivalstvo Austrofila i Rusofila. Međutim, najbolje je Srbiji da ostaje neutralna.
the-bezi-man
2014-09-11 11:28 PM
Efemeris,

hvala na pokusaju da objasnis, ali sve sto si dokazao/la je da patis od teskih halucinacija i da si totalno diskonektovan/a od realnost. Srbija nezavisna? narod bira vlast?? pa nemoj me zasmejavati molim te, ovo nije decije zabaviste pa da pricamo kojekakve bajke, ili možda još bolje basne. ustvari blago tebi, mora da je lepo posedovati toliki stepen naivnosti i neosvescenosti...

tufnice,

Ustav Republike Srbije je toliko „važan” dokument, da bi komotno mogao da se stampa na rolnama WC papira, jer za bolje i nije, a i tako bi barem bilo nekakve koristi od njega... blago vama, eh da mi je vasa pamet na par dana da odmorim malo... mora da je jako lepo biti toliko nesvestan svih geopolitickih desavanja u zemlji i svetu... i verovati u bajke/basne o demokratije, ravnopravnosti i ljudskim pravima.

:)))

Janis6
(:))
2014-09-12 02:36 AM
Hahahahaaaaaaa ha ha jesam ti rekla tufnice...sacekaj dok bezimeni dodje i objasni ali pazi...slazem se sa njim za ustav srbije mislim...toa papir hahaha a mogu mislit jakog ustava,ma to gosn namelless za cas opise :) a narod copor ovaca beee beee
tufnica
2014-09-12 08:22 AM
Ovo je objašnjenje? :) Ma ne budite smesni, gde je tu i jedan jedini ozbiljan argument?

Ajd sad polako razmislite i probajte da slozite kockice;)
U Srbiji se podrska NATO alijansi kreće od 13-17 procenata. Ako je referendum i volja naroda nebitna, čemu onda tolika lobiranja za NATO?

Čak i u Crnoj gori nemaju podrsku veću od 20tak posto i pored toga sto je od nje Milo napravio ličnu mafijasku državu. I tamo se razbise od agitacije al ne ide ;)

Ta sitnica zvana referendum ih .ebe ...živi bili pa videli... :)

Toliko od mene, jbt ovde sve nešto neuko i neozbiljno, niste mi dorasli kao sagovornici ahahaha :)
Janis6
(:))
2014-09-12 08:29 AM
:) hajd vazi...sacekaj dok se uozbiljimo ali ne možeš sve stici...koliko su teme zanimljive,živi cirkus :)...:)))))

p.s. npr. ono za gabora mi je fantazija ...jbt ne znam zašto ali ruzne ljude ne dozivljam ruznima pa vjerovatno ispliva im ona dobrota i srce i pokrije ruzno lice...dooobro saad...ode opet od teme,pratim šta se desava ovdje samo da znaš :)
Efemeris
2014-09-12 08:55 AM
Vidim ja da ti nisi naivna i ne-osvescena. Sve ti znaš. Ne brini, niko ovde neće da te uvede u zabludu i posle razocara.

Srbija nije već u NATO, i nije isto da li je Srbija u NATO ili sa Rusijom jer oni ne rade zajedno. Naprotiv, ojacana Rusija sa Putinom želi vise postovanja od NATO, jer ih ovi više ne zarezuju. Konsolidovan NATO sa dolaskom Obame na vlast se petlja u Ukrajini gde su ranije pustali Rusiji da radi šta hoće.

Srbija zaista jeste jedina nezavisna država u regionu i to ne zbog svoje vlasti već zbog svog naroda koji ceni svoju slobodu i ne da je nikom. Zar je potrebno da te podsecam ko je oslobodio Balkan od Turaka, ex-Yugoslovenske republike od Austrije, itd? Ko je prvi krenuo u borbu protiv Hitlera u porobljenoj Evropi? Ko je jedini imao hrabrosti i snage da se suprostavi NATO na Balkanu?

Nije Srbija velika sila ali ne da na sebe i svoju nezavisnost. Tu mislim na Srpski narod koji se napatio pod Turcima i sada nikom ne prepusta svoju slobodu. Napatili su se i drugi, ali nemaju Srpsku istoriju, Kosovsku bitku, i sve ono što ne dozvoljava Srbiji da se pokori bilo kome.

Znaju to velike sile i zato postuju Srbiju. Austrijanci su besni jer su im Srbi razbili carevinu. NATO je dovoljno drzak da pokusa da stavi Srbiju pod svoje ali to neće moći na silu. Rusi neće dirati Srbiju jer je postuju, a i znaju da im se to ne bi isplatilo.

Srbi sada pate jer su ih ostavili ostali jugoslovenski narodi i ostavljeni uvek duže pate. Tek sada se pomalo oporavljaju i vracaju sebi.
tufnica
2014-09-12 09:04 AM
Srbi sada pate jer su ih ostavili ostali jugoslovenski narodi i ostavljeni uvek duže pate. Tek sada se pomalo oporavljaju i vracaju sebi.
------

Evo nas ubismo se od patnje ahaha :)
the-bezi-man
2014-09-12 10:36 AM
kakva ulepsana i romantizirana varijanta.

u stvarnosti, mi smo se uvek kur*cili u prazno i uvek dobil po pi*chci... zato smo uvek bili i ostali sluge, robovi, i otirac za noge svakoj vecoj sili... a tako je i danas...

mi nemamo ni sopstvenu vlast a ni opoziciju. sve do jednog su ih postavile i postavljale strane obavestajne sluzbe... narod nikada ni za šta nisu pitali, niti ga pitaju... samo mu daju iluziju kako je on toboze „važan” jer znaju da se na to prima, da bi bolje sluzio, pa ko se upeca upeca...

:)
Janis6
(:))
2014-09-12 11:18 AM
O cemu se radi? Preskocila sam? Ma ja sam za NATO :)
the-bezi-man
2014-09-12 09:37 PM
pa i ja sam za NATO jer nemamo drugu opciju i ustvari smo već u njemu, jer nas niko ništa nije pitao nego su nas ugurali... a evo ove neverne Tome će se uskoro i uveriti kad se to i ozvanici...

možda se ni meni lično to ne svidja, ali šta sad treba opet da ratujemo da bi iz njega izasli, kad je to još Sloba sve lepo dogovorio i sredio sa gazdama?
sirchulle
(CAD Designer)
2014-09-13 12:51 PM
the-bezi-man: Vidim da si propagator klasicne stare zablude da narod niko ništa ne pita već da to resavaju nekakve strane sluzbe. Narod svakako neko pita a to je osnovno demokratsko nacelo. Demokratija je sličan slučaj kao i matematika. Kada su nepoznate u jednacini pogresne onda je rezultat pogresan ali jednacina nije. Demokratija je kao alkohol ili neke opojne droge. On dobrih pravi još bolje, od loših još losije. Samo pojacava dejstvo. Imaš dva cinioca koja uticu na sistem. Prvi je sistem a drugi su ucesnici koji se krecu u okviru sistema. Sistem sam po sebi može da bude demokratski ili nedemokratski. Dakle, vodjen teorijom demokratije koja je vladavina vecine nad manjinom šta mi imamo kao iskustvo? Vladavinu vecine, zar ne? Ako je vecina glupava, sklona mitovima, predubedjenjima, zabludama ne možemo da krivimo sistem za to, zar ne? Lepo imamo izbore, ljudi izadju, zaokruže, malo se krade ali nikada ne može da se namesta jer je zavera po teoriji skuplja nego stvar koja treba zaverom da se ostvari. Dakle, namestanje ne postoji. Postoji samo fino stelovanje ali promena rezultata ne. Kao kod spustanja ljudi na Mesec. Tu nema zavere jer bi sprovodjenje zavere mnogo vise kostalo nego da se stvarno spuste na Mesec. Dobro. Idemo dalje. Dodju izbori a onda i stara anticka istina o tome da su dva genijalca u sustini manje važna od tri idiota jer demokratija vodi racuna samo o aritmetici. Tvoja tri glasa su veca od moja dva glasa. Kraj price, zar ne? Da li je posteno? Možda i nije ali je svakako odgovorno. Dakle, možda je postenije da filozofi i naucnici vode države (opet anticka teorija) jer bi je (možda) bolje vodili od običnog puka (naroda) ali demokratija nije napredna tvorevina jer uvek vodi racuna o posledicama a ne o dobrim namerama. Kada bi bio slučaj da manjina (filozofi i naucnici) vodi racuna o vecini (radnici, seljaci i ostali) možda bi svet bio bolji. Kažem možda ali šta bi bilo kada bi svet bio gori? Kako bi onda manjina preuzela odgovornost za propast vecine? Nikako jer su manjina. Matematicki ne ide. Demokratija je sa mojeg stanovista glupost ali je jedina ispravna bas iz napred navedenih razloga. Kao sto onaj trener u „Montevideo, Bog te video” rece, sve će biti bolje kada postanemo bolji ljudi, kolektivno. Demokratija nije najuspesnija ali pruza najvisi stepen alibija za najveci deo populacije. Zbog toga mi se gade diktature (pocev od Slobine pa do Putinove) jer je vecina trpi posledice gluposti pojedinca (indirektno svoje ali oni to ne vide). Kada saberem i oduzmemem, sloboda je samo licna a propast kolektivna...NATO ili Rusi? Zar je to bitno? Svakako NATO bas zato što tamo postoji demokratija ovde opisana...
GZox
2014-09-13 01:22 PM
CAD Designer dodje u restoran i naruci rucak, konobar ga pita
šta će za pice a cuveni coskasti upita „pa šta imate”.
„pepsi i koku”. dizajner naruci koku, valjda je mislio na tecni beli prah
i tako je dizajner postao srećan sto je imao demokratsko pravo odabira
između pepsija i koke. ostale su bile finese jer je coskasti na okruglo mogao da doda saharin u svoje demokratsko pice odabrano na demokratski način.

a i ovaj gospodin 'los' je na nekoj travi. bas me zanima ko mu je usadio
u tikvaru da je SM bio los covek kada nikad nije ni upoznao coveka.

da se razumemo, svi smo mi prostitutke to jest prodajemo se na neki način bilo da smo srbiji ili u iseljenistvu samo neki nemaju osecaja da bar drže neku cenu. minimalna cena je ispod koje ne može da se ide da covek bude iskren prema sebi(a druge da ne laže ako već neće da govori istinu) i drugo, da ne prodaje tudje dupe, sa svojim neka radi šta hoće.ovo vazi za sve narode i ljude.

sirchulle
(CAD Designer)
2014-09-13 03:13 PM
Ako ćemo posteno napravio si ogromnu grešku u postavci jednacine. CAD Designer ulazi u restoran, seda za sto i nikada ne pita imate li ovo ili ono nego narucuje ono sto voli (pivo) a ako ga nemaju odlazi dalje. Pošto CAD Designer, kada ne pije pivo, pije Colu onda izlazi uiz restorana kada imaju samo Pepsi.Dakle, sloboda izbora postoji uvek i stalno ali je mi ne ispoljavamo. Svako ko pita konobara šta ima da se popije ne zasluzuje ništa bolje od onoga sto mu konobar ponudi. To je jedna stvar. Drugu stvar koju nazirem je da vecina planetarno rasprostanjenih jedinki koje sebe vole da zovu ljudi obično robuje svojem Egu. Ego je najveci prevarant sa kojim se družimo od svojeg postanka. On je taj koji non stop izmišlja opravdanja i ubeđuje nas da je svet pokvaren, zloban i da smo mi u sustini mnogo bolji od njega ali nam svet ne da da se ispoljimo. Sto će on svojih promeniti vera samo da nas drzi u samoljublju i nasoj nepogresivosti. Znate, nema Cole, nema demokratije, nema slobode pa onda hajde da uzmemo Pepsi, diktaturu i neslobodu. Jeste trudio sam se da sve ide kako ja hoću ali oni su jači od mene. Onda pored tebe sedi ego i tapse te po ramenu pa keze:„Jeste, ti si zlatan, pusti ove zlotvore, neprijatelje. Tvoja svetost je kod mene zagarantovana a njih ko ...”. Međutim on ide i dalje. On sve vise i vise svakoga dana trazi od tebe ali ne i od njih. Svakoga dana sve manje i manje dobija samo da bi gradio vezu sa tobom. Trazi od tebe, ti ne dobijas a on te tesi. Sto manje dobijas sve se vise vezes za njega...Na kraju te sahrani a da nisi ni svestan toga. Zato nema demokratije, slobode, pravde i ostaloga. Nema ni Cole a ni Jelen piva. Njih svakako ima ali tebi je lakse da se družiš sa svojim egom nego da ga se oslobodis jer je od svega najvaznije rame za palkanje. Vaznije je i od hleba ako ćemo posteno...
Plavi
2014-09-17 04:53 AM
Naslov je gramaticki sasvim neispravan. Treba da stoji: Jeste li... ? Vidim da niko ne reaguje a meni prosto bode oci. Pismenost je ipak nešto na cemu treba insistirati u svakoj prilici.
sa_strane
2014-09-17 12:21 PM
Preko 100 komentara ovdje
ti od početka gledaš pa gledaš
gdje neispravno stoji pa stoji
prosto te bode pa bode..
i 'ebe nesvršeni glagol?

-
Janis6
(:))
2014-09-17 01:08 PM
A ne znaš ko je „pismeniji” mLooogo od kojeg ???...pišem svjesno sa greškama da bi me neki bolje razumjeli :) eto to je „važno” da si ti „ ne pismen” sacuvaj me boze...
kaktus
2014-10-04 01:52 PM
Janis, глупа си ко к...ц!!!! Најурили су вас усташе ко задње џукеле, клали су вас и у јаме бацали, и опет им се у дупе увлачиш, ти и многи крајишници...није вам ваљао српски ђенерал Дража, више сте волели аустро-угарске капларе и белосветске протуве. Слугерањски менталитет имаш и нормално је да не можеш да схватиш људе. (ЉУДИ СУ СЛОБОДНИ А ВИ СТЕ СЛУГЕ ОД СЛУГА)Терај се у п.м. усташку.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.