Forums : Zdravlje

 Comment
Kad je koza podlezna ekcemima
obicno
(.)
2017-10-25 05:17 AM
Htjela sam samo da podijelim svoje iskustvo, možda nekome pomogne:

Problem sa preosjetljivom kozom na ekceme mi se pojavio nakon 2. zracenja (poslije 2 opercije karcinoma na misicu noge). Rana je teško zarastala ili bolje reci zaraste pa opet puca (koza) jer je od zracenja unistena. Taj problem je još uvijek prisutan, mada u nešto manjoj mjeri. Ali problem sa pojavom ekcema u tom dijelu i sire, na zdravom dijelu, bio je još tezi: svrab, povisena temperatura pa na kraju i bol na upaljenom dijelu dovodilo me do ludila. I ond se još pocne siriti na druge dijelove tijela, valjda se prenese da li dodirom iz vana ili iz unutrasnjosti (krv, limfa) ne znam niti mi je iko dao pouzdan odgovor. Koristila sam prvo ono sto su mi doktori davali i ponesto od prirodnih sredstava, mada sam bila jako oprezna da ne bih dovela do goreg stanja (ispitivanje na zdravom dijelu itd.). Ruku na srce, najviše su mi pomogle kreme na bazi kortizona. Iako znam njihovu losu stranu ja nisam imala drugog izbora pogotovo u akutnoj fazi a ta faza je najcesce bila prisutna. Onda sam citala nešto o dobrom dejstvu jabukovog sirceta za mnoge stavri (nisam u prvo vrijeme ni mislila na kozu) i oprobala:
- Kupila sam prirodno jabukovo sirce u prvobitnom obliku nastanka (ovdje u Austiji ga zovu balzam i nije bas kao pravo sirce: blaze je ima veću kolicinu jabukovog soka, gusce je i nije tako kiselo, ali ima sva svojstva sirceta)
- Prvo sam to pila razblazeno sa vodom, a onda sam ga, razblazeno, nanosila i na neke dijelove koze
- Pokazalo se kao jako dobro da li kao dezinfekciono sredstvo ili kao preventivno sredstvo ili šta već, ne mogu da objasnim (ja sam matemeticar a ne medicinar)
- U svakom slučaju ekcemi se ne pojavljuju i ako osjetim i malo svrab ja to mjesto redovno, nekoliko puta dnevno premazem i ne dodje do razvoja ekcema
- Sirce i dalje (povremeno, kad se sjetim) pijem, podsjeca me na kiseli jabukov sok i dobro je za zedj, za šta je još dobro ne mogu da kažem ali meni ja za kozu pomoglo
wildflower
(...)
2017-10-28 05:45 PM
Pozdrav i hvala, ovakva iskustva će sigurno pomoći nekome. Evo za šta je sve dobro jabukovo sirce:
JABUKOVO SIRĆE je izvanredan lek kome uvaženi strucnjaci pripisuju čudotvornu moc i smatraju da ono treba da postane deo svakodnevne ishrane, a evo i nekoliko recepata koji su se pokazali veoma uspešni u lečenju pojedinih smetnji i bolesti.

Kako se pravi jabukovo sirće

Potrebno je:
• neprskane jabuke (najbolje su divlje, samonikle, ali mogu da posluže i gajene)
• šecer.
Jabuke dobro oprati, odstraniti peteljke, a zatim ih zajedno sa semenom usitniti i samleti na mašini za meso. Zajedno sa sokom koji puste staviti u veci lonac ili kacicu. Ako nema dovoljno soka, može se na deset kilograma jabuka dodati četvrt litra prokuvane i ohladene vode. Zatim dodati na ovu kolicinu i sto grama šecera, sve dobro izmešati, sud prekriti cistom, višestruko ispresavijanom gazom i ostaviti na toplom mestu ili na suncu. Povremeno pregledati i promešati. Posuda se povezuje višeslojnom gazom i ostavlja na mestu gde temperatura ne pada ispod 18 stepeni Celzijusovih i ne prelazi 25 stepeni. Fermentacija traje oko 25 do 30 dana; na suncu nešto krace. Posle završenog procesa sirce se pažljivo procedi i razliva u ciste boce. Boja treba da mu je svetlo žuta i bez taloga. Kada se zapazi da je fermentacija gotova i da je sirce dovoljno kiselo, sve procediti najpre kroz redje, a zatim i kroz gušce sito ili cediljku, a na kraju i kroz višeslojnu gazu, da bi se dobila bistra tecnost. Sirce sipati u boce, hermeticki zatvoriti i cuvati na hladnom i mracnom mestu. Ukoliko se posle izvesnog vremena sirce usred zrenja zamuti, ili se pojavi talog, treba ga još jednom procediti kroz višeslojnu gazu i ponovo sipati u ciste boce. Cuva se na hladnom i tamnom mestu, a rok upotrebe mu je prakticno neogranicen.

Ustanovljena je optimalna doza jabukovog sirceta koju treba uzeti u toku jednog dana. To je rastvor od 2 kašike sirceta u mlakoj, prethodno prokuvanoj vodi, uz dodatak dve kašike meda. Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, kod neuredne probave, slabe cirkulacije i razmene materija u organizmu. Preporucuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Prema nekim izvorima, dobro se pokazao u povecanju plodnosti - kao kod ljudi tako i kod životinja, i u lecenju nocnog mokrenja kod dece. Dokazano je i da jabukovo sirce snižava povišeni krvni pritisak i da je odličan saveznik u ocuvanju vitke linije.
Protiv svraba na koži preporucuje se spoljna upotreba razblaženog sirceta, a trljanje i masiranje ovim rastvorom izvanredno prija i potpuno zdravim osobama. Osim osecanja svežine koje dugo traje, ovakve „kisele kupke” daju koži mekocu, vlažnost i zdravo rumenilo.
U svojstvu obloga ili sredstva za utrljavanje, jabukovo sirce se takode primenjuje kod proširenih vena; u kombinaciji sa unutrašnjom upotrebom sirceta, prelaskom na zdraviju ishranu i cišcenjem organizma, postižu se dobri rezultati.
Na isti način, jabukovo sirce olakšava i neke reumatske bolesti i otklanja osecaj stalnog umora, na koji se žali sve više ljudi.
Nerazblaženim jabukovim sircetom ispira se grlo kod prvih znakova prehlade, a vrlo je preporucljivo poneti na put (pogotovu leti) bocicu sirceta da bi se sprečile nelagodnosti u probavi koje se obično vezuju za promenu vode i hrane.
U ishrani sportista, ali i intelektualaca, jabukovo sirce i njegova kombinacija sa medom trebalo bi da zauzmu važno mesto. Ovo sirce je prebogato kalijumom, a on utice na rad mišica i nerava, a ucestvuje i u biohemijskim procesima na celijskom nivou.
Ako ste sa svojim lekarom iskljucili druge uzroke, a osecate slabost, pospanost, grcenje i bolove u mišicima, verovatno vam samo nedostaje kalijum; kura sa jabukovim sircetom dace ubrzo odlične rezultate.

PROTIV HRONICNOG UMORA
Pomesati tri kasicice jabukovog sirceta sa soljom meda, sipati u teglu i uzimati svako vece pred spavanje po dve kasicice ove mesavine. Drugi način je kasicicu sirceta sipati u casu vode i piti za vreme rucka.

PROTIV GLAVOBOLJE Popiti casu vode u kojoj su razmucene dve kasike meda i dve kasike jabukovog sirceta.

PROTIV OPEKOTINA Na opekotinu naneti jabukovo sirce nekoliko puta. To će sprečiti pojavu plika i ublaziti bol.

ZA SNIZAVANJE KRVNOG PRITISKA Tri puta dnevno piti casu vode sa dve kasicice jabukovog sirceta.

ZA ISPIRANJE GRLA U casu vode sipati kasicicu sirceta i ispirati grlo na svaka dva sata.

PROTIV BOLOVA U SINUSIMA Na svaki sat, sedam puta popiti casu vode u kojoj je razmucena kasicica jabukovog sirceta

PROTIV REUMATICNIH BOLOVA U ZGLOBOVIMA Bolna mesta u toku noćiobloziti platnenom tkaninom koja je dobro natopljena jabukovim sircetom a odozgo uviti suvom flanelskom tkaninom. Uz svaki obrok popiti casu vode u kojoj je razmuceno deset kasicica jabukovog sirceta.

PROTIV EKCEMA Obolela mesta mazati jabukovim sircetom četiri puta dnevno i tri puta u toku noći Ubrzo će ekcem i svrab nestati.

ZA MRSAVLJENJE Svako jutro na prazan zeludac piti casu vode sa jednom do dve kasicice sirceta ili uz svaki obrok popiti casu vode sa dve kasicice sirceta. Terapija traje dva meseca. Jabukovo sirce utice na sagorevanje suvisnog masnog tkiva.

PROTIV PROširENIH VENA Svakog jutra i veceri istrljati cistim jabukovim sircetom kozu preko proširenih vena i dva puta dnevno popiti casu vode sa dve kasicice sirceta. Ova terapija traje mesec dana.

PROTIV MITISERA Jedan deo jabukovog sirceta izmesati sa osam delova vode i tom tecnoscu tri puta dnevno prskati lice.
pozitivac
(hemicar)
2017-11-04 12:30 PM
Moj fam. Dr konstatovao je koznu bolest Psorijaza.
Zadnjih nekoliko sedmica obolela mesta mazao sam jabukovim sircetom
I nema znkova poboljsanja.I dalje svrab I crvenilo po kozi.
Ima li sanse da se bar umanje tegobe.
Hvala.
wildflower
(...)
2017-11-06 01:29 AM
1. Prvo treba promijeniti ishranu:
- Potpuno prestati unositi: sve zitarice sa glutenom, mlijeko i mlijecne proizvode,
krompir, patlidzan, paprike i paradajz (povrce iz nocne sjene, kako ga još zovu iz porodice pomoćnica (Solanaceae) , (može da izazove psorijazu, artritis i astmu). To zahtijeva disciplinu i istrajnost. Treba biti strpljiv, dati sebi vremena, pa vidite kavo je stanje nakon 3 mjeseca. Neki tvrde da su izlijecili psorijazu kada su eliministali iz ishrane namirnice iz prve dvije grupe.
- Povećatni unos omega 3 masnih kiselina.
- Mozete probati i ishranu prema vasoj krvnoj grupi.

2. Dobro je svakodnevno se izlagati suncu, osim ljeti u vrijeme kada je najzesce (10 ujutro do 4 popodne).

3. Dobro bi bilo cistiti i regenerisati jetru.

4. Nekoliko puta dnevno oštećena mjesta se mažu propolisovom mašću ili 30 – 40 % alkoholnim ekstraktom propolisa. Liječenje traje do ozdravljenja.

5. Može pomoći i kokosovo ulje da se maze na kozu.
Probajte pa javite rezultate kako bi pomogli i ostalima.

wildflower
(...)
2017-11-07 01:40 PM
Da dodam ipak i ono što se podrazumijeva, a to je da se za higijenu i njegu koze ne koriste komercijalna sredstva (samponi, sapuni, losioni).
Gore je već spomenuto ciscenje jetre, a takođe može pomoći i da se uradi ciscenje od parazita i kandide.
seljakipo
2017-11-08 09:10 PM
...,sve sto ti je rekao wildflower +++, + da dodam
baci se na (alkalnu) integralnu hranu, ništa kuvano!!!, pod hitno da ocistis jetru i da se bacis na antoparazitski program da se ocistis od parazita.
obavezno za tvoj slučaj
1. infrared light terapy:
https://www.youtube.com/watch?v=nWHMLhE0tm8
2. preporucujem ti da pijes alkalnu vodu sa sto većim PH i sa sto vecom U MINUSU voltazom, takve masine su skupe ali Prolom voda nije.
2. A ako možeš da priustis tu (ajonajzer-kangen) masinu za vodu onda možeš da koristis acidnu vodu da potapas noge u njoj, ovo radi 100%
https://www.youtube.com/watch?v=dw89xeoLqpY
wildflower
(...)
2017-11-11 05:51 PM
Da se vratim na temu o ekcemima, to se isto povezuje s glutenom u ishrani. Evo malo vise informacija i šta ciniti: http://drrodneyford.com/eclinic-news/ten-steps-to-fix-eczemadermatitis.html
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.