Forums : Religija

 Comment
Нико да вас не превари
Bazorilo
2019-02-01 10:02 AM
Многе хришћанске заједнице уче сасвим супротно Библији о Христовој природи.Наиме жели се по сваку цену оправдати небиблијско тројство,па се иде тако далеко да се Христу приписује епитет који му Библија не приписује.Они кажу да на крсту Исус није могао умрети јер је он вечни Бог.На питање;ко је онда умро на Голготи,одговарају:само његово тело.
Тако то иде кад се прихватају лажне науке овога света које разводњавају чисту истину Божју дату у његовој светој речи.Исус Христос јесте вечни Бог,јер је рођен од Оца Бога пре времена вечних.Па самим тим,син јесте у потпуности од очеве природе,али остаје Син за вечна времена.-Јер је један Бог и Отац свију и један је Син,Господ Исус Христос.У Божјем плану спасенја Христос заузима централну улогу,јер је Он тај који је одлучио
да се добровољно жртвује за људски род.Да би нас обогатио својом правдом донео је одлуку да на себе преузме сиромаштво наше природе.Бог Отац није био срећан због тога.Предати Јединорођеног на милост и немилост крвнику људском,због откупа оних који су лакомислено продали свој величанствени статус(мало мањи од анђела)било је превелико искушење чак и за Божје срце.Али није хтео да се противи одлуци свога Сина.Израдили су план по коме је све требало да се одвија и испуњава.Тада је званично пред целим небом Бог објавио Адаму и Еви да ће кроз њихово потомство бити рођено дете које ће газити на главу старој змији (ђаволу)а да ће га она уједати за пету.
У току свог живота на земљи,Господ Исус је био у непрекидној опасности да не учини нешто сто би му онемогућило даљу мисију за људски род.А тачка кључања у целом подухвату био је догађај на Гоготи.Будући да је морао страдати и за праведнике и за неправеднике,искушење је било неописиво стравично.У једном тренутку је осетио одсуство свога Оца.Отац се морао повући јер је Исус био преузео све грехе света на своја плећа.Како Бог и грех немају ништа заједничко,није било изводљиво да Он у том тренутку стоји поред Сина који је узео улогу грешника.Уствари,озбиљни Библијски аналитичари се слажу у мишљењу,да је Бог отац за тренутак само заклонио своје лице,а да је то Исус болно осетио и узвикнуо:Оче мој,зашто си ме оставио?У тим моментима он није могао да види преко гроба.Учинио је то искључиво вером.
Питање за оне који кажу да је страдало само тело а не и читава личност Господа Исуса,откуда онда оволике патње и душевне боли код њега у том одсудном часу?
bgdtjumen
(arhitekta)
2019-02-01 01:15 PM
Cela prica može i ovako da s protumaci :

Pogledajmo Hrista-spasitelja, koji je uzeo da spašava čitavo čovečanstvo, ne umejući da spase čak ni samoga sebe.
Kada su Hrista raspeli na krstu, nekoliko sati su mu dosađivali svedoci toga procesa i ljudi sa najzdravijim mišljenjem su mu govorili:
»…spasi Sebe Samog; ako si ti Sin Božiji, siđi sa krsta… druge si spašavao, a sebe samoga ne možeš da spasiš; ako je On Car Izraela, neka sada siđe sa krsta, i poverovaćemo u Njega; nadao se na Boga; naka On sada izbavi Njega, ako je On ugodan Bogu« (po Mateju 27: 40-43). I šta je Hristos uradio? Pa ništa. Šest sati je visio na krstu i nije umeo sam da siđe. Očigledno su savesno prikucali eksere na krstu. Osećajući sopstvenu nemoć, Hristos je klonuo duhom (i to Vam je Bogočovek) i obratio se za pomoć drugome spasiocu – svome Bogu-ocu: »…oko devet sati zavapio je Isus glasno: Bože Moj, Bože Moj! Zašto si me ostavio?« (po Mateju, 27: 46). Ali ni to nije pomoglo, očigledno Bog-otac se bavio nečim važnijim od spasavanja svoga voljenog sina. Pogođen podlošću svoga voljenog tatice, »Isus, opet zavapivši glasno, ispusti duh« (po Mateju 27:50). Na tome se scena sopstvenog spasenja završila. Zavesa, burni, dugotrajni aplauzi.
revizor
(pilot)
2019-02-02 06:24 AM
У почетку створи Бог небо и земљу.

2
А земља бјеше без обличја и пуста, и бјеше тама над безданом; и ДУХ БОЖЈИ дизаше се над водом.

3
И РЕЧЕ БОГ: нека буде свјетлост. И би свјетлост.

4
И видје Бог свјетлост да је добра; и растави Бог свјетлост од таме.

5
И свјетлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.

У ПОЧЕТКУ бјеше РИЈЕЧ, и РИЈЕЧ БЈЕШЕ У БОГА, И БОГ БЈЕШЕ РИЈЕЧ.

2
Она бјеше у почетку у Бога.

3
СВЕ ЈЕ КРОЗ ЊУ ПОСТАЛО, И БЕЗ ЊЕ НИШТА НИЈЕ ПОСТАЛО ШТО ЈЕ ПОСТАЛО.

4
У њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима.

5
И видјело се свијетли у тами, и тама га не обузе.

6
Посла Бог човјека по имену Јована.

7Овај дође за свједочанство да свједочи за видјело да сви вјерују кроза њ.

8
Он не бјеше видјело, него да свједочи за видјело.

9
Бјеше видјело истинито које обасјава свакога човјека који долази на свијет.

10
На свијету бјеше, и свијет кроза њ поста, и свијет га не позна.

11
К својима дође, и своји га не примише.

12
А који га примише даде им власт да буду синови Божији, који вјерују у име његово,

13
Који се не родише од крви, ни од воље тјелесне, ни од воље мужевље, него од Бога.

14
И РИЈЕЧ ПОСТАДЕ ТИЈЕЛО И УСЕЛИ СЕ У НАС ПУНО БЛАГОДАТИ И ИСТИНЕ; И ВИДЈЕСМО СЛАВУ ЊЕГОВУ, СЛАВУ, КАО ЈЕДИНОРОДНОГА ОД ОЦА.

15
Јован свједочи за њега и виче говорећи: овај бјеше за кога рекох: који за мном иде преда мном постаде, јер прије мене бјеше.

16
И од пуности његове ми сви узесмо благодат за благодаћу.

17
Јер се закон даде преко Мојсија, а БЛАГОДАТ И ИСТИНА ПОСТАДЕ ОД ИСУСА ХРИСТА.

18
БОГА НИКО НИЈЕ ВИДИО НИКАД: ЈЕДИНОРОДНИ СИН КОЈИ ЈЕ У НАРУЧЈУ ОЧИНОМ, ОН ГА ЈАВИ.

32
И свједочи Јован говорећи: ВИДЈЕХ ДУХА ГДЈЕ СИЛАЗИ С НЕБА као голуб и стаде на њему.

33
И ја га не знадох; него онај који ме посла да крстим водом он ми рече: НА КОГА ВИДИШ ДА СИЛАЗИ ДУХ И СТОЈИ НА ЊЕМУ ТО ЈЕ ОНАЈ КОЈИ ЋЕ КРСТИТИ ДУХОМ СВЕТИЈЕМ.

34
И ја видјех и засвједочих да је ОВАЈ СИН БОЖИЈ.
Bazorilo
2019-02-02 01:23 PM
Архитекта,пре свега мислим да ниси прочитао комплетно мој пост.Јер да јеси,видео би да Исус није дошао на овај свет да спасава себе,већ људе(човечанство).План Божји за спасење људи би био осујећен да је Христос са крста на Голготи сишао како би избегао даље страдање.Зато је Антихрист(ђаво)тако енергично и подстицао присутне да Христа исчикавају и наговарају на сопствено спасавање,како би човечанство остало без наде и могућности на избављење од греха и смрти.

Ako ti cirilica ne odgovara,reci da pišem za tebe latinicom.Možda zbog toga nisi bio u stanju da sagledas koncept moga pisanja.

bgdtjumen
(arhitekta)
2019-02-03 01:38 AM
Cista demagogija,
Vidi se da si profesionalac u svojoj struci.
Šta je Hristos učinio.
Uopšte, čitava ta špekulacija oko hristovog spasenja začuđuje svojom glupošću. Kad bi Hristos bio običan čove, tada bi bi bilo jasno: on je učinio nekakav veliki podvig, značajan za čitav narod, i njemu se priređuju slava i počasti. Sve bi bilo ispravno. Ali u hrišćanstvu Hristos se smatra bogom u ljudskom obliku. Svi podvizi boga treba da zadivljuju i nadahnjuju (ili obrnuto, da se doživljuju kao prirodni), a ne samo jedan i to neshvatljiv i ne baš mnogo jak.
Zašto je odabran nekakav jedan podvig (koji uopšte nije neobičan i razuman) i oko njega se podigla tolika galama. Pa, recimo, spasio, pa šta, dobro. Čemu se tu naročito diviti i oduševljavati? Svemoćni bog je učinio nešto lepo. To je normalno i prirodno za boga, on je apsolutno dobro. Osim toga, bog je mogao sve da spasi (u bilo kom smislu te reči) lako i jednostavno jednim treptajem snage volje bez tamo nekakvih slanja svoga sina, bez njegovih patnji, mučenja, iživljavanja nad njim, raspeća na krstu i drugih apsolutno neshvatljivih i ludačkih komplikacija. On je svemoćni bog. Čemu sve te izmišljenje teškoće? Očigledno je da su sve te teškoće neprirodne za boga i nimalo ne liče na podvige boga, koji lako i jednostavno može da čini sve, šta hoće.
Bazorilo
2019-02-03 12:35 PM
Овде нема демагогије,него чистих чињеница.Први Адам је ушао у страховито велики дуг,задужио живот и то не само свој већ читавог човечанства као свог потомства.-Други Адам,Господ Исус Христос,да би отплатио тај дуг морао је проћи кроз кроз све страдање које би у супротном чекале кривца.Ти кажеш,могао је то Бог и на други начин а не кроз страдање свог Сина.Ја не видим како?Да крши закон Свемира који је сам успоставио,па да употребом силе искључи Ђавола из игре или нешто још ригорозније,па на тај начин сам проузрокује анархију у свеколиком небескоме свету.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.