Forums : Religija

 Comment
Drugo Srpsko Svetiste - Carica Nebeska
K-MC
(llkktt)
2018-04-18 05:38 PM
Drugo Srpsko Svetiste je Hram Carice Nebeske u Cajnom,Svestenik prica o mnogim pozitivnim cudima i dobroti, narod takođe. Ali nesta je cudno u ovome, jer nas narod nema tradiciju ,,Carice Nebeske,,pre Hrišćanstva. A Hrišćanstvo zabranjuje takve stvari.

https://www.youtube.com/watch?v=6rl2Y20mblg

A Sveto Pismo kaže:
Jeremija glava 44, od 16-26

16 Šta nam kaza u ime Gospodnje, nećemo te poslušati;

17 Nego ćemo činiti sve što je izašlo iz naših usta kadeći carici nebeskoj i lijući joj nalive, kao što smo činili mi i oci naši, carevi naši i knezovi naši po gradovima Judinim i po ulicama jerusalimskim, jer bejasmo siti hleba i beše nam dobro i zlo ne viđasmo.

18 A od kad prestasmo kaditi carici nebeskoj i liti joj nalive, ništa nemamo i ginemo od mača i od gladi.

19 I kad kadimo carici nebeskoj i lijemo joj nalive, eda li joj bez glavara svojih pečemo kolače služeći joj i lijemo joj nalive?

20 Tada reče Jeremija svemu narodu, ljudima i ženama, i svemu narodu, koji mu onako odgovoriše, govoreći:

21 Eda li se ne opomenu Gospod kada, kojim kadiste u gradovima Judinim i po ulicama jerusalimskim vi i oci vaši, carevi vaši i knezovi vaši i narod zemaljski? I ne dođe li Mu u srce?

22 I ne može Gospod više podnositi zloću dela vaših i gadove koje činiste, te zemlja vaša posta pustoš i čudo i prokletstvo, da niko na živi u njoj, kako se vidi danas.

23 Zato što kadiste i što grešiste Gospodu i ne slušaste glas Gospodnji, i po zakonu Njegovom i uredbama Njegovim i svedočanstvima Njegovim ne hodiste, zato vas zadesi ovo zlo, kako se vidi danas.

24 Još reče Jeremija svemu narodu i svim ženama: Čujte reč Gospodnju, svi Judejci, koji ste u zemlji misirskoj.

25 Ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev, govoreći: vi i žene vaše rekoste ustima svojim i rukama svojim izvršiste govoreći: Izvršavaćemo zavete svoje što zavetovasmo kadeći carici nebeskoj i lijući joj nalive. Doista, ispuniste zavete svoje i izvršiste.

26 Zato čujte Judejci reč Gospodnju, svi Judejci koji stanujete u zemlji misirskoj: evo, ja se zaklinjem velikim imenom svojim, veli Gospod, da se ime moje neće više izricati ustima ni jednog Judejca u svoj zemlji misirskoj da bi rekao: tako da je živ Gospod Gospod!
K-MC
(llkktt)
2018-04-19 04:14 AM
Zašto kažem da u nasoj tradicije pre Hrišćanstva nije bilo lika poput ,,Carica Nebeska,,
Da je bio takav lik u nasoj mnogobozackoj veri pre, onda bi bilo neke logike da se poklopi taj lik sa blazenom devicom Marijom. Ovako je jasno da je taj lik,,Carica Nebeska uvezen sa prostora o kojima piše prorok Jeremija, stari Babilon.

Dakle naše srpsko prvo i najvaznije svetiste je manastir Ostrog - Vasilije svetac, a drugo je Carica Nebeska - blazena Marija (obadve prakse se suprote Svetom Pismu). Tačno je, na oba mesta se dogadjaju cuda izlecenja i druga cuda. Takođe je istina da onaj ko se suproti ovim likovima , Vasiliju Ostroskom i Carici Nebeskoj - blazenoj Mariji, u glavnom ne prolazi dobro u zivotu, napadaju ga demoni i nema uspeha. Oni pak koji obozavaju i klanjaju se ovim likovima u glavnom dobro prosperiraju.
Dakle slična situacija kao i sa Jevrejima kad kažu da im je sve islo od ruke i bilo dobro kad su kadili, klanjali se i sluzili Carici Nebeskoj, a da kad su prestali sve krenulo naopako.

Svaka vera, religija, magija, bajanje, vracanje, gatanje ima svoje Duhove koji ih prate. Neki duhovi su jači neki slabiji, ali imaju veliku moc. Upravo zbog ovoga je ljudima jako Teško da razaznaju istinu od prevare. Jer se pozitivna cuda dogadjaju i tamo i vamo, a isto tako ljude zadesi zlo i tamo i vamo. Hrišćanske sekte Pentekostalci, Karizmatici, Spiritisti,Jehovisti, Mormoni itd, se ne klanjaju rezalin ni slikanim likovima, ne preuvelicavaju Mariju, ne mole se svecima, i sve je to u redu, a opet ih vodi u propast necist prevaran Duh. Jesu li u pitanju nijanse kad je u pitanju ispravnost hrišćanske doktrine? Koliko se može ili sme promasiti u doktrini pa da stvar preuzme lažni prevarni Duh i obmane coveka?

Ajde da ja ne pricam previse, eto dajte svoje mišljenje i iskustva bez ustrucavanja
Bazorilo
2018-04-19 07:55 PM
Ko pogresi u doktrini,čitava duhovna gradjevina će biti na pogresnom temelju.Tako će vernistvo biti poducavano laznom naukom i vodjeno polako ali sigurno u pravcu koji zauvek odlazi od Boga.
Mikelandjelo je uradio jednu sliku,na kojoj prikazuje Hristovu pobedu nad sotonom,proteruje ga sa neba i zbacuje na zemlju.A dole na zemlji
narod zbunjen jer najveci hram i njegova porta puna demona.Dok neke grupe ljudi međusobno proucavaju Sveto pismo i hrabre se u veri Hristovoj.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.