Forums : Uradi sam

 Comment
Granitni countertops
Eutanazija
2014-07-14 07:55 PM
Pozdrav!

Živim u Kanadi, u Montrealu i hoću da zamenim u kuhinji obične countertops granitnim. Pri kupovini, na šta da obratim paznju? Koje su razlike u kvalitetu? O cemu ovisi cena? Pretpostavljam da je granit otporan na sve i svasta, ali može li se ipak unistiti necim npr. vrucom serpom, vodom itd.?

Svaki savet je dobrodosao!

Hvala!
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
2014-07-15 07:49 PM
Pitaj u radnji gde mislis kupiti. Iskreni ljudi će ti reci. Dal treba i koliko često premazivanje radi zaštite itd...
Eutanazija
2014-07-17 07:11 PM
A šta ako naletim na neiskrene i puknem, kao sto mi se već desilo, hiljade dolara, a onda iskrsnu problemi???
Amatercic
(Penzioner)
2014-07-20 11:41 AM
Cene Granita odreduje najviše koliko takve vrste ima na trziztu,Boja granita i koliko je popularan u komsiluku,kvalitet je isti a najveca usteda je ako idete sa 3/4„ (18mm) debljine ploca umesto 1 1/4” (33mm)
Obratite paznju kad se stavi da upotrebe sealer da ga dobro pripreme za upotrebu.Najbolje je da nađete3 majstora da vam daju cene i onda usporedite ili vidite sa komsijama i prijateljima ko je njima to uradio.
bez obzira šta trgovci kažu nije tačno da se ne moze ostetiti sa vinom, bilo kakvom tecnosti za sudje ili fleke od vode ako nije dobro i regularno sealed,uvek granit morate ostaviti cist i suv.Daleko, daleko treba vise za održavanje i paznje nego kod regularne ili Corian radne povrsine i to je razlog zašto mu cena nije drzala korak sa drugim radnim povrsinama (vidi Coctco,Home Depot ako imate u MOntrealu)danas je jeftiniji nego pre 15 god u Cikagu i okolini.Idealne stvari nema pa stavite šta vam se svidja.
Eutanazija
2014-07-21 09:41 PM
Hvala Penzioner :) !

Pretpostavila sam da ima neka caka i nisam se prevarila... Možeš li, molim te da mi objasnis šta znaci dobro postavljen sealer? Pošto nemam pojma o cemu se radi, bojim se da mogu da mi podvale šta god hoće i da kažu da je sve OK...

Amatercic
(Penzioner)
2014-07-24 09:23 AM
Ovde možeš da nadjes (možda medvdja usluga) kako i šta da radis sa Granitom.Verujem da ako Googlas i na Francuskom ili Srpskom da ćete naći iste odgovore i šta kupiti u vasem kraju,ja sam u predgradju Cikaga
Srećno i javite nam kako ste prošli tako da i drugi mogu da nauce nešto.Pozdrav.
.
http://www.wikihow.com/Take-Care-of-Granite-Countertops
Eutanazija
2014-07-27 10:48 AM
Hvala, Penzioner, srce si :) !

Javicu se kad ih postavimo.

Pozdrav!
100-N
2014-08-04 12:25 AM
Dugo se nisam javljao na ovu diskusiju...ja profesionalno fabrikujem i instaliram 'countertops'-ove od nekoliko vrsta kamena među kojima je granit najucestaliji i spada u veoma pouzdane materijale.
Odmah da razjasnimo, imate veoma veliki broj vrsta granita i svi se razlikuju bojom, cijenom i kvalitetom.
Prilikom nabavljanja granita ja placam: najnized $4 po sq ft do $324 po sq ft. Iz cijene se vidi da su razlike drasticne. U Americi i Canadi imate granita iz cijelog svijeta, a vrlo solidan granit je iz Brazila, Italije, Spanije, Norveske etc.
Sve vrste kamena koje u sebi sadrže plavu boju su skuplje od drugih.
Primjera radi pomenimo Blue Bahia granit iz Brazila.
Vrlo prikladna cijena i dobar kvalitet je granit iz Ukraine, a zove se Volga Blue. Izbjegavajte kineski granit, pa i neke indijske granite.
To sealer-ovanje koje ti navodi neke diskutant je nevažno, nema on pojma , jer se nakon obrade stavlja 'resin' , a to je nešto kao bezbojni lak
i od kvaliteta toga resina zavisi sve, Seraler-ovanje je maska i prica za malu djecu, ujedno je to način kako musteriju 'oderati' vise nego sto treba. Napisite mi koja boja vam se dopada, zatim kakva je boja vasih cabineta i zidova i ja ću vam predloziti.
Danas se mnogo koristi quartzite (neke vrste imaju veću tvrdocu od granita i nešto je skuplji) Koristi se i soap stone koji idealno podnosi mnogo visoke temperature bez ostecenja. Nemojte odabrati marble, jer je sklon ostecenjima, granit je vrlo dobac, a neke vrste čak su odlične.
Ako vas zanima, pogledajte naše radove na adresi:https://www.facebook.com/mn.bts?ref=hl
Pitajte me o svemu...
Pozdrav!
Amatercic
(Penzioner)
2014-08-07 09:25 PM
To sealer-ovanje koje ti navodi neke diskutant je nevažno, nema on pojma
.
.
Pojma nemam to je sigurno ali znam kako ga održavati i kad sam prvi postavio ti se možda ni rodio nisi moj Budalina Tale.
Ne govoris Engleski stigao si juče gde nije bilo ovakvih stvarcia kao ova i sve znaš ,da si otisao na link nešto bi naucio,znam ne govoris jezik ali bi kao specijalista trebao prevesti reč „resin” onima koji to ne razumeju.
Moj savet sto dalje od ovakvih „ majstora”ovi nemaju veze sa lepim ponasanjem a za granit neću ni da govorim.
Dragi moj zemljace saveti se mogu dati i na drugi način a to je da budes kulturan i kad si u pravu a ne kad opalis iz neba pa u rebra.
Koliko bi te kostao benzin da ili put da konkurises nekome u Montrealu??ako su ti prijatelji kao ti a sigurno jesu daleko im lepa kuca.
100-N
2014-08-09 08:49 PM
Neću ti priustiti zadovoljstvo, pricaj i misli sto te volja, nemam vremena za gluposti. Ako tebi nije argument moj poslovni 'site' na kome su fotografije mnogih mojih radova, onda nastavi pisati gluposti.
Takvi kao ti su sa ove diskusije 'otjerali' mnoge dobre diskutante i uskratili objašnjenja citaocima.
Ja sam za korisno strucno mišljenje, a ne za svadju.
Amatercic
(Penzioner)
2014-08-10 03:44 PM
Gospodine moj :ako tebi nije bio dovoljan onaj link šta sam ostavio i koje savete ja nisam pisao a pozeljan je svakako engleski kao sto nisam tebe vaspitao inače bi znao kao poslovan covek nikome i nikada bez razloga netrebas gaziti noge iz prostog razloga mogu lako da budu sastavni deo dupeta koje ćeš morati sutra da ljubis.Ovaj savet kao biznismenu dajem ovaj put besplatno i ujedno ostavljam novi link za postavljaca teme kao i za ostale kojima to treba.Ne nisi vise na planini kod ovaca.Imaš pravo na mišljenje iako nemas pojma o Granitu.

.
.http://www.stoneworld.com/articles/the-marble-and-granite-resin-process-how-and-why
100-N
2014-08-12 08:35 PM
Namcoru, korisno je da ti se kaže da ne vladas ni jednim jezikom, pa ni srpskim, jer pored pravopisa i gramatike nisi savladao ni jezicku kulturu ponasanja. Oprosti, ali ja sam kvalifikovana osoba i za kamen i za jezik, ovdje sam postavio svoj osobni 'site' na kome su fotografije
mojih, a ne tudjih radova.
Amatercic
(Penzioner)
2014-08-13 04:57 PM
Pojma ti nemas o granitu ni o ponasanju Glupane,inače nebi nikog nazivao idiotem.Nauci Engleski ako već živis sa onima koji taj jezik govore.Ne možeš da podneses moje preporuke sam iz razloga sto su dale dobre savete sa kojima ja nemam ništa.Nije teško dati bolji savet od tebe.Daj bolje savete nego ja i ja ću ti čestitati.Dajem ti 100 godina možda će ti biti to dovoljno?Mislim da od tebe do Montreala ima 6 sati voznje možda 16 ili 26 u jednom pravcu ili to mislis da nosis tamo pesaka.
100-N
2014-08-13 05:20 PM
Daj ukazi mi šta je pogresno na mome 'site-u' na engleskom jeziku?
Mogu ti biti prof. engleskog, zreo si za neku psiholosku ekspertizu, ali ja nisam ekspert na tome polju. Otkaci se vise, dosadan si!
Amatercic
(Penzioner)
2014-08-14 09:03 PM
Možda si genije za sve jezike osim Engleskog ali si niko i ništa za Granit a poslovng coveka nisi još ni sreo inače se nebi prepirao sa nekim ko je samo dao sugestije koje nisu bile njegove.Plati nekome da ti procita i da ti prevede možda nešto i da naucis.Tema je bila šta da radi a ne koliko ti znaš ustvari neznas .
Eutanazija
2014-08-17 10:46 PM
100-N, hvala na javljanju! Pogledala sam onaj link sto si ostavio i ono sto radis je, bar za moje laicke oci :), boli glava. Nemam šta da kažem, bar na slikama izgleda fantasticno. Jedini problem je sto si daleko, u Minesoti...

Momci, imam jedno pitanjce za vas: nije me bilo par dana i rekoh, hajde da pogledam šta se ovde desava kad ono, kao sto to i uobicajeno bude kod naših ljudi, krenula svadja... Zar kod nas ne mogu da se sastanu dva muzjaka, a da ne bude svadje i tuce?! U cemu je problem?! Visak testosterona ili nešto drugo?!

Mislila sam da sam pobegla od toga dolaskom u Kanadu, ali izgleda da se od toga ne može pobeci... Nemam nikakvih problema sa savetima i jednog i drugog: procitacu, razmislicu i primeniti ono sto mislim da mi odgovara pa ako se zeznem, sama pala, sama se ubila... Ali molim vas, ostavite se svadje, to nikome dobra nije donelo...

I da, hvala vam obojici na savetima. Još nisam odlucila šta ću tačno da uradim, radi se o velikim parama pa kad se odlucim, javicu vam.
Amatercic
(Penzioner)
2014-08-18 01:13 PM
Izvinjavam se sto sam odlutao od tvoje teme nije mi bila namera.dao sam savet samo da se krene iz mesta aovaj „srećkovic” morao je odmah da kaže da nemam pojma umesto savet je dobar ali evo vidite šta ja mogu i na drugaciji način i ovose nebi dogodilo.Ovde se kaže „ima milion nacina da se odere macka”.Pojma nemam šta mu je bilo i zašto je tako postupio on to zna,ja sa takvim nikad nebi radio,ostavlja adresu i napada ljude ??moj savet da bezi iz brdovitog Balkana,možda je otisao sa balkana ali Balkan nikad neće otici iz njega.
100-N
2014-08-21 09:05 PM
Definitivno, bolestan si, jer ti se prividja.
Lažeš i izmišljas...ja nigdje nikome nisam rekao da je idiot.
Rekao sam samo da pojma nemas o granitu, i to stoji, tako mislim i daje.
Pored toga sto ucestvujes u razgovoru o temi koja ti je strana, rekao sam i da si nepismen, a to je cinjenica, jer se vidi iz tvoga 'svrakopisa' na ovim diskusijama.
Eutanazija
2014-08-24 06:01 PM
Cinjenica je da na ovim diskusija stosta može da prođe pa i stvari koje na drugim sajtovima nikada ne bi i to nije odjuce, to je otkako postoji ovaj sajt (javljam se već godinama pod raznim imenima). Ali ne želim da ulazim u to, to je već prica za neku drugu temu... Cinjenica je samo da kad se bilo gde nadju dva Balkanca, tu momentalno dolazi do kratkog spoja i nije bitno o kakvoj se temi radi, svadje će da bude kako god da okrenete...

Da se vratim na temu: šta mi onda predlazete? Koja pitanja treba da postavim? Koji su ispravni odgovori na ta pitanja? Na šta da obratim paznju?

Hvala unapred!
100-N
2014-08-25 03:29 AM
Ocito je da ovaj podforum umire. Nekada je ovdje bilo dobrih diskutanata i majstora koje su provokatori 'rastjerali'. Mislim da 'Eutanazija' ne namjerava raditi 'countertops' jer ne pita za elementarne i vrlo bitne stvari koje zanimaju svaku moju musteriju. Dalje, Eutanazija navodi da trenutno ima 'običan countertops', a mene zanima šta ona pod tim podrazumijeva? Pominje velike novce koje namjerava uloziti, a ja joj rekoh da se cijene granita krecu od $4 do $324
Onaj granitni 'sveznalica' o granitu manje zna od Eutanazije, inače bi joj rekao od čega zavisi cijena. Sve kompanije imaju includ. standard
edge, dok sve druge obrade naplacujemo po linealnom ft.
Ugradnja UM Sinka, oblik i vrsta je od velikog značaja i zahtjeva dodatne novce. Bitno je i kakav oblik ima kuhinja i da li se može raditi
bez 'seam' epoxy spajanja, instaliranje velikih komada dopunski se placa. Ukoliko je neophodno da se vrsi spajanje onda treba birati
granit koji nema slozene mustre za nastavke u protivnom se povecava
'waste' factor preko 30%
Da li i kakav 'backsplash' musterija želi? Standardnih 4 incha visine
ili kompletan 'backsplash' oko 18 incha visine sto zahtjeva precizno isjecanje bar desetak 'outlet hole'.

Slijedeci problem na koji treba obratiti paznju je 'demo' postojecih
countertops-va. Pretpostavimo da su joj 'obični countertops-ovi' laminating countertops koji su znatno laksi od granitnih.
Cabineti su samo zavrnuti vijcima za zidove (2X4), a posto su na drvenim podovima koji se uvijaju 1/8 incha za granit je mnogo, jer lako pukne, treba da se cabineti nivelisu.
Ima još mnogo problema na koje treba obratiti paznju, a Eutanazija ne pita , nego joj za oko zapinje Balkan i Balkanci.
Vi kao da se sramite Balkana?
Eutanazija
2014-08-26 02:14 PM
Postovani gospodine 100-N, mislim da se upustamo na klizav teren, ali kada me već pitate da vam i odgovorim: da, ponekad se stidim mog porekla bas zbog ovih naših svadja i trvenja koja nikada izgleda neće prestati, čak da se i resimo pitanja nacije, vere i svega ostalog..., nasi Balkanci će opet naći razlog da se tuku makar zbog onoga „moj tata je jači od tvog”... Nadam se da sam vam ovim odgovorila na vase pitanje i da nećemo ići dalje (ja bar nemam nameru).

A što se countera tiče, zao mi je sto sam vas razocarala mojim neznanjem i netipicnoscu, ali moracu još jednom da vas razocaram: da, imam stvarno nameru da u neko skorije vreme promenim countertops i ugradim granitne (naravno, ako udje u moj budjet, ne pod svaku cenu). Sada su kao od neke plastificirane iverice sa izgledom granita odozgo, ali mene to ne zadovoljava i volela bih da imam prave, pogotovo sto su deca rasipala vodu po njemu pa je malo uslo i u sastave te nabubrilo kao i svako drvo...

A za backsplash, pa sada je obični od 4 incha pa bih i ostala sa tim. A za lavabo, nemam problema da ostane rub izvan countera tj. kao sto je sada (rupa izrezana pa onda samo ubacen lavabo). Znam na šta mislite, videla sam već da može da lavabo bude i ispod countera, ali to onda zahteva dodatnu obradu sto, naravno, podize i cenu. Uz to, to zahteva i kompletnu promenu kuhinje, nove lavaboe itd., a posto ću možda da stavljam isto i u kupatilo, to su dodatni troskovi. Nisam rekla da to apsolutno neću uraditi, ali sve zavisi od finalne cene i šta se time dobija.

Što se novca tiče, nisam se juče rodila haha (ali ne pitajte me za godine, znate da se damu to ne pita lol ;), i znam da se radi o veoma velikom ulaganju, o hiljadama dolara, ali koliko tačno, nemam pojma... Da li je 3 ili možda 5, a možda i 10 hiljada??? Ne znam... Zato sam ovo pitanje postavila ovde da mi date neku ideju. E sad, ako je cena stvarno od 4$ do 400$ po kvadratnom feetu, onda mi to bas i nije mnogo pomoglo... Sa kojim ići?! Koja je razlika između jednog i drugog?! Ne mogu da platim 400$ po feetu. Ne mogu ni 100$ jer ima tih feeta kod mene ohoho... Ma najbolje da ja to sve fino premerim, odem do nekog kamenoresca, nađemnešto sto mi se svidja i vidim šta će on da mi kaže. Problem je jedino sto može da mi uvali bilo šta i šta onda?! Zato sam se i javila ovde, ali do sada mi nije bas nešto mnogo jasnije nego ranije...

I za kraj, glavni counter ima oblik slova L, a imam i ostrvce usred kuhinje, sto, naravno, poskupljuje sve...

P.S. I gos'n 100-N, za kraj, jedno pitanje za vas, cisto radi neke moje zenske edukacije, da se veceras izvrnem u krevet malo pametnija: koja su to „elementarne i vrlo bitne stvari koje zanimaju svaku moju musteriju”, a koje ja nisam pitala pa vam je to dalo utisak da vas sve ovde vucem za nos, jer uopste nemam nameru to ni da radim, postavljam pitanje eto tek tako, malo mi se gubi vreme ovde...
100-N
2014-08-26 10:02 PM
Pozdrav gospodjo!
Pretpostavljam ko je Eutanazija i pod kojim imenima se javljala, da ne kažem da smo nekada željno ocekivali svako Vase javljanje i 'nadmudrivanje' sa 'contaktorima'. Veoma aktivni ste bili još dok je Jovnik moderirao ovim podforumom i ucestvovao kao majstor i diskutant.
Zao mi je što se nas dvojica nismo upoznali, a bili smo nanajboljem putu da to ostvarimo. Nismo, samo zbog sticaja njegovih nesretnih okolnosti,
pretpostavljam da znate na šta aludiram, jer mi se čini da se poznajete.

Draga 'frau', na ovome podforumu i mogu da se svadjaju samo Balkanci, jer je sigurno da drugi ne navracaju. Samo mi Balkanci pricamo razlicite jezike , a stoprocentno se razumijemo.Interesantno je da ja nisam mijenjao 'nick name' po znacenju i smislu, jedino sam ga drugacije pisao zato što skripta nije dozvoljavala istovjetnu registraciju. Priznat ćeš mi da smo se nekada ovdje veoma lijepo zabavljali sa izrazenim postovanjem razlicitosti. Bilo je provokatora koje smo ignorisali, ima ih i danas, ali nema pravih diskutanata. Ja nemam problem nacije, religije i pripadnosti, ja ne pripadam nikome, ja sam svoj i vjerujem vise u sebe nego u boga. Ne smetaju mi oni koji su drugaciji sve dok znaju razgovarati.

Rekoh da sam voljan pomoći, ovdje u Americi je to moj fah, zavrsio sam Union-sku skolu i trenutno živim od toga posla u svojoj maloj kompaniji. Dobro bi bilo da odes u neku kompaniju koja prodaje granit (nama fabrikatorima) i pogledas. Vidjet ćeš da kamenje ima oznake
od 1 do 10 (neke kompanije a,b,c,d ...) ima to i The Home Depot koga imaš tu u Canadi. Kod njih imaš i cijene granita sa fabrikovanjem i ugradnjom. Moja kompanija nije najskuplja, ali nije ni najjevtinija.
The Home Depot je skuplji od mene.
Kad odaberes kamen napisi njegovo ime i ja ću ti detaljno obrazloziti.
Dobro bi bilo da imaš bar tri boje koje ti se svidjaju, pa ćemo razgovarati o svakoj pojedinacno. Solidnog granita imaš po $50/sq ft
Dodatno se placa:
Fabrikovanje i postavljanje sinka
UM Sink $250 kod mene The Home Depot naplacuje $375
Top mount Sink je duplo jevtiniji, jer se ne polira.
Demo je kod mene $150 po kuhinji.
Faucet hole $30 ili ako ima tri rupe onda je $60
Standard edge je ukljucen u cijenu po sq ft. (nema extra)
Ako ti treba nov Sink (sudoper, a ne lavabo u kuhinji) dat ću ti gdje da porucis i platit ćeš tri puta jevtinije od normalne cijene.
Bitno je kolike su duzine „L” shape da se vidi da li je moguće da se radi iz jednog komada, ako ne onda da predlozim gdje je najbolji nastavak. Koju debljinu granita namjeravas ugradjivati; 2 ili 3 cm ?
Pokusaj otici na site od „Amsum and Ash” pogledaj vrste kamena, bit će ti lakse. Nemoj ugradjivati taj sudoper odozgo, nije velika razlika, a
UM je mnogo efikasniji, ako ne poslusas brzo ćeš zazaliti.
Koje su dimenzije kabineta na 'Islan-u (ostrvce, kako ti rece)?
Koliko planiras da prekrivas (minimum je 8 incha, ali je to premalo za malo krupnije osobe, dobro je 12„.
Ako su kabineti 24 incha onda je poželjno da sirina Island-a bude bar 36” Pregledaj i moje radove koji su sigurno kvalitetniji nego sto izgleda na fotki (hvala za pozitivno mišljenje o mojim radovima), to ti može dati startnu ideju.
Za početak neka ovo bude dovoljno, idemo dalje...
Lijepe i ugodne sne!
Eutanazija
2014-08-30 01:05 PM
Postovani gospodine Stone Bostone :) !

Vidim da te skakljika ko sam i šta sam pa ću te pustiti da o tome odlucis sam. Jesam li Frau ili nisam, neću da ti kažem. Vidim da imaš detektivske sposobnosti, a jesu li ti od pomoći ili je vise ono „don't quit your day job”, ostavicu tebi da prosudis... Zapravo, uopste ni nije ni bitno ko sam ni šta sam, svi smo mi ionako samo duse zarobljene privremeno u ovoj ljusci napravljenoj od svemirske prasine... A što se verovanja tiče, tu se razlikujemo: vise verujem Bogu nego sebi samoj... Od mene malo šta zavisi u ovom zivotu...

Da, u pravu si, bila su to neka druga, bolja vremena... Ljudi uglavnom gledaju na prošlo vreme kao na neko bolje, jer zaborave ono sto je bilo loše, a secaju se onoga sto je bilo dobro, ali bar što se sc-a tiče, mislim (realno) da je pre par godina bilo stvarno bilo bolje. O Jovniku neću, zao mi je sto mu se desilo i šta mislim o tome, to je moja privatna stvar i zadrzacu je za sebe. Ali bar što se ovoga ovde tiče, dovoljno je pogledati broj postova i ko i koliko često se javlja pa da vam budu jasne neke stvari... Ko ima šta u glavi, shvatice, a ko nema... E tome ionako ne vredi objašnjavati lol ;) ...

Hvala ti sto želiš da pomognes, stvarno to cenim iako iz onoga sto si napisao, vidim da znam čak manje o ovoj temi nego sto sam mislila... Kažeš da odem u kompaniju koja prodaje granit vama postavljacima (znaci wholeseller), ali kako da takvoga nađem! Nije mi problem da odem bilo gde na potezu od Quebec City-ja do Toronta, znam da se tako mogu spasiti dobre pare, ali čak i da ga nađemi da kupim granit od njih po mnogo boljoj ceni, ko će mi ga ugraditi?! Znaš i sam da će mi kontraktori dati bolju cenu ako od njih kupim i materijal sa ugradnjom, ali ako im tražim samo ugradnju, profit im je manji i onda te oderu cenom ruku. Jesam li u pravu?

Iduce nedelje ću pokusati da nađemmalo vremena, da uzmem mere i da odem do neke firme za prodaju granita. Mislim da mogu da izdržim cenu do 50$ po skver fitu. Za sinkove, mislila sam da možda iskoristim ono sto već imam, jer je u odlicnom stanju. Nisam od ljudi koji sve menjaju samo da bi sve bilo 100% novo. Ne vidim zašto bih bacala nešto sto je u vise nego dobrom stanju (pazila sam šta radim ;). Ipak, ako ima neki specijala razlog zašto mislis da bih ipak trebala da ih menjam, napisi. Rekao si da je bolje da ugradim onaj odozdo i da ću zazaliti ako to ne napravim. Zašto?

Na brzinu sam premerila moj counter i čak ni moj metar nije bio dovoljno dugacak (haha, 10', šta ćeš, zensko nema alata ;), mislim da je ukupna duzina 12', sirina je 2', a tamo gdje je L je samo 8„ siri, zato pretpostavljam da bi moglo da se isece iz jednog dela, bez spajanja delova. Backsplash je visine standardnih 4”. Debljina? Nemam pojma... Nisam čak ni znala da ima u dve debljine... Pretpostavljam da je bolje ići sa debljim, teze pukne, ali pretpostavljam da i cena ide sa tim... Osim toga, deblji je i tezi, a posto su naše kuce drvene (to znaš i sam, a i podovi „rade” i ulezu se), ne znam ni sama znaci li to nešto...

Jeste, kabineti su standardni 24„ i tako je i na islandu, ali ploca je za nijansu sira i morace tako i da ostane zbog prostora. Zelela bih da se sacuvaju dimenzije koje su sada, samo da se zameni materijal.

Stone, još jednom hvala na pomoći, stvarno to cenim...”
Amatercic
(Penzioner)
2014-09-02 10:07 PM
Dragi moj glupsone kad bi znao da čitaš inglish vidio bi negde o onome šta sam preporucio je bio sajt koji ti „otkrivas” nakon duzeg vremena ili si možda neko ponasanja prema potencijalnim musterijama.Volis da ostavljas tragove a pojma nemas o granitu,tvoj karakter je nula kao i ponasanje prema ljudima.Možda ja imam sanse da naucim srpski ali ti si bez sansemkazu budala ima sanse ali glupan nikakve.
Eutanazija
2014-09-04 02:10 PM
Treba li još nekome da objašnjavam zašto ne volim Balkan i balkanski mentalitet???!!!
100-N
2014-09-04 11:50 PM
Stovana gospodjo, da ne kažem Frau!
(Ovako je svojevremeno govorio moj prof. Djuro Kurepa, poznati autor udzbenika algebre na zagrebackom Sveucilistu)
Iz Vasega zadnjeg javljanja je ocito da su još mnoge stvari nedorecene,
pa ću objasniti:

Mi fabrikatori imamo ugovor sa dobavljacima granita iz cijeloga svijeta.
Oni 'slabsove' prodaju nama, ali nema nigdje vidljive cijene, cijenu jedino znaju oni i mi, musteriji se cijena ne govori. Musterija može da dodje i da bira kamen o kome je neki od dilera duzan objasniti sve karakteristike kamena. Musterija ostavlja podatke fabrikatora i može da
izabere kamen, a prodavci putem e-maila ili telefonom nas obavjestavaju o tome. Onaj ko kaže cijenu kamena gubi posao (takav je dogovor) Svaki 'slab' ima serijski broj i broj bloka zbog konektovanja. Ne znam ko su dobavljaci kamena kod Vas, ali mogu pogledati.

Ovdje imam ugovor sa nekoliko dobavljaca (Amsum and Ash; Cold Spring granite mislim da ih ima i u Canadi; Stone Holding etc.)Sve te kompanije imaju uredno izlozene 'slabsove' kamena za naše musterije. Svaki fabrikator i instaler je duzan da ti kaže sa kojom kompanijom ima saradnju i tamo ides da odaberes kamen. O cijeni pricas sa fabrikatorom. Rekao sam već da među nama fabrikatorima cijena istog kamena može biti drasticno razlicita.

Imamo dvije zvanicne debljine: 2cm i 3 cm
Ovdje u Minnesoti imamo slab izbor tanjeg, jer 95% musterija bira deblji kamen, pa se tanji rijetko i porucuje. Pretpostavljam da je tako i u Canadi. Na Floridi i Californiji vise od 95% se bira i prodaje tanji kamen tako da oni skoro da i nemaju debelog. Tanji je neznatno jevtiniji max. 2 do 3 dolara po sq ft. Cesto musterije koje biraju tanji kamen traže da se za countertop lijepi cijelom duzinom isti kamen sirine 1.5 incha, pa se onda polira takav edge koji je tada 4 cm samo sa prednje strane. Znaci, countertop izgleda kao da je 4 cm debeo. Ako su kabineti dobro nivelirani i ako se instalira ispravno,
neće doći do pucanja nikada.

Dalje, ako tvoja kuhinja nije veca od 60 sq ft možeš da biras granit koji je na snizenju (orphan) 20 do 50% zato što nema svoga para sa uzastopnim serijskim brojem. Zašto i kada nema svoga para? Iz jednog bloka svaki zadnji slab nema para sa uzastopnim serijskim brojem i ne može se prodati za vece proecte. Kad budes tražila takav kamen, slobodno reći da sam ti rekao da to postoji, a nije zabranjeno ni da das moje fabrikatorske podatke. Neki fabrikatori nude besplatne sinkove (tako privuku musteriju), bolje nemoj, dat ću ti gdje da porucis jevtinije, a mogu i ja da ti porucim.
Pogledaj sinkove na adresi: www.solerasinks.com
Nemoj da te zabrinjavaju cijene ja imam kod njih tri do četiri puta jevtinije. Znaci, sink koji je oko $800 ja imam za manje od $200

Draga gospodjo, svako dobro Vam želim!
Ston
Eutanazija
2014-09-12 06:58 PM
Stone, hvala na savetima. Mislim da ih sad imam dovoljno da mogu da odlucim šta i kako. Nema vise svrhe da se javljam, jednostavno izgubila sam volju... Ni jedna jedina tema ovde ne može da prođe bez svadje i prepucavanja... Nisam dolazila ovde par godina i jedva cekam da prođe još 10-ak pa da se ponovo javim...

Pozdrav!
100-N
2014-09-12 11:19 PM
Iskren da budem, ni ja nemam volju da se ubjedjujem i 'nosim' sa nikogovicima, a tako lijepo smo diskutovali prije desetak godina.
Gdje li su i šta sada rade svi oni dobri ljudi?
Ma gdje da su nek im je sa srećom!
Draga moja, pogledaj moje fotke i javi se, voljan sam da pomognem.

Lijepe i ugodne sne!
Ston
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.