Forums : Religija

 Comment
Е баш га претера.
CTEBA
(penzioner)
2018-12-09 05:17 PM
Ерик Спаркле, професор на државном универзитету Минесоте, је дошао са изјавом да да је Бог силовао Марију, тнеџерку, јер она никада није пристала да роди Исуса.
како иде ускоро ће људи морати да се крију ако верују у Бога, а специјално ако су хришћани.

https://tinyurl.com/ybfwexmt

Стварно, што је много, много је.

bgdtjumen
(arhitekta)
2018-12-10 02:22 AM
Stevice
Ti,kao dobro informiran diskutant, da li je istina, da popovi nisu odmah Isusa priznali za boga. U bogove su ga ubrojali tek 325.g. naše Ere na Prvom Vaseljenskom saboru u Nikeji, gde su crkveni velikodostojnici po svojoj samovolji većinom glasova (kao na partijskom sastanku) imenovali Isusa Hrista za boga (218 – »za«, 2 – »protiv«). Tekstovi »svetih« knjiga, istina, nisu korigovani kako treba.
CTEBA
(penzioner)
2018-12-10 06:50 PM
Са свим поштовањем, али појма немам одкле ти идеја да су тек на Првом Васељенском Сабору признали Христа за Бога.
Сабор је сазван због Арија и његовог учења које је одступало од ортодоксног гледања на хришћанство.
Од почетка веровало се да је Христос једно од Три Божја лица, Бог Отац, Бог Син и Бог Свети Дух.
Нај важнија одлука донета на сабору је Симбол Вере, заједничко веровање свих хришћана. Никејски сабор је утврдио основу разумевања Јеванђеља и других списа Новог Звета, а мање по питању Старог Завета.
Симбол вере који описује Св. Тројицу је прихваћен као основно учење свих хришћанских цркви.
Данас неке секте су одбациле то учење као и ауторитет тих симбола вере.
Муслимани имају нешто слично „шехадет” а мисли се да је и код јевреја то „Шема Јизраел”.
На првом Никејско сабору, тај Симбол Вере је признат не као што си река да је Исус Бог, већ да је Син исти са Оцем.
Касније на другом сабору у Цариграду је симбол вере проширен.
Симбол вере каже да верујемо у једног Бога, Сведржитеља, Творца свега видљивог и невидљивог. И у једног Господа Исуса Христа, ... И у Духа Светога.
Другим речима Никејски Сабор је утврдио једног Бога, са три лика Божја, Бог Отац, Бог Син и Бог Свети Дух.
Svjatoslav
(cernorezac)
2018-12-11 09:16 AM
bgdtjumen - malo niže imaš moju temu „Bogovi ste”. U njoj su odlomci iz Biblije koji ne samo da potvrđuju „odluku” sabora da je Hristos bog nego čak to tvrde i za nas ostale (ili bar za Jevreje).

Ali, u jednom si u pravu: hrišćanstvo je previše kodifikovana religija, nema lepotu u haotičnosti kao na primer hinduizam.
bgdtjumen
(arhitekta)
2018-12-13 08:39 AM
Obratimo pažnju na to da božijim sinom naziva sebe jedino sam Hristos (manija veličanja), ali ga majka Marija nikada nije nazvala božijim sinom, već ga je nazivala samo svojim ili Josifovim sinom. Verovatno je bezgrešnoj devi daleko jasnije, od koga je izgubila svoju bezgrešnost.
Bazorilo
2018-12-13 05:51 PM
Lupetati o Hristovoj prirodi može svaka usta i neznalica.Ali,ljudi koji poznaju sustinu duhovnog zivota i koji imaju uzvisenu percepciju pogleda na Biblijski izvestaj o rođenju Sina Bozjega kao Sina covecjega(Bozanska tajna ovaplocenja-spajanja Bozanskog elementa sa ljudskim)vide u tome iskaz velike Bozje brige i ljubavi za ljudski rod.Naime,svojim padom u greh,prvi ljudi(Eva i Adam)su zakoracili na ivicu propasti.Kada su uvideli svu grozotu neposlusnosti prema Bogu i shvatili da znanje koje im je necastivi nudio,nije ništa drugo do bezumlje u koje upada onaj ko želi protivno Bozjoj zapovesti da lakomo i krajnje sebično pruza ruke za onim što mu ne pripada.U zelji da omudraju
oni su dosli na granicu ludosti i sramote pred celim svemirom.Njihov vapaj za izbavljenjem iz tog haoticnog stanja,Bog je čuo i onbecao im da će se u jednom istorijskom trenutku kroz zenino potomstvo pojaviti Spasitelj.A to je mogao biti samo jedan u celom vasionom svetu.Iskljucivo -Jedinorodni Sin Bozji.Slava mu i cast,država i vlast,sada i u sve vekove Amin!
Werba
(N/A)
2021-01-17 06:37 AM
ubnjnmk
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.