Forums : Zdravlje

 Comment
Kandida na noktu nožnog palca
Trandafilko2
2017-03-24 02:44 PM
И малих прстију такође...
Да ли неко има идеју како се борити. Али, без помињања:
- фамозног уља чајевца, јер мени није помогло, напротив, нокат још више побелео
- такође фамозног уља дивљег оригана.
Канестен, Обитин, Дактанол, мало ублаже али не решавају проблем.
Варијанта вруће-хладно, то јест кисело-алкално,наизменично сирће - сода,то ублажава, али не лечи.
У апотекама се пре неку годину појавила оловка, са рекламом „отпишите гљивице”, али то је само маркетиншки трик.
Пити анитмикотике - сулудо је.
Има ли нешто што нисам поменуо... Али, значи, без оних опште-познатих флоскула.
*
eperson72
(lekar)
2017-03-26 06:31 AM
Exoderil rastvor 1% ili krema.Da li je uradjena analiza brisom u laboratoriji da se utvrdi šta je sve prisutno.Sva obuca sterilisati dugim isusivanjem vrelim vazduhom fenom za kosu,bojene carape potopiti u rastvor asepsola,nositi iskljucivo bele pamucne carape koje se kuvaju u ves masini,baciti sobne papuce koriscene koristiti nove,obucu dezinfikovati asepsolom rastvor u spreju.Ulosci patika isto rastvor asepsola ili susenje fenom.
eperson72
(lekar)
2017-03-26 06:32 AM
Ili Kastelanijev bezbojan rastvor proizvodi apotekarska ustanova Beograd.
Trandafilko2
2017-03-26 08:34 AM
Хвала!
Да је кандида, установљено још пре 10 година у Џ. Вашингтона.
Овај Егзодеил (ако се тако чита) има у апотекама, али апотекарке кажу да није нешто много одмакао од Канестена и сличних.

Иначе, после прања ногу, сушим их феном, ко види, смеје се али нема везе. Беле чарапе би биле хит, сви би се смејали..
Иначе немам неких проблема са знојењем стопала.

Значи, да пробам са асепсолом и тим Кастеланијевим раствором.

Иначе, после чупања нокта, неколико недеља сам чарапе пеглао врућом пеглом у области прстију, али после престао. И повратило се опет, јер је било и на малим прстима па се пренело.

Претпостављам да је све почело када сам купио тесне ципеле, то доста учини неотпорним прсте и нокте, а можда и у кабинама за пробање одеће. Наиме, тада нисам радио оно што сада радим: понесем у кабину папирне марамице да не газим чарапама где је ко зна ко газио..
OPIS-50
(OPISIVAC)
2017-03-26 09:10 AM
3 Jednostavna kućna trika za gljivice na noktima

1. Ulje drveta čaja i narandže

Ulje drveta čaja je prirodno sredstvo za dezinfikaciju, takođe ima i antigljivična i antibakterijska svojstva koja ga čine popularnim u borbi sa gljivicama. Ulje narandže takođe ima obećavajuće rezultate u borbi sa gljivicama. Zapamtite da uvek treba razblažiti eterično ulje pre nego što ga nanesete na nokat.

Trebaće vam…

– 1 kafena kašičica ulja drveta čaja
– ½ kafene kašičice ulja narandže (po želji)
– ½ kafene kašičice semena groždja ili maslinovog ulja
– Vata

Način pripreme

Čim primetite prve znake gljivice na noktima, pomešajte 1 kašičicu ulja drveta čaja, ½ kašičice ulja narandže i ½ kašičice semena groždja ili maslinovog ulja. Natopite vatu u ovu mešavinu i namažite na zaraženi nokat tako da tečnost iscuri iz vate. Ostavite da se osuši. Takođe možete staviti i 4-5 kapi ulja drveta čaja u vodu i potopiti noge u to 15-20 minuta. Oba načina tretiranja gljivica biste trebali primenjivati ujutru ili uveče.

2. Soda bikarbona i sirće

Soda bikarbona ne ubija gljivice, ali će sprečiti dalji rast i širenje gljivica. Soda bikarbona će sprečiti rast gljivica tako što će njenja bazna svojstva ukloniti svu kiselinu, a gljivice vole kiselo okruženje koje im omogućava rast. Imajući ovo u vidu, deluje kontradiktorno koristiti sirće za ubijanje gljivica, ali sirće je relativno blaga kiselina, i pomoći u ubijanju gljivica, a ta pritom ne promeni Ph vrednost na način koji će odgovarati gljivicama.

Trebaće vam…

– 4-5 supenih kašika soda bikarbone
– 1 šoljica alkoholnog ili jabukovog sirća
– Voda
– Papirni ubrus

Način upotrebe

Prvo, sipajte 1 šoljicu sirća u dovoljno vode gde biste mogli da potopite noge. Potopite noge 15 minuta i onda obrišite noge papirnim ubrusima. Potom potopite noge na 15 minuta u mešavinu vode i soda bikarbone. Ponavljate ovo 2 puta dnevno. Suština je da će sirće ubiti gljivice, dok će soda bikarbona sprečiti rast novih.

3. Kokosovo ulje

Ostanite sa mnom – malo ćemo se baviti naučnim činjenicama, ali smatram da je ovo odličan način da se izborite sa gljivicama bez upotrebe grubih hemikalija. Srednje lančane masne kiseline su čudotvorne ubice gljivica. Za život gljivica kljična je njihova opna, zbog čega mnoga sredstva koja ubijaju gljivice napadaju upravo tu opnu kako bi ih savladali. Masne kiseline, kao one kojih ima u kokosovom ulju, ulaze u lipidni sloj membrane i poremećuju je, što dalje vodi raspadanju ćelija i konačno uništavanju gljivica.

Trebaće vam…

– Malo kokosovog ulja
– Rukavice ili sapun i lavabo kako biste oprali ruke između dva nanošenja

Način upotrebe

Namažite kokosovo ulje na pogodjena područja i ostavite da to nokti upiju i da se prirodno osuše, između dva nanošenja nosite rukavice ili isperite ruke (ako imate više od jednog pogodjenog nokta). Nema potrebe mazati puno ulja – tanak sloj će takođe odraditi posao.

Kao i kod atletskog stopala, zbog prevencije gljivice na noktima potrebno je da održavate noge čistima i što je bitnije suvima, ne nosite čarape po više puta i trudite se da nosite obuću sa otvorenim prstima. Potrebno je dosta vremena i strpljenja kako biste se rešili gljivica na noktima, i da bi opet izrasli zdravi i normalni nokti. Budite marljivi sa svojom terapijom (ne mogu vam ni opisati koliko je važno biti redovan sa tretmanima) i nemojte zaboraviti preventine medote kako biste sprečili ponovnu pojavu gljivica.

Savet za najbolje rezultate: pre nego što počnete sa bilom kojim vidom terapije, pogodjeni nokat odsecite što više možete čistom grickalicom (ne ljuštite prstima!)

Postarajte se da dezinfikujete grickalicu, kako biste sprečili širenje gljivica. Operite noge toplom vodom i obrišite ih kako bi bile suve.

Kopiranje bez postavljanja linka ka izvornom članku NIJE DOZVOLJENO http://www.dijetaizdravlje.com/zdravlje/gljivice-na-noktima-i-prirodni-lekovi-za-njihovo-lecenje-pr/
Trandafilko2
2017-03-26 02:24 PM
Већ написах да сам за уље чајевца 2 пута бацио паре и ПОГОРШАЛО МИ СТАЊЕ
Trandafilko2
2017-03-26 02:27 PM
А ово са наизменично сирћетом и содом сам практиковао лети, не лечи али бар ублажава и успорава даљи раст кандиде. Међутим, зими се не могу држати гола стопала по сат времена...

На једном другом форуму ми написаше да капнем кап есенције, Знамо да је то запрвао сирћетна ксиелина од 70%, па или ће сагорети кандиду или цео нокат
Trandafilko2
2017-03-26 02:32 PM
Иначе, нене су зезнули доктори што су рекли да сечем нокат што више и скидам сав мртви део, и то сам урадио. И наравно, урастање нокта.
wildflower
(...)
2017-03-27 01:38 AM
Pomoći će anti-kandida dijeta i jacanje imunog sistema. Pored toga se mogu uzimati i preparati protiv kandide i probiotici, ali kljucna je promjena ishrane. Ovo zahtijeva veliku istrajnost i disciplinu i može potrajati i vise mjeseci, sto je individualno i zavisi od tezine slučaja, ali organizam se uspjesno izbori s kandidom kada se ona prestane hraniti (pogoduju joj sve preradjevine, alkohol, fermentisana hrana, gljive i hrana koja prirodno sadrzi secer i skrob, ukljucujuci voce, mlijeko, zitarice i neke vrste povrca) i kada se smanji kiselost organizma. Iako možda zvuci nemoguće, ovakav trud donosi nagradu u vidu trajnog rjesenja, a ne privremenog olaksanja.
eperson72
(lekar)
2017-03-27 05:44 PM
Proverite stolicu na prisustvo kandide u kvalitetnoj laboratoriji tipa INEP,Batut,zavod za javno zdravlje Beograd- jako jeftina analiza uzorak stolice sterilno uzeti i što pre odneti,ili držati na temperaturi frižidera.Ukoliko je ustanovljena povišena kandida lekar će vam ispisati recept za Diflukan nako njega piti jak probiotik koji će crevnu floru obnoviti,sve vreme je ishrana bazirana kao anti kandida ishrana.Da li ste pored svog tretmana obuće,čarapa,terapije noktiju,kože između prstiju u mogućnosti da površinu stana u kome živite pređete paročistačem,ili rastvorom asepsola radi dezinfekcije površine tj.podova tepiha po kojima koračate bosi ili obuveni.Jako je bitno stručno mišljenje i striktno pridržavanje terapije od lekara specijaliste dermatologa.
Trandafilko2
2017-03-28 03:10 AM
Тест на кандиду не вреди радити обичним узорком, јер она иде по неким гнездима и може се потрефити део столице где је нема.
Зато сам 2002 године радио комплетну аналаизу, 3 дана клистирања па 4-и дан узорак. Нађена кандида. И онда ми један вајни професор са „Драгиша Мишовић” дадне да пијем 40 дана Кетоконазол. И не упозори ме мамлаз и идиот, да после 7 дана проверим ензиме јетре.
Јер, антимикотици су опасни за јетру.

Иначе, све сам то радио не због нокта него због цреве, ретка столица, иритирани колон итд.
Тај Кеотконазол ми није помогао
- ни за црева
- ни за себореју
- ни за нокат, мада је тада тек био почео да задебљава, па ми то тада још није ни био неки проблем спрам ових...
eperson72
(lekar)
2017-03-28 04:54 PM
http://www.malextrade.rs/lecenjekandide.html
(Ovi preparati su povoljniji ako se naruce preko amazon.de ili ukoliko neko može da ih naruci u zemljama u okruzenju dosta su skupi preko naših uvoznika,ako se ne pridržavate ishrane manji je efekat.Tu specijalista gastroenterologije treba da da strucno mišljenje da se ispitivanje stolice na Candidu albicans i Candidu glabratu odradi na VMA to nije skupo imaju kvalitetnu laboratoriju za izolaciju,stolica se može nositi na kontrolu povremeno a naročito posle primene crevnog antimikotika.Probiotici kod iritabilnog kolona tipa flobian,multilac simbiotic,lactocare plus idu po savetu specijaliste gastroenterologa.)
https://www.thecandidadiet.com/fivelac.htm

Prirodni način u smanjenju crevne kandidijaze koji kruži internet forumima o crevnoj kandidijazi a sastoji se od čaše od 200 ml ab jogurta, 2 čena belog luka izdrobljena, pola kafene kašike đumbira izrendanog, pola kafene kašike cejlonskog cimeta. To se uzima svaki treći dan i dijeta bez ugljenih hidrata znači samo proteini i voće određeno citrusi i ono bez šećera, povrće sveže. Velike količine prolom vode ili bilo koje negazirane vode pri tom svakodnevno.

http://www.stetoskop.info/Ishrana-kod-infekcije-kandidom-1376-s5-content.htm

Trandafilko2
2017-03-29 01:23 AM
Ђумбир са лимуном узимам редовно последњих пар година, уместо сокова.
Такође, често и цимет.
А цејлонски цимет? Још један од маркетиншких трикова, напали рају па јој узми паре, као бобице гоџи, нони, куркума и остало... Скупљи је од обичног 25 пута, очигледно увозник има прођу у некој маркетинг агенцији.
Као што маслиново уље лечи све могуће, а пе неку годину неки институт установио да уз све остало, делује као и Бруфен.
Погађате одакле је тај институт? Из Мадрида. А уз туризам, маслиново уље главни извозни адут Шпаније.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-03-30 01:40 PM
Бијели лук.
eperson72
(lekar)
2017-03-31 06:04 AM
Beli luk koji nije genetski modifikovan znači organski će sigurno dovesti do pada ako ne i eliminacije kandide ali oprezno što se tiče količine ako postoji neko oboljenje crevnog trakta.Što se tiče noktiju i kože između prstiju konsultacija sa iskusnim dermatologom.Svašta je izbačeno na youtubu od tretmana.
https://www.youtube.com/results?search_query=medical+nails+treatment
Trandafilko2
2017-04-02 08:53 AM
Бели лук (наравно домаћи) конзумирам често.
Што се тиче те кандиде на ноктима - не видим да ту помаже. Ни кад једем, ни када направим тинктуру од белог лука, ни када га директно утрљавам.
А сви ови видео клипови са линка су на исту тему: сирће сода.
Написах да сам то радио цело прошло лето, мало смирује али не лечи.
Наиме, после бањања ноктију од пола сата, одмекне она маса па може да се очисти а иначе да нарасте нови здрав нокат тамо где је подигнут, то нема шансе од соде и сирћета.
А рекох, уље чајевца ми ПОГОРШАЛО стање.

Имао сами на табану не неколико места оне тачкице. То сам решио овако: Узмем рукавице парче коприве и директно трљам на те тачкице. Када мене тако заокине, шта ће тек гљивици. И успело. Али за нокат не може, јер тај рожнати део спречава.
eperson72
(lekar)
2017-04-02 04:29 PM
https://en.wikipedia.org/wiki/Nail_disease

https://en.wikipedia.org/wiki/Nail_(anatomy)

Napominjem bilo kakvo internet lečenje samoinicijativno bez konsultacije sa dermatologom može da se završi pogubno.Mikoze i oboljenja noktiju su stvar koja se dugo,disciplinovano,leči uz prethodnu dobru izolaciju uzročnika laboratorijsku i kompletnu sterilizaciju obuće,nošenje čarapa koje su prane na 90C,pranje na 60C je nedovoljno.Postoji medicinski pedikir koji isto rešava određen broj bolesti,neke stvari rešava hirurg na noktu,neke dermatolog.Popričajte o svemu primenjenom sa iskusnim dermatologom i neka Vam ordinira terapiju.

Trandafilko2
2017-04-03 01:54 AM
Цитат:
Popričajte o svemu primenjenom sa iskusnim dermatologom i neka Vam ordinira terapiju.

Па лепо написах да сам се годинама консултовао са лекарима и у БГ и иностранству и да немају појма. Канестен је све што знају.

Зато сам се и обратио овде, можда ћу чути нешто ново.

Иста ствар са себорејом рецимо. Немају појма.

Или, тривијалност звана брадавице, постоји неколико опција за лечење, неким травкама рецимо, а лекари их још увек прже течним азотом.

Данашња медицина зна само да сецка и крпи, претвориће нас у машине којима се мењају делови.
kolac
2017-05-21 02:16 AM
ne znam gdje živis imaju kapi a ima I krema najbolje je oboje istovremeno koristit,može se kupiti u jugi a možeš naruciti I preko interneta poslala sam ti link pa otvori
Trandafilko2
2017-05-25 02:20 PM
Овај Егзодерил има у БГ апотекама али ја увек питам апотекарке имају ли повратних искустава од пацијената. Све су ми рекле да је ту у рангу канестена, значи ништа посебно.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.